• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara : 20 °C
  • İstanbul : 23 °C
  • İzmir : 27 °C

Kapak Olsun......

13.02.2012 13:17
Kapak Olsun......
Gölbaşı Belediyesinin Avukatlığına soyunup haber yaparak cevap veren Gölbaşı Gündem Gazetesine bir Kınama yazısı yazmıştık.

Gazetemiz Gölbaşı taraf'ın internet sitesinde çıkan bir haberin ardından konuyla ilgili tek muhatıbımız Gölbaşı Belediyesinin Avukatlığına soyunup haber yaparak cevap veren Gölbaşı Gündem Gazetesine bir Kınama yazısı yayınlamıştık.

Bundan ders alması gereken meslektaşımızın karşılık vererek yine gazetemize sataşması ve bizleri kullanarak gündemde kalmaya çalışmasına bir anlam veremedik ve bir kez daha Gündem gazetesini bu davranışınışından dolayı kınadık..

Gölbaşı Gündem Gazetesini, Teessüf Edeceğine ve kamuoyunu bu tür çirkin sataşmalarla meşgul edeceğine, kamuoyunu aydınlatıcı daha güzel haberler yapmaya davet ediyoruz.

Gölbaşı Gündem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Serkan Akpınar'ın kendi köşe yazısında ele aldığı yazıda Gölbaşı Taraf Gazetemize itham ettiği yazıda geçen kısımda ise;

“Bunlar gazetemizde yayınlanan bazı haberlere muhatabı bize açıklama yapmadığı halde Taraf Gazetesinden verilen yanıt haberlerden -kendi tabirleriyle Avukatlıklardan- sadece bir kaç örnek..” şeklinde…

Sayın Akpınar öncelikle şunu bilmenizde fayda var. Gölbaşı Taraf Gazetesi Yaklaşık 1 sene önce el değiştirmiştir. 1 Yıl önceki imtiyaz sahibinin yayın politikatısı ile şimdiki imtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmeninin yayın politikası arasında fark olduğu ve bu farkın kamuoyu tarafından bilindiğini de belitmek isteriz.

Bu tür değişimler ulusal medyada da olmakla birlikte bir çok örneği de mevcuttur. Türkiye'nin amiral gemisi olarak tabir edilen Hürriyet gazetesinni eski genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök ile şu andaki genel yayın yönetmeninin yayın politikası aynı mıdır? Bu değişimi görememenize üzüldük.

Eski genel yayın yönetmeniz ve imtiyaz sahibimizi de tenziye etmenizi de bir anlam veremediğimiz gibi, kamuoyunu yanıltma çabalarınızda sonuçsuz kalacaktır. Nitekim kamuoyunu yanıltma çabalarınızın bir çok örneği de mevcuttur.

Tıpkı "Temizlik ihalesinde sahte teminat mektubu krizi" haberne karşılık sizin kamuoyunu yanıltma çabanız ve "teminat mektubu doğrulandı" haberiniz gibi.

Tıpkı "Duruaylar market ve Fatih Duruay" haberinden sonra yeniden haber yapmanız ve "ilgisi yoktur" şeklinde haber yapmanız gibi. Gölbaşı Taraf birileri gibi 1 ileri 2 geri yapanlardan değildir. Gölbaşı Taraf haklı olduğu konularda hiç bir zaman geri adım atmaz. Öüzr dilenecek bir kusuru varsa özür dilemekten de çekinmez.

Ancak sizin Gölbaşı Taraf ile gündemde kalmak için girmeye çalıştığınız bu polemikte kuruluşumuzun özür dileme gibi bir durumu olamaz. Özür dilenmesi için hak edilmesi gerekir. Siz bu özrü üzülerek söylüyoruz ki hak etmediniz.

 Gölbaşı siyasi kamuoyu hem Gölbaşı Taraf'ı, hemde Gölbaşı Gündem'i yakinen tanımaktadar.Bu tür goygoycu takımı ağızlarıyla kuruluşumuzu zan altında bırakma çabalarınızın sonuçsuz kaldığını görmek, mutlak surette sizi daha fazla yaralıyordur.

Nitekim Gölbaşı Taraf bugüne kadar kişilik haklarına basın meslek etiğine saygılı olmaktan yanadır.

Örnekleme yaptığınız haberlerde önceki imtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmeni tarafından yapılmış haberlerdir.

Sizin bu tür olaylarda hiçte olgun davrandığınızı düşünmediğimiz gibi olmadığınızı da görmüş olduk. Bahsettiğiniz gibi bu kadar basit haberler yaparak kamuoyunu meşgul etmenizi bizde doğru bulmuyoruz. Aslında Gölbaşı Belediyesi ile ilgili yaptığımız haberde sizlerinde hakkınız aramak adına yapılmış bir haber olduğunu da belirtmek istiyoruz. Ancak siz burada bizim amacımızı bize sorarak öğrenmek yerine çok ta gereksiz bir şekilde savunma yaparak adeta avukatlık yaptınız.

Ayrıca sizin yaptığınız gibi şahsi yapılan görüşmemizi de burada özel olduğunu ve size küçük düşüreceğini düşündüğümüz içinde yayınlamıyoruz. İkili konuşmalar içerisnde yer alan diyalogları yayınlamanızda ne kadar etik bir gazeteci olduğunuzun göstergesidir. Bunun takdirini de eminim Gölbaşı kamuoyu size tokat gibi verecektir.

Mecburi olarak içine sokulmak istendiğimiz bu çirkin polemiğe dahil olduğu muz için okurlarımızdan ve Gölbaşı kamuoyundan özür dileriz.





UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
aydın
15 Şubat 2012 Çarşamba 15:37
gündem
gündem gazetesini bende kınıyorum ben o gazeteye masumane yorumlar atıyorum gasteci benim yorumumu yayınlamıyor ve resmen bana hakaret ediyor GÜNDEN GAZETESİNİ KINIYORUM
95.9.74.252
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim