• BIST 9804.19
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara : 26 °C
  • İstanbul : 25 °C
  • İzmir : 24 °C

KONYA YOLU'NA ALTERNATİF PROJE

31.12.2010 12:51
KONYA YOLUNA ALTERNATİF PROJE
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı yerel basınla kahvaltıda bir araya geldi. 2010'un son gününde basınla bir araya gelen Odabaşı “2010'un son gününde hem basın mensuplarımızla sohbet edelim, hemde yeni yıllarını kutlamak istedik.” dedi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı yerel basınla kahvaltıda bir araya geldi. 2010'un son gününde basınla bir araya gelen Odabaşı “2010'un son gününde hem basın mensuplarımızla sohbet edelim, hemde yeni yıllarını kutlamak istedik.” dedi. Odabaşı, kahvaltılı basın toplantısında, Gölbaşı Belediyesi tarafından hazırlanan alt geçit projesini de basına tanıttı. Odabaşı'na basın toplantısında Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Atak, Kadir Yanık, Nazım Kaşkatepe, Nizamettin Özdemir, Hacı Kadir Yıldırım, Ali Atsız, Özel Kalem Müdürü İhsan Türkmen'de eşlik etti.

 

Konuşmasına yeni yılın Gölbaşı'na ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederek başlayan Başkan Odabaşı “ 2010 yılının birlik ve beraberlik getirmesini de temenni ediyoruz. Siyasilerin duyarlı olması birlik ve beraberliğin sağlanması açısından çok önemli. Biz Gölbaşı'nda bu anlamda herkesi kucaklamaya ve eşit mesafede durmaya gayret ediyoruz. Görev yaptığımız süre içerisinde ilkeli ve adaletli bir yönetim sergileme gayreti içerisinde olduk.” Dedi.

 

Basının bir toplum için çok önemli olduğunu ifade eden Odabaşı “Gölbaşı basın anlamında zengin bir ilçe. Benim şahsi fikrim, basın halkı doğru bilgilendirmeli objektif ve tarafsız haber yapmalıdır. Yapılan haberler objektif ve doğru olursa, toplumda o basın kuruluşuna sahip çıkar. Basın mensupları seçilmişleri yıpratarak değil, artılarını ve yaptıklarını da gündeme getirmeli. Eğer bu toplum bize güvenmeseydi, bizi seçmezdi. Seçilmişlerin bazı gayretleri de görmezden gelinmemeli, gayretli yok sayılmamalı. Elbette her insanın olduğu gibi seçilmişlerinde hataları olabilir.”

 

Eleştirilere saygımız var. Eleştiriler yıpratıcı değilde, olumlu olursa, daha iyi olur. Biz objektif eleştiriye her zaman açığız. Seçilmiş insanlar yıpratılırsa, şevkleride kırılır. Gölbaşı'nda yaşayan bireyler olarak, objektif ve pozitif eleştiriler Gölbaşımızın menfaatine olur”

 

Şimdi ve daha önceden Gölbaşı'na hizmet eden herkese teşekkür eden Odabaşı, göreve gelişlerinin 21. ayının tamamladıklarını söyledi. Odabaşı yapılan eleştirilerine saygı duyduklarını ve üsluplu konuştuklarını ifade ederek “Proje hazırlamak kolay değil. Göreve gelir gelmezde, seçim öncesi projelerimizi hemen görev başına gelir gelmez de yapmak doğru olmaz. Acele etmeden, hesabımızı kitabımızı yaparak bu projeleri değerlendiriyoruz.” Dedi.

 

İlk yıl içinde belediyeyi tanıdıklarını, daha sonra projeleri teknik yönden hazırlayıp, kaynaklarını oluşturduklarını ifade eden Odabaşı “Biz projelerimizi halkımızın ihtiyaç oranına göre hazırladık. İmkanlar ölçüsünde bu projelerimizi yapmaya devam edeceğiz.” Dedi.

 

Projelerin kolay hazırlanmadığını ifade eden Odabaşı “Bir kanal ıslah projesi yaptık. Şu anda proje hazır, ihale aşamasına getirdik. Ancak bu projenin tamamlanabilmesi için Avni Cihangir İş Merkezi'nin yıkılması gerekli. Ancak mahkeme süreci devam ettiği için adım atamıyoruz. 2010 yılından Göl-Çep ve Yaşayan Köyler projesini kamuoyuna sunduk. Bu projler hemen yaptım oldu bitti projeler değil. Uzun vadeli projeler. Bu konuda Turizm Bakanlığı ile ortak çalıştık. Bu tür sosyal ve iktisadi projelerin çalışmasına başlamak önemli. Bizde bu projeyi başlattık.” Dedi.

 

2011 yılında bir çok projeleri olduğunu ifade eden Odabaşı “Bizim başkalarından farkımız şu. Başkaları bu projeleri ballandıra, ballandıra anlatır bizde adım adım yapıyoruz. Çünkü bizim amacımız reklam değil, hizmet.

 

Arsa satışları hakkında yapılan eleştirilere de cevap veren Odabaşı “Eleştirmeden önce öncelikle eski yönetimlerle, yeni yönetimlerin ne kadar arsa sattığını karşılaştırmak ve bu rakamları iyi bilmek çok önemli. Gölbaşı'nın hizmet alanı seçimden sonra da daha da genişledi. Tüm beldelerimiz büyük borçlarla devralındı.Sadece Karagedik Beldemiz 759 bin TL borç yükü ile gelirken, 400 küsür bin TL de nakit para teslim etti. Diğer beldelerimizi de borç ile devraldık. Yani büyük bir borç yükü üstümüze binmiş oldu. Bunları şikayet olarak söylemiyorum. Ancak vatandaşlarımız daha önce belde belediyesinden beklediklerinin daha fazlasını, Gölbaşı Belediyesinden bekliyorlar.” Dedi.

 

Yeni iş makineleri aldıkları ifade eden Odabaşı “Eski iş makineleri aldık diye çok eleştirildik. Ancak biz bunları bedavaya da aldık diyebiliriz. Şu anda yürüyen aksamı ve iş gören yapıları var. Bu araçların hepsini 28 bin TL'ye mal ettik. Bu araçlardan zarar etmedik .Aksine ticari zihniyetli düşünürsek kar ettik. Aynı zamanda araç parkımıza yeni iş makineleri alacağız. Gölbaşı Belediyesine bizim dönemimizde alınan araçlar, bugüne kadar alan iş makine ve araçların tam 2 katı olacak” dedi.

 

Odabaşı eski dönemdeki yönetimlerin bütçeye koydukları arsa satışı miktarlarının kat kat üstünde arsa satışından gelir elde ettiğini ifade ederek “2007'de bütçedeki rakamın %116 katı, 2008'de bütçedeki rakamın %105 katı, 2009'da ilk üç ayı eski yönetimin olmak üzere bütçedeki rakamın %69 kadar arsa satışı yapılmış. 2010'da ise bu rakam %30 civarında. Aradaki farkı siz görün. Hizmet yapabilmek ve giderleri karşılamak için bir mali kaynağa ihtiyaç var. Belediyemizin aylık 2 milyon TL'ye yaklaşan bir personel gideri var. Bu giderleri karşılayabilmek için belediye kendilerine ait arsaları satar. Arsalar satmak için üretilir. Gölbaşı Belediyesinin bizim dönemimizde SSK'ya hiçbir borcu bulunmuyor.Personelimize de borcumuz yok. ”

 

Önemli olan belediyeye ve kamuya ait olan arsaları değerinden ve şeffaf satmaktır. Biz hiçbir arsamızı peşkef çekmedik. Arsalarımızı şeffaf ve değerinin üzerine sattık. Önemli olan bu arsalardan gelen parayı harcarken layıkıyla harcamak. Elbette ihtiyaçları karşılamak için gerekirse bizde yönetim olarak arsa satışı yapacağız. Ancak fiyat değerini bulmazsa biz satış onayı vermeyiz. Baktım arsaya değerinin altında fiyat önerilmiş ,imza atmam. ”dedi.

 

Toplantının sonunda alt geçit için hazırladıkları projeyi de tanıtan Odabaşı, “Bu projeyi bakanımız Cemil Çiçek beyle istişare halinde olarak hazırladık. Karayolları genel müdürlüğü ile de irtibat halindeyiz. İmkanlarımız dahilinde bu projeyi yapabilecek güçteyiz. Biz bu projeye talibiz. Bu proje alt geçit projesi değil, yol sıfırlama projesi” dedi. Odabaşı proje ile ilgili ilerleyen günlerde daha detaylı açıklama yapacaklarını söyledi.

 

Toplantı sonunda basın mensuplarına yeni yıl için iyi dileklerini sunan Odabaşı, basın mensuplarına içinde çeşitli ürünlerin bulunduğu çantayı yılbaşı hediye olarak takdim etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
doğru söze ne denirki
03 Ocak 2011 Pazartesi 14:16
fikret beye katılıyorum
satıyorlar peşkeş çekiyorlar diye avaz avaz bağıranlar şimdi kendileri arsa satarken gıkları çıkmıyor derlerya zaman su gibi akıp gidiyor bunların yaptıkları yanına kalmayacak eminimki bilinçsizce oy veren halkımız bunlara gereken dersi verecektir atlan iftiraların haksız olduğu yalan olduğu anlaşıldı nasolsa makam saltanatı kim sürüyor gördü görmeyen gözler sonunda ama olan yine gölbaşımıza oldu yazık ettiler koca 5 seneye
85.105.114.93
Fikret Akliman
31 Aralık 2010 Cuma 16:50
Açıklarsanız vatandaşda bilir
Sayın başkan eski belediye başkanı Nasır Haşlak zamanında 5 yılda ne kadar arsa satılmıştır onu da yazarsanız halk bilmiş olur eğer yazmaz iseniz sizin belediye başkan yardımcısı Erol beyin imzası ile ne kadar arsa satıldığını belirten belgeyi bana verdi bende mevcut kamu oyunu yanıltmaya gerek yok sizin 21 ay boyunca ne kadar arsa satılmış Haşlak döneminde ne kadar satılmış onu açıklayın
95.70.150.39
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim