• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara : 19 °C
  • İstanbul : 23 °C
  • İzmir : 27 °C

Meclis üyelerinden Beynam oylamasına tepkili

07.06.2010 19:39
Meclis üyelerinden Beynam oylamasına tepkili
MHP'li İl Genel Meclis Üyeleri gazetemizi ziyaret ederek, İl Genel Meclisinde Beynam la ilgili oylama sonucuna tepki gösterdiler.

 

 MHP'li İl Genel Meclis Üyeleri gazetemizi ziyaret ederek, İl Genel Meclisinde Beynam la ilgili oylama sonucuna tepki gösterdiler. Aydın Gülhan halkın iradesine saygı gösterilmediğini ifade ederek “Beynam halkı referandumda Gölbaşı'na bağlanmak için yüzde 95 evet derken, halkın iradesine saygı duyulmadı.” Dedi. MHP'li Halil Yurtseven ise Beynam halkının talebi doğrultusunda mücadele verdiklerini ifade ederek “Biz MHP olarak köylünün yanındayız. Aynı mücadelemiz devam edecek.” Dedi.

 

MHP'li İl Genel Meclis Üyeleri Fehmi Kandemir, Aydın Gülhan ve Halil Yurtseven, Gölbaşı Taraf'ı ziyaret ederek, Beynam oylamasına ilişkin düşüncelerini gazetemiz imtiyaz sahibi Özcan Aydoğdu ile paylaştılar.

 

 Halkın iradesi gözardı edildi

İl Genel Meclisinde AKP'li ve CHP'li üyelerin red oyu kullanmasının halkın iradesini görmemek olduğunu dile getiren MHP'li üyeler “Biz Beynam'ın Gölbaşı'na bağlanması için mücadelemizi vereceğiz.” dediler.

MHP'li Aydın Gülhan, 4-5 aydır Beynam'ın Gölbaşı'na bağlanması için mücadele veriklerinie dikkat çekerek “Beynam Gölbaşı'na 15 kilometre, Bala'ya ise 27 kilometre. Doğal olarak Beynam Gölbaşı'na daha yakın. Biz bu konuyu il genel meclisinde defalarca gündeme getirdik. Beynam halkının yüzde 75'i zaten Gölbaşı ile alakalı. Beynam2da halk arasında bir referandum yapıldı ve referandumda halkın yüzde 95'i, Gölbaşı'na bağlanmayı istedi. Ancak İl Genel Meclisinde yapılan oylamada halkın iradesi göz ardı edildi.” dedi.

 Fikirleri alınmadı

CHP'li AKP'li üyelerin gerekçe olarak, mevcut yapıyı bozmamak adına red oyu verdiklerini ifade ettiklerini hatırlatan Gülhan “Beynam fiziki yapısı ile de Gölbaşı'na uygun bir yer. Beynam fiziki olarak Bala'ya uygun bir köy değil. Bala'ya bağlı Akviran Çarşak köyü Bala'ya yakın olmasına rağmen, Gölbaşı'na bağlandı. Buna rağmen il genelde Beynam oylaması olumsuz oldu.” dedi. Beynam halkının mağdur edildiğini ifade eden Gülhan “Biz MHP grubu olarak Beynam'da bir çok fizibilite çalışması yaptık. Köy muhtarı ve vatandaşlarla birebir görüştük. Rapor yazacak olan komisyon başkanı ise bir kez olsun, muhtar ile görüşmedi. İnsanların fikri bile alınmadı” dedi.

 Mücadelemiz devam edecek

MHP'li Halil Yurtseven ise Aydın Gülhan'ın düşüncelerine katıldığını ifade ederek “ Biz halkın talepleri doğrultusunda çalışmalarımızı yürüttük. Biz MHP gurubu olarak, Baeynam'ın Gölbaşı'na bağlanması için elimizden gelen mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. Beynam halkı ile görüşmeye giden heyet, alt yapınızı tamamlayacağız demiş, ancak ortada ne alt yapı var, nede başka bir şey. Bala'ya bağlı Akviran Çarşak köyü Bala'ya yakın olmasına rağmen, Gölbaşı'na bağlandı. Ancak ne hikmetse Beynam'ın  Gölbaşı'na bağlanması için olumlu bir karar çıkmadı.” diyerek tepkisini dile getirdi.

 Siyasi yaklaşıldı

MHP'li İl Genel Meclis Üyesi Fehmi Kandemir ise düşüncelerini daha önce gazetemiz aracı ile kamuoyuna duyurduğunu ifade ederek “Bu olay tamamen siyasi bir yaklaşımdır. Yoksa Beynam'ın Gölbaşı'na bağlanmaması için ortada geçerli hiçbir sebep yok.” diye konuştu.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Atila Karakullukçu
01 Temmuz 2010 Perşembe 22:55
Referandumun amacı ne?
Konu bence son derece önemlidir....Mademki referandum sonuçlarını kaale almayacaksınız, referandumu niye yaparsınız ki?Nasıl ki, başda Sayın Başbakanımız olmak üzere, Sayın GÖKÇEK'de zaman zaman bazı konularda referanduma gidiyorlar yada gitmeyi düşünüyorlar ve sonuçlarına da saygı göstererek gereğini bu doğrultuda yapıyorlarsa, İl genel Meclisinden de bu doğrultuda karar çıkmalıydı.....Bence konunun, Sayın GÖKÇEK'e ve gerekirse Sayın Başbakana kadar götürülmesi uygun olacaktır diye düşünüyorum.......
Saygılarımla,
88.224.65.170
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim