• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara : 23 °C
  • İstanbul : 20 °C
  • İzmir : 21 °C

İstifa Ettirildim...

25.07.2012 17:04
İstifa Ettirildim...
Gölbaşı gündemine bomba gibi düşen Ak Parti Gölbaşı Gençlik Kolları Başkanının istifası ile ilgili yeni açıklamalar Emre Şen’in yaptığı çarpıcı iddialar ve açıklamalarla gerçekler su yüzüne çıktı.

 

Gölbaşı gündemine bomba gibi düşen Ak Parti Gölbaşı Gençlik Kolları Başkanının istifası ile ilgili yeni açıklamalar Emre Şen’in yaptığı çarpıcı iddialar ve açıklamalarla gerçekler su yüzüne çıktı.

“İstifa etmedim, ettirildim” şeklindeki iddialarla İlçe Başkanı Osman Karaaaslan’ın kendisini tehditlerle ve uyguladığı psikolojik baskılarla istifaya zorlandığını belirten Emre Şen yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Ayın 17’sin benim olmadığım bir ortamda İlçe Başkanımız Osman Karaaslan, benim yönetim kurulumu toplayarak ‘’ Cuma günü en geç bayram sonuna kadar Emre Şen ile yollarımızı ayırıyoruz’’şeklinde bir açıklama yapılmış. Bu olayı doğrulamak ve öğrenebilmek adına İl Başkanımızı arayarak ‘’Böyle bir durum söz konusu oluyor, İlçe Başkanımız Yönetim Kurulunu toplamış ve Emre Şen görevi bırakacak’’ dediğine dair bir açıklama getirerek sordum “Gel istişare edelim” dedi. Ayın 19’unda ben il başkanlığına gittim. Aynı saatlerde İlçe Başkanımızda bizim yönetimimizi toplayarak açıklamaya gidiyor ve şöyle söylüyor” Emre Şen görevde kalmayacak, göreve Selim Akceylan adında bir arkadaş gelecek’’ şeklinde bir açıklamada bulunuyor. Bu durumu ben İl Başkanımızdan da duydum. Ben bunları duymadan önce bana toplantıda olanlarla ilgili mesajlar geliyor. Sonuçta ben istifa etmemişte olsam sonuç olarak ben gideceğim. Bunlar beni bir şekilde orada pasivize edecekti. Bende bu durumu düşündüğüm için istifa etme kararı aldım ve istifamı da bu şekilde yapmış oldum’’dedi.

 Emre Şen Gölbaşı Taraf Gazetesine yaptığı açıklamalarda şunları belitti:

Benim bir başarısızlığım varsa senin şöyle başarısızlıkların vardır. Bu nedenle biz seninle çalışmak istemiyoruz. Böyle bir durumda olmadığı halde benim arkamdan iş çevirerek durumu bu şekilde çözmeye çalışmaları çok yanlış. Eğer ben başarısızsam başarısızlığın bir ölçüsünün olması gerekiyor.

Başarısızsam dersinki sen üye yapmadın. Şimdi İlçe başkanı Osman karaaslan her çıktığı yerde 6 ayda biz bu kadar üye yaptık şeklinde açıklamaları var. Peki bu üyeleri sen tek başına mı yaptın? Senin Gençlik kolları yönetimin bu üyelerin yüzde kaçını yaptı? Veya bir İl başkanlığı kongresi gerçekleşti orada herkes Gölbaşı’nı konuştu. Buradaki başarıda gençlik kollarının payı neydi? Orada o atmosferi yaratan sadece gençlik kollarıydı. Kimseyi kandırmasınlar.

Ben yaklaşık 2,5 yıldır bu görevi yapıyorum. Bir referandum, bir genel seçim atlattık, buradaki başarılarımızda ortada daha sonra kendi yapmış olduğu programlarda bir tanesinde bile gençlik kolları üzerine düşen görevi yapmadı diyemez.

İstifa benim kararım ama….

İlçe başkanı yönetimindeki arkadaşlarla görüşmesinde şunları söylüyor. Sizin kendi içerinizden de il başkanlığına gidip görüşenler var. Ben il başkanlığına giderek bunun doğru olup olmadığını sordum. Öyle bir şeyin doğru olduğu söyleyerek ilçeden geliyorlar. Ama ben çoğunu tanımam bilmem sadece bir ismi çok iyi tanıyorum dedi. Ve bana bir isim verdi. Bana verilen isim ise benim en yakın arkadaşım Ümit Dener. İl başkanının söylemine göre bu ismin gidip emre bu işi yapamıyor şeklinde konuştuğunu söyledi.

Bu sırada ilçede hakkımdaki görüşmeler bana bir şekilde ulaşmaya devam ediyordu. Bende bulunduğum psikolojiyle bana bir oyun oynandığını düşündüm. Ben burada istifa etmiyorum da desem sonuç olarak bunlar yerime gelecek adamı bile bulmuşlar. Bana dediler ki bu isim senin yerini alacak sende il başkanlığında görev alırsın şeklinde konuşmalar yaşadık. Bu durumda yerime gelecek adamı bile ayarlarak aşırı derecede psikolojik baskı uygulayarak beni istifaya ittiler. İstifa etmesem diye düşündüğümde daha fazla bir baskıyı kaldıramayacağımı düşündüm ve bu şekilde karar verdim.

Osman Başkan Bizi Tehdit Etti

İlçe eski başkanımız Ramazan Şimşek dönemini avantajlı bir dönem olarak görüyorum. Bizlere her zaman destekleyici şekilde konuşmalar yapıyordu. Zaten geçirdiğimiz seçimlerdeki başarı oranları da motivasyonumuz çok yüksekti bu yüzden hep bir adım öndeydik. Her şeyi birlikte yapıyorduk birlikte çalışıyorduk olması gereken neyse o oluyordu. Ramazan şimşek olasaydı 2014 yerel seçimlerinde Ak parti’nin şansı çok olurdu. Fakat Osman Başkan geldikten sonra şunları yaşadık; benim 2 haftada bir 3 haftada bir toplantılarıma gelip şu konuyu yapamazsanız sizi görevden aldıracağım ipiniz benim elimde şeklinde baskılar uygulayarak bizleri her zaman tehdit etti. Çalışmalarımızda bizleri yani gençleri psikolojik olarak hep yıpratmaya yönelik davranışlar sergiledi. İnsan bu sefer şunu düşünüyor; ben bu saatten sonra ağzımla kuş tutsam bunun bana yapacağı belli. Yani şu programda şunu yapmazsanız siz bittiniz. Hiç kimseni kimseye bunları yapmaya hakkı yoktur.

Bunun adı psikolojik baskı.

Osman karaaslan’la sıkıntı en başlarda başladı. İlk olarak delegelikle ilgili bir sıkıntı oldu. Kongrede üst kurul delegeleri yazılır. Üst kurul delegelerine de genelde bütün ilçelerde gençlik kolları ve kadın kolları yazılır. Ben listeye baktığımda kendimi listede göremedim. İsmin yedek listedeydi. Kongre üst kurul delegelinde kadın kolları başkanının ismi vardı ki bu onun hakkıdır. Ve Osman başkana sordum bu konuyu bana il başkanının istemediğini söyledi. Bende belli bir zamandan beri bu işlerle uğraşıyorum artık çömez değilim il başkanının tutup ta üst kurul delegesi olarak yazma demeyeceğini biliyorum. Daha sonra çok daha farklı olaylarla sorun yaşadık.

Ramazan Şimşek’ Ergenekoncu Dediler

Biz gene bir gün yönetimimdeki arkadaşlarla bir akşam gezerken gölbaşında herkesin gidebileceği bir mekâna gittik. Orada Ramazan şimşek ve arkadaşları hatta mevcut ilçe yönetiminden de isimler hep beraber oturuyorlardı. Bizde girdik muhabbete katıldık. Ertesi gün Osman başkan bize Ergenekon toplantılarında sizin ne işiniz var diyerek bizi azarlamaya kalktı. Yani burada bahsettiği kişiler ramazan şimşek ve yaklaşık 10 mevcut ilçe yönetim kurulu üyesiydi. Osman başkan ilçede benim gençlik kolları başkanım Ergenekon toplantılarında olamaz dedi.

Bu olayın ardından benim yönetim kurulu toplantım vardı ve Osman Başkan bana bir mekân adı vererek toplantınızı burada yapın bende katılacağım dedi. Hatta o gün toplantımıza Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu da geldi. Osman başkan Toplantı bitiminde bir konuşma yaparak insanlara sen Ramazancımısın değimlisin? Diyerek soru sordu. Böyle bir soruyla herkes adeta şaşırdı.

Gençlik şöleninde de bizi pasife etmeye çalıştılar. Bize ait bir projeydi. Bu projede de biz gerekli çalışmaları yaptık. Bu şölenin reklam kısmında afişlerde ilçe başkanlığı yazıyordu. Gençlik kollarının logosunu koymadılar. Biz yaptık imajı sergilemek için Osman başkan bizlerin emeğine adeta saygısızlık yaptı.

Osman Başkan Bana en başında emre ben seninle çalışmak istemiyorum diyebilirdi ama yapmadı saygısızca arkamdan işler çevrildi. Ben kendi ekibimi kuracam senle yola devam etmek istemiyorum deseydi ben bunu anlayışla karşılayabilirdim. Ama zaman geçmiş işin bütün zor kısımlarını bize yaşattıktan sonra beni pasifize etme çalışmaları onlara hiç yakışmadı. Bizi kullanmaktan başka bir şey değildir bu.

Oncumusun, Buncumusun

Ramazan şimşek’in elinden ilçe alınarak Osman başkanın getirilmesindeki düşüncede çeşitli gurupları birleştirici olması herkesi bir araya toplaması ve gölbaşında daha güçlü bir ak parti modeli kurulması iken tek bir cümleyle bunun böyle olmadığını kamuoyu rahatlıkla anlayabilir. Önüne gelene sen oncumusun buncumusun diye soran bir ilçe başkanının hiç kimseyi birleştirebileceğine ben inanmıyorum. Önümüzdeki günlerde zaten ne kadar birleştirici oldukları da ortaya çıkacaktır.

Biz 2,5 yılda belli bir ilme kazanmıştık ve seçim süreçlerini görmüştük benim istifam ile yerime gelecek arkadaş’ın önümüzdeki yerel seçimlerde hiç tanımadığı bir ilçede başarı sağlayabilmesi olanaksızdır. Bu nedenle yerel seçimlerde ak parti gençliği tam not alamayacaktır. Çünkü gençlik kollarından istifaların olabileceğini düşünüyorum. Bu da partiyi etkileyecektir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
golbası genclerı
26 Temmuz 2012 Perşembe 23:12
:)
bız golbasılar olarak anlamadıgımız sey madem emre sen ve yanındakıler bu tur seyler yapıyorlardı neden ıstıfalardan once butun bunların onune gecılmedı neden desıfre edılmedı acaba yoksa bu acıklamalar sadece emre sen ve yanındakılerı karalamak amacı mı tasıyor.ayrıca ramazan sımsek gercekten golbasını ve golbaşı halkını seven bır ılce baskanıydı golbası ınsanlarına sonsuz yardımları degen bır baskan oldu hep ınsanlara ak partıyı sevdırd ımutevazılıgı ve alcak gonullulugu ıle ınsanlara yakın oldu hep bu yorumlarla ınsanların emeklerını hıce saymayın basarılarını yok saymayın golbası neyın ne oldugunu bılıyor artık boyle seylerle ınanmaz bu genclık neyın ne oldugu gayet acık bı sekılde ortada umarım bızden baskalarıda bunları gorur
176.54.250.179
AK GENÇLİK YÖNETİM KURULU ÜYESİNE
26 Temmuz 2012 Perşembe 11:31
AK GENÇLİK YÖNETİM KURULU ÜYESİNE
madem bu kadar iddialı konuşuyosun sayın yönetim kurulu üyesi kardeşim. bu bulunduğun iddaları ıspatlayabilirmisin. yoksa hava civa mı sölediklerin...
88.224.234.142
yönetim kurulu üyesi
25 Temmuz 2012 Çarşamba 19:05
ak gençlik
emre bey basın açıklaması yapıyo ama gelişine güzel konuşuyo kendi yaptıklarını nedense paylaşmıyo emre şen sen osman karaslan geldiğinde istifa edecem allah edecem demedinmi neden bu zamana kadar geldin bu birinci kısımın emre bey sen osman karaaslan ne derse yapmayın demedinmi yönetim kurulu üyelerine biri benim dediğin kişi osman karaaslan geldi sein yönetim kurulu üyen mihriban üstünel ğülşah ğülhan burak ünver emre şen 1000 adet ak partili vatandaşların üye koçanını yaktırmadınmı mı mihriban üstünel yaktı bunları ramazan şimşek dedi siz yaptınız sanki sen çok dogrusun emre şen son bişey diyim RAMAZAN ŞİMŞEK Ğİ DİNLEDİĞİN KADAR ANNE VE BABANIU DİNLESEYDİN ŞİMDİYE CENNETLİKTİN taraf gastesi inş taraf olmaz bu yorumu açıklar vatandaşlara
78.187.20.14
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim