• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara : 9 °C
  • İstanbul : 14 °C
  • İzmir : 16 °C

Mecliste yine tartışma

02.03.2011 18:13
Mecliste yine tartışma
Gölbaşı Belediye Meclisi Mart Ayı olağan ikinci toplantısına MHP'li ve AK Partili üyeler arasında yaşanan tartışma damgasını vurdu.



Gölbaşı Belediye Meclisi Mart Ayı olağan ikinci toplantısına MHP'li ve AK Partili üyeler arasında yaşanan tartışma damgasını vurdu. Kızılcaşar TEK Bahçeli Konut Kooperatifinin planına ilişkin Ak Partili üyelerin red oyu vermesiyle MHP'li üyeler ve AK Partili üyeler arasında tartışmalar yaşandı.

Gölbaşı Belediye Meclisi Mart Ayı olağan ikinci toplantısına MHP'li ve AK Partili üyeler arasında yaşanan tartışma damgasını vurdu. Kızılcaşar TEK Bahçeli Konut Kooperatifinin planına ilişkin Ak Partili üyelerin red oyu vermesiyle MHP'li üyeler ve AK Partili üyeler arasında tartışmalar yaşandı. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı Ak Partili üyeleri samimi olmamakla suçlarken, MHP Grup Başkanı Kadir Yanık ise bazı isimlerin Öküz altında buzağı aramaya çalıştığını söyledi. Ak Parti Grup Başkanı ise kooperatifte şahıslara rant sağlandığını iddia ederek “Bu belgeleri basınla paylaşacağız” diye konuştu.

İnşaat sektörü etkilenecek

Gündem dışı söz alan MHP Grup Başkanı Kadir Yanık, Ak Partili üyelerin daha önceden mutabakat sağlamalarına rağmen red oyu verdiğini ifade ederek şu cümlelere yer verdi.;

“Bu kooperatifte 2 bin 800'e yakın vatandaşın bekleyen mağduriyetleri vardı. Bu mağduriyetin giderilmesi için çözüm yolları aramaya başladık. Bu mağduriyet ne vatandaşların kendisinden, ne de belediyemizden kaynaklanan bir mağduriyetti. Kadastro tarafından yapılan yanlış ölçüm nedeniyle bu mağduriyet doğmuştur. Söz konusu yerlerle ilgili çalışma yapılmadığı takdirde hem vatandaşlar mağdur olacak hemde belediyemize yapı ruhsatı, işletme ruhsatı gibi gelir  kalemlerinden belediye olarak mağdur kalacaktık. İncek gibi son dönemlerde Ankara'nın gözbebeği yerlerinden biri olan bir yerleşim merkezinde zaman kaybı olacak, dahası ekonomik alanda itici güç olarak kabul edilen inşaat sektörü de bu durumdan olumsuz olarak etkilenecektir.”

Şeffaf davrandık

 “Belediyemiz mağdur vatandaşlarımızdan gelen ve tamamen yasal olan, bu talep doğrultusunda gerekli çalışmayı yapıp, meclise sunmuştur. Meclisimizde konuyu komisyona havale etmiştir. Kapalı kapılar ardından hiç kimsenin haberi olmadan iş yapmayacağımıza dair seçim beyannamemizde de  açıklamalarımız vardı. Bugüne kadar da öyle davrandık, örneklerinide saymaya gerek yok. Ayrıca farklı partilerden olsakta biz bu ilçenin belediye meclis üyeleriyiz. Bu ilçenin menfaatlerini önde tutmamız gerekir.”

Öküz altında buzağı arıyorlar

“MHP grubu olarak, diğer partili arkadaşlarımızı da rakip görmediğimizi çeşitli defalar dile getirdik. İmar komisyonunda bu plan değişikliğinin kabulünün oy birliği ile alınmasını iyi niyetle istedik. Konuyu sadece değil komisyon üyeleriyle değil, tüm parti grupları ile mütalağa ettik. Şeffaf olmaktan açık olmaktan hiç çekinmedik. Görülen o ki belediye menfaatlerini ön planda tutan , şeffaf ve katılımcı tavrımız bazıları tarafından anlaşılamamış. Durduk yerde öküz altında buzağı aramak gibi bir tavırla karşılaştık.”

Neden red verildi, açıklasınlar

“Özetle oylanan bu plan bütün meclis üyelerimizle mutabık kalındıktan sonra meclisimize gelmiştir. Bu mutabakata rağmen, Ak Parti grubu karşı oy kullanmıştır. Atıl durumda olan 77 dönümlük araziyi, Gölbaşı Belediyesine tahsis eden bu plana neden red oyu verildi, ilgili arkadaşlar kamuoyuna açıklamalıdır. İlçenin ve belediyenin menfaatini korumak adına siyaset yapan arkadaşlar buna uygun tavırlar sergilemek zorundadırlar.”

Bizleri karalamaya çalışıyorlar

Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum. Bu planın 3 aydır geri çekildiği söyleniyor. Bu planın geri çekilmesinin ana sebebi şuydu. Hepimiz Gölbaşı Belediye Meclisi üyesiyiz ve Gölbaşı menfaatleri için çalışıyoruz. Hepimiz bu planda mutabık olarak geçirelim, oy birliği ile geçirelim diye çaba sarf ettik. Yoksa planda bir değişiklik olduğu için değildi. Muhalefet şerhinde de arkadaşlarımızın dediği gibi, daha fazla menfaat sağlamak için bu kadar uzun sürdü. Daha fazla kazancın olduğu bir plan varsa, bizde o planı oybirliği ile geçirmeye hazırız. Gölbaşı kazanmıştır, Gölbaşı Belediyesi kazanmıştır. Bu planda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Son günlerde her fırsatta bizleri karalamaya çalışanları da kamuoyunun takdirine sunuyorum.

Basına açıklama yapacağız

Ak Parti Grup Başkanı Fatih Duruay ise bu planların geliş şeklini bildiklerini ve açıklayacaklarını ifade ederek “Eğer gerçekten bu plan bu hale gelebiliyorsa, ilk geldiğinde neden böyle gelmedi? Tabii ki aklımızda soru işaretleri var. Bu plan her önümüze geldiğinde adeta bizlerle dalga geçiliyormuş gibi her gelişinde bir farklı geldi. 5 tane plan notu var ve 5'ide farklı. Niye 5'i de farklı. Tastiklenen bir projede 5 tane ayrı ayrı plan notu olur mu? Olmaz böyle bir şey. İlk geldiğinde belediyeye kalan pay 37 dönümdü, şimdi 77 dönüme çıktı. Bu nasıl çıktı? Yani siz istediniz diye mi çıktı? Sırf muhalefet olduk diye bu rakam yükseldi. Biz bu planları alıp, basınla paylaşacağız. En kısa zamanda da bunu yapacağız” dedi.

 

Herkesin menfaatine olacaktı

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ise yaşanan tartışmalar sonrası söz alarak şöyle dedi;

“Bu plan 11. ayda gündeme geldi. Şunu herkese sormak isteriz. Biz her konuda şeffaf olmayı taahhüt ettik ve buna da çok dikkat ediyoruz. Bu konu da da arkadaşlarımız , konuyu daha iyi araştırmak için ileriki aylara ertelediler. Burada bir problem var, kadastro müdürlüğünden kaynaklanan bir problem var. Bu problem o bölgeyi tamamen etkiliyor. Bu problemden dolayı kooperatif üyeleri mağdur oluyor, inşaat yapamıyorlardı, aynı zamanda belediye gelirlerinin azalmasına da neden oluyordu. Biz istedik ki yasal bir düzenleme ile mağduriyet ortadan kalksın. Hem de belediye gelirlerimiz artsın istedik. Ama tüm bunları yaparken hiçbir art niyetimiz olmadı, hiçbir kimseye rant sağlamadık ve şeffaf davrandık. Tüm belediye meclis üyelerimiz parti ayrımı gözetmeksizin konu hakkında bilgilendirildi.” Dedi.

37 dönümden, 77 dönüme çıkardık

Ak Parti Meclis Üyesi Hayati Çal ise Odabaşı'nın sözleri üzerine söz alarak “12. ay geldiğinde komisyon bu konu hakkında acilen toplandı. Parsellerde kaymalar vardı, biz bunları düzelttik. Belediyeye de 37 dönüm yer kazandırdık denildi. Bizde planları istedik, planlara baktığımızda bazı yerlerin ticari olduğunu fark ettik. Bu konuda çaba sarf ettik. Bu çabalarımız sonucu belediyeye kalan yerler artırıldı. Biz bu çabalarımız sonucu teşekkür beklerken, sanki suçlanıyormuş gibi bir duruma düştük. 37 dönümken 77 dönüme çıkardık. Biz bununla gurur duyuyoruz. Biz bunun için uğraştık, başka bir şey için uğraşmadık” dedi.

Samimi davranmadınız

Başkan Odabaşı ise Çal'a cevaben “Geldiğimiz nokta itibariyle üzüldüğüm şey şu. Bizim istediğim ortak paydada buluşalım, oy birliği olsun diye çok çaba sarf ettik. Sizlerin değerli fikirlerini de aldık. O noktada benim anladığım sizlerin ortak kararına göre bu plan hazırlandı. Meclise getirildi, ama buna rağmen red etmeyi ben Gölbaşı Belediye meclis üyesi arkadaşlarımızın samimiyet etmediğini düşünüyorum” dedi.

CHP İnce eleyip sık dokur

Hayati Çal ise değişikliğin son anda gerçekleştiğini ifade ederek, tasdik için CHP'li Yusuf Aksakal'ı işaret ederek “Doğru değil mi Yusuf Bey, son dakikada getirilmedi mi?” dedi. Aksakal ise söz alarak şöyle dedi;

“ Biz CHP olarak imar konularında ince eleyip sık dokuyan bir grubuz. Bu konu üzerinde de özellikle durdu. Ancak bu konu kamuoyunda yanlış anlaşıldı. Sanki burada bir şey yapılıyor gibi bir his uyandırıldı. 20 gün önceki bilgilendirme toplantısında,  biz CHP olarak bir öneri getirdik. Kooperatifin 3 tane yönetim yerinin ticari yapılmasına karşı çıktık. Bu ticari alanların bir tanesinin yönetim yeri, bir tanesinin sosyal alan ve diğerinin de ticari alan olmasını teklif ettik ve tüm üyelerce kabul edildi. Ancak dün o gün uzlaştığımız plan dünkü meclise gelmedi daha farklısı geldi. Daha sonradan itiraz ettik, ve uzlaştığımız planı onayladık. Ancak ben AKP'li arkadaşlardan beklerdim ki, istediğimiz oldu bizde bu plana oy verelim demeleri gerekiyordu. Niye vermediler, çünkü şu anda AKP grubunun Büyükşehir'de bu planın reddedilmesi için görüşmeler yaptığı konusunda kamuoyunda söylentiler var.Böyle bir şey olursa AKP'liler bunu nasıl açıklar onu da bilemem. Çünkü Gölbaşı menfaati var. Muhalefet şerhi var, ancak AKP'li üyeler gerekçelerini açıklamadılar. Gölbaşı adına olumlu şeylerde hep birlikte olmalıyız.” Dedi.

Bizden samimisini bulamazsınız

Fatih Duruay ise Odabaşı'nın samimiyetsizlik sözlerine karşılık söz alarak “Sayın başkan bizden daha samimisini bulabileceğinizi zannetmiyorum. Eğer belediyeye menfaat sağlandıysa bu Ak Partinin sayesindedir. Samimiyetsiz şeklinde tabir etmeniz doğru değil. Bize verilen plan bizim uzlaştığımız plan değildi. Sonradan tekrar değiştirildi. Saat 16.15'te getirildi.” Dedi. Ak Partili Engin Çelik ise uzlaşılan planın sonradan meclise getirildiğini savunarak “Saat kaçta getirdiniz? Biz uzlaştığımız plana oy verecektik. Ancak önümüze diğer plan geldi.” Dedi.

Tekrar red oyu veririz

Odabaşı ise planı onaylamak için saatin önemli olmadığını ifade ederek “ İstenirse değiştirebiliriz, saatin önemi yok. Bunu tekrar oylayalım” dedi. Fatih Duruay ise red verdiklerini ifade ederek tekrar oylanmasına gerek olmadığını ifade ederek “Red oyu veririz. Gerek yok.Burada yapılan sadece birilerine rant sağlamak. Bunu da açıkça söylüyorum. Bunu da açıklarız. Şimdiye kadar iyi niyetli davrandık. Oyumuzu verdik sustuk ama bu şekilde suçlanmamız bizi rencide ediyor. Geliş şeklide çok yanlıştı” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Ahmet Aslan
07 Mart 2011 Pazartesi 22:02
İmar planı
Plan değişikliği ancak teknik zaruret karşılığı olur. Plan estetik işidir. sanattır. belediyeye gelir getirmek için, menfaat için plan değişikliği olmaz. Mimarlar odası, şehir plancıları odası meclis toplantısı yu tu be ye düşmüş olan konuşmaları duyunda imar plan değişikliği ne için yapılırmış görün. Bu plan değişikliği tarihe geçecek bir yanlışlık örneğidir.
dilerim yetkililer bunu görürde geri adım atarlar.
88.231.171.41
gölge başkan
04 Mart 2011 Cuma 13:36
takas
geçen dönem belediye ile takas olmadı şimdi plan değişikliği ne diyelim hayırlısı işi bilenler belediyede .
78.169.142.60
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim