• BIST 9693.46
  • Altın 2507.371
  • Dolar 32.576
  • Euro 34.7718
  • Ankara : 21 °C
  • İstanbul : 14 °C
  • İzmir : 18 °C

HAYATINI KAYBEDENLERİN AİLELERİNE EV YARDIMI

09.02.2011 16:31
HAYATINI KAYBEDENLERİN AİLELERİNE EV YARDIMI
Meclis'te ayrıca, bir daha böyle kazaların yaşanmaması için Ankara'da faaliyet gösteren patlayıcı ve yanıcı madde üreten tesislerin, ASO ile yapılacak işbirliği çerçevesinde, şehir dışında yer tespit edildikten sonra en geç 6 ay içerisinde taşınması da ka

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, OSTİM ve İvedik Organize Sanayi Bölgelerinde geçtiğimiz hafta meydana gelen patlamalar sonucu hayatını kaybeden dar gelirli ve ihtiyaç sahibi işçilerin ailelerine ev verilmesi ve yaralananlar için de maddi yardımda bulunulması konusunda Hukuk ve Tarifeler Komisyonu'nun görüşünün alınması kararlaştırıldı. Komisyon'un kararını hafta sonuna kadar vermesi istendi.
Meclis'te ayrıca, bir daha böyle kazaların yaşanmaması için Ankara'da faaliyet gösteren patlayıcı ve yanıcı madde üreten tesislerin, ASO ile yapılacak işbirliği çerçevesinde, şehir dışında yer tespit edildikten sonra en geç 6 ay içerisinde taşınması da karara bağlandı.
 
-HAYATINI KAYBEDENLERİN AİLELERİNE EV YARDIMI
Başkan Gökçek'in verdiği ve Belediye kanunun ilgili maddelerinin yer aldığı ilk önerge, 3 Şubat 2011 tarihinde OSTİM Sanayi Bölgesi ve İvedik Organize Sanayi Bölgesi'nde meydana gelen patlama, yangın sonucu, hayatını kaybeden ve ihtiyaç sahibi olanların yasal mirasçılarının, acılarını ve mağduriyetlerini bir nebze olsun gidermek üzere konut tahsis edilmesine yönelik oldu.
         Önergenin okunmasının ardından söz alan MHP Grup Başkanvekili Hamit Yavuz, tekliften dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Biz MHP Grubu olarak, bu teklife ilave, bu patlamalarda çalışamayacak durumda olan ve hastanede yatan dar gelirli vatandaşlara da bütçe imkanları ölçüsünde maddi ve ayni yardım yapılmasını teklif ediyoruz” dedi.
CHP Grup Başkanvekili Yaşar Çatak'ın da herhangi bir hukuki sorun çıkmaması için teklifin Hukuk ve Tarifeler Komisyonu'na havale edilmesini istemesinin ardından, Yavuz'un önerisi de maddeye eklenerek, önergenin Hukuk ve Tarifeler Komisyonu'na havalesine karar verildi. Başkan Gökçek, komisyonun da kararını hafta sonuna kadar vererek, maddenin, Şubat ayı meclis toplantısında kararlaştırılmasını istedi.
 
­-PATLAYICI VE YANICI ÜRETİM TESİSLERİ ANKARA DIŞINA ÇIKARILIYOR-
         OSTİM ve İvedik Organize Sanayi Bölgelerinde meydana gelen kazaların bir daha yaşanmaması ve bu konuda önlem alınmasına yönelik ilk adım yine Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan kararla sağlanacak. Patlayıcı ve yanıcı üretim tesislerine yönelik Belediye Kanunu'ndaki ilgili hükümlerin yer aldığı önergede, patlayıcı ve yanıcı madde üretim tesislerinin Ankara dışına çıkarılması kararlaştırıldı. Önergede, bu konuda ASO ile işbirliği yapılması, yeni kurulacak binaların teknik özelliklerinin ASO ile birlikte tespit edilmesi, yerlerin tespitinin yapılması ve ardından 6 ay içerisinde bu müesseselerin tespit edilecek yeni alanlara taşınması ile ilgili konular yer aldı.
         Önergenin okunmasının ardından, söz alan ve bu tür üretim tesislerinin şehir dışına çıkarılmasına katıldığını ifade eden CHP'li Belediye Meclis Üyesi ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, bu bölgelere ciddi bir denetim getirilmesi ve bu konuda da çalışmalar yapılması gerektiğinin altını çizdi.
         Yaşar'ın konuşmasının ardından, konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Melih Gökçek, “Bu önerge, özellikle yanıcı üretim ve depolama tesislerinin Ankara dışına aktarılmasıyla ilgili. Bunun yeri ve binaların nasıl olacağı da ASO ile birlikte yapılacak çalışmayla tespit edilecek” dedi.
         Fethi Yaşar'ın değerlendirmelerine de katıldığını ifade eden Başkan Gökçek, şöyle konuştu:
“OSB'lerde esnafın esnafı denetlemesi mümkün değil. Çünkü esnaf esnafla yüz yüze bakıyor. Maalesef OSB'lerde alınan ruhsatla, yapılan işler mukayese edildiği zaman da pek çok yerde aynı işin yapılmadığını görüyoruz. 2005 yılından önce, gerek Yenimahalle Belediyesi'nden, gerekse Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan alınmış izinler var. Ancak bunların aynı şekilde korunması mümkün değil. Yangın çıkan bölgede  aynı şahsa ait iki tane dükkan gözüküyor. Birincisine ruhsat verilmiş. Halbuki patlayan yerde itfaiyenin izni yok. Buraların denetlenmesi ve yetkinin belediyeye yeniden verilmesi gerek. Alınan ruhsatla, bir başka işin yapılmasına müsaade edilmemesi gerekiyor.”
 
-“BU İMALATHANELER, PATLAMAYA HAZIR BOMBA”
OSTİM ve İvedik Organize Sanayi Bölgelerinde, boya ve tiner imalathanelerinin bu konuyla ilgili ruhsat aldığını, ancak ruhsatı aldıktan sonra Sanayi Bakanlığı'ndan da solvent izni aldıklarını kaydeden Başkan Gökçek, “Bunu yağ ile birleştirip incelterek mazot haline getiriyorlar. Pek çok kaçak mazot imalathanesi var burada. Patlamaya hazır bomba halinde bekliyorlar. Bunun engellenmesi gerekiyor. İnşallah kanun çıkar ve düzeltme yapılır” dedi. 
Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ile görüştüğünü ve yeni yapılacak olan binalar arasındaki uzaklık ile binaların patlamaya karşı dayanıklılığı gibi konularda ayrı yönetmeliklere ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Başkan Melih Gökçek, “Bu konuda ASO Başkanı ve Kazan Belediye Başkanı ile görüştüm. Ayrıca diğer belediye başkanlarıyla da görüşeceğim. Hazineye ait olan arazilerini acilen planlayalım. 'Yanıcı madde depolama alanı' olarak ilan edelim. Buralarda kurulacak olan bir kooperatifle de tesislerin en geç 6 ay içerisinde taşınmasını tahsis edelim” diye konuştu.
 
-KAZAKİSTAN'DA ANKARA GÜNLERİ DÜZENLENECEK
         Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan bir diğer karar da Kazakistan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının 20. yılında Başkent Astana'da “Ankara Günleri” düzenlenmesine ilişkin oldu.
Verilen önergeyle, “Ankara ile Astana halkları arasındaki dostluk bağlarını güçlendirecek ve Kazakistan'ın bağımsızlığının 20. yıldönümü vesilesiyle şehrin kültürel, sosyal ve ekonomik alanlarda tanıtımını sağlayacak olan 'Astana'da Ankara Günleri' organizasyonunun çok sayıda bakan, milletvekilli, bürokratlar ve ilgili kişilerin katılımıyla düzenlenmesi” oy birliğiyle karara bağlandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim