• BIST 8718.11
  • Altın 2246.262
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.1881
  • Ankara : 1 °C
  • İstanbul : 9 °C
  • İzmir : 7 °C

Mahmut Aksoy'un iddiaları İYİ Parti'de nasıl karşılanacak?

05.12.2022 10:24
Mahmut Aksoy'un iddiaları İYİ Parti'de nasıl karşılanacak?
İlçe Başkan adayı ve 2019’da İyi Parti’nin Belediye Başkan adayı olan Mahmut Aksoy kongre konuşmasında Gölbaşı teşkilatı hakkında ciddi iddialarda bulundu.

İlçe Başkan adayı ve 2019’da İyi Parti’nin Belediye Başkan adayı olan Mahmut Aksoy konuşmasında, mevcut ilçe başkanı Mehmet Öztürk’ü çok ciddi ithamlarla suçladı;

Mahmut Aksoy’un kongrede yaptığı konuşma metni şöyle;

Sayın divan, milletvekillerimiz, il başkanı ve ilçe başkanlarım, kurucu ilçe başkanlarım, siyasi partilerimizin ilçe başkanları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, gençlik kollarımızın başkan ve yöneticileri, kıymetli delegelerimiz ve üyelerimiz, ilçemizin çalışkan muhtarları, STK temsilcilerimiz, değerli Gölbaşılı hemşerilerimiz, basınımızın güzide temsilcileri 3. Olağan kongremize hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

5. yaşını Ekim ayında kutladığımız partimizin kuruluş sürecine baktığımızda, hukuksuzluklara, Uğradığımız adaletsizliklere karşı, Anadolu Otel önünde saatlerce aç susuz Sayın Meral Akşener önderliğinde ki bu direniş, yine aynı otelde bir Ramazan akşamı ardından yorgun argın yapılan kongrenin geçersiz kabul edilmesiyle cesurlar hareketi olarak başlamıştır. Liderimiz Sayın Meral Akşener Hanımefendi'nin önderliğinde büyük bir mücadele ile baskılara ve gözdağlarına pabuç bırakmadan partileşme sürecine girilmiştir.

İYİ partinin ana hedefi; hukuka, adalete, insan hakları, liyakat ve eşitlik ilkesine inanarak, bu ilkeler için mücadele etmektedir.

Cesurlar hareketi liderimiz Sayın Meral Akşener önderliğinde milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı bir parti olarak çıktığımız bu yolda maalesef delege seçimlerinde demokrasi adına büyük yaralar aldık.

HUKUKSUZLUKLAR YAPILDI!

TEK BİR KÖYDEN 70'E YAKIN KİŞİ MERKEZ MAHALLELERE DAĞITILDI

30 Ekimde yapılan Gölbaşı delege seçiminde mevcut ilçe başkanı tarafından Tüzük yok sayılmıştır. Delege olabilmek için dilekçe verilmesi şartı varken, birçok delegeden dilekçe alınmamış ve hatta haberi dahi olmayan üyeler delege seçilmiştir. Parti üyesi olmayan kişiler delege yapılmıştır. Tek bir köyden 70'e yakın kişi Gölbaşının merkez mahallelerine dağıtılarak delege seçilmeleri sağlanmıştır. Burada sayamadığım daha birçok hukuksuzluk yapıldı.

İL BAŞKANLIĞI HUKUKSUZLUĞA ORTAK OLDU

Delege seçiminin ertesi günü yapmış olduğumuz çalışmada 180 kişinin ikameti ile delege seçildiği mahallenin farklı olduğunu tespit ettik. Bu durum Parti Tüzüğün 15. maddesine açıkça aykırı olduğundan il başkanlığına delilleri ile birlikte itiraz ettik. Ancak il başkanlığı muhattap kabul edip itirazlarımıza cevap verme zahmetinde dahi bulunmadı. Oysa ki il başkanlığının tüm başkan adaylarına karşı eşit mesafede durup adaletle hakkaniyetle davranması gerekirken, mevcut ilçe başkanlığının tarafında yer almış ve bu hukuksuzluğa ortak olmuştur. Ancak biz tüm bunlara rağmen haksızlıklara karşı mücadele ederek ilçe seçim kuruluna itirazlarımızı yaptık. İlçe seçim kurulunun yaptığı incelemede 7 delegenin parti üyesi olmadığı, 3 delegenin mükerrer yazıldığı tespit edildi ve bu kişilerin delegelikleri iptal edildi. Bilgisi dışında Partimize üye ve delege yapılan bir şahsın sosyal medyada ki yazısı aynen şöyle "Şu anki mevcut Gölbaşı İYİ Parti ilçe Başkanlığı iradem dışında beni partiye üye yapmış, ilçe delegesi yapmış ve şahsımı arayan ilçe başkanı Mehmet Öztürk tarafından il delegesi yazacağım teklifinde bulunulmuştur..." Diye devam etmektedir.

DEDİKODULAR AYYUKA ÇIKTI

Kıymetli misafirler, hukuk, adalet, demokrasi bir gün herkese lazım olacaktır. Bu düsturu en iyi bilmesi gereken bizleriz. Zira hukuksuzluk ve adaletsizlikle ilgili en çok canı yanan bizleriz. 2015 yılında kongre sürecinde nasıl ki liderimiz Meral Akşener'e yapılan haksızlık karşısında dik durmuşsak, bugün de ilçe delege seçimlerinde yapılan aynı haksızlık ve hukuksuzluğa karşı dik duruyoruz. Ben ve arkadaşlarımın bu göreve yeniden talip olmasının nedeni ilçemizde yaşanan hukuksuzluklar ve partimize zarar verecek ayyuka çıkmış dedikodulardır.

PARTİNİN KAPISINDAN KADINLAR GİREMİYOR!

Biz bu partiyi insanların parti tabelasına bile bakmaktan koktuğu günlerde kurduk. Kuruluşumuzda 60 yöneticimizin 21 tanesi kadın yöneticilerimizden oluşmaktaydı. Şu an partinin kapısından maalesef ki kadınlarımız girememektedir. Genel Başkanı kadın olan bir partide kadın üyelerin ilçe kapısından girememesi çok acıdır. Gerisini siz düşünün.

Yine Gölbaşı ilçesinde üye sayısının 6000 üzerinde olduğu ile sürekli övünülmektedir. Ancak bu hususta dışardan göründüğü gibi olmayıp, ciddi sıkıntılar vardır. Bu durumda savcılık kayıtları ile sabittir. Bu partimiz adına bir ayıptır. Ancak biz bu ayıptan partimizi kurtaracağız.

Mevcut ilçe başkanı parti üyelerini kutuplaştırmış, canının istemediği kimseyle görüşmemiş, ilçe kapılarını halka kapatmış, istemediği kişilerin cep telefonuna cevap vermemiştir.

PARTİ BİNASINI DEDİKODU YUVASI HALİNE GETİRDİLER

KADINLARA LEKE SÜRÜLDÜ AMA SESİNİ ÇIKARMADILAR

Parti binasını maalesef dedikodu yuvası haline getirmişlerdir. Parti üyelerine ve özellikle kadınlara leke sürülmüş ancak seslerini çıkarmamışlardır.

Doğru düzgün bir kere bile meclis üyelerimizle toplantı yapmadıkları gibi, belediye meclisi toplantılarına da katılmamıştır.

Tüm bu durumlar üyelerimizin partimize küsmesine sebebiyet vermiştir. Mevcut ilçe başkanlığının, adaletsiz ve ayrıştırıcı yönetim tarzı partimize yakışmamakta vermektedir.

Bizleri asıl üzen durum ise, Sayın Genel Başkanımızın yaz, kış, yağmur, çamur demeden ilçe ilçe, il il dolaşarak verdiği mücadeleyi, ilçe teşkilatının heba etmesi ve Gölbaşında İYİ Partinin olumsuz tepki almasına sebebiyet vermeleridir. Tabiri caizse genel başkanımızın kaşıkla topladığını, kepçe ile dağıtmaktadırlar.

Şu an buraya hatır gönül için delege olup gelen, hiçbir şeyden haberi olmayan kardeşlerimiz var. Onlara sesleniyorum. Atacağınız oylar sadece Gölbaşı ilçe yönetimi için değil, ülkemizin kaderi açısından da çok önemlidir. Delegelerimizin oy verirken bahsettiğimiz bu adaletsizliği ve liyakatsizliği değerlendirerek bunlara karşı beyaz listeyi desteklemelerini istiyorum. Oy verirken ellerini vicdanlarına koyarak oy kullanmalarını istiyorum. Zira bizler 2015 yılında Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener'e yapılan hukuksuzluğun nasıl ki karşısında durmuşsak, bugünde mevcut ilçe yönetiminin hukuk tanımaz tavırları ve yaptıkları haksızlığın tam karşısında duruyoruz.

Kıymetli hazirun, Bu ülkenin İYİ Partiye, İYİ Partinin de sizlere, bizlere ihtiyacı olduğunu düşünerek yola çıktık. Sefer bizden takdir sizden, rıza yüce Allah'tandır.

Demokrasi adına çıktığımız bu yolda, gerek demokrasiye gölge düşmemesi gerekse parti üyeleri arasında kırgınlık, küskünlük olmaması, adaletli ve liyakatli bir ilçe yönetimi olması adına tüm delegelerin oylarına talibiz.

Bizi destekler, beyaz listeye oy verirseniz, sizi onurlandıracağız, gururlandıracağız ve her zaman başınız dik gezmenizi sağlayacağız. Yaşanan bu kötü günleri unutturacağız.

Beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum. Rabbim ülkemize adaleti, liyakati, insan hakkını getirmeyi biz İYİ'lere nasip etsin.

Mahmut Aksoy'un kongrede yaptığı konuşmaları İYİ Parti Genel Merkezi ve İl Başkanlığı dikkate alacak mı bunu ilerleyen günlerde göreceğiz. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim