• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara : 12 °C
  • İstanbul : 13 °C
  • İzmir : 14 °C

Her koşulda hizmet

21.12.2009 10:26
Her koşulda hizmet
Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, Dünya standartlarındaki teknik donanımı ve en üst düzeydeki vazife bilinci ile doğal afetler ve trafik kazalarında her an Ankaralıların hizmetinde.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, Dünya standartlarındaki teknik donanımı ve en üst düzeydeki vazife bilinci ile doğal afetler ve trafik kazalarında her an Ankaralıların hizmetinde.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın uzman personeli, yangından su baskınlarına, doğal afetlerden trafik kazalarına, boğulma vakalarında su altı aramalarından, depremlerde enkaz altından insan çıkarmaya kadar her türlü hizmette ön saflarda yer alıyor.

İtfaiye Daire Başkanlığı'nın uzman personelinin, Dünya standartlarındaki teknik donanımı ve en üst düzeydeki görev bilinci ile hizmette sınır tanımadığına dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz, “Her biri konusunda uzman 628 personelimiz ve Dünya standartlarındaki araç ve teçhizatımızla en zor görevlerin üstesinden gelecek kapasitedeyiz” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı 25 itfaiye grubunun, Başkent'in coğrafi yapısı dikkate alınarak, değişik semtlerde çıkması muhtemel yangınlara anında ve etkin müdahalede bulunacak şekilde konuşlandırıldığını anlatan Kurutuz, teşkilatın bünyesinde yangın söndürme, kurtarma ve benzeri amaçlarda kullanılmak üzere 130 araç bulunduğunu belirtti.

Ankara itfaiyesinin kentin yapısı ve artan yangın riskini dikkate alarak her geçen gün araç parkını, teçhizatını, gerekli kıyafet ve koruyucu maskelerini günün koşullarına uygun olarak yenilediğini kaydeden İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz, tüm ekiplerin ahşap, akaryakıt, elektrik ve metal yangını gibi değişik türlerdeki yangınlara başarıyla müdahale edecek kapasiteye sahip olduğunu vurguladı.

TEORİ VE PRATİK BİR ARADA

Yangınla mücadelede eğitimin önemine inanan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, ahşap, akaryakıt, elektrik ve metal yangını gibi değişik türlerdeki yangınlara müdahale yöntemlerini teorik ve uygulamalı programlarla yıl boyu sürdürüyor.

Yangın ve yangınla mücadele eğitimi en ince ayrıntısına kadar verilirken, yangın tatbikatlarında yüksek katlı binalarda mahsur kalan vatandaşların tahliyesi, yaralıların kurtarılmasında kullanılacak yöntemler ve ilk yardım kuralları titizlikle öğretiliyor.

Trafik kazaları sonrasında araçların içerisinde sıkışan yaralıların, çelik kaportalar kesilerek kurtarılması ve güvenli şekilde sedye ile taşınması örneklerle anlatılırken, gerçekleştirilen tatbikatlarda, personele izah ediliyor.

DENEYİMLER GENÇ İTFAİYECİLERE AKTARILIYOR

Nitelikli personeli ve sahip olduğu teknolojik donanımıyla Türkiye'de modern itfaiyeciliğin önderi olan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, kadrosuna dahil ettiği genç itfaiyecileri de en iyi şekilde eğiterek, Başkent'in geleceğini güvenli ellere teslim ediyor.

İtfaiye Daire Başkanlığı uzman kadrolarınca verilen 4 aylık zorlu eğitimi başarıyla tamamlayan genç itfaiyeciler, Başkent'in coğrafi yapısını dikkate alarak, başkanlığın değişik bölgelerde konuşlandırdığı 25 itfaiye grubunda görev yapacak şekilde hazır duruma getiriliyor.

HER KOŞULDA EN İYİ HİZMET

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'ndaki Eğitim Galerisi'nde verilen eğitimle adayların fizik kondisyonu zirveye çıkarılırken, labirent ve kazan eğitimiyle de zor koşullara hazır hale getiriliyor.

Eğitim Galerisi'nde atletik yetenek, güç ve dayanıklılığı geliştirmeye yönelik koşu bandı, merdiven, kondisyon bisikleti ve ağırlık çalışmalarının yer aldığı kondisyon aletleri ile personelin zinde tutulması sağlanıyor.

Eğitim Galerisi'nde yer alan labirent de özel yangın şartlarında ısı ve dumanın değişik derecelerde ayarlanarak, oluşturulan dumanlı ortamda yangın kaynağının bulunması, mahsur kalanların kurtarılması gibi durumlara uyum sağlanıyor.

Tel örgülerle çevrilen ayakta yürümenin mümkün olmadığı dehlizlerden oluşan labirent ortamında itfaiyeciler, yangın mahalline uygun kıyafet ve teçhizatlarla görevin hedefine uygun bir dehlizden diğerine sürünerek geçerek zor bir eğitimi gerçekleştiriyor.

Eğitim Galerisi'nde gerçekleştirilen diğer bir tatbikatta ise kalorifer kazanlarında meydana gelebilecek zehirlenme olaylarındaki müdahale ve kurtarma işlemleri, gerçeğe uygun olarak yapılan tatbikatlarda personele deneyim kazandırılması sağlanıyor.

Eğitim Galerisi'nde bulunan kumanda masası ise tam bir beyin görevine sahip. Galeride yapılan tüm çalışma ve tatbikat izlenerek, koordine edilerek, muhtemel değişimler ışığında gerekli müdahalelerle anında yönlendiriliyor.

İtfaiyecilikte eğitimin, meslek süresince devam ettiğine dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz, “İtfaiyecilik mesleğinde mesai kavramı, zaman sınırı, görev yeri ve alanı gibi kavramların yeri yoktur. Bunun için biz de göreve yeni başlayan arkadaşlarımıza bu bilinci kazandırmaya ve üstlendiği görevi en iyi şekilde yapacak kapasiteye ulaştırmaya gayret sarf ediyoruz” dedi.

ARAMA VE KURTARMA EKİBİ

İtfaiye Daire Başkanlığı'nın özel eğitimli köpekleriyle, Arama Kurtarma ekibinin de her an göreve hazır beklediğine işaret eden Daire Başkanı Kurutuz, Arama Kurtarma Ekibi'nin Ankara'nın yanı sıra Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde meydana gelen göçük, çökme ve diğer doğal afetlerde, enkaz altında kalan canlıların kurtarılmasında başarılı çalışmalara imza attığını kaydetti. Şu anda uluslararası standartlarda enkaz altında canlı kurtarma eğitimi görmüş 6 köpeğe sahip olduklarını kaydeden Kurutuz, 4 kurtarma köpeğinin ise eğitimine devam edildiğini belirtti.

SU ALTI ARAMA KURTARMA TİMİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın bünyesinde 1997 yılında oluşturulan Su Altı Arama Kurtarma Ekibi de, Türkiye'de bulunan itfaiye teşkilatları arasında kurulan ilk hizmet birimi olarak dikkat çekiyor.

Ankara İtfaiyesi'nin kahraman dalgıçları deniz, göl, gölet ve barajlarda balık adam özelliklerini, su altında arama kurtarma uzmanlığıyla bütünleştirip güç görevlerin üstesinden geliyor.

Faruk Kurutuz, Ankara İtfaiyesi'nin gurur kaynağını Su Altı Kurtarma Timi'nin hizmetlerini anlatırken, şunları söyledi: “5 uzman dalgıçtan oluşan Su Altı Kurtarma Timi Başkent'teki göl, gölet ve su birikintilerinde meydana gelen boğulma olayları ve kazaların yanı sıra, Türkiye'nin tüm bölgelerinden gelen su altından ceset çıkarma taleplerini karşılamış ve başarıyla gerçekleştirmiştir.

Özel ekipler tarafından birkaç bin TL karşılığı yapılan bu hizmet, Türkiye'nin hangi bölgesinde olursa olsun kesinlikle ücret alınmadan yerine getirilmektedir.”

TRAFİK KAZALARINDA VATANDAŞIN İMDADINDA

Ankara İtfaiyesi, trafik kazalarında da anında vatandaşın imdadına koşarak kurtarma çalışmalarını yerine getiriyor. Ankara İtfaiyesi'nin araç kazalarında gerçekleştirdiği kurtarma çalışmalarında başarılı sonuçlar elde ettiğine dikkat çeken Kurutuz, “Ankara İtfaiyesi, kazalarda araç içinde sıkışanları kurtaracak teknik donanım ve uzman kadroyu da bünyesinde barındırıyor” dedi.

Ankara İtfaiyesi'nin trafik kazalarına müdahalelerinde görev yapan kurtarma filosu, sahip olduğu 27 ton kaldırma kapasiteli, 95 tonluk kesme gücü bulunan ve 18 milimetreye kadar çelik kaportaları kolaylıkla kesebilme özelliğine sahip ekipmanlarıyla üst düzeyde kurtarma hizmeti veriyor.

İLKÖĞRETİM VE LİSELERE EĞİTİM PROGRAMLARI

Yangınla mücadelede eğitimin önemine inanan Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Daire Başkanlığı, yıl boyunca çeşitli kurumlarda eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Ankara İtfaiyesi yıl boyunca ilköğretim okulları ve liselerde eğitim programı kapsamında, teorik ve pratik deneyimlerin aktarıldığı seminer ve tatbikatlarla gençleri yangınla mücadele konusunda bilinçlendiriyor.

Ankara İtfaiyesi ayrıca kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşların personeli için düzenlediği seminer ve kamuya açık düzenlediği konferanslarla Ankaralıları yangınla mücadele konusunda bilgilendiriyor.

VATANDAŞTAN GELEN TALEPLERE ANINDA CEVAP

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı asli görevi yangınlara müdahalenin yanı sıra hizmet alanını genişleterek, vatandaşlardan gelen talepleri de anında cevaplandırıyor.

Ankara İtfaiyesi Başkentlilerin talebi doğrultusunda ev ve binalarda baca temizliği gerçekleştirirken, su baskını olaylarına müdahale ediyor, asansörde mahsur kalanlarının yardımına koşuyor, kilitli kalan kapıları açarak vatandaşı zor durumdan kurtarıyor.

Göçük olaylarında ön sıralarda hizmet veren ekipler, boğulma vakalarında cesetlerin bulunması ve su altından çıkarılması gibi durumlarda vatandaşlara hizmet götürürken, bayrak direklerindeki iplerin takılması ve çıkarılması, mahsur kalan hayvanların kurtarılması gibi farklı alanlarda hizmetlerini sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı denetim hizmeti kapsamında işyeri ve iskan denetimi ile konut ve işyerlerinin yangına karşı yönetmeliklere uygunluğunu da denetleyerek ruhsat veriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim