• BIST 9079.97
  • Altın 2325.64
  • Dolar 32.34
  • Euro 34.8326
  • Ankara : 13 °C
  • İstanbul : 14 °C
  • İzmir : 17 °C

MECLİSTE KRİTİK KARAR

04.11.2011 16:48
MECLİSTE KRİTİK KARAR
Gölbaşı Belediyesi Kasım ayının ikinci meclis toplantısında gündeme gelen eski belediye binasının bulunduğu alanın satışı yüzünden çıkan tartışmalar meclis gündemine oturdu.

Gölbaşı Belediyesi Kasım ayının ikinci meclis toplantısında gündeme gelen eski belediye binasının bulunduğu alanın satışı yüzünden çıkan tartışmalar meclis gündemine oturdu.

Kent meydanı olarak düşünülen ayrıca şu anda da paralı otopark halinde kullanılan alanı Gölbaşı Belediyesi'nin satışa sunması mecliste tartışma konusu oldu.

Tartışmalı geçen meclis toplantısına Ak Parti grubunun tam kadro katılmaması ise grup içerisinde çatlak sesler çıkmasına neden oldu. Meclise gelmesine rağmen, mazeretle meclise katılmayan Duran Özkan akıllarda Ak Parti Grubunda neler oluyor sorusunu bıraktı.

Eski belediye binasının bulunduğu arsanın da içinde bulunduğu yerlerin satış kararına tepki gösteren meclis üyeleri tepkilerini sert bir şekilde dile getirirken, Başkan Odabaşı arsa satışlarını savundu ve Gölbaşı'nın menfaatlerini korumaya çalıştıklarının altını çizdi.

Tartışmaların en yüksek seviyede geçtiği meclis toplantısında CHP'li Meclis üyesi YUSUF AKSAKAL görüşlerini belirtmek için kürsüye çıktı ve Başkanlık yazısı içerisinde yer alan “Belediyemizin yetki ve görevleri gereği uygulanması gereken proje alanları kapsamı dışında kalan ibaresine dikkat çekerek “ Burada belirtilen G.O.P mahallesi 112498 ada, 1 parsel yıkılan belediye binasının bulunduğu alandır. Eski belediye binasının yerini buraya ekleyerek yangından mal kaçırır gibi gündeme getirmeyi biz doğru bulmuyoruz. Bu konuyu tartışmadan buraya getiriyoruz. Geçen dönem ki Belediye Başkanı bu alanı ticaret merkezi yapmayı düşündüğünü söylediğinde MHP'li arkadaşlarımızda bizde kıyameti koparmıştık ve kent meydanı olması gerektiğini savunmuştuk. Ama görüyoruz ki bu yer diğer satışı olacak yerlerin arasına sıkıştırılarak geçirilmek istenmiştir. AK Partili arkadaşlarmıza özellikle sesleniyorum. Buna dur diyelim. Bu maddeye onay vermekle, hem satış yetkisini, hem de kiraya verme yetkisini de vermiş olacağız. Bu tam parsellerin çıkarılmasını istiyoruz. Gölbaşı Belediyesi'nin paraya ihtiyacı yokken, neden bu satışlara ihtiyaç duyduğunu da merak ediyorum. Eski belediye binasının bulunduğu alanın kent meydanı olarak düzenlenmesini talep ediyorum” dedi.

Ak Parti belediye Meclis Üyesi Behzat Aydemir ise Aksakal'ın konuşması ardından “Biz Ak Parti grubu olarak, tam parsellere hayır, hisseli parsellere bakmak kaydıyla evet diyoruz. Öte yandan belediyenin hiçbir borcu olmadığı ve kasasında 15-20 milyar civarında parası olduğu söyleniyor. Bu parsellerin neden bu kadar aceleye getirilip satıldığı konusunda bize bilgi verilsin” diyerek görüşünü belirtti.

GELİP BURADA BANGIR BANGIR BAĞIRIYORSUNUZ

MHP'li Meclis Üyesi Kadir Yanık “Muhalefet partili arkadaşlarımız özellikle tam parsellerin satışları ilgili veryansın ettiler. Bahsettiğiniz parsellerin zaten 3 tanesinin satışı ile ilgili şimdiye kadar daha evvelki yıllarda ve bizim dönemimizde alınan kararlar vardı. Bunlardan biri Örencik. Örencik iki ayrı parseldi. İki ayrı parsel birleştirildi. Tek parsele döndüğü için, yeniden karar alınması gerekti. Koparan'da daha satış kararı alınmış, hatta bizden önceki dönemde alınmış satış kararları var” diyerek konuşmasına devam eden Yanık “İmarda yapılan çalışmalar neticesinde karar değişikliği olduğu için meclis gündemine geldi. Geriye 2 parsel kaldı. Diğerleri hisseli. İsterseniz vatandaşlara onları da sattırmayın. G.O.P'daki parselle ilgili de herkes neyin ne olduğunu gayet iyi biliyor. Bunu yaparken de kimse hadi burayı satalım diye düşünmedi. Bizim de orayla ilgili projemiz var. Buranın bir önceki dönemde ticari alan yapılması ile ilgili ben o dönemde MHP İlçe Başkanı olarak hiçbir konuşma yapmadım. Hiçbir sözcümde öyle bir konuşmaya katılmadı. Atarken biraz okkalı atın. Kent Meydanı yapılsın diye konuşuyorsunuz. Biz kent meydanına karşı değiliz. Bari konuşuyorsunuz. Bu tartışmayı zamanında bu imarı yapanlar yapmasın. İmarı biz yapmadık. O imarı siz yaptınız. Kent Meydanı istiyorsanız imar yapılırken, Gölbaşı'na yakışır bir kent meydanı alanı bıraksaydınız. Biz de kent meydanı yapsaydık. Gölbaşı'nın imarını kim yaptı? Biz mi yaptık? Eski Belediye binasının yeri yıkılmasaydı, Gölbaşı'nda kent meydanı sorunu yok muydu? Neden imar yapılırken bunlara dikkat edilmedi de şimdi gelip burada bangır bangır bağırıyorsunuz.
Belediyenin borcu yok, neden satılıyor dedi Behzat Bey. Elinizdeki parsellere baktıysanız, bunların %60'ı hisselidir. Biz bunları yatırım amaçlı satıyoruz. Gelirleri artırmak ve hizmet amaçlı yapıyoruz. Aksi takdirde de Behzat Aydemir'e soracak halimizde yok” diyerek sert bir tepkide bulundu.

KADİR BEYİN BİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİNİ AZARLAMAYA HADDİ YOKTUR…

CHP Belediye Meclis Üyesi YUSUF AKSAKAL “Gölbaşı'nın imarı yapılırken biz çocuktuk. İmarını biz yapmadık. Kadir Beyin burada konuşurken, bir belediye meclis üyesini azarlama yetkisi, hakkı ve haddi de yoktur. Bir meclis üyesine size mi soracağız diyemezsiniz. O zaman buraya niye yazı getiriyorsunuz?” dedi.

BU SUÇ MU?

Gölbaşı Belediye Başkanı YAKUP ODABAŞI “Bizim amacımız, Gölbaşı'nın geleceğini en iyi şekilde nasıl temsil ederiz ve çıkarlarını nasıl savunuruz. Bu eleştirileri yaparken, biraz daha dikkatli davransak. Burada 4 tane tam parsel, 5 tanede hisseli parsel var. Vatandaş en doğal hakkını kullanarak talep ediyor. Ben geçmişte çok söyledim. Arsa satışı bugün satılan bir şey değil. Kaldı ki en az arsa satan yönetimin de bizim olduğumuza sizlerde şahitsiniz. Biz bazı parseller de düzenleme yapıldığı için yeniden karar alıyoruz. Bu karar 2006 yılında alınmış. Biz bunu mevcut şekli ile tekrar düzeltiyoruz. Geçmiş dönemde 141 tane arsa satışı yapılmış. Tarih 01.07.2008. Bunların içinde hisseli parseller ise yok denecek kadar az.
Biz tevhit olup birleştirilen parseller var, bunları düzenliyoruz. Bu suç mu? Anlamakta güçlük çekiyorum. Belediyenin yerini bu satışların içinden neden çıkaralım. Ben burayla ilgili proje yapıyorum. Zamanı geldiğinde meclise sunacağız.
Satış konusunda da meclise gelmeden önce grupları bilgilendirdik. Biz her attığımız adım ile ilgili, gelin oturalım, konuşalım noktasında olursak burada hiçbir iş yapamayız. Kimse kusura bakmasın, sizin duyarlılığınız varsa, bizim yok mu? Biz de Gölbaşı'nı düşünen Gölbaşı için uğraşan insanlarız. Bizim yasal sorumluluğumuz olduğu kadar vicdani sorumluluğumuz da var. Ben gerektiğinde birçok konuyu mecliste paylaşıyorum” dedi.

VERECEĞİMİZ KARAR ÇOCUKLARIMIZA VERECEĞİMİZ HESAPTIR

CHP Gölbaşı İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi ERCAN ŞİMŞEK “Ben tüm meclis üyesi arkadaşlarımı uyarmak istiyorum. Şuanda bu yetki verildikten sonra, artık siz isteseniz de verdiğiniz yetkiden vazgeçemiyorsunuz. Bu konu, binaların cephesi ile ilgili alınacak karardan daha basit bir karar değil. Yarım saat içinde haberimiz olan bu satışlar için karar vermek zorunda kalıyoruz. Burada vereceğiniz karar, çocuklarınıza vereceğiniz hesaptır. Orası 5 dakika içinde karar verilecek bir yer değil. Bu konunun ayrılarak, bir dahaki mecliste gündeme gelmesini öneriyorum. Sayı olarak çoksunuz ama sayı olarak çok olmanız her zaman haklı olduğunuzu göstermez” dedi.

BİZİM GÖLBAŞI'NDA ÇOCUKLUĞUMUZ GEÇTİ, ÇAMURUNU ÇİĞNEDİK

Başkan ODABAŞI “Biz bu konuyu en az bir senedir inceliyor ve çalışma yapıyoruz. Proje yapıyoruz. Bizim Gölbaşı'nda çocukluğumuz geçti. Çamurunu çiğnedik” diyerek cevap verdi.
Bunun üzerine CHP'li Şimşek “Neden ozaman konuyu tartışmaya açmadınız” sorusunu yöneltti.

HER ŞEYİ SİZİNLE TARTIŞMAK ZORUNDA MIYIM?

Başkan Yakup Odabaşı “Her şeyi sizinle tartışmak zorunda mıyım? Böyle bir mecburiyetim mi var?” diyerek sert bir tepki dile getirdi.

Oylamaya sunulan Gündem maddesi AK Parti ve CHP'li meclis üyelerinin red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

Önemli bir gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında AK Partili üç üyenin katılmayışı dikkatlerden kaçmazken, bu duruma CHP cephesinden de eleştiri geldi. CHP'liler, meclise katılmayan üyelerin, böyle önemli bir toplantıya katılmayışlarını doğru bulmadıklarını ifade ettiler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
HAS GÖLBAŞILI
05 Kasım 2011 Cumartesi 13:50
EVET GERÇEK
EVET SAYIN ODABAŞI SEN GÖLBAŞINI HARBİDEN EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETTİN ÖYLE İYİ TEMSİL EDİYORSUN Kİ YURT DIŞINI GEZMEKTEN SEYAHAT ETMEKTEN ZAMAN KALMADI ÇOĞU ZAMAN TEMSİL ETMEK KONUSUNDA GEZMESEN DEMEKKİ NEKADAR ÇOK TEMSİL ETCEKSİN GÖLBAŞINI AZ KALDI ZAMAN ZAMANI GELİNCE AÇILACAK SAYFALAR
88.254.200.148
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim