• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara : 19 °C
  • İstanbul : 23 °C
  • İzmir : 27 °C

MEMHMET ATAK TAYYİP ERDOĞAN GİBİ KONUŞTU

08.04.2010 12:26
MEMHMET ATAK TAYYİP ERDOĞAN GİBİ KONUŞTU
Faaliyet raporu görüşmeleri esnasında MHP gurubu adına konuşan Mehmet Atak'ın konuşmaları, Başbakan Rcep Tayyip Erdoğan'ı anımsattı.

BENDE BİR ZAMANLAR HEYECANLIYDIM

MHP Gurubu adına konuşan Mehmet Atak ise eleştirilere yanıt vererek “Bende Yusuf bey gibi bir zamanlar oldukça heyecanlıydım. Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruduk. Başkanın şeffaf, demokratik ve adaletli olduğu bilinmektedir. CHP'nin grup değil ama, yinede biz adaletli davrandık. Komisyonlarda yeri olmamasına rağmen, AKP'li ve CHP'li üyeler haklarında feragat ederek komisyonlarda yer alıyorlar. CHP'li ve AKP'li üyeler bu faaliyet raporunda 2008 ile 2009 yılları arasını değerlendirdiler. 20 yaşındaki bir insanla, yeni doğmuş bir insanı kıyasladılar. Elimizde 2004'ün faaliyet raporu da var. Oradan ilk belediyeyi aldığınızda bütçenin gerçekleşme oranı neymiş ona da baktınız mı? Yusuf bey vizyon ve misyonumuz eleştirdi. Belediye kurumsallaşmış bir kurumdur. Vizyon ve misyonları değişmez.  Arsa satışlarında fark var denildi. Arsa satışları ile ilgili biz oldukça şeffafız. Biz kapalı kapılar ardında ihale yapmıyoruz. 2008 yılında Oğulbey-Bala kavşağındaki arsayı Ak Partili belediye satmadı mı? Bu ihale bir hafta sonra iptal edilmedi mi? Arsa planı yapılıp satılmış olsa, belediye daha çok kar ederdi. Melih bey bu taktiği uyguluyor. Oda AKP'li, Buda AKP'li, demek ki arada fark var.Turizm bürosu konusunda Yusuf Bey biz katkıda bulunmaya her zaman hazırız. Bir yıl içerisinde ne gibi bir öneri getirdi de, bu öneriler reddedildi. Ben görmedim. Sivrisinekle ilgili mücadelemiz devam ediyor, hava şartlarını da düşünmek gereklidir. Ben 2008 yılında o kitapçığı gösterirken matbaa harcamalarına dikkat çekmek istedim. Tabii ki şunu da iyi biliyoruz, 2008 faaliyet raporu maliyeti ile şimdiki ise daha farklı. Geçen sene 27 bin, bizim harcadığımız 6,5 bin TL. Yetim hakkı yiyenler ortada. Arsa satılmadan belediye nasıl yönetilir onu Yusuf bey bize söylerse memnun oluruz. Ak Partili belediye zamanında arsa satışlarından elde edilen gelirlerin yanı sıra, hazineden gelen paralar var. Toplamda 25 milyon TL para alınmış. Bizim dönemde satılan arsa miktarlarının toplamı 10 milyon 697 bin TL. Bu paranın 4 milyon TL'sini sadece asfalta harcadık. Asfaltı nasıl atacaktık, borç ile mi? Biz burada edebiyat yapmıyoruz. CHP, MHP AKP'ni kardeşi dedi, AKP kalktı MHP CHP'nin  kardeşi dedi. Demek ki kıymetli olan burada MHP, paylaşılamıyor. Genel siyaseti genel siyasetçilerimize bırakalım. Biz yerel siyasetimize bakalım.  Vakıfbank'tan belediyemize haciz geliyor, bede borçlarından dolayı. AKP'li arkadaşlarımız yardımcı olabilirlerdi, engel olmasalar iyi olurdu. Beldeler külfetiyle bize geldi.

2009 ilk yılının ilk üç ayında, beklide seçim heyecanı ile çok ciddi harcamalar olmuş. Buna örnek vermek gerekirse, Özel Kalemin harcamalarında 3 ayda 161 bin TL AKP harcamış, 8 ayda MHP belediyesi ise 322 bin TL harcamışız. Fen işlerinde 8 ayda yaklaşık 2 milyon TL , 3 aylık dönemde 759 bin TL harcanmış. Bunları kalem kalem sayabiliriz. Yetimin hakkı nasıl korunur, biz onu göstermişsiniz. Siz muhalefetsiniz tabii ki eleştireceksiniz.

Vatandaşın bağışı karşılığında mezarlıklar veriliyor. Bu geçen dönemde de oldu. Biz normal vatandaşa mezar veriyoruz. Geçmiş dönemin belediye başkanı gibi  vatan hainlerine mezar vermiyoruz. Biz burada şehit cenazelerini defnederken, siz bir vatan hainini defnettiniz.

AKP imarı bitmemiş köylerin imarını bitmiş gibi gösterdi. Bunlar bilboardlarla vatandaşa duyuruldu. Biz kapalı kapılar ardında, Ankara'daki bürolarda imar çalışması yapmıyoruz. Biz vatandaşın gözü önünde ayağına giderek imar çalışmalarını yapıyoruz. Taşçılar yolu üzerinde benzinlik arsası hangi soy isimli vatandaşa verilmiş bir, araştırın. Bundan sonra sataşmalar devam edecektir. Çünkü biz saltanat vardı. Bu saltanata son verilince bu arkadaşlar bu tür sataşmalara devam edecektir. Belediyeye ait bir şirket yada temizlik şirketinde çalışıyor gibi gözüküpte, Ak Parti ilçe teşkilatında kaç eleman kaç yıl çalıştı. Ben bir tanesinin ismini vereyim, diğerlerini siz bulun. Bir tanesinin ismini vereyim Mesut Kaya. Yani belediyede çalışıyor gibi gözüküpte para verilen kaç kişi var. Madem geçmiş dönemi savunuyorsunuz, bunlara da cevap verin. İlk yılımızda borçlarımızı ödedik. Şu anda borcumuz yok, gelir getirici faaliyetlere önem vereceğiz. Allah'a şükür vizyonumuzda var, misyonumuzda var. Projemizde var. Şu anda bitmiş durumda. Belediye başkanımız önümüzdeki günlerde bunlar kamuoyu ile paylaşacak. 2010 yılın proje ve hizmet yılı olacaktır. Onun için acele etmenize gerek yok. 2004'te belediyeyi aldığınızda üç ay kimseleri göremedik belediyede. Birazda korktuk. Belediye başkanımızı Amerika'ya mı kaçırdılar diye. Bu millette geçen dönemi gördü, siz ne kadar övsenizde, allayıp pullasanızda millet bize yetkiyi verdi.” Dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
atak
08 Nisan 2010 Perşembe 13:16
panik
doğru demiş atak yalan dolan larla yetki aldılar.eski yönetime iftira atıp her köye işçi alma sözü verip çalışan iişçilere devam sözü verip sonrada kapı önünü gösterip tam bir ırkçılık yapıp yiter gali gölbaşı gölbaşılılarındır sloganıyla yerlileri biz ayrımcılık yapmayız diyerek yabancıları kandırarak başkanınız hacıhoca muhabbetiyle yetim garip hakkı yemem diyerek garipleri dolandırarak aldınız yetkiyi ama ne gariptirki bunları ben bile yedim ellerim kırılaydıda vermeseydim size ne oy ne selam
78.166.172.94
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim