• BIST 9524.59
  • Altın 2485.656
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6861
  • Ankara : 14 °C
  • İstanbul : 13 °C
  • İzmir : 16 °C

Mecliste gündem yine arsa satışları

07.06.2010 19:32
Mecliste gündem yine arsa satışları
Gölbaşı Belediye Meclisi Haziran ayı olağan meclis toplantısını yaptı. Toplantı sonucu belediye meclisinden Oyaca'da ve bulunan hisseli ve tam parselli arsaların satılması oy çokluğu ile kararlaştırıldı.

Gölbaşı Belediye Meclisi Haziran ayı olağan meclis toplantısını yaptı. Toplantı sonucu belediye meclisinden Oyaca'da ve  bulunan hisseli ve tam parselli arsaların satılması oy çokluğu ile kararlaştırıldı. CHP'li Ercan Şimşek ve AKP'li Fatih Duruay arsa satışı ile ilgili gündem maddesinden son anda ellerini geçtiğini ifade ederek “Arsa satışları gibi çok önemli bir konuyu son anda elimize ulaştırdığınız için, gerekli araştırmayı yapamadık. Keşke daha önceden tarafımıza bildirilseydi” dedi. Başkan Odabaşı ise Oyaca ve Dikilitaş'ta belediyeye hisseli vatandaşların yoğun talebi olması nedeniyle, bu gündemin acil çıktığını söyledi.

CHP'lilerde Olumlu Önergeler

Gölbaşı Belediye Meclisi yeni atanan birim müdürleri ile ilgili bilgilendirildi. Önergelerinde gündeme alınması ile birlikte toplantı başladı. CHP'li üyelerin, halkın sorunları ile ilgili önergeler vermesi dikkatlerden kaçmadı. CHP'li Aksakal ve Şimşek  Konya Yolu üzerindeki orta refüjün demir parmaklıklarla kapanması, Duruaylar market yanında bulunan üst geçitin demir ayaklarının cadde üzerinde olması ve tehlike arz ettiği için kaldırılması talep ettiler. Karaali'de yaşanan ulaşım sorununa değinen CHP'li üyeler, bu sorunların bir an önce çözülmesini istedi. Başkan Odabaşı ise bu konuların kendi yetkilerinde olmadığını ifade ederek “Bu duyarlı önergeler için arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ancak bu konular belediye yetkileri dışında. Bu konuda gerekli yazışmaların yazılması için birim müdürlüklerimiz harekete geçecektir.” dedi.

Bu maddede kuşkularım var

Oyaca mahallesinde belediyeye ait olan hisseli ve tam parsellerin satışı konusunda görüş bildiren CHP'li Ercan Şimşek “Biz daha önceki arsa satışlarında parti olarak endişelerimizi dile getirdik. Belediyenin hizmetlerini sürdürebilmesi içinde hep destek olduk ve bu satışların biraz daha kontrollü ve bilinçli yapılmasını söyledik. Ancak bugün ki arsa satışından, yeni haberimiz oluyor. Meclisten çok daha önce bu haber verilebilirdi. Buradaki listeye baktığımızda 250 parça yer var. Daha yılın ortasına yeni geldik ve bu kadar arsa satılıyor. Ben bu konuda oldukça tedirgin oldum. Ben Oyaca'da satılacak olan ve bugüne kadar yapılan arsa satışlarının miktarları hakkında bilgi edinmek istiyorum. Bu arsa satışının oylamasıda bugün olmasın, öbür ay yapalım ve konu hakkında bilgi sahibi olalım.” dedi.

Daha önceden bildirilmeliydi

AKP Gurup Başkanı Fatih Duruay ise, arsa satışları ile ilgili gündem maddesinin kendilerine meclisten hemen önce bildirilmesinin yanlış olduğunu ifade ederek “Bu konu hakkında önceden bilgilendirilseydik ve öyle oylama yapılsa daha iyi olurdu. Meclis üyemiz Duran Özkan Oyaca'da ki hisseli derken, diğer meclis üyemiz Hayati Çal ise bu konuyu araştırmak gerekiyor diyor. Bu konuda partimin meclis üyeleri serbesttir ve istediği şekilde oy kullanabilir. Bizim düşüncemiz hisseli olan arsalar satılmalı ve vatandaşımız mağdur edilmemeli, ancak tam parselli yerlerin şimdilik satılmasını uygun görmüyoruz.” dedi.

Vatandaşın yoğun talebi var

Başkan Odabaşı ise bu yöreyi çok iyi bildiğini ifade ederek “Biz buradan gerçekten hakkaniyet ve belediyeye en iyi geliri sağlamak için bulunuyoruz. Belediyeye ait olan tam parsel arsaları da en iyi değerden satıyoruz. Gölbaşı'nda bir çok yerde hisseli evler ve ahır gibi yerler var. Eğer bu hisseli yerleri biz vatandaşa vermezsek bu doğru olmaz. Hisseli arsaları biz vatandaşımıza en uygun ve en avantajlı fiyattan veriyoruz. Ve bu konuda da esnek davranıyoruz. Tam hisseli parsellerimizi de basın huzurunda şeffaf ve değerinden satıyoruz. Tam hisseli parsellerimizi hemen satmak durumunda değiliz. Arsamızın değerlenmesini bekleriz. Bizim amacımız tam hisseli parsellerimizi en iyi fiyattan satabilmek. Ve öyle de yaparız. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Acelesi neydi?

CHP'li Yusuf Aksakal, bu gündem maddesinin alel acele gelmesinin doğal olarak kendilerinde kuşku yarattığını ifade ederek “Daha önceden bu gündem bize haber verilseydi, bizde araştırmamızı yapar, tereddütlerimiz ortadan kalkardı.” dedi. Ercan Şimşek'te başkan Odabaşı'na hitaben “Başkanım arsaları değerinden sattığınız konusunda endişem yok. Çünkü buna ben şahidimi. Ve bu konuda size bir yönetici olarak teşekkür ediyorum. Ancak beni rahatsız eden durum bugüne kadar satılan arsa miktarı. Şu an oyladığımız arsaların miktarı nedir, o bizi rahatsız ediyor.” dedi.

Odabaşı ise mevzu bahis arsaların zaten değerinin düşük olduğunu ifade ederek “Biz gerekirse, tam parselli hisselerimiz gerçek değerine ulaşana kadar satmayız. Ancak bu konuda vatandaşlarımızın yoğun bir talebi var. Vatandaş belediyeden hisselerini alarak, tapusunu almak istiyor” dedi.

Oy Çokluğu ile kabul edildi

Yapılan oylamada MHP'li üyeler ve AKP Meclis Üyesi Duran Özkan kabul oyu verirken, diğer AKP'li üyeler ve CHP'liler arsa satışına kabul oyu vermedi. Arsa satışları oy çokluğu ile kabul edildi.

Neden doğrudan teminle mal alıyorsunuz?

Gündem dışı söz alan AKP Meclis Üyesi Necip Güler, belediye yönelik eleştirilerde bulunarak “Bir yılı siyasi çekişmelerle geçirdiniz. Her zaman siyaseti önde tuttunuz. Haydar Davuter'in yetkilerini elinden aldıktan sonra, sıra memurlara mı geldi? MHP'li yönetim tarafından alınan bürokratlar, yine bir MHP'li yönetim tarafından görevinden anlıyor. Bir yıl boyunca bir çay ocağı , birde gecekondu yaptınız. Her ihaleyi ihale yöntemi ile değil, doğrudan temin ile yapıyorsunuz. Neden sürekli doğrudan temin yolunu tercih ediyorsunuz? “ diyerek çeşitli eleştirilerde bulundu.

Başkan Odabaşı ise Necip Güler'in eleştirilerine cevap olarak “Benim kiminle çalıştığım, kimi görevden aldığım, kimi göreve getirdiğim sizi ilgilendirmez. Bu belediye başkanı olarak benim yetkimde. Eğer bildiğiniz bir kanunsuzluk varsa, suç duyurusunda bulunursunuz. Bizim Karagedikli hemşerimizle iyi olmasında Necip Bey rahatsız. Sizin burada yaptığımız işlere kanunsuz demeniz bir suç ancak sizin yargılanmanız bizim hoşumuza gitmez” dedi.

Festival eleştirisi

Toplantı sonunda belediye meclis üyelerini festivale davet eden Başkan Odabaşı, Ak Partili Hayati Çal'ın eleştirisi ile karşı karşıya kaldı. Çal, festival için bir belediye meclis üyesi olarak hiçbir üyeden görüş alınmadığını ifade ederek “Biz bir belediye meclis üyesi olarak festival öncesi görüşlerimizin alınmasını beklerdik.” dedi.  Odabaşı ise festival içeriğinin belli olduğunu, ancak meclis üyelerinin görüşlerini alabileceklerini söylediler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
vatandaş
09 Haziran 2010 Çarşamba 14:20
ahmet beye
Elbette Nasır diyeceğiz, başka kimse varmı??? Belediye başkanı odabaşı ne yaptıkii, hazıra kondu... Seçim öncesi verdiği vaatleri unuttu, ne oldum oldu anlayacağınız... Elbette Nasır diyeceğiz, mumla arıyor vatandaşlar...
85.99.2.86
Sayıl Özmen
08 Haziran 2010 Salı 21:39
Amaç
İmar planları ile Belediye Hizmet Alanı ve Teknik Alt Yapı olarak ayrılan parsellerdeki belediye hisselerini diğer hissedar hangi amaçla almaya kalkar düşündürücü.Ayrıca plansız alan olarak satışa sunulan parseller planı yapıldıktandan sonra satılsa belediyemiz beklentisi maddi olarak dahamı az olurdu?
78.160.25.87
ahmet çepik
08 Haziran 2010 Salı 15:31
..
daha nasır diyorlar yaa
95.10.112.95
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim