• BIST 9693.46
  • Altın 2508.306
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.833
  • Ankara : 24 °C
  • İstanbul : 16 °C
  • İzmir : 22 °C

Haymana'da muhteşem festival

20.06.2010 16:53
Haymanada muhteşem festival
Haymana'nın Uluslararası Kaplıca Festivali yoğun ilgi ve renkli görüntülerle başladı.

Haymana'nın Uluslararası Kaplıca Festivali yoğun ilgi ve renkli görüntülerle başladı.

Haymana Hükümet Konağı önünde Atatürk anıtına çelenk koyulması ile başlayan 19. Haymana Uluslararası Kaplıca Festivali, Mehter Takımı eşliğinde, festival alanı olan Cimcime Meydanı'nda kortej halinde yürünmesi ile devam etti.

Cimcime Meydanı'ndaki festival alanında; Kaymakam Hüseyin Karameşe ve Belediye Başkanı Hacı Aysu'nun yanı sıra bölge milletvekillerinden Faruk Koca ve Mehmet Zekai Özcan da yer aldı.

Bölge milletvekilleri, Gürcistan ve Ürdün folklor gösterileri ardından Haymana mesire alanının açılışı gerçekleştirdi.

Festivale katılan AK Parti Ankara Milletvekili Faruk Koca, yaptığı konuşmada, festivalin Haymana'daki potansiyeli harekete geçirmesi açısından önemli olduğunu belirtti. Ankara Bağımsız Milletvekili M. Zekai Özcan da sosyo ekonomik gelişmişlik istatistiklerinde 870 ilçe içerisinde Haymana'nın 600'ler bandında yer aldığını ifade ederek, termal turizm ile 60'lar bandına ulaşmasının mümkün olduğunu söyledi. Haymana Kaymakamı Hüseyin Karameşe, açılışta yaptığı konuşmada, 3 gün boyunca Haymana'da büyük bir şölen yaşanacağını belirtti. 2003 yılından bu yana ilçeye çoğunluğu Özel İdare tarafından olmak üzere 30 milyon liralık yatırım yapıldığını söyledi. Haymana Belediye Başkanı Hacı Aysu ise Haymana'nın yatırımcıların göz bebeği haline geldiğini, yakında iki yeni tesisin daha temelinin atılacağını söyledi. Tadilatı yapılarak yeni bir görünüme kavuşan Haymana Merkez Kaplıca'nın açılışından sonra Kaymakamlık Köylere Hizmet Götürme Birliğince 3 yılda 600 bin lira harcanarak 110 dönümlük bir alana sahip olan, ilçeye 7 kilometre mesafedeki Başdeğirmen Piknik Alanı'nın açılışı yapıldı. Açılıştan sonra Haymana yöresine ait Kürt Pilavı ve et, yoğurt, baklava, hoşaf, gözleme, yaprak sarması ve yufka ekmekten oluşan yemek ikramı yapıldı. Festivalin birinci günü Güler Işık konseri ile son buldu.

PROTOKOLDEN YOĞUN İLGİ

AK Parti Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan vekili Ayhan Yılmaz, AKP Ankara İl Başkan Yardımcısı Hicran Sarıhan, AKP İl Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Erikli, Ahmet Kıvrak ve Mustafa Başer, AKP Çankaya İlçe Başkanı Alaaddin Varol'un da katıldığı Haymana festivalinin ikinci gününe de ilgi yoğundu. Gölbaşı'nın yakından tanıdığı bir isim olan Haymana Emniyet Müdürü Yaşar Yoldaş da ailesi ile festivale katılan isimler arasındaydı.

Haymana Belediye Başkanı Hacı Aysu, festivale katılan protokole Kaplıcaları gezdirerek bilgi verdi.

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askeri birliğe yapılan PKK saldırıları sonucunda 11 askerimizin şehit düşmesi ve 14 askerimizin de yaralanması nedeniyle programa katılmadı.

BAŞKAN AYSU PKK'YI KINADI

Haymana Belediye Başkanı Hacı Aysu, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Türkiye - Irak hudut hattındaki askeri birlikte 11 askerin şehit düştüğü, 14 askerin de yaralandığı hain saldırıyı kınadı. Aysu, yaptığı açıklamada, "Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerce yapılan hain saldırı sonucu 11 askerimiz şehit düşmüş, 14 askerimiz de yaralanmıştır. Yapılan bu hain saldırıyı nefretle ve şiddetle kınıyorum. Şunu herkes bilsin ki bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek ve bölemeyecektir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum" dedi.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Festival kapmasında gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. 'En iyi baklava', 'En fedakâr anne-baba”, 'En çok kitap okuyan' ve 'En uzun süre evli kalan' çiftlere Haymana Kaymakamlığı ve Haymana Belediyesi tarafından ödülleri verildi.

YARIM ASIR AYNI YASTIĞA BAŞ KOYDULAR

 'En uzun evli kalan çiftler' yarışmasında ödüle layık görülen çiftler de festivale renk kattı. Yarım asrı geride bırakan çiftlerin aile reislerini Kaymakam Hüseyin Karameşe ve Başkan Hacı Aysu tebrik etti. Kaymakam Karameşe, 70 yıldır aynı yastığa baş koyan çiftlere uzun süre evli kalabilmenin sırrını sordu. Çiftler, saygı, sevgi ve anlayışın çok önemli olduğunu ifade ederek, yeni evlenen çiftlere de 'Saygı ve hürmette kusur etmeyin. Yalana başvurmayın. Uzun yıllar evli kalmanın tek yolu fedakârlıktır” diyerek nasihatte bulundular.

Karameşe ve Aysu yaşlı çiftlerin ellerini öperek çeyrek altın ve hediyelerini takdim ettiler.

BİR ÖMÜR BOYU MUTLULUĞA “EVET”

Toplu nikâh töreninin de gerçekleştirildiği festivalde genç çiftler bir ömür boyu mutluluğa Kaymakam Hüseyin Karameşe ve Başkan Hacı Aysu'nun şahitliğinde “Evet” dediler.  Festivale katılanların huzurunda nikâhları kıyılan çiftlerin mutlulukları gözlerinden okunurken Belediye Başkanı Hacı Aysu'nun esprili tavırları da gözlerden kaçmadı. 'İmzayı atmadan önce bir kez daha düşünün' diyerek espri yapan Başkan Aysu'nun çabaları yetmedi. Çiftler, nikah memurunun sorusunun ardından 'Sonsuza kadar evet' diyerek, evliliğe adım attılar. Çiftlere Haymana Kaymakamlığı tarafından çeyrek altın, çamaşır makinesi; Haymana Belediyesi tarafından da oturma grubu hediye edildi.

HALK OYUNLARI GÖSTERİLERİ İLGİYLE İZLENDİ

Macaristan, AFEM ve Suriye'nin halk oyunları gösterileri festivale katılanlar tarafından ilgiyle izlendi. Kendi ülkelerine has danslarıyla beğeni toplayan halk oyunları ekipleri, festivale ayrı bir hava kattı.

BÜYÜK İKRAMİYE AYSU'DAN

Milli Piyango İdaresi'nin 19 Haziran çekilişi Haymana'da gerçekleşti.  Festival alanında yapılan çekiliş TRT tarafından canlı yayınlandı.

1.5 milyonluk büyük ikramiye çekilişini başkan Aysu'nun butona basmasıyla tespit edildi ve 19 Haziran çekilişi büyük ikramiyesi 372026 numaralı bilete isabet etti. Belediye Başkanı Hacı Aysu çekiliş öncesinde canlı yayında Haymana'nın doğal güzellikleri ile genel durumu hakkında da açıklamalarda bulundu.

Piyango çekilişlerinin ardından Milli Piyango İdaresi tarafından 5 adet LCD televizyon çekilişi yapıldı ve 5 şanslı numara sahibi vatandaş çekiliş sonucunda LCD televizyon kazandı.

TRT ekibine Haymana'da düzenlenen festivale katılımlarından Başkan Aysu tarafından plaket tektim edildi. 

SERT HAVADA SELAHATTİN ALPAY'LA ISINDILAR

Çeşitli gurupların ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Latife Eraslan'ın sahne aldığı festivalin ikinci gününde URFA AKEL Urfa Sıra gecesi gurubu da festivale katıldı. Sahne de çift köfte yapan URFA AKEL gurubu söyledikleri türkülerle de beğeni topladılar. Yapılan çiğ köftelerden davetlilere ikram edilirken festivalin ikinci günü Selahattin Alpay'ın konseriyle son buldu.  Hava'nın soğumasına ve yağmurun başlamasına aldırış etmeyen Haymanalılar, Selahattin Alpay'ın söylediği şarkılarla coştular.  Başkan Aysu ve festivale katılan protokol üyeleri de hep birlikte halay çekerek festival coşkusunu yaşadılar.

GÜNDÜZ PROGRAMI İPTAL EDİLDİ

Festivalin Pazar programı saat 11.00'de Kaplıca Turizmi konulu panel ile başladı.  AFEM, Macaristan, Kore ekiplerinin gösteri alacağı program Hakkari'den gelen şehit haberleri üzerine iptal edildi.

MACARLARDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Haymana Festivaline katılan Macaristan ekibi örnek bir davranış sergiledi. Hakkari 11 askerin şehit olduğunu öğrenen Macarlar, festival alanında şehitler için 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Bazı Macarların ise gözyaşlarını tutmadığı dikkatlerden kaçmadı.

 kaynak:www.golbasinethaber.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim