• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • Ankara : 22 °C
  • İstanbul : 19 °C
  • İzmir : 22 °C

Karaaslan,Gölbaşında merak edilen soruları yanıtladı

03.01.2012 18:54
Karaaslan,Gölbaşında merak edilen soruları yanıtladı
19 Aralık itibari ile Gölbaşı İlçe Başkanı olarak göreve başlayan Osman Karaaslan yaklaşık 15 günlük sıkı bir çalışma sonrası ilk Röprtajı verdi.

 19 Aralık itibari ile Gölbaşı İlçe Başkanı olarak göreve başlayan Osman Karaaslan yaklaşık 15 günlük sıkı bir çalışma sonrası ilk Röprtajı verdi. Gölbaşında merak edilen ve en önemli sorunları teşkil eden sorunlara karaaslan şu şekilde cevap verdi;

Gündemde ve çelişki içerisinde olan alt geçit ve kent meydanı projesi ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Öncelikli olarak Gölbaşı'nı ikiye bölen Ankara- Konya karayolu yani alt geçit problemi ile ilgili geçmiş dönemlerde bir çalışma yapılmak istenmiş ve bazı nedenlerden dolayı bu Proje askıya alınmıştır. 2009 da Gölbaşı Belediyesi yönetiminin değişmesiyle Mecliste alınan kararla bu proje Büyükşehir Belediyesine iade edilmiştir. Biz Büyükşehir Belediyesi ile istişare ederek bu projenin yapılması ve bu problemin ortadan kalkması için elimizden gelen çalışmaları yapacağız.

Geçtiğimiz günlerde gündeme oturan ve birçok kişi tarafından çeşitli projeler hazırlanarak gölbaşına kazandırılmaya çalışılan Gölbaşı Belediyesinin eski binasının bulunduğu alan ile ilgili şuana kadar ön görülen kesinleşmiş bir çalışma bulunmamaktadır. Bu konuyla ilgili Gölbaşı belediyesi çeşitli projeler hazırlayarak önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağını düşünüyorum. Biz inanıyoruz ki gölbaşına yakışır prestij kazandırabilecek gölbaşına ve ekonomisine katkı sağlayabilecek bir proje hazırlanabileceğini düşünüyorum.  Projelerin ortaya çıkmasıyla bizimde fikirlerimiz çalışmalarımız olacaktır. Gönül isterdi ki Gölbaşında bir proje yarışması olsun halk tarafından onaylanarak da herkesi mutlu edebilecek bir çalışma yapılsın.

Gölbaşı'nda yaklaşık 600 engelli vatandaşımız yaşamakta ve gölbaşında yaşamak onlar için büyük bir engel haline gelmekte. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir ne tür çalışmalar yapılması gerekir?

Daha önceki söylemimde de bahsettiğim gibi Alt geçit probleminin ortadan kalkmasıyla birlikte Gölbaşı' nda yaşayan engellilerinde yaşamlarını daha da kolaylaşacağı bir yer haline geleceğini düşünüyorum. Ayrıca Engelli vatandaşlarımızın da ilçemizdeki sosyal ve kültürel faaliyetlerden yararlanmasını sağlayarak bir öncelik tanınması konusunda çalışmalar yapmak istiyoruz.

Gölbaşı Ankara'nın en büyük Yüzölçümüne sahip bir ilçesi konumunda. Köy statüsünden mahalle statüsüne geçen mahallelerde tarım ve hayvancılık halen devam etmekte ve burada yaşayan çiftçi vatandaşların sıkıntıları ile ilgili neler düşünüyorsunuz?

Öncelikle bu konuyu ele alarak bir soru yönelttiğiniz için çok teşekkür ederim. Gölbaşına yakın olan mahallelerde besicilik ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızdan çeşitli şikâyetler geldiğini biliyoruz. Bu anlamda Gölbaşı'nın öncelikle mahallelerindeki imar sorununu çözerek tarım ve hayvancılığa uygun hale getirilmesi gerekiyor. Bölgemizin yüzölçümü gerçektende tarım ve hayvancılığa müsait olduğundan ivedilikle bir bölgeyi tarımcılık ve hayvancılık organize sanayi bölgesi haline getirilip mahallelerden ayrıştırırak bu sorunları ortadan kaldırabiliriz.

Gölbaşı için Başka sanayi projeleriniz var mı?

Evet, Yıllardan beri küçük sanayi sitesi olarak adlandırdığımız alanda kaldırılarak başka bir alana taşınacağını biliyoruz. Sanayici arkadaşlarımın da bu anlamda kooperatifleştiklerini biliyoruz. Oğulbey mahallesinde bir alanın projelendirdiğini bilmekteyiz. Bu projenin bir an evvel sanayiciye yakışan büyük geniş ve gölbaşı halkının gidebileceği ve memnun olabileceği bir sanayiyi ilçemize kazandıracağız.

Gölbaşı'ndaki sivil toplum kuruluşları ile ilgili düşünceleriniz nelerdir? Çalışmalarını takip ediyor musunuz?

STK'larımızın ülkemize ve Gölbaşına çok büyük katkıları olduğunu biliyoruz. Ayrıca yakinen de takip ediyoruz ve edeceğiz. Bu anlamda STK'larımıza ziyaretlerde bulunurak Gölbaşına neler kazandırabiliriz konusunda istişareler yapmayı planlıyoruz.

AK Partinin Gölbaşı'nda Kaç Meclis Üyesi var?

Gölbaşı Belediyesi'nde 10 meclis üyemizle hemşerilerimizi temsil etmekteyiz. Büyükşehir belediye Meclis Üyelerimiz, İl Genel meclis Üyelerimiz ile Gölbaşında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını çözebilmek için ve ilçemizde yaşayan hemşerilerizin daha rahat yaşayabilmeleri için hizmet ediyoruz.  

Basın kuruluşları ile ilişkileriniz nasıl? Gölbaşı'ndaki Yerel basın kuruluşları hakkında neler düşünüyorsunuz?

Bana göre basın Siyasetin bir parçasıdır. Ulusalda ve yerelde değerli basınımız gece gündüz demeden bizlerle birlikte öz veri ile çalışarak olayları halka en doğru şekilde aktarır. Bildiğim kadarıyla Türkiye'de hiçbir ilçede Gölbaşı'nda olduğu kadar Yerel gazete bulunmamakta. Bu ilçemiz Gölbaşı için büyük bir artıdır. Yerel Basın Mensuplarımızda her biri birbirinden değerli arkadaşlarımız kardeşlerimizdir.

Teşkilatınız bulunan kadın ve Gençlik kolları ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Kadınlarımız ve gençlerimiz bizler için çok önemli ve değerli kollarımızdır. Ana Kademe olarak bizlerin destekleri ile güçlendirerek destek olmak ve ürettikleri projeleri uygulayabilmesi için katkı sağlamak.

Gölbaşı'ndaki aile ve toplum yapısındaki çalışmalarınız ne yönde olacak?

Öncelikle hedefimiz Gölbaşına sosyal hizmetler ilçe müdürlük birimini oluşturmak. Onun akabinde kadın sığınma evi, kadınlara yönelik spor tesisleri ve kadınların boş vakitlerini değerlendirebilmeleri için yaz kış açık olabilecek bir aktivite salonu yapıp otokontrol sistemi ile kadınlara teslim etmek.

İlçenizdeki eğitim durumu nedir?

Burada 3 konuya dikkat etmek lazım. Birincisi özel okulların Gölbaşı'ndaki çokluğu eğitim seviyesini Türkiye ortalamasının üzerinde tutmaktadır. İkincisi ise aynı performansı merkez ve mahalle olan köyler de yakalayamıyoruz. Devlet okulundaki öğrencilerinde başarı sağlayabilmeleri için sorunların masaya yatırılarak el birliği ile çalışarak bu oranları yükseltmek için çalışacağız. 3. Konumuz ise Gölbaşımızı Üniversite Kenti yapabilmemiz için İlçe esnafımızla istişareler yaparak öğrencilerimizi gölbaşında yaşamak için çalışmalar yapmak sosyalliği arttırarak bölgemize büyük katkı sağlamak.

Gölbaşı'ndaki sağlık sorunları ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Gölbaşında hali hazırda 50 yataklı ilçemiz nüfusunu kaldırmayan bir hastanemiz mevcuttur. Diğer il ve ilçelerden gelen hastaları düşündüğümüz zaman en az 200 yataklı bir devlet hastanesi kazandırılması için elimizden gelen bütün gayreti sarf edeceğiz.

Vatandaşlarımızdan gelen talep ve şikâyetleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Genelde gelen talepler işsizlikle ilgili konular. Öncelikle şunu diyelim, Vatandaşlarımızdan gelen talep ve şikâyetleri ön yargısız, tarafsız bir şekilde değerlendirerek çözüme kavuşturmaktır. En başında da dediğimiz gibi iş anlamında istihdamı çoğalttığımızda bu sorunlar ortadan kalkacaktır.

Gölbaşı'ndaki kooperatifler ve TOKi'deki vatandaşlarımızla ilgili ne gibi çalışmalarınız olacak?

Özellikle Eymir Mahallesinde yoğunlaşan nüfusun İlçemize Ekonomik anlamda katkı sağlaması ve kalkınması için büyük değer kattığını biliyoruz. Buradaki vatandaşlarımızın sorunları için yönetim kurulumuzca oluşturulacak bir birim kurularak hem eymir mahallesinde hem yeni kurulacak kooperatiflerde yaşanılan sıkıntıların çözüme biran önce kavuşturulması için elimizden gelen çalışmaları özveriyle yapacağız.

Büyükşehir belediyesinin yatırımları ile ilgili çalışmalarınız nelerdir?

İlçemiz metropol bir ilçe olduğundan dolayı Hükümetimizce ve Büyükşehir Belediyesince yapılacak olan yatırımlara açık olduğunu düşünüyoruz.  Bu anlamda Gölbaşımıza en güzel yatırımları getireceğimizden eminiz.

Gölbaşı'nın en büyük değerlerinden Mogan ve Eymir Gölleriyle ilgili düşünceleriniz?

Öncelikli çalışmalarımızdan birisi Eymir Gölünden Yararlanamayan Gölbaşı halkının yeni bir düzenleme yapılarak Gölbaşına kazandırılması ve hemşerilerimizin yararlanabilmesini sağlamak. Mogan gölü ile ilgili düşüncelerimiz, öncelikli olarak su kesen deresinden gelen suyun ıslah çalışmasını yapmak ve sorunları giderebilmesi için çalışmalar yapmak. Büyükşehir blediyesi tarafından yapılan mogan parkın gölbaşına da çok güzellikler kattığını düşünüyoruz ve Sayın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'e teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Genel olarak Gölbaşı için neler söylemek istersiniz?

Cevap: Bizim amacımız burada öncelikle birleştirici olmak. Birlik ve beraberlik içerisinde Gölbaşımıza güzel işler yapabilmek yapılanlara sahip çıkmak. Gölbaşının prestij kazanabilmesini sağlamak olacak. Önemli olan bunları da hep birlikte uzlaşarak yapabilmektir. Bu güne kadar hiç yapılmamış şeyler var ilçemizde. İlçemizdeki siyasi partiler olsun STK'lar olsun hep bir araya gelerek sosyal faaliyetler düzenlemek iç içe olmak siyasetimizi yapacağımız yeri ayırmak bunun dışında da birlikte sosyal işlerde de bulunabilmek olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim