• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara : 22 °C
  • İstanbul : 17 °C
  • İzmir : 17 °C

KİRLİ TEZGAH

16.08.2010 12:44
KİRLİ TEZGAH
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, gece yarısı, Başkent'in değişik noktalarındaki duvarlara ve metro girişlerine sprey boyalarla yazılan yazılarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, gece yarısı, Başkent'in değişik noktalarındaki duvarlara ve metro girişlerine sprey boyalarla yazılan yazılarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.
AK Parti İl Başkanlığı binasında İl Başkanı Murat Alparslan ile birlikte düzenlediği toplantıda, “Tayyip Gidecek, Gökçek Gelecek” yazılarını yazanların suçüstü yakalandığını kaydeden Başkan Gökçek, “CHP Genel Merkezi çıkışında yakalananları savunmaya CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı gidiyor. Siyaseti kirleten CHP, Ankara'yı da kirletmiştir” dedi.
Basın mensuplarının karşısına çıkan Başkan Gökçek, meydana gelen olayı ayrıntılı bir şekilde anlattı. Ankara'nın Eskişehir Yolu başta olmak üzere, değişik 15-20 noktasındaki duvarlara ve metro girişlerine bir grup tarafından “Tayyip Gidecek, Gökçek gelecek” diye sloganlar yazıldığını ifade eden Başkan Melih Gökçek, “Sprey boyalarla yazılmış olan yazılar bunlar. Bu yazıları yazanların peşine polis gece yarısı düşüyor ve takip ederek, 3 tanesini yakalıyor. Bu kişilerin bazıları da CHP Genel Merkezi'ne kaçıyorlar, elleri boyalı vaziyette daha sonra da oradan çıkarken bir tanesi yakalanıyor” diye konuştu.
Ardından suçluları savunmak ve müdafaa etmek için Karakola, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Umut Tunç'un geldiğini kaydeden Başkan Gökçek, “CHP, özellikle söylemleriyle siyaseti ciddi anlamda kirletmişti. Ama CHP'nin kenti bu kadar kirletmiş olmasını da bir Ankaralı olarak başta kınıyorum. Bu kadar kent düşmanlığı olamaz. Bütün duvarları perişan etmişler. Milyarlarca liralık Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne zarar verdiler” dedi.

-“ŞEHRİN KİRLETİLMESİNE MÜSAADE ETMEM”
Bir grup gazetecinin, karakolda Tunç ile yaptıkları röportajların metnini de basın mensuplarına dağıtan Başkan Melih Gökçek, “Tunç'a soruyorlar, 'Peki kamuya zararınız olmuyor mu sayın başkan' diye. Onun verdiği cevap da: 'Şimdi bizim bu verdiğimiz zarar, AK Parti'nin verdiği zararın yanında zerre bile kalmaz.' Şu ifadeye ve lafa bakın. Ankara Büyükşehir Belediye başkanıyım ama şehrin kirletilmesine müsaade etmem mümkün değil” diye konuştu.
Kendisinin son günlerde, 12 Eylül'de gerçekleşecek referandumla ilgili olarak değişik televizyon kanallarında her gün yeni bir iddiayı ortaya attığını kaydeden Başkan Gökçek, şunları söyledi:
“Sayın Kılıçdaroğlu'nun perde arkasını her gün yeni iddialar ortaya koyarak, tekrarlıyorum. Ne söylediysem de çıkıyor. Açıkça, net bir şekilde ortaya koyuyoruz ve ispat ediyoruz. Kılıçdaroğlu'nun gerçekten popülaritesi son gün günlerde bozulmaya başladı. Vatandaş bunu mitinglerde gördükçe, bizlerin ortaya attığı iddialar doğru çıktıkça, yaldızları dökülmeye başladıkça, Sayın Kılıçdaroğlu halk gözünde bitmeye başladı. Kendi partililerinin gözünde eriyor. Bu çok net bir şekilde ortaya çıktı. Bunun neticesinde kimyası resmen bozuldu. Kimyasını bozmaya da devam edeceğim. Kılıçdaroğlu'nun kimyası bozulunca işte CHP'lilere bu tip komploları yaptırıyor. Her zaman komplo teorileri üzerinden hareket ediyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu, parti içerisinde eski genel başkanlarına nasıl komplo yapıldığını, nasıl arkadan hançerlendiğini ve bunun ne şekilde yapıldığını gayet iyi biliyor. Aynı olayı aklınca AK Parti'nin içerisine sıçratmak istiyor. Bu mümkün değil.”

-“CHP'Lİ TUNÇ, KENDİ ORGANİZESİ OLDUĞUNU İTİRAF ETTİ”
Başkent'in çeşitli bölgelerine propagandaya yönelik olarak yazıları yazanların suçüstü yakalandığını kaydeden Başkan Melih Gökçek, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Umut Tunç'un, gazetecilerin sorduğu bir soruya cevap verirken de farkına varmadan kendi organizasyonu olduğunu itiraf ettiğini belirterek, “Bir muhabir arkadaş, 'Sürekli olarak bu CHP, yasadışı işlere başvuruyor, Ne için?' diye soruyor, Umut Tunç'un verdiği cevap da 'Biz yasadışı işlere başvurmuyoruz. Elmadağ'da Genel Başkanımızın mitinginde yapılan provokasyonu gördük. Bizim niyetimiz provokasyon da değildi' diye oluyor. Yani yapılan işin tamamen kendilerinin koordinesinde yapıldığını çok net ortaya koyuyor” dedi. Konuşmasına, “Ben buradan şunu açıklıyorum” diyerek devam eden Başkan Gökçek, “Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı'nın yaptığı, bir işi organize ettiği bir işi, partinin genel başkanının bilmemesi mümkün değil. Sıfır ihtimal” diye konuştu.

-“SİYASETİN BU KADAR KİRLETİLMESİNİ KINIYORUM”
“Sayın Kılıçdaroğlu'nun siyaseti bu kadar kirletmesini kınıyorum. Onun ötesinde de bizim ajanslardan aldığımız resimlere baktığımızda, şu duvarların üzerlerine yapmış oldukları tahribata, yazılara bakın” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Gökçek, yazıların fiilen çıkması mümkün olmadığını, duvarların baştan aşağı boyanması gerektiğini söyledi.
Yazılar yüzünden milyarlarca liralık hasarın meydana geldiğini ifade eden Başkan Gökçek, “Yazık günah değil mi? Sayın Kılıçdaroğlu böyle bir şeye nasıl yol veriyor, nasıl izin veriyor? Gençlik Kolları Başkanı çok enteresan bir şekilde bir daha yazmaya devam edeceğini ima ederek, 'Gençleri engelleyemezsiniz, ben de gencim beni de engelleyemezsiniz' diyor. Böyle yasa dışılık olabilir mi? Korkunun ecele faydası yok. Ben buradan şunu söyleyeyim: Sayın Kılıçdaroğlu, kimyan bozuldu, elin ayağına dolaştı. Panik içerisinde yaptığını iyice birbirine karıştırmaya başladın. Siyaseti iyice kirlettin. Kendi partin içerisindeki karışıklıkları böyle dışarı yansıtarak da önleyemezsin. Gel bu işlerden vazgeç. Kınıyoruz. Protesto ediyoruz” dedi.

-“PARA CEZASI KESİLECEK VE MAHKEMEYE BAŞVURULACAK”
Bir gazetecinin konuya ilişkin kendilerinin bir şey yapıp yapmayı düşünmediklerini sorması üzerine Başkan Gökçek, “Biz Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan tahribatla ilgili iki konuda girişimde bulunacağız. Birincisi para cezası kesilecek ve bu para cezası CHP'den tahsil edilecek inşallah. İkincisi de suç duyurusunda bulunacağız. Çünkü kenti kirletmek son derece yanlış bir olay. Bu açıdan da kamuya vermiş oldukları zarar açısından da inşallah adalet önünde hesap verecekler” diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Elmadağ mitinginde açılan pankarta ilişkin bir soruya Başkan Gökçek, “Ne yazıyordu o pankartta, 'Kılıçdaroğlu bize de halk Tipi havuzlu villa alsana'. Bunda ne var yani? Son derece demokratik bir tepki. Bundan daha güzel bir tepki olabilir mi? Herkese çıkıp demişsin ki: 'Ben havuzlu villada oturmayacağım' Gazetelerde manşet olarak çıktığına göre, oturmayacaksın havuzlu villada. Ondan sonra kalkıp da kooperatifti, halk tipiydi demeyeceksin. Böyle dersen, millet de dalgasını geçer. Yapılan iş suç olan bir şey değil. Demokratik bir ülkede yaşıyoruz ve tepkimizi ortaya koyuyoruz. Yazı içerisinde hakaret veya iftira olsa, yakasına yapış. Ama adam gayet güzel protestosunu yapmış” cevabını verdi.

-BAŞKAN GÖKÇEK, KILIÇDAROĞLU'NDAN CEVAP İSTEDİ
Başkan Gökçek'in son günlerde televizyon kanallarında belgeleriyle birlikte ortaya attığı iddialara ilişkin soruları da cevaplandıran Başkan Gökçek, şunları söyledi:
“CHP'nin internet sitesindeki mal beyanında Sayın Kılıçdaroğlu'nun 1997 yılında Akçalı Yapı Kooperatifi'nden hisse aldığını yazar. Bunu servet beyanında kendi beyan ediyor. Bu kooperatif Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kendi bünyesinde çalışan 657 sayılı memurlara tahsis ettiği ve bir başka amaçla kullanılamayacak olan arsalardır. Sayın Kılıçdaroğlu bu arsayı ya parasını önceden birisine verip önceden aldırmıştır, ya da daha sonra birisinden para ödemek suretiyle almış olabilir. Yasal olarak buna imkan yok. Çünkü sözleşmenin özel hükmü bunu engelliyor. Sadece alanların belediye çalışanı ve özellikle 657 olma mecburiyeti var. Yani işçi bile olsa alamaz. Bu kadar açık hüküm var. Buna rağmen almış olması doğrudan doğruya sembolik bir ücretle verilen bu arsanın üzerine bir manada oturmak anlamına geliyor. Şu andaki değeri 85 milyar lira. Dolayısıyla böyle bir arsanın üzerine oturmasını izah edebilmesi mümkün değil. Bunu nasıl aldı açıklasın ve derhal Büyükşehir Belediyesi'ne iade etsin. Çünkü bunu biz sadece ve sadece belediye çalışanlarına verdik. Derhal iade etmesini istiyorum.”
Televizyon programlarında ileri sürdüğü iddialarından bir diğerini daha yeniden soran Başkan Gökçek, “Sayın Yaşar Okuyan'ın, ondan sonraki dönemde bakanlık yaptığı zaman yaptığı açıklamalar var. Bunun belgeleri de var. Daha sonra Devlet Güvenlik Mahkemesi'ne de intikal etti. Orada da mevcut. Kemal Kılıçdaroğlu döneminde vatandaşın kalp rahatsızlığı dolayısıyla damarlarına taktıkları stand 2450 dolara alınıyor. 2450 dolara aldığı bu stand, daha sonra ihaleler açılıyor rakamlar iyice aşağıya düşüyor ve 300 dolara kadar alınması sözkonusu oluyor. Şu anda AK Parti iktidarında bu stand 168 TL'ye alındı. Yani dolara vuracak olursanız 100 dolara kadar düştü. Bu standların Türkiye'ye o tarihteki giriş fiyatı da 25 dolar. Bunu devlet Güvenlik Mahkemesi'ndeki hakimler tespit etti. Ben şimdi Sayın Kılıçdaroğlu'na şu soruyu soruyorum. 25 dolara Türkiye'ye giriş olan standlerin 8 yıllık sigorta Genel Müdürlüğünüz döneminde 2450 dolara yani 100 katı fiyata aldınız mı, Almadanız mı? Aldıysanız bunu dürüstlüğün hangi harfine sokuyorsunuz? 100 katına alınır mı? Hem de senelerce” diye konuştu.
Her gün ayrı bir iddia ortaya atacağını kaydeden Başkan Gökçek, programlarının adının da 'Arkası Yarın' olacağını belirterek, “Sayın Kılıçdaroğlu'na ilişkin her gün yeni iddialarda bulunacağım. Ben biliyorsunuz boş konuşmam” dedi.

-ALPARSLAN: “KINIYORUZ”

AK Parti İl Başkanı Murat Alparslan da sloganların yazılması sonrasında yaşanan süreci takip ettiklerini belirterek, “Sayın Başkanın da ifade ettiği gibi bir gençlik kolları genel başkanının sahiplendiği bir eylemin genel idare kurulu tarafından, genel başkanı tarafından bilinmediğini düşünmemiz, çok doğru olmaz. O sebeple bu olayı bilinçli olarak, Genel Merkez ve CHP Genel İdare Kurulu'nun da örgütlediği bir eylem olarak görüyoruz. Kesinlikle tasvip etmiyor, kınıyor ve protesto ediyoruz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim