• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • Ankara : 20 °C
  • İstanbul : 22 °C
  • İzmir : 22 °C

Hayırseverlerden eğitime yüzde yüz destek

04.05.2010 15:31
Hayırseverlerden eğitime yüzde yüz destek
Ankara Valiliği'nde “Eğitime yüzde 100 destek projesi” kapsamında tören düzenlendi. Törene Ankara valisi Kemal Önal, İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Karabulut, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Deveci ve hayırseverle

Ankara Valiliği'nde “Eğitime yüzde 100 destek projesi” kapsamında tören düzenlendi.
Törene Ankara valisi Kemal Önal, İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Karabulut, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Deveci ve hayırseverler katıldı.

Cemil Yıldırım İlköğretim Okulu En Büyük Okul Olacak

Gölbaşılı hayırsever işadamı Cemil Yıldırım Gaziosmanpaşa Mahallesinde yaklaşık 3 milyon TL'lik arsasını okul yapılmak üzere bağışladı. Kendi ismini verileceği okul 5 dönüm arazi üzerine yapılacak ve 32 derslikten olaşacak. Yapımı tamamlandığında 1500 öğrencinin eğitim görebileceği İlköğretim Okulu Gölbaşı'nın en büyük ilköğretim okulu olacak.

 

Tek Bağımsız Ana Okulu Olacak

Ulviye Kanıpek Tosun tarafından vefat eden kardeşleri Zekiye-Emin Kanıpek Anaokulu yapımı tamamlandığında, Gölbaşı'nın ilk ve tek bağımsız anaokulu olma özelliğini taşıyacak. Gölbaşı İlköğretim Okulu İçerisinde yapılacak olan ana okul, 900 metrekarelik  kapalı alanda, yaklaşık 180 öğrenci kapasiteli olacak.

 

Eğitime Yüzde 100 Destek
Hayırseverlerden Mevlüt Yılmaz, Yavuz Yücetürk, Ahmet Durusoy, M.Diyaettin Turhanlı, Seyit Koca, Cemil Yıldırım, Ulviye Kanıpek Tosun ile Ankara Valiliği arasında ''Eğitime yüzde 100 destek projesi'' kapsamında protokol imzalandı.
Gölbaşı'nın sayılı işadamlarından Cemil Yıldırım,  Gölbaşı Gaziosmanpaşa Mahallesinde kendi adına ilköğretim okulu yapılması için  5 dönüm arsayı bağışlarken, Ulviye Kanıpek Tosun'da Gölbaşı İlköğretim Okulu içerisinde yapılacak olan Bağımsız Ana Okulu'nun yapımını üstlendi. Törene, hayırseverlerin yakınları, ilgili vali yardımcıları ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü  yetkilileri de katıldı.

 

Hayırseverlere Destek Olacağız

Valilikte yapılan törende Ankara Vali Yardımcısı Mustafa Tapsız, Ankara'lı hayırseverler vasıtasıyla binlerce derslik, yüzlerce okul yaptırıldığını söyledi. 7 hayırseverin eğitime yapacağı katkılar dolayısıyla bir araya geldiklerini ifade eden Tapsız, Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak arsa ve inşaatların yapılması konusunda hayırseverlere destek vereceklerini bildirdi. İnşaatların bir an önce tamamlanarak çocukların eğitiminin hizmetine sunulmasını dilediğini belirten Tapsız, hayırseverlerin bu davranışının diğer insanları da teşvik etmesi temennilerinde bulundu.

 

7 Yılda 7 binden fazla derslik yapıldı
İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan da imzalanan protokollerle eğitime yaklaşık 10 milyon liralık katkı sağlandığını ifade ederek; “Milli Eğitim, son 7 yılda 7 binden fazla derslik kazanmıştır. Bunların önemli kısmı hayırseverlerce yaptırılmıştır. Amacımız kente her yıl bin derslik kazandırmak ve Ankara'da derslik başına düşen öğrenci sayısını 30'a indirmek. Şu anda bu hedefimize çok yakın durumdayız” dedi.

 

Eğitime Katkı Beni Mutlu Etti

Eğitime katkıda bulunmak için böyle bir bağış yaptığını ifade eden hayırsever işadamı Cemil Yıldırım “Gölbaşı bizim ve Ankara için çok önemli bir yer. Çünkü bir tabiat harikası bir ilçemiz. Onun içinde buraya bir hizmet ve yardımda bulunmak, hele hele de eğitime bir katkıda bulunmak bizleri çok fazlasıyla bahtiyar etmiştir. Bundan da çok onur duyduğumuzu sizin aracılığınızla tüm Gölbaşı'na duyurmak isteriz. Burada en önemli katkı, bu hayırı yapmamıza sebep olan, başta ilçe milli eğitim müdürümüz, ilçe kaymakamımız, il genel meclis üyemiz Mehmet Deveci ve emeği geçen, bu hayıra vesile olan herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

Karabulut Vesile Oldu

Gölbaşı'nın son yıllarda büyük gelişim ve değişim içerisinde olduğunu ifade eden Yıldırım “Gölbaşı hakikaten kabuğunu kırmak üzere. Gölbaşı'nın Ankara'nın en güzel ilçesi olma noktasında en üst düzeyde bir metropol ilçemiz. Eğitimde son 7-8 yılda Gölbaşı'nda çok ciddi bir ivme kazandı. Bunun sağlanmasında İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ümit Karabulut'un büyük katkısı vardır. Ümit Karabulut kendisini tamamen eğitime adamıştır. Bunu bizler ve tüm Gölbaşı halkı da çok iyi bilmektedir. Bizde burada karınca kararınca, Gölbaşı'nın okula ihtiyacı olan bir yerde eğitim kurumuna yer vermek, bizim için çok önemliydi.

 

Gönlümüz Rahat

Ekmeğini Gölbaşı'ndan kazandıklarını dile getiren Cemil Yıldırım sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Yıllarca Gölbaşı'nda ticaret yapıyoruz ve Gölbaşı'na da hem katkımız, hem de bir eser kazandırmak amacıyla, bu noktada ilerledik. İnşallah en kısa süre içerisinde de tamamlanır. Bu okulun bir an önce biteceğinin de sözünü de aldık. Bağışladığımız arsa üzerine yapılacak olan okulda, öğrencilerimizin mezun olacak olması bize ayrıca bir gönül rahatlığı veriyor. İnşallah açılışını da hep birlikte yaparız. Bu okulu 2011 yılına yetiştirmek için elimizden geleni yapacağız. Allah inşallah hayırlarımızın devamını getirir.”

 

Gölbaşı Aşığıyız

Diğer bir hayırsever Ulviye Kanıpek Tosun'da, vefat eden ablası ve abisi için eğitime katkıda bulunduklarını ifade ederek “Gölbaşı eğitim kurumlarına gerçekten ihtiyacı olan bir metropol ilçemiz. Üniversitelerimiz var ancak, onlara kaynak olacak eğitim kurumlarının azlığı dikkatimizi çekti. Bizde bu vesile ile İlçe Milli Eğitim Müdürümüze eğitime katkıda bulunmak istediğimizi söyledik. İlçe Milli Eğitim Müdürümüzde bize Gölbaşı Anaokulu'nun içersinde bağımsız bir anaokulu yapacaklarını be bunun yapımını üstlenebileceğimiz söyledi. Bizde bu öneriyi memnuniyetle kabul ettik. Bu hayrı yapmamızda emeği geçen herkese ve İlçe Milli Müdürümüze can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Bu yaptığımız hayır inşallah diğer insanlara da örnek olur ve Gölbaşı'nda bu tür hayırseverlerimiz daha da artar. Biz Gölbaşı'ın çok seviyoruz ve Gölbaşı aşığıyız.” diye konuştu.

 

Elimizden Geleni Yapacağız

Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Deveci ise hayırseverlerin taleplerini hızlandırmak için ellerlinden gelen her şeyi yapacaklarını ifade ederek “Ankara Özel İdaresi ve İl Genel Meclis Üyesi olarak, Gölbaşı'nda yapılacak olan okulların en iyi ve en hızlı şekilde yapılması için gerekli girişimlerde bulunacağız. Hayırseverlerimiz olan Ulviye Kanıpek Tosun, Cemil Yıldırım'a ve oğlu Erdoğan Yıldırım'a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ümit Karabulut'a, İlçe Kaymakamımız Raşit Zengin'e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah bu hayırseverlerimizin hayrını kabul ve Muaffak etsin.” Dedi.

 

Son 9 Yılda 26 Yeni Okul Yapıldı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Karabulut ise hayırseverlerin eğitime yaptıkları katkılardan dolayı memnun olduklarını ifade ederek “Bugün çok mutlu bir günümüz. Gölbaşı'mız hayırseverlerinde katkılarıyla iki yeni eğitim kurumuna daha sahip olacak. Şu ana kadar on hayırseverimiz okul yapmışlardı, Cemil bey Ulviye Hanım'ın da okul yaptıracak olması ile bu sayı ok ikiye ulaştı. Ben kendilerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Cemil Bey Gaziosmanpaşa mahallesindeki 5 dönümlük çok değerli bir arsasını okul yaptırmak üzere Valiliğimize bağışladı. Bu okulu inşallah 2011 yılında kazandıracağız. Değerli büyüğümüz Cemil Yıldırım'a çok teşekkür ediyorum. Diğer bir hayırseverimiz olan Ulviye Kanıpek Tosun'da bağımsız bir anaokulu yapmak için bir talepte bulundular. Bizde bu talebi değerlendirdik. Bugün yapılan protokolle bu okulların temelleri de atılmış oldu. Gölbaşı son dokuz yılda 14'ü devlet, 12'si de hayırseverler tarafından yapılmak suretiyle 26 yeni okula kavuşmuş oldu. Ben bu konuda ilçemize katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum.”

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Bahadır BİLGE
05 Mayıs 2010 Çarşamba 23:38
Eğitim Önceliğimiz Olmalı
Ülkemizi çağdaş dünyanın ilerisine taşımak istiyorsak,insanlarımızı çatışma cehaletinden kurtarıp,çalışma,uzlaşma kültürüne taşımak istiyorsak eğitim şart...Bunun için katkıda bulunan, emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum.
78.167.59.129
RIZA ÇELEBİ
05 Mayıs 2010 Çarşamba 14:06
EĞİTİM MİLLETİMİZİN GELECEĞİDİR.
Türk Milletini karanlığa boğan cehaleti aydınlığa kavuşturacak, aramıza nifak tohumu ekerek, Milletimizi kamplara ayıran zihniyetin korkulu rüyası olan ve geleceğin süper beyinlerinin inkişaf etmesine vesile olacak, eğitim yuvaları için maddi ve manevi fedakarlıktan kaçınmayan Türk Eğitim Müteşebbislerine teşekkür ediyorum.
88.224.196.240
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim