• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara : 21 °C
  • İstanbul : 23 °C
  • İzmir : 28 °C

Kent Konseyi yeniden yapılandırıldı

31.01.2011 18:25
Kent Konseyi yeniden yapılandırıldı
Gölbaşı Kent Konseyi yeniden yapılandırıldı. Gölbaşı Belediye Meclis toplantı salonunda yapılan seçimlerde Başkanlığa Murat Bölük seçilirken, Kadın Meclis Başkanlığına Ayten Şahin, Gençlik Meclisi Başkanlığına ise İbrahim Karagöz seçildi.

Gölbaşı Kent Konseyi yeniden yapılandırıldı. Gölbaşı Belediye Meclis toplantı salonunda yapılan seçimlerde Başkanlığa Murat Bölük seçilirken, Kadın Meclis Başkanlığına Ayten Şahin, Gençlik Meclisi Başkanlığına ise İbrahim Karagöz seçildi.

Gölbaşı Kent Konseyi toplantısına yeteri kadar ilgi gösterilmezken, Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nın yanı sıra belediye meclis üyeleri de toplantıya ilgi göstermedi. Kent Konseyi toplantısına AK Partili meclis üyeleri Hamit Mermer ve Hayati Çal dışında hiçbir meclis üyesi toplantıya katılmadı. Toplantıya siyasi parti ilçe başkanları, hemşeri dernekleri, Oda başkanlarından Yaşar Altun dışında ilgi gösteren olmadı. Daha önce Kent Konseyine katılması için davet edilen Gazi Üniversiteli akademisyenlerde Kent Konseyi toplantısına katılmadı.

Daha aktif olacak

Kent Konseyi seçilen Belediye Başkan Yardımcısı Murat Bölük, Kent Konseylerinin ilçelerin gelişmesi için önemli bir adım olduğuna dikkat çekerek “Kent Konseyine derneklerimizin daha fazla katılmasını bekliyoruz” diyerek çalışmalara STK'larında destek olmasını istedi. Şehrin sorunlarını ortaya koymak ve çözüm yolu bulmak için bu konseylerin var olduğunu ifade eden Bölük “Kent Konseyimizi bundan sonra daha aktif olacak” dedi.

İlerleme kaydedemedik

Divan başkanlığına seçilen Eski esnaf Odası başkanı Hulusi Gürpınar ise Kent Konseylerinin önemine değinerek “Hepimizi hayalindeki Gölbaşı'na ulaşması için Kent Konseylerinin daha aktif olması gerekli. Kent Konseyi Gölbaşı'nda 7-8 yıldan beri var, ancak bu konuda bir ilerleme kaydedemedik” dedi.

Başkan samimi ama…

Belediye Başkanının samimi olduğuna inandıklarını, ancak bu samimiyetin yeterli olmadığına dikkat çeken Gürpınar “Hepimiz proje üretir ve uygularsak, Gölbaşı hızla ilerler ve daha verimli oluruz.” Dedi.

Yapılan seçimlerde Murat Bölük Kent Konseyi Başkanlığına seçilirken Kadın Meclis Başkanı Ayten Şahin, Gençlik Meclisi Başkanı  İbrahim Karagöz oldu.

Yürütme kuruluna ise İrfan Tosun, Bilal Koç, Veysel Solak, Yaşar Altun, İsa Ömercan, Hulusi Gürpınar ve Reşat Yüksel seçildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Fatih Demirel
01 Şubat 2011 Salı 17:10
Hayırlı olsun
Öncelikle Kent Konseyi Başkanlığına seçilen Murat Bölük olmak üzere, Kadın Meclis Başkanlığına seçilen Ayten Şahin ve Gençlik Meclisi Başkanlığına seçilen İbrahim Karagöz'ü kutlar görevlerinde başarılar dilerim.
Ayrıca aynı dileklerimle Yürütme kuruluna seçilen İrfan Tosun, Bilal Koç, Veysel Solak, Yaşar Altun, İsa Ömercan, Hulusi Gürpınar ve Reşat Yüksel'i de kutlarım.
Ben de bir Gölbaşı'lıyım. Gölbaşı'mız için yapılacak çok şey var. Herkesi gönülden destek vermeye davet ediyorum

Fatih DEMİREL
Ankesob Basın Müşaviri
0312 310 22 44
78.187.6.23
öğrenciniz
31 Ocak 2011 Pazartesi 20:52
üzüldüğüm tek kişi
gölbaşı belediyesinde canla başla çalışan gayret göstermek isteyen değerli büyüğüm murat bölük hocama sonsuz teşekkürler ama ne yazıkkı aynı gayreti odabaşında göremiyoruz malesef gündem de gölbaşımız hep geriye gitmeye başlamıştır keşke murat hoca gibi ılımlı kin gütmeyen ayrıştırmayan bir başkanımız olsaydı da gölbaşımız hak ettiği değeri bulabilseydi olmadı neyazıkki inatçı tavırla ben bilirim mantoğıyla giden odabaşı arkasında kimse kalmadığı zaman acaba suçu kimlerin üstüne atacaktır sonuçta gölbaşımız hizmet açısında çok büyük hizmetleri elinin tersiyle itmiştir haber sayfalarına ancak kötü oalylarla anılır oldu gölbaşımız bunun farkında olmayan hale nice insanlarıda gördükçe üzüntümüz kat kat artmaktadır ne diyelim zamanla kim ne hak ettiyse o değerini bulacaktır halkımızın gözünde gönlünde.saygılar
88.231.234.129
Hasan OĞUZ
31 Ocak 2011 Pazartesi 20:23
HİÇ KONSEYİ
Kimse kusura bakmasın kent konseyi toplandı.yeniden yapılandı.kimse kent konseyinin ne olduğunu bile bilmeden neye toplanmış ne iş yapar bilmez.kent konseyi:belediye kanununun76.maddesi(03.07.2005 Tarih ve 5393 sayılı)dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu konseydir.bu konseyde karar vericilerin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarıda yer almaktadır.merkezi yönetimin yerel merkez yönetim mekanizmasıdır.ne zaman işlemiş hiç bir zaman,adı var kendi yok.kim başkan seçildi.b.başkan yrd.çözüm merci en son nokta kim. o,kime iletecek belediyeye,belediye kim kendi,ne üretti,ne üretecek,kent konseyi toplanıyor ilgi minimum.siyasetciler açılış var gelirmisiniz koşarak,poz verirmisiniz,foto jenik,çalışırmısınız asla,seçilirmisiniz tabi,en iyisini kim bilir siz.birde laf edersiniz oraya gitti buraya gitti diye adama,yahu siz hiç bir icraat yapacak yere gitmiyorsunuz.basın sizden iyi çalışıyor,bu kadar sıkıntılı halinde bile sizden daha aktifler.gölbaşı aldı başını gidiyor ne dur diyen var nede çaredar.vurmak en güzel yapılan iş,kimse iyimser deyil biriside çıkıp ya arkadaşlar başka gölbaşı yok hepimiz burda yaşıyoruz gereği demiyor.bende buradan tarafın tarafsız penceresinden sesleniyorum.bu kadar tembel öğrenciye kel mahmut gibi hoca lazım şize ders lazım ama herkez aynı şarkıyı söylüyor neme lazım.evet size bir şey lazım söyleyecem ama benim neme lazım.sizede böyle kent konseyi lazım.
88.231.169.202
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim