• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara : 19 °C
  • İstanbul : 20 °C
  • İzmir : 25 °C

Kandil ara istasyon olacak

01.12.2009 11:26
Kandil ara istasyon olacak
MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, Kandil'den gelen teröristler hakkında çarpıcı iddialarda bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, Kandil'den gelen teröristler hakkında çarpıcı iddialarda bulundu.

Bölükbaşı, “Kandil'deki terörist unsurlar Mahmur Kampı'na getirilecek ve oradan diğer sivil vatandaşların arasına karışarak Türkiye'ye girişleri sağlanacak. Yani Mahmur Kampı teröristlerin Türkiye gelişinde bir ara transfer istasyonu olarak kullanılacak” iddiasında bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, Mahmur Kampı'ndan Türkiye'ye getirilecekler için özel yerler inşa edileceğini açıklayan İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı ağır bir dille suçladı.

Deniz Bölükbaşı, “ İçişleri Bakanı Atalay, Mahmur Kampı'ndan gelenler için özel yerler hazırlandığını açıkladı. İçişleri Bakanı ya Mahmur Kampı konusunu bilmiyor ya da yeni bir kafa karıştırma hedefi var. Mahmur Kampı'nda 11 bin 500 vatandaşımız yaşıyor. Bu kamp BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin gözetiminde. Duhuk ve Erbil'de yaşayanlarla toplam 15 bin vatandaş var. Mahmur Kampı, 7 yıldan fazladır Türk makamları, Irak makamları, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği arasında müzakerelere konu oluyor. Kamptakilerin gelebilmesi için BM ile Gönüllü Geri Dönüş Anlaşması imzalaması gerekiyor, uluslararası kural bu. Türkiye, teröristlerin Mahmur Kampı'ndan gelenlerin içine sızarak mülteci statüsüyle ülkeye girmemesini savunmuştur. Ancak AKP'nin yapmak istediği, Barzani'yle yürütülen müzakere süreci şudur: Kandil'deki terörist unsurların bir kısmı Mahmur Kampı'na getirilecek ve oradan diğer sivil vatandaşların arasına karışarak Türkiye'ye girişi sağlanacak. Yani Mahmur Kampı teröristlerin Türkiye gelişinde bir ara transfer istasyonu olarak kullanılacaktır. Mahmur dışında PKK'nın 4 bin civarındaki silahlı militanının tasfiyesi gerekmektedir. Bunların 250'ye yakını Kandil'de yaşıyor. Kampların önemli bir kısmı Türk Irak sınırındadır ve boşaltılmıştır. Militanlar Barzani'nin himayesinde Kuzey Irak'ta yaşamaktadır. Hükümet Barzani aracılığıyla Kandil'le bir pazarlık süreci başlatmıştır. Barzani'ye arabulucu rolü vermiştir. Barzani, terör örgütünün etkisiz hale getirilmesi karşılığı iki şey istiyor: Türkiye'de terör örgütünün amaçları doğrultusunda bir siyasi çözüm süreci başlatılması ki Başbakan'ın PKK açılımıyla bu yapıldı. İkincisi Kuzey Irak bölgesel yönetiminin güvenliği için Türkiye'nin korumasını istiyorlar. ABD askerleri çekildikten sonra Irak'ın Arap unsurları, Sünni ve Şii Kürtler arasında bir gerginlik yaşanması muhtemeldir. Bir de, 'Kerkük'ü ben Kuzey'e bağlayacağım, sen buna engel olma. Türkmenleri fazla ön plana çıkarma. PKK'ya siyasi af çıkar Ben de PKK'ya olan desteğimi çekeyim' diyor. Böyle bir rezil pazarlık yapılıyor” dedi.

AÇILIMI ANLATMAK İÇİN YOLA ÇIKACAĞIZ

Anadolu'ya açılımı anlatmak için yola çıktıklarını belirten Bölükbaşı, “Bu büyük yıkım projesini anlatacağız. İlk miting Ankara'da 'Bin yıllık kardeşliği yaşa ve yaşat' adıyla düzenleniyor. Bütçe görüşmelerinin ardından da teker teker tüm illeri gezeceğiz. AKP ve bölücülük kervanı Türkiye'yi bir sefer dolaşacaksa biz 5 sefer dolaşacağız” şeklinde konuştu.

Son Genel Kurul görüşmeleri sırasında yaşananlara da değinen Bölükbaşı, “ Türkiye'nin milli birliğini dinamitleyecek bir projenin Meclis'in önüne getirilmesi tabii ki insanlarda farklı tepkilerin doğmasına yol açtı. AKP'nin genç ve ihtirasları aklının önünde koşan bir grup başkan vekilinin aleni kışkırtıcılık yapması 7 sene önceye dönerek, 'Kime kaça sattınız' demesi tepkiye neden oldu. 7 yıl önceki o oturumu da şimdiki AKP'nin içinden geldiği parti istemiştir. Meclis görüşmeleri de göstermiştir ki, Türkiye bu açılımla çok ciddi bir ayrışma ve çatışma yoluna sokulmuştur. Başbakan 'Sonuna kadar gideceğiz, bedeli ne olursa olsun' demişti. Ne pahasına olursa olsun Başbakan'a Türkiye'yi etnik temelde çatıştırma imkanı vermeyeceğiz. Bunun için ödenmesi gereken bedeli gönül rahatlığıyla ödeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

İZMİR'DEKİ OLAYLAR

Bülent Arınç'ın, İzmir'de yaşanan olaylarla ilgili olarak “Bahçeli İzmir'deki o insanları partiden atsın” açıklamalarına tepki gösteren Deniz Bölükbaşı “Sayın Arınç'ın her sözüne yorum yapmak rasyonel ölçüler bakımından zordur ve kendisi muhatabımız değildir. Türk Milleti son 4 aydır Erdoğan'ın gündeme getirdiği PKK açılımı nedeniyle huzursuz ve tedirgin. Bin yıldır birlikte yaşayan toplumun içine fitne sokmuştur. Toplumda bir ayrışma, bölünme süreci başlatmıştır. Bir siyasi partinin Habur'da yaşanan rezaleti İzmir'e taşıma gayretini kimse görmezden gelemez. Çocuklara PKK militanlarının elbiselerini giydirerek zafer işareti yaptırılması, PKK paçavralarının açılması açık tahrik sebebidir. MHP'yi bu işe bulaştırmak için Başbakan ve yol arkadaşlarının yoğun bir çaba içinde olduğu görülüyor. Tabii bu tezgahın arkasında kimlerin olduğunu Türk milleti yakında görecektir. Arınç'ın MHP'yle ilgili sözleri, hiçbir meşru temeli olmayan saçmalıklardır. Ancak Başbakan bu sürece göbeğinden bağlanmıştır ve Türkiye'yi zor ve sancılı günler beklemektedir. PKK açılımının açıklanması bile Türk toplumunu zehirlemiştir. Açılımın makyajı, süslü ambalajları vardır ama içeriğinin ne olduğunu Sayın Başbakan bu aşamada Türk milleti'ne açıkça söyleme cesaretine sahip değildir. Bu açılımın ne sonuçlar vereceğini anlamak için Habur'a bakmak yeterlidir. Habur açılımın turnusol kâğıdı olmuştur. Habur'da yaşananların ilerde çok ciddi hukuki ve siyasi sonuçları olacaktır. Çünkü AKP hükümeti teröristlere Habur'da Kandil dokunulmazlığı getirmiştir. Terörü koruma içtihadı oluşturulması için adalet mekanizmasına baskı yapılmıştır. 'Ezber bozuyorum' diyen Başbakan Türk halkının kimyasını bozmuştur” dedi.

BAHÇELİ TEŞKİLATIMIZI UYARDI

Türkiye'yi bu temelde ayrıştırmak, çatıştırmak ve bölmek için bir geniş bir cephe seferberlik başlatıldığını ifade eden Bölükbaşı, “Buna karşın MHP'yi hedef alan tezgahlara yönelmeleri çok muhtemeldir. Sayın Bahçeli teyakkuz halinde olunması konusunda teşkilatlarımıza yazılı bir uyarı gönderdi. Daha önce de her vesiliyle bunu yapmıştır. Biz Sayın Erdoğan'ın oyununa gelmeyeceğiz. Türk Milleti'ni, etnik temelde çatıştırma projesini kendine göre başarıya ulaştırmasına imkan vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

KÜFÜR TARTIŞMASI

Bölükbaşı, Başbakan Erdoğan'ın, Meclis Genel Kurulu'nda demokratik açılımla ilgili genel görüşme sırasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye küfretmesine tepki gösterdi. “Biz parti olarak gerekli araştırmayı yaptırdık ama Türkiye'de yaşayan herkes de bu araştırmayı yaptırıp başbakanın neler söylediğini öğrenebilir” diyen Bölükbaşı, şunları söyledi: “Herkes mayasının, meşrebinin icabını yapar. Sayın Başbakan Türk siyasetinde üslup zerafetini ve seviyesini temsil eden yönleriyle sivrilmemiştir. Bu alanda aşmakta zorlandığı yapısal sorunları bulunmaktadır. Yetişme tarzından mı geliyor bilemiyorum. Sayın Genel Başkanımız konuşurken yanına dönüp bir şeyler söylemiştir ve ağzını kapatmak gereği duymamıştır veya unutmuştur. Gerekli incelemeler tamamlandıktan sonra gerekli işlemler başlayacak ve kendisine gerekli cevap da misliyle verilecektir. Bu işin siyasi, hukuki ve ahlaki yönü vardır. Hepsinde gerekli karşılıkları görecektir” dedi.
beyazgazete

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim