• BIST 8800.18
  • Altın 2238.004
  • Dolar 32.339
  • Euro 35.0904
  • Ankara : 11 °C
  • İstanbul : 15 °C
  • İzmir : 16 °C

Melih Gökçek: Başbakan adayları Meral Akşener'di

31.07.2016 04:24
Melih Gökçek: Başbakan adayları Meral Akşener'di
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, darbecilerin başbakan adayının Meral Akşener olduğunu söyledi.Siyaset / 30 Temmuz 2016 Cumartesi 14:30

NTV’nin canlı yayınında, Özgür Akbaş’ın darbe girişimine ilişkin sorularını yanıtlayan Başkan Gökçek, o gece Belediye'den yarım saat erken ayrılması sayesinde darbecilerden kurtulduğunu söyledi. Gökçek, darbe girişimi olduğunu anladıktan sonra bir gecekonduya gidip, buradan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bakan, milletvekili ve bürokratlarla yaptığı görüşmelere değindi.

            Başkan Gökçek, gece boyunca Emniyet ve Valilik’le koordineli bir çalışma yaptıklarını belirterek, Büyükşehir Belediyesi’ne ait kepçe, kamyon ve otobüslerin, adeta“tanksavar” görevi gördüğünü belirterek, “Ardından bir halk direnişi başladı ve muvaffak olundu” dedi.

“Dünyada böyle bir darbe bastırma şekli yok. Bu, Türkiye’ye nasip oldu” sözleriyle o geceye ilişkin açıklamalarını sürdüren Başken Gökçek, “Bir kalkışma, bir darbe girişimi, halkın tepkisiyle önlendi” diye konuştu.

 

-FETÖ’NÜN ÖLÜM LİSTESİ

            Özgür Akbaş’ın, “15 Temmuz gecesinin Ankara’ya yaşattığı bir zarar maliyeti çıkardınız mı?” sorusuna da Gökçek, “Burada maliyetin önemi yok. 4 milyon TL civarında ama manevi maliyeti önemli ve en önemlisi 237 şehit. Binin üzerindeki yaralı, yani gaziler önemli” cevabını verdi. Başkan Gökçek, FETÖ’nün, darbenin başarılı olması durumunda öldürmeyi planladığı listede kendisi ve oğlu Osman Gökçek’in de bulunmasına ilişkin de şöyle dedi:

            “50 kişilik listenin birinci sırasında Sayın Cumhurbaşkanımız, 2. sırasında da Sayın Başbakanımız yer alıyor. Bana 6. sırayı, oğluma da (Osman Gökçek) 31. sırayı vermişler. Gökçek ailesi olarak, böyle bir listede yer almak, bizim için torunlarımıza bırakacağımız miras. Allah’a hamdolsun, bu hainlerin hedefiymişiz. Bunlar bizi öldürecekmiş.”

 

-“FETÖ’CÜLERİN BAŞBAKAN ADAYI MERAL AKŞENER’Dİ”

            FETÖ’cülerin darbe girişimlerinde başarılı olmaları durumunda Başbakan adaylarının Meral Akşener olduğunu da ifade eden Başkan Gökçek, şöyle devam etti:

            "Bunu inkar etmeye gerek yok. Sloganlarına bakın Meral Akşener’in. Bir de bunların bildirideki sloganlarına bakın. Meral Akşener’in propaganda süresince her tarafta dikkat edin, destekleyenler FETÖ'cülerdi.  ‘15’inde çok güzel şeyler olacak ve 15’inden sonra siz görün’ diyordu. Sen nereden biliyorsun 15’ini. ‘Başbakan olacağım, başbakan olacağım’ diyip duruyordun. Bazı şeyler geçmişte anlaşılamıyor ama olaylar ortaya çıktıktan sonra anlaşılıyor. Her iki tarafın da sloganları aynı, ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’... Olacak iş değil. 'Sen bu sloganı kullanacaksın ve alıp başını gideceksin' dediler. Devam olarak o da bunu söylüyordu dikkat edin.”

            Kalkışmanın en yoğun yaşandığı ve büyük zararlar verdiği Başkent Ankara’da bu tür uçak ve helikopter saldırılarına ilişkin bir füze kalkanı sistemi kurulup kurulmadığının sorulması üzerine de Başkan Gökçek, “Bildiğim kadarıyla yapılıyor ve yapılması da lazım. Özelikle belli yerlere konulduğu zaman sadece Meclis ve Köşk korunmuş olmaz, Ankara da korunur” cevabını verdi.

 

-“İDAM KARARI ÇIKMALI VE REFERANDUM YAPILMALI”

            Başkan Gökçek, artık sıranın ve hesap verme döneminin FETÖ’cülere geldiğini de kaydederek,  “Hiçbiri, yanlarına kar kalmayacak. İnanıyorum ki Parlamento'dan idam cezası çıkacak. Melih Gökçek olarak kişisel kanaatimi söylüyorum; Parlamento'dan idam kararı çıktıktan sonra referandum yapılıp, halkın oyuna sunulmalı. Bunu halk istiyor mu, istemiyor mu, bunu bütün dünya görsün. Yüzde 70-80’in altında çıkması mümkün değil. Böyle net bir rakamın çıkması da dünyaya çok net bir mesaj olacak” diye konuştu.

            İdam kararının çıkması halinde, bundan sonra kalkışmada bulunanların idam edileceklerini bileceğini de ifade eden Gökçek, Fransa, Almanya ve İngiltere’deki benzer olaylarda yaşananları da aktararak, “Sizin başınıza geldiği zaman kanun kitap dinlemeden en ağır şeyleri yapıyorsunuz. Bize geldiği zaman ‘olmaz’...” değerlendirmesini yaptı. Amerika yönetimine de seslenen Başkan Gökçek, “Ya Türkiye’den vazgeçecekler ya da demokrasiyi öğrenecekler. Demokrasiyi İngiltere’ye, Amerika’ya ve Avrupa’ya biz öğretiyoruz ve öğretmeye de devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

-“ABD VE AB ÜLKELERİ, HEPSİ SAHTE DEMOKRAT”

            Amerika’daki üst düzey yetkililerin çelişkili açıklamalarına ilişkin değerlendirmeleri de sorulan Başkan Melih Gökçek, “Bu darbe kalkışmasının arkasında dış güçler olduğunu zaten herkes düşünüyor. Amerika, ‘Biz arkasında yokuz’ diyor. Yoksan FETO’yu teslim edeceksin” çağrısında bulundu.

Almanya ve Avusturya’da, vatandaşların evlerinin balkonlarına Türk Bayrağı asmalarının engellenmesine ilişkin görüşlerini de açıklayan Başkan Gökçek, “Bizdeki demokratlık, ne Almanya’da ne Fransa’da ne Avusturya’da var. Bunlar sahte demokrat” diye konuştu.  

 

Fethullah Gülen’in, ABD tarafından teslim edilmemesi durumunda ara bir yolla Mısır veya Kanada’ya gönderilebileceğini de kaydeden Başkan Gökçek, “Bu örgüt, bütün dünyaya tehdit, sadece Türkiye’ye değil. Suçluların iade edilmesi anlaşması olmayan her ülkeye kaçabilir” dedi.

 

-ŞEHİR İÇİNDEKİ BİRLİKLERİN TAŞINMASI

Başbakan Binali Yıldırım tarafından da açıklanan, askeri bazı birliklerin taşınması ve arazilere neler yapılacağı sorusu üzerine Başkan Gökçek, “Bunların Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi ve dev paklar haline getirilmesi düşünülüyor. Oradaki binalar da BELMEK, BELTEK kurslarının, Gençlik lokallerinin olduğu yer haline gelir. Orman gibi olan alan da bir piknik alanı olarak hizmete açılır. Akıncılar’da bir de golf sahası varmış. Yeni öğrendim ben de. Orayı da açarız halka. 2 havaalanı var. Bunlar artık sivil havaalanı olmalı” cevabını verdi.  

            İktidar ve muhalefetiyle tek yürek olan Türkiye’de, CHP ile ilgili değerlendirmeleri de istenen Başkan Gökçek, “Benim CHP’ye karşı fikirlerim değişmedi ve değişmez de. Şu sırada bile CHP’li bazı milletvekillerinin anormal çıkışları devam ediyor. Sayın Kılıçdaroğlu, darbenin karşısında durdu ve ilk defa ‘FETÖ’ dedi… Bu ortak noktada birlikte olup, o kırgınlıkları unutacağız. Siyasi mücadelemizi yine yaparız. İlk günden beri özen göstermeye çalıştım. Her gün CHP aleyhinde tweet atan Melih Gökçek, bunu gündeminden çıkarttı… Bu ülke batarsa onlar da batar, biz de... FETÖ gelseydi, kendisine muhalif herkesi temizlerdi” dedi.  

 

-“DAVET EDİLİRSEM CHP MİTİNGİNE GİDERİM”

            Gökçek, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu bizzat telefonla aradığını ve 15 Temmuz Kızılay Demokrasi Meydanı’ndaki nöbetlere davet ettiğini hatırlatarak, bu konuya Kılıçdaroğlu’nun da olumlu baktığını ve gelmeyi istediğini söylediğini kaydetti.

            Gökçek, "CHP Ankara’da miting yapar ve sizi de davet ederse gider misiniz?” sorusuna da “Giderim tabii, niye gitmeyeyim” cevabını verdi.

 

-"AYIKLAMA YAPIYORUZ"

FETÖ’cü olduğu tespit edilen kamu çalışanlarının açığa alınmasıyla ilgili değerlendirmeleri de sorulan Başkan Gökçek, “Onların ayıklamasını yapıyoruz. Pazartesi günü itibariyle belli bir kısmı açığa alınıyor. 350-400 civarında ama tam net rakam yarın ortaya çıkar. Bunların belirlenmesi, istihbarat raporları, müfettişler ve üst düzey arkadaşlarımızın tespitlerine göre yapılıyor. Zaten biz karar veremiyoruz, Valilik'teki bir komisyon karar veriyor. Yakın çevremde de vardı. Ama son seçimlerden sonra yakın çevremdekileri uzaklaştırdım, kalmadı” diye konuştu.  

 

-"ALLAH RIZASI İÇİN YAPTIM"

            Paralel Yapı'ya daha önce yapılan iyiliklerden dolayı pişmanlık duyup, duymadığı da sorulan Başkan Melih Gökçek, “Pişmanlığım yok ama aldatılmış olmanın acısı var içimde" dedi.

            Genel anlamda bu grubun yasal olarak kendilerinden istediği her şeye yardımcı olduklarını belirten Gökçek, "Bunları Müslüman gördüğüm için yaptım. Bunların gerisinde alçaklar grubu olduğunu kesinlikle bilmiyordum. Geçmiş dönemdeki yaptıklarımı Allah rızası için yaptığımdan dolayı pişmanlık duymuyorum, ama aldatılmış olduğum için üzüntü duyuyorum” diye konuştu.

Gökçek, bu yapıya hiçbir zaman arsa vermediğini, sadece yasal çerçeveler içerisinde yapılan ihalelerde 30 yıllığına tahsis edilen arsanın üstüne belli binalar yapıldığını vurgulayarak, yapılanların tamamen yasal olduğunu ve son açıklanan kararla da bunların geri alınacağını söyledi.

Çankaya Köşkü ve bazı askeri birlikler başta olmak üzere Belediye kamyonlarının nöbetlerine devam edip, etmeyeceklerine ilişkin olarak da Gökçek, “Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘meydanlardan çekilin’ diyeceği günü bekliyoruz. O zaman hepsini çekeceğiz” dedi.  

 

-“BİRÇOK OLAYIN ARKASINDA FETÖ VAR”

Türkiye’de siyasi değişikliklere neden olan birçok olay ve suikastın arkasında FETÖ’nün olduğuna da dikkat çeken Başkan Gökçek, MHP’deki kaset skandallarından, Rus uçağının düşürülmesine, Hrant Dink cinayetinden, Deniz Baykal’ın kaset skandalına kadar birkaç başlık saydı. Gökçek, şöyle devam etti:

“MHP’yi dizayn etmek istiyorlar. Bunlar sadece AK Parti’yle falan uğraşmaz. Bunlar her tarafa girmeye çalışıyor. MHP’de Sayın Bahçeliyi aşamadılar, onun için de direkt Meral Akşener’i getirmeye çalıştılar. AK Parti’deki bütün operasyonların neticesi de Bülent Arınç’ı başa getirmekti. Olmayınca da yeni operasyonların peşine düştüler.” 

            Başkan Gökçek, sözlerini, "Milletimiz rahat olsun, kalbini serin tutsun. Türkiye’de darbe-marbe olmaz. Olsa da suikast olur, onun da üstesinden millet gelir”diyerek tamamladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Devlet Bahçeli caddeye indi04 Nisan 2010 Pazar 18:40
  • Ilıcak: AKPden de kaset çıkabilir09 Mart 2009 Pazartesi 18:42
  • MHP Milletvekilleri Gölbaşı’na Çıkarma Yaptı07 Mart 2009 Cumartesi 13:42
  • Pusulada hangi parti kaçıncı sırada?26 Ocak 2009 Pazartesi 13:08
  • BBPde Bakü Katliamını Anma Programı Düzenlendi21 Ocak 2009 Çarşamba 18:26
  • AK Partinin Ankara adayı Melih Gökçek31 Aralık 2008 Çarşamba 13:51
  • AK Partinin Ankara anketi sonuçlandı31 Aralık 2008 Çarşamba 08:35
  • İlçeler için pazar yoklaması30 Aralık 2008 Salı 08:15
  • Gökçek, o gün salonda neden yoktu?30 Aralık 2008 Salı 08:10
  • Adaylık bildirimi için son tarih27 Aralık 2008 Cumartesi 20:38
  • ÖNE ÇIKANLAR
    • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
    • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
    • Miniklerin Kur'an başarısı
    • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
    • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
    • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
    • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
    • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
    • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
    • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
    • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
    • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
    • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
    • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
    • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
    • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
    • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
    • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
    • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
    • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
    1/20
      Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
      Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim