• BIST 9539.34
  • Altın 2487.648
  • Dolar 32.4913
  • Euro 34.75
  • Ankara : 26 °C
  • İstanbul : 17 °C
  • İzmir : 23 °C

Meclis bugüne kadar vasat çalıştı

09.09.2009 14:45
Meclis bugüne kadar vasat çalıştı
Belediye meclis yöre halkının genel oyuyla seçilen bir genel karar mekanizmasıdır.

 

GÖLBAŞI BELEDİYE MECLİSİ TAM

ANLAMIYLA HİZMET VEREMEDİ

(HABER ANALİZ)

 

Belediye meclis yöre halkının genel oyuyla seçilen bir genel karar mekanizmasıdır. Meclis, kendisinin karar vereceği bir aylık  tatil dışında her ay toplanır. Belediye Meclisine, belediye başkanı  başkanlık eder. Nitekim Gölbaşı'nda da bu kural değişmedi. 29 Mart yerel seçimlerinden geçen sürede Belediye Başkanı Yakup Odabaşı meclise başkanlık yaptı, belediye meclisinde çeşitli kararlar alındı. Alınan kararlar Gölbaşı'na faydalı mı olundu bilinmez ama, meclisin tam anlamıyla çalışıp ürettiğine ise kamuoyu şahit olamadı. Gölbaşı adına olumlu ve net somut projeler üretilemezken, ilçenin ufak problemleri ise nitekim çözüme kavuştu. Belediye meclisi şu ana kadar beklenen performansı sergilemedi ancak gelecek adına UMUT vaat etti.  İşte Gölbaşı Taraf yorumuyla Belediye Meclis Üyeleri ve meclis notları;

YAKUP ODABAŞI (Belediye Başkanı)

Oturum yönetme acemiliğini üzerinden atan Başkan Odabaşı, meclise yavaş yavaş ısınmaya başladı. Kavga ve gürültüden uzak durmak isteyen Başkan Odabaşı, hizmeti ön planda tutmak istemesine rağmen bu isteğini nitekim yerine getiremedi sayılır. 2 ayrı guruba ayrılan belediye meclis üyelerini bir arada tutmakta zorlanan Başkan Odabaşı, gelecekte daha da zorlanacak gibi görünüyor. Nitekim meclis öncesi grup toplantılarına katılmayan, bazı konularda fikir ayrılığına düştüğü ve  sayısı az olmayan  belediye meclis üyeleri var.

KADİR YANIK (MHP Belediye Meclis Üyesi)

MHP'den Belediye Meclis Üyesi ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi seçilen Kadir Yanık, partisinin ve grubunun önde gelen isimlerinden. Belediye Başkan Yardımcısı olması beklenen Yanık, mecliste diğer arkadaşlarıyla birlikte grup kararı alarak  karar mekanizmasında önemli rol oynuyor. Gölbaşı Belediye Meclisinde önemli bir rol oynayan Kadir Yanık, Büyükşehir Belediye Meclisinde ise bugüne kadar vasatın üzerine çıkamadı.

AHMET ÇELEBİ (MHP Belediye Meclis Üyesi)

Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nın en güvendiği isimler arasında yer alıyor. Başkan Odabaşı'nın şehir dışında olduğu zamanlar Başkan Vekili olarak Ahmet Çelebi'nin görev yapması da bu tezi doğruluyor. Belediye Meclisinde vasatın üzerine çıkamayan Çelebi, grupta alınan kararlara harfiyen uyuyor ve Odabaşı'nın her kararında yanında yer alıyor.

HAMİT MERMER (MHP Belediye Meclis Üyesi)

Mecliste dersine çalışanlar arasında yer alıyor. Meclis öncesi gündeme hazırlıklı olarak geliyor. Daha önce belediye meclis üyeliği yapması da Hamit Mermer'in hanesine avantaj olarak yazılıyor. Meclis adabını ve yönetimini çok iyi bilen Hamit Mermer, bu avantajını iyi değerlendirerek meclise tam anlamıyla hakim bir görüntü çiziyor. Son zamanlarda Başkan Odabaşı ile bazı konularda görüş ayrılığına düştüğü söylenen Hamit Mermer'in meclise önerge sunmaması ise dikkat çekiyor.

ADNAN KOÇAK (MHP Belediye Meclis Üyesi)

İyi bir ülkücü ve iyi bir insan olarak bilinen Adnan Koçak'ta mecliste vasatın üzerine çıkamayanlardan. Başkan Odabaşı kanadında yer alan ve  kararlara uyumluluk gösteren Adnan Koçak sessiz ve sakin kişiliğe ile dikkat çekiyor.

ALİ ATSIZ (MHP Belediye Meclis Üyesi)

Beklenilenin aksine iyi bir performans sergileyen Ali Atsız, eski belediyeci olmanın avantajlarını yerinde kullanıyor. Başkan Odabaşı ile bazı konularda fikir ayrılığına düşen Ali Atsız aynı zamanda Gölbaşı Belediyespor Kulüp Başkanlığı görevini de layıkıyla yerine getiriyor. Sporda ilkleri gerçekleştiren Atsız, yönetimi ile birlikte kendini tamamen kulübe adamış durumda. Gölbaşı Belediyesinin kulübe maddi destekte bulunmaması ise Ali Atsız'ı görev aşkından uzaklaştıramıyor.

BENLİ NALBANT (MHP Belediye Meclis Üyesi)

Renkli kişiliği ile tanınan Benli Nalbant, eski belediye başkanı olmasının avantajlarını iyi değerlendiriyor. Aynı zamanda Encümen'de de görev yapan Benli Nalbant'ta Başkan Odabaşı ile bazı konularda fikir ayrılığına düşen meclis üyelerinden. İnandığı konularda geri adım atmayan Nalbant, mecliste iyi performans gösterebilen meclis üyelerinden.

ERDEM KARAGÖZ (MHP Belediye Meclis Üyesi)

Erdem Karagöz, çevresi tarafından sevilen,mecliste fazla söz almayan ve Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ve partisinin aldığı kararlara tam anlamıyla uyum gösteren belediye meclis üyelerinin içerisinde yer alıyor. Şu ana dek Gölbaşı'na yarar sağlayabilecek somut bir proje ile meclis huzuruna gelmedi.

HACI KADİR YILDIRIM (MHP Belediye Meclis Üyesi)

Başkan Odabaşı ile birkaç karar dışında görüş ayrılığına düşmesine rağmen, duruşunu bozmadı. Bazı konularda fikir ayrılığına düşmesine rağmen partisine ve yerel yönetimin yanında olduğunu her fırsatta hissettirdi. Vasatın üzerinde bir performans sergileyen Hacı Kadir Yıldırım bölgesine hizmet götürebilmek adına çalışmaya devam ediyor.

MEHMET ATAK (MHP Belediye Meclis Üyesi)

Kesinlikle meclise renk katan isimlerden. Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Fatih Duruay ile girdiği polemikler ve İncek imar planı konusunda Başkan Odabaşı'na karşı olduğunu açık açık ifade eden Mehmet Atak'ın haklılığı da planın iptal edilmesiyle ortaya çıktı. Meclis öncesi dersine iyi hazırlanan Mehmet Atak, sonucu ne olursa olsun görüşlerini meclis huzurunda açıklamaktan çekinmeyenlerden. Mehmet Atak yaptıkları ve yapacakları ile meclisin en gözdelerinden olacak gibi gözüküyor.

NAKİ YÜKSEKER ( MHP Belediye Meclis Üyesi)

Meclisin en genç belediye meclis üyelerinden. Genç yaşına rağmen İncek planı karşısındaki duruşu takdir edilen belediye meclis üyelerinden. Meclis gündemine olumlu ve Gölbaşı'nın geleceğine ışık tutacak bir proje ile gelmeyen Naki Yükseker  yaşının da verdiği enerji ile meclise daha çok katkıda bulunacağa benziyor.

NAZIM KAŞKATEPE (MHP Belediye Meclis Üyesi)

Mecliste Başkan Odabaşı tarafında yer alan isimlerden. Mecliste etkin bir rol üstlenmese de, Belediyede aktif olarak hizmet veriyor. Bazı kesimler yanlış yorumlasa da zamanının boşta kalan kısımlarını Gölbaşı Belediyesinde vatandaşlara yardım ederek geçiriyor. Bu da Nazım Kaşkatepe'yi diğerlerinden ayıran artı bir özellik olarak göze çarpıyor.

NİZAMETTİN ÇAKIR( MHP Belediye Meclis Üyesi)

Mesleğinin vermiş olduğu tecrübe ile  imar konularına hakim olan Nizamettin Çakır'da Başkan Odabaşı'nın yanında yer alanlardan. Meclisi imar konularda bilgilendiren Nizamettin Çakır, meclisin işleyişine katkı sağlayan isimlerden.

SAMİ ÖZDEMİR ( MHP Belediye Meclis Üyesi)

Gizli ses kaydı ile gündeme bomba gibi düşen Sami Özdemir, mecliste vasatın üzerine çıkamayan isimlerin başında yer alıyor. Başkanı olduğu komisyon raporları hakkında meclise bilgi veremeyip susmayı tercih etmişti. Başkan Odabaşı ve parti grubunun aldığı kararlara harfiyen uyan Sami Özdemir somut bir proje yada çözüm önerisi ile gündeme gelmeyenlerden.

YÜKSEL ÖZBEK ( MHP Belediye Meclis Üyesi)

Daha önce de başka siyasi partilerde görev yapan, İl Genel Meclis üyeliği yapan ve son seçimlerde MHP'nin  tercihi olan Yüksel Özbek'te Başkan Odabaşı ile bazı kararlarda uyumsuzluk gösteren isimlerden. Yüksel Özbek mecliste vasatın üzerinde görünen isimlerden.

FATİH DURUAY (AKP Meclis Üyesi)

Ak Partinin grup başkanı olan ve aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olan Fatih Duruay mecliste partisini savunmaya çalışan isimlerden. Çoğu kararda Başkan Odabaşı ile aynı fikirde olan Duruay, kendi partisine mensup meclisten çalışma arkadaşı Necip Güler'in bazı önergelerine ise Gölbaşı'na faydalı olmayacağı düşüncesi ile çoğu zaman imza bile atmıyor. Duruay Belediye Meclisinde iktidar partisinin grup başkanlığı gibi zor bir görevi üstlenirken, bu görevi layıkıyla yerine getirebilmek için çaba sarf ediyor. Büyükşehir Meclisinde şu ana kadar aktif olamayan Duruay, Büyükşehir Meclisine verdiği çözüme yönelik önergelerle ise yüreklere su serpti.

HAKAN HAN ÖZCAN (AK Parti Meclis Üyesi)

Ak Parti Gençlik Kolları Ankara İl Başkanlığını başarıyla yürüten Hakan Han Özcan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yakın, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e ise en yakın isimlerden. Gökçek'e yakınlığı sayesinde Büyükşehir Belediye Meclisinde en etkin isim olarak göze çarpan Hakan Han Özcan, belediye meclisinde aktif olarak rol alırken, partisini en çok savunan isimlerin başında geliyor. Hakan Han Özcan'ın belediye meclis üyeliği bir merdiven olarak tahmin edilirken, en üst kademlerinde görev yapması bekleniyor. Hakan Han Özcan Gölbaşı'nın sorunlarını bakan ve milletvekillerine rahatça ulaştırabiliyor. Hakan Han Özcan Meclisin en genç ve en başarılı üyelerinden.

HAYATİ ÇAL (AKP Meclis Üyesi)

Partisinin,grubunun ve Başkan Odabaşı'nın aldığı bir çok karara uyum gösteren bir isim. Somut bir çözüm önerisini gündeme getiremese de, hizmetin yapılabilmesi için çaba sarf eden belediye meclis üyelerinden. Dolayısıyla Hayati Çal vasatın üzerine çıkan belediye meclis üyelerinden.

HACER VARLIK (AKP Meclis Üyesi)

Bayanların kendisinden çok şey beklediği meclisin tek bayan üyesi Hacer Varlık, vasatın altında kalan belediye meclis üyelerinden. Şimdiye dek bayanlara yönelik hatırı sayılır bir proje ile meclisin karşısına çıkamayan Hacer Varlık, bayan seçmenleri hayal kırıklığına uğrattı.

BEHSAT AYDEMİR (AKP Meclis Üyesi)

Ak Parti'de ve Mecliste göze çarpan genç meclis üyelerinden Behsat Aydemir, gayretli çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Bir sivil toplum örgütünün de başkanı olan Behsat Aydemir bu avantajını şimdiye kadar iyi kullanamadı gibi gözüküyor. Partisi, grubu ve meclisi ile uyum halinde çalışan Behsat Aydemir, şimdiye dek iyi bir performans sergiledi.

ENGİN ÇELİK (AKP Meclis Üyesi)

Geçmiş dönemde de meclis üyeliği yapan Engin Çelik'te vasatın üzerine çıkan  belediye meclis üyelerinden. Her hangi bir konuda görüş bildirmekten kaçınan Engin Çelik, somut çözümlere yönelik adım atmasa da, sorunlara yönelik çözüm önerilerini ise meclisle paylaşmaya çalışıyor. Partisi ile uyum halinde olan Engin Çelik, meclise de uyum sağlayan üyelerden.

DİLAVER ŞAŞMAZ (AKP Meclis Üyesi)

Büyük umutlarla Mecliste görev alan belediye meclis üyelerinden Dilaver Şaşmaz'da kendisinden bekleneni şu ana kadar veremeyenlerden. Gölbaşı adına olumlu projeler sunamayan Dilaver Şaşmaz, küçük sorunların çözümü konusunda partisi ile uyumlu çalışıyor. Şaşmaz meclisin vasat üyelerinden.

DURAN ÖZKAN (AKP Meclis Üyesi)

Daha önce belediye başkanlığı yapmasına rağmen, bu avantajını iyi kullanamayan Duran Özkan, meclisin en vasat üyesi konumunda. Herhangi bir konuda görüş bildirmekten çekinen Özkan, partisi ve Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ile uyumlu bir görüntü sergiledi. Bu uyumu ise pozitif yöne çeviremeyen Duran Özkan, Gölbaşı adına olumlu bir proje ile meclis huzuruna gelmedi.

NECİP GÜLER (AKP Meclis Üyesi)

Daha önceki dönemde de belediye meclis üyeliği yapan Necip Güler, mecliste tek başına önerge veren ve önergeleri reddedilen belediye meclis üyesi. Gölbaşı adına olumlu bir proje sunmasa da, sorgulama muhalefet işini en iyi yapan belediye meclis üyesi. Necip Güler'in vermiş olduğu önergeler başkan Odabaşı'nı kızdırsa da, Necip Güler'de meclisle bazı konularda uyumlu çalışan üyelerden.

ERCAN ŞİMŞEK (CHP Meclis Üyesi)

Meclisin en sakin ve en sessiz belediye meclis üyelerinden. Mesleğinden edinmiş olduğu tecrübe ile Belediye Meclisine katkı sağlayacağı bir gerçek. Mecliste gelecek senelerde aktif olacak isimlerden.

YUSUF AKSAKAL (CHP Belediye Meclis Üyesi)

Üniversite sınavına harıl harıl çalışan bir öğrenciyi andırıyor Yusuf Aksakal. Her Belediye meclisi öncesi gündemdeki maddeler üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyor.Çalışmasının karşılığını belediye meclisinde alıyor. Yanlış olduğunu hisstetiği an anında devreye giriyor ve düşüncelerini özgürce ifade edebiliyor. Öz güveni oldukça yüksek olan Yusuf Aksakal, belediye meclisinin en aktif ve en etkili ismi. (GÖLBAŞI TARAF)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
RONİN
10 Eylül 2009 Perşembe 21:59
VAY BE
vay be şu ekibe bak al birini vur ötekine....
88.228.218.202
Oğulbeyli
10 Eylül 2009 Perşembe 11:09
Başkan yardımcısı
Sen daha büyük şehirde gölbaşının hakkını savunamıyorsun sayın Tulumtaşlı Kadir bey nerde gölbaşına başkan yardımcısı olacan. Ha tulumtaşlı olduğun için olursan olursun ona birşey demem ama o makamı hak etmediğini bende tüm gölbaşıda çok iyi biliyor. Sen o gözüken kalıbının adamı olmadığını sen iftiralarla bir yere gelen adamsın. Başkan yardımcılığı senin gibileri bünyesinde barındırmaz. Unuttunmu bizlere son gece dağıtın diye verdiğin iftira dolu evrakları halen o olayın vicdan azabını duyuyorum. Allah beni affetsin.
88.254.99.248
olabilir
09 Eylül 2009 Çarşamba 23:10
olabilir
SECİM GECELİ 6 AY OLDU BU 3 Lİ YÖNETMEDİMİ YAKUP ODABAŞI.SELCUK DAGDELENER.KADİR YANIK GURUP BAŞKANI OLARAK BENCE BAŞARILAR KADİR YANIK BAŞKAN YARDIMCISI OLSUN MUHTEŞEM HİZMETLERE İMZA ATARLAR 6 AYDIR ATTIKLARI GİBİ
85.99.132.179
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim