• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara : 26 °C
  • İstanbul : 19 °C
  • İzmir : 24 °C

MECLİSTE GERGİN ANLAR

01.03.2010 17:58
MECLİSTE GERGİN ANLAR
Gölbaşı Belediyesi Mart ayı olağan Meclis Toplantısında yine gergin dakikalar yaşandı.

Gölbaşı Belediyesi Mart ayı olağan Meclis Toplantısında yine gergin dakikalar yaşandı. Belediye Meclis Üyesi Necip Güler, Başkan Odabaşı'nın her fırsatta eski dönem hakkında üstü kapalı sözler söylediğini ifade ederek “Bir şeyler biliyorsanız açıklayın. Yoksa savcılığa müracaat edeceğim.” Dedi. Başkan Odabaşı ise Necip Güler'in meclisi geren konuşmalar yaptığına dikkat çekerek “Verilen bazı önergeler siyasidir” dedi.

Mart ayı belediye meclis toplantısının birinci oturumunda Ak Partili meclis üyelerinin, Başkan Odabaşı'nı geçmişle ilgili bildiklerini açıklamaya davet etmesi tartışmalara neden oldu.

KAVGA İÇİN DEĞİL, BARIŞ İÇİN BURDAYIZ

Başkan Odabaşı verilen önerge ile ilgili kısa bir konuşma yaptı. Odabaşı mecliste kişilere saldırı olmayacağını ifade ederek “Biz geçmiş dönemin araştırılmasına karşı çıkmadık. 2009 yılı ile ilgili konuların denetim komisyonunda zaten görüşüleceğini söyledik. Biz bu mecliste geçmişle ilgili kavga ederek bir yerlere varamayız. Mecliste geleceğe yönelik ortak projeler üreterek Gölbaşı'na faydalı olmamız gerekli. Bizim niyetimiz geçmiş yönetimleri karalamak değil. Biz dayanışma içinde olan bir belediye meclisi istiyoruz. İsteyen kavgasını edebilir, ancak biz barıştan yanayız. Ancak birileri kavga etmek istiyorsa onu da kendileri bilir.” Dedi.

Necip Güler ise Odabaşı'na “Madem barış istiyorsunuz geçmişle ilgili konuşmayın. Konuyu siz açıyorsunuz.Durup dururken bu konuları açıyorsunuz.Siz bazı konuları saptırıyorsunuz, sayın başkan” dedi.

BİZ KİMSEYİ KARALAMAK İSTEMİYORUZ

Odabaşı ise Necip Güler'in konuşmalarında kışkırtıcı sözler olduğunu ifade ederek sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Biz geçmiş yönetimi karalamak istemiyoruz. Ben ne geçmişi savunabilirim, nede yapmış olduğu yanlışlıkları. Siz gerginlik yapmaya çalışıyorsunuz. Ben kişilerle uğraşmam. Tüzel kişiliği olan şirketler hakkında bizler konuşamayız. Meclisin yetkileri bellidir. ”

 

BIRAKINDA BİZ KARAR VERELİM

Özel Kalem Müdürü ataması hakkında verilen önerge için de sert tepki gösteren Odabaşı “Bu verilen önerge siyasi bir önergedir. Birim müdürlerini atamak belediye başkanının yetkisinde. Eğer bir sıkıntınız yada şikayetiniz varsa buyurun şikayet edin. Müsaade edin de kim atayıp kimi atamayacağımıza da biz karar verelim” dedi.

 

BİRİLERİNE RANT MI ELDE ETTİRİLMEK İSTENİYOR

Taşpınar mahallesi 77 ada5 nolu parsele ait imar planında değişiklik yapılmasını içeren gündem maddesinde ise CHP'li ve MHP'li üyeler arasında tartışmalar yaşandı. CHP'li Belediye meclis üyesi Yusuf Aksakal ilgili yerin daha önce belediye tarafından ihale ile satıldığını ifade ederek “Bu değişiklik inşaat alanının artırılmasıdır. Madem bu değişiklik yapılacaktı daha önceden neden yapılmadı. Bu değişiklik yapılırsa belediyemiz zarara uğrayacaktır. Ve birileri rant elde edecektir. Ayrıca beşinci maddede yer alan 47. ada çocuk parkı, 48. ada okul alanı, 53. ada ise yeşil alan olarak ayrılmıştır. Bu yerlere neden imar değişikliği yapılmak istenmektedir.” Dedi. Belediye Başkanı Odabaşı ise konunun komisyonda görüşüleceğini ve komisyonun Gölbaşı'nın haklarının korunacağını ifade etti.

ÖNCEDEN ALINAN BİLGİ MERMER'İ RAHATSIZ ETTİ

Hamit Mermer ise ilgili konunun başkanlık yazısı olduğunu ve , CHP'li üyelerin başkanlık yazısı hakkında daha önceden bilgi sahibi olmalarını garip bulduğunu  söyledi.

CHP'li Meclis Üyesi ve CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek ise tepkilerin kendisine garip geldiğini ifade ederek “Bizim bazı konularda bilgi sahibi olmamız gerekiyor. Daha önceden meclis gündemi ile ilgili bilgi sahibi olup, gündem maddeleri üzerinde araştırma yapıyoruz. Biz başkanlık yazısını önceden görmedik. Ayrıca Hamit beyin söyledikleri birim müdürlerini tedirgin edecektir. Biz Gölbaşı halkının menfaatini korumak için buradayız. Bilgi sahibi olmadan burada neye oy verdiğimizi bilemeyiz ki? Madem öyle meclis bu konularda bilgilendirilsin ki, neye oy verdiğimizi bilelim.” Dedi.

 

MHP'li Belediye Meclis Üyesi Kadir Yanık ise Ercan Şimşek ve Yusuf Aksakal'a tepki göstererek “Verilmemiş bir karar hakkında yorum yapmak yanlış olur. Önce bir komisyona gitsin, karar verilsin, sonra yorumlarımız yapalım.” Dedi. Bunun üzerine CHP'li üye Yusuf Aksakal “Bu sözlerden rahatsız mı oldunuz? Burada sizi rahatsız edecek bir durum mu var? Demek ki burada bir şey var ve siz bundan rahatsız oluyorsunuz.” sözleriyle Kadir Yanık'a cevap verdi.  

AYRIMCILIK YAPMIYORUZ

Belediye Başkanı Yakup Odabaşı birilerinin siyaset adına sataşarak bazı sözler sarf ettiğini öne sürerek “Biz dün ne söylediysek bugünde arkasındayız. Daha önceden 22 köyün imarı yapıldı deniliyordu ancak, bana imarı tamamen bitmiş 5 tane mahallenin ismini verebilecek varsa buyurun söyleyin. Biz ayrımcılık yapmıyoruz. Biz insanların nereli olduğuna bakmadan herkese kucak açıyoruz. Biz imar çalışmalarını yaparken halkımızın ayağına kadar gidip çalışmalarımızı öyle yapıyoruz. Ben geçmişle ilgili konuşmak istemiyorum.” Dedi.

 

SAVCILIĞA MÜRACAAT EDECEĞİM

Necip Güler ise Odabaşı'nı bildiklerini açıklamaya davet ederek “Bildiğiniz bazı şeyler varsa açıklayın. Yoksa ben bu konuda savcılığa müracaat edeceğim” dedi.

OYACA'DA ETÜT YAPILSIN…

Gölbaşı Belediye Meclis Üyeleri Sami Özdemir, Nazım Kaştatepe, Naki Yükseker, Mehmet Atak;  Oyaca'da kaplıca suyu kaynağının damarı olduğu konusunda önerge sunarak, bu konuda etüt yapılmasını ve sonucunda turizme kazandırılmasını talep etti. Verilen önergede şöyle denildi.  “Bölgemizde kaplıca olarak faaliyet gösteren Haymana hamamının   kaplıca damarının  mahalleden geçtiği,  Oyaca mahalle sakinleri tarafından söylenmektedir. . Bu konuda Belediyemizin ilgili kamu kurumları ile irtibata geçilerek  etüt yapılması, kaynak bulunursa turizme hizmet verilmesi için çalışmalar yapılmasını  teklif ediyoruz.”  diyerek   önerge verildi. Başkan Yakup Odabaşı tarafından oylandı ve oybirliği ile gündeme alındı.

 NAKLİYECİLER KALDIRILSIN.. 

CHP Meclis Üyeleri Ercan Şimşek ve Yusuf Aksakal Ankara Caddesi üzerinde park ederek nakliyecilik yapan kamyonetlerin cadde üzerinden kaldırılarak Seymenler Mahallesi Pazar yerine durak yapılması gerektiği yönünde önerge verdi. Önergeyi başkan komisyonda görüşmek üzere oylayarak gündeme aldı.

   Gölbaşılı vatandaşlarında sık sık şikayette bulunduğu  Yol kıyısındaki nakliye kamyonları şehir giriş çıkışında bulunduğu için çirkin bir görüntü oluşturduğu öne sürülüyordu. Bu konuda eski başkan Abdulnasır Haşlak döneminde nakliyeciler ile yapılan toplantı  ile  nakliyeciler 3 ay süre isteyerek, daha sonra da Mezarlığın altındaki boş alana  taşınacaklarına dair söz vermişlerdi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
melih
03 Mart 2010 Çarşamba 08:57
mehmet
Rıza bey umarım birileri tarafından okunur bu yazınız..saygılar
78.187.137.126
YORGUN DAŞCI
02 Mart 2010 Salı 15:35
SEÇİMLER YAKLAŞINCA
Herkesin bir hesabı var tabi kimisi ( DURUAY ) mhp ye göz kırpacak kimisi ( KOÇAK ) AKP ye ( www.06gokhankocak.blogspot.com )
88.255.86.0
Rıza ÇELEBİ
02 Mart 2010 Salı 15:08
GÖREV VE LİYAKAT
Sayın Başkan ;
Seçimle göreve geldiğiniz günden bugüne kadar sizden önceki Belediye Başkanının gerek ulusal gazetelerin ankara eklerinde, gerekse Gölbaşı mahalli gazetelerinde hakkınızda ve yönetiminiz ile ilgili onlarca verdiği beyanatlar herkesçe malumdür. Encümen üyelerinin geçmiş yönetim ile ilgili araştırma önergelerini mecliste kabul etmediğinize göre, insanın aklına ister istemez şunlar geliyor.
1- Eski Başkanın gazete haberlerine konu olan hakkınızda verdiği beyanatların doğru olduğu ve kabul ettiğinizi,
2-Sizden sonraki yönetiminde hakkınızda verilecek önergeleri engelleme düşüncenizin var olduğunu,
3-Zamanı gelince açıklarım düşüncenizin var olduğu anlaşılmaktadır.
Düşünceniz her ne olursa olsun, Gölbaşı Halkı kendisini idare edenlerin hizmetlerinde şeffaf doğru ve adil bir yönetim beklemektedir. Gizli kapalı kapılar ardında yapılan bir takım çıkar antlaşmaları eninde sonunda kamuoyuna yansıyacaktır.
Siz ve ekibinizden desteğini esirgemeyerek bugünkü konumlarınıza getiren seçmenlerinize ve Gölbaşı Halkının acil beklentilerine doğru ve yerinde hizmetlerinizle cevap vermek bir mükellefiyettir.
Meclis toplantılarından görünen şu ki, Gölbaşı halkının ihtiyaçlarını en iyi gören muhalefet encümenlerinin olduğu, verdikleri önergelerden anlaşılmaktadır.
1965 yılında mahalli idarelere kasaba olarak geçen Gölbaşı sizden önceki belediye başkanlarının doğru ve yerinde hizmetlerinden nasıl övgü ile bahsediyor, eksikliklerini yeriyor ise siz ve yönetimizin ile ilgili takdir ve tekdir haklarınıd aynı şekilde kullanmaktan çekinmeyecektir. Başarılı hizmetler diliyorum.
85.104.135.201
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim