• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara : 20 °C
  • İstanbul : 17 °C
  • İzmir : 17 °C

Haydi Ankaralı festivale

02.07.2010 11:02
Haydi Ankaralı festivale
Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği Uluslararası Büyük Ankara Festivali'nin üçüncüsü, yarın (3 Temmuz Cumartesi) başlıyor.

Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği Uluslararası Büyük Ankara Festivali'nin üçüncüsü, yarın (3 Temmuz Cumartesi) başlıyor. Atatürk Kültür Merkezi'nde kurulan dev alandaki çocukları büyüleyen oyuncaklar, sahneler, alışveriş stantları, tanıtım çadırları, yarışma alanları saat 14.00'de kapılarını Başkentlilere açacak.
Masraflarının büyük kısmı sponsor şirketler ve firmalarca karşılanacak festivalde, her gün bir başka muhteşem sesin sahne alacağı konserler dizisi ise yarın İbrahim Tatlıses ile başlayacak. Tatlıses, festivalin ilk gününde Başkentlileri unutulmaz şarkılarıyla coşturacak.

- PEK ÇOK SÜRPRİZ VAR
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, yaz günlerini Başkent'te geçiren vatandaşlar için düzenlediği Uluslar arası Büyük Ankara Festivali'nin üçüncüsü, yarın başlıyor. Atatürk Kültür Merkezi gibi geniş bir alanda kurulan, eğlenceden konserlere, alışverişten yarışmalara kadar pek çok etkinliğin gerçekleşeceği festival 11 Temmuz Pazar gece yarısına kadar sürecek.
En sevilen sesler konser alanlarından yükselirken, çocukları büyüleyen oyun alanları ve festivale katılan firmaların oluşturduğu ucuz alışveriş stantlarıyla, Ankaralı bu yaz da soluğu festival alanında alacak. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan serbest stil motokros gösterileri ise nefesleri kesecek.
Dünya Futbol Şampiyonası tutkunlarını da düşünen Büyükşehir Belediyesi, festival alanına yerleştireceği dev ekranlardan yapacağı yayınlarla maç izleme keyfini de yaşatacak.
Festivalde, Kültür Merkezi Alanına konserler için büyük bir konser sahnesi, gündüz gerçekleşecek etkinlikler için iki gösteri sahnesi ve bir yarışma sahnesi kurulacak. Gösteri sahnelerinde gün boyu mini konserler, şiir dinletileri, tiyatro, dans ve folklor gösterileri düzenlenecek. Büyükşehir Belediyesi kentin farklı noktalarından günde iki defa festival alanına ücretsiz otobüs kaldıracak.
Festival programı, değişiklikler, festival alanından haberler, ücretsiz otobüs seferlerinin saat ve hareket noktaları www.ankarafestivali.com adresinden takip edilebilecek.


- MOTOKROS NEFES KESECEK

3. Uluslar arası Büyük Ankara Festivali, gelenekselleşen eğlenceler dışında pek çok sürpriz etkinliğe ev sahipliği de yapacak. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan serbest stil motokros gösterileri ise nefesleri kesecek. Festival alanına kurulacak özel platformda her gün saat 17.00 ve 19.00 saatlerinde, alanlarında uzman isimler motosikletleriyle özel akrobatik hareketler yapacaklar. Güvenli ve uygun alanlara yerleştirilmiş rampalardan metrelerce yükseğe sıçrayarak havalanan motosikletçiler, etkinliğe inanılmaz bir adrenalin katarak izleyenlere heyecan yaşatacak.

-ANKARA GECELERİ KONSERLERLE ŞENLENECEK

“Büyük Ankara Festivali”nde birbirinden ünlü ses sanatçıları da konserleriyle Başkentlileri coşturacak. Vatan Şaşmaz ve Fırat Paşayiğit'in sunuculuğunu üstleneceği ve sponsorlar tarafından getirilecek 16 ayrı sanatçının Ankara gecelerine sesleriyle renk vereceği konserler dışında, Karadeniz Folklor ve Kolbastı Ekibi de gösterileriyle Başkentlilere unutulmaz geceler yaşatacak.
Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses ile yarın (3 Temmuz Cumartesi) açılışı yapılacak Festival Konserleri'nin programı şöyle:
“3 Temmuz Cumartesi İbrahim Tatlıses
4 Temmuz Pazar Kutsi – Ziynet Sali
5 Temmuz Pazartesi Mustafa Ceceli - Bengü
6 Temmuz Salı Ebru Gündeş
7 Temmuz Çarşamba Zara – İsmail Türüt
Karadeniz Folklor Ekibi
8 Temmuz Perşembe Sami Savni Özer – Erkan Mutlu
9 Temmuz Cuma Sümer Ezgü – Işın Karaca
10 Temmuz Cumartesi Ferhat Göçer – Safiye Soyman
(210 Çiftin Düğünü de yapılacak)
11 Temmuz Pazar Gülşen – Orhan Ölmez”


-BAŞKENTLİLER SANATA DOYACAK
AKM'de kurulacak özel alanlarda, Ankaralılar sanatla da iç içe olacak. Şiir dinletileri, dans gösterilerinin yanı sıra stand-up gösterilerinin de yer alacağı festivalde Başkentliler sanata da doyacak. Festival, bu yıl Türk halk oyunları gruplarının yanı sıra 14 ülkeden gelecek yaklaşık 500 kişiden oluşan halk dansları topluluklarını da ağırlayacak. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren çocuk kulüpleri ve gençlik merkezleri üyeleri de hazırladıkları özel gösterilerle sahne alacak. Çocuklar ve gençler “7 bölge 7 kültür” başlığıyla kültürlerin kaynaşması adına her gün başka bir ilin tanıtımını yapacaklar.

-ÇOCUKLARA MASAL GİBİ OYUN DÜNYASI
İlginç ve renkli oyun gruplarının yer alacağı oyun alanlarında ise çocuklara birçok gösteri sunulacak, yarışmalar düzenlenecek, özel eğlenceler gerçekleştirilecek. Dev plastik oyuncak kaydıraklar, gokart mini otomobil yarışları, dev şişme oyuncaklar, penaltı atış noktaları bulunan festival alanında, buz pateni, langırt ve basketbol yarışmaları düzenlenecek. Ayrıca tahta bacaklar, animatörler, palyaçolar gün boyu gösteriler yapacak, Rus Sirki ve Kenya Gösteri Grubu heyecanlı şovlar sunacak.
Büyükşehir Belediyesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için hazırladığı “Sevgi Seli” korteji festival alanında dolaşacak. Kortejden, festivali izlemeye gelen çocuklara binlerce oyuncak ve top dağıtılacak. Ayrıca gün boyu düzenlenecek çeşitli yarışmalarda da çocuklar sürpriz birçok hediye ile sevindirilecek.

-210 ÇİFTE MUHTEŞEM DÜĞÜN ŞÖLENİ
Her gününde ayrı etkinliğin, ayrı eğlencenin ve ayrı bir sesin sahne alacağı festival kapsamındaki bir başka muhteşem kutlama ise Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenerek gelenekselleştirilen toplu düğün şöleni olacak.
Ferhat Göçer ve Safiye Soyman konserleriyle 10 Temmuz Cumartesi günü 210 çifte unutamayacakları bir düğün yaşatılacak. Başkentli vatandaşlar da hep birlikte bu güzel törene şahitlik yapacak.

-FESTİVAL BOYUNCA HESAPLI ALIŞVERİŞ
Büyük Ankara Festivali'nde tüm vatandaşlar, eğlencenin yanında hesaplı alışveriş için özel olarak oluşturulan satış stantlarında birbirinden zengin çeşitteki ürünleri kaliteli ve ucuza alma imkânı da bulacaklar.
Ankara Ticaret Odası, Ankara Ticaret Borsası, Ankara Sanayi Odası, ANKESOB, Ayakkabıcılar ve Çantacılar Meslek Odası, Anafartalar Çarşısı, Maltepe Pazarı ve GİMAT esnafı başta olmak üzere birçok meslek ve esnaf odasının da kapılarını açacağı festival alanında, tüm vatandaşlar keyifli ve hesaplı alışverişi doyasıya yaşama fırsatı elde edecekler.
Başkentliler, festival alanında çeşit çeşit lezzeti tatma imkanı da bulacaklar. Hem hazır yemek hem de yöresel lezzetlerle herkes damak tadına uygun bir mönü oluşturabilecek.

-KENTİ DAHA YAKINDAN TANIMA FIRSATI DOĞACAK
Büyükşehir Belediyesi'ne ait 14 birim, kendilerine ayrılan çadırlarda, çalışmaları hakkında Başkentlilere sesli ve görüntülü bilgi verirken, Belediye şirketleri de yine aynı alanda faaliyetlerini Ankaralılara aktaracaklar. Spor kulüpleri alanda gösteriler düzenlerken, TRT, Çevre ve Orman Bakanlığı, Türk Kızılayı, Türk Hava Kurumu'nun da aralarında bulunduğu 16 adet kamu kurum ve kuruluşu, 33 adet sivil toplum örgütü, 14 oda ve platform tanıtımlarını yapacak ve halkla yüz yüze gelerek halkın ihtiyaçlarına göre hizmetlerini en verimli şekilde sunma fırsatı yakalayacak. Ankara'nın birçok ilçe ve beldesini bir araya getirerek toplu tanıtımın gerçekleştirileceği festivalde, her ilçe ve belde, yörelerinden yerel örnekler sunacak. Ayrıca proje maketleriyle Ankaralıların kentsel gelişim ve kentsel odaklar hakkında yakından bilgi edinmesi sağlanacak.

-ÜCRETSİZ OTOBÜS NOTALARI VE HAREKET SAATLERİ-

1. SERVİS : GELİŞ: 14.00 – DÖNÜŞ: 17.00
2. SERVİS : GELİŞ: 18.00 – DÖNÜŞ: 23.00



MAMAK
ABİDİNPAŞA MERKEZ CAMİİ YANI
MUTLU KÜLTÜR MERKEZİ ÖNÜ
EGE MAHALLESİ OTOBÜS DURAĞI
ÜREĞİL OTOBÜS SON DURAKLARI
MERKEZ CAMİİ ÖNÜ
KIBRIS KÖYÜ PAZAR YERİ
ŞAFAKTEPE KÜLTÜR MERKEZİ ÖNÜ
MAMAK BELEDİYESİ ÖNÜ
ATATÜRK ÖĞRENCİ YURDU ÖNÜ
AKDERE MUTLU PAZAR YERİ
TEPECİK OTOBÜS SON DURAĞI
KEÇİÖREN
KALABA LİSESİ ÖNÜ
ETLİK OSMANLI İŞ MERKEZİ ÖNÜ
GAZİNO SON DURAK
AKTEPE STADI ÖNÜ
KUŞCAĞIZ STADI ÖNÜ
UFUKTEPE OTOBÜS SON DURAĞI
BAĞLUM ESKİ BELEDİYE BİNASI ÖNÜ
SUBAYEVLERİ OTOBÜS SON DURAĞI
PURSAKLAR BELEDİYESİ ÖNÜ
ATAPARK KÜLTÜR MERKEZİ ÖNÜ
OVACIK OTOBÜS SON DURAĞI
SİNCAN
SİNCAN LALE MEYDANI
HARİKALAR DİYARI PARKI (TUĞRA ANITI KARŞISI)
FATİH OTOBÜS SON DURAĞI
YENİKENT ESKİ BELEDİYE BİNASI ÖNÜ
TÖREKENT
ETİMESGUT
ETİMESGUT BELEDİYESİ ÖNÜ
ELVANKENT GİMSA MARKET ÖNÜ
ERYAMAN AİLE YAŞAM MERKEZİ ÖNÜ
YENİMAHALLE
KARŞIYAKA İŞ MERKEZİ ÖNÜ
DEMETEVLER PARKI ÖNÜ – İVEDİK CD.
ŞENTEPE OTOBÜS SON DURAĞI
MACUNKÖY OTOBÜS SON DURAĞI
BATIKENT METRO SON DURAĞI
BATIKENT VEDAT DALOKAY PARKI
ALTINDAĞ
ALTINPARK ÖNÜ
ALTINDAĞ HANIMLAR LOKALİ ÖNÜ
HASKÖY DÖRTYOL PAZAR YERİ
SİTELER İTFAİYE ÖNÜ
GÜNEŞEVLER OTOBÜS HAREKET NOKTASI
ÇANKAYA
ZAFER ÇARŞISI ÖNÜ
DİKİMEVİ ANKARAY DURAĞI
ÇANKAYA HANIMLAR LOKALİ ÖNÜ
BAHÇELİEVLER HANIMLAR LOKALİ ÖNÜ
AŞTİ ANKARAY SON DURAĞI
ERZURUM MAHALLESİ SON DURAK
YÜZÜNCÜYIL SON DURAK
İLKER SON DURAK
KEKLİKPINARI İLKADIM PARKI ÖNÜ
TÜRKÖZÜ SON DURAK
SEYRANBAĞLARI LİSESİ ÖNÜ
DİKMEN HANIMLAR LOKALİ ÖNÜ
KIRKKONAKLAR GÖLTEPE HAREKET NOKTASI
YILDIZ 4.CD. BARIŞ MANÇO PARKI
GÜVENPARK
AHMETLER HANIMLAR LOKALİ ÖNÜ
GÖLBAŞI
GÖLBAŞI BELEDİYESİ ÖNÜ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim