• BIST 9067.58
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.9588
  • Ankara : 16 °C
  • İstanbul : 18 °C
  • İzmir : 21 °C

Mermer'den büyük iddia

26.10.2010 13:53
Mermerden büyük iddia
MHP'li Hamit Mermer, Yusuf Aksakal'ın kendisi hakkında ki iddialarına da yanıt vererek “CHP'li üyeler haklılıklarını ispat etsinler, hem meclis üyeliğinden istifa edeceğim, hemde siyasi yaşamımı noktalayacağım.” dedi.

CHP'li Meclis Üyeleri Yusuf Aksakal ve Ercan Şimşek'in “Belediye birilerine haksız kazanç sağlıyor” iddialarına yanıt MHP'li Hamit Mermer, Nizamettin Çakır ve Selçuk Dağdelener'den geldi. MHP'li Hamit Mermer, Yusuf Aksakal'ın kendisi hakkında ki iddialarına da yanıt vererek “CHP'li üyeler haklılıklarını ispat etsinler, hem meclis üyeliğinden istifa edeceğim, hemde siyasi yaşamımı noktalayacağım.” dedi. Nizamettin Çakır ve Selçuk Dağdelener ise “CHP'lileri amaçları gündemde kalmak” dedi.

Basın mensupları ile kahvaltıda buluşan MHP'liler, CHP'nin iddialarına yanıt verdiler. CHP'nin haksız ithamlarda bulunduğunu öne süren MHP'li üyeler “ Kimseye rant sağlanmıyor” dediler.

CHP'nin geçtiğimiz günlerde basın toplantısı yaparak bazı suçlamalarda bulunduğu MHP'li meclis üyeleri Hamit Mermer, Nizamettin Çakır ile MHP ilçe Başka nı Selçuk Dağdelener ortak bir basın açıklaması yaptı.


CHP'ye cevaben yapıyoruz
MHP İlçe Başkanı Selçuk Dağdelener, basın toplantısını CHP'li meclis üyelerine cevap olarak yaptıklarını ifade ederek “CHP'li üyeler yaptıkları basın toplantısı ile mecliste usulsüzlük yapıldığı, birilerine rant sağlandığı, yetim hakkı yedirildiği gibi bir takım iddialarda bulundular. Bu konulara açıklık getirmek üzere bu basın toplantısını yapmayı uygun gördük.” dedi.

18 bin m2'ye çıkmıyor
CHP'li üyelerin Taşpınar mahallesi 77-5 adada usulsüzlük yapıldığı iddilarına yanıt ise Gölbaşı Belediyesi İmar Plan Komisyonu Başkanı MHP'li Nizamettin Çakır'dan geldi. Çakır mevcut yerin sosyal donatı olduğunu ifade ederek “1/25000'lik nazım imar planında bodrum katları, açık teras ve balkonlar inşaat alanına dahil değildir şeklinde bir ibare var. 1/1000'lik imar planında ise Yoldan kot alan parsellerde, arazi tabi eğiminden kazanılan alanlar emsal dışıdır diyor. CHP'li üyelerin iddia ettiği gibi 18 bin m2 inşaat alanı olsa, inşaat alanı 3 kat artmış demektir. Oysaki burada öyle bir durum söz konusu değildir.” dedi.
Onama yetkisi Büyükşehir'de
Mevcut yerde iki yol arasında 14 metre kot farkı var. Yusuf Aksakal'ın iddia ettiği olay ise tamamen mantık dışıdır. Biz bu konuda Büyükşehir Belediyesinden görüş istedik. Büyükşehir Belediyeside resmi yazı ile ada bazında kararı Gölbaşı Belediyesinin vereceğini, kendilerinin ise sadece onama yetkisi olduğunu bildirdi. Çerçi eğitim kurumlarına ait olduğu iddia edilen bu alanda ki hak sahipleri buraya kreş yapacaklarını bildirdiler. Yusuf beyin dediği gibi olsa, bu alana 3 bina yapılması gerekir. Burada ki bodrum katlarını zaten faal olarak kullanmayacaklarını bize bildirdiler.
Yusuf Aksakal bizi meşgul etti
Aksakal ve Ercan Şimşek'i komisyona davet ettiklerini ifade eden Nizamettin Çakır “Biz komisyon görüşmelerine Yusuf Aksakal'ı ve Ercan Şimşek'i de davet ettik. Ancak Ercan Şimşek toplantıya katılmadı. Yusuf bey geldi ancak, kendisini ikna edemedik. Yusuf Aksakal kendi bildiğinden vazgeçmiyor. Doğru benim doğrumdur diyor. Yusuf Bey komisyonumuzu bu konuda yarım saat işgal etti.” dedi.
CHP neden rahatsız oluyor?
Ercan Şimşek mecliste, meclis üyelerine hitap ederek bu değişikliği reddedin dedi. Biz burada niçin red oyu vereceğiz. Sonuçta burası bir sosyal donatı alanı, Kreş yada yurt yapılsa Gölbaşı'na hizmet verecek ve istihdam sağlanacak. CHP'liler bundan niçin rahatsız oluyor?” dedi.
Biz herkese mi rant sağlıyoruz?
Gölbaşı Belediyesine bu konuda hiç kimseden bir baskı yapılmadığını üstüne basa basa söyleyen Çakır “Bunlar taktik yapıyor iddiaları doğru değildir. Büyükşehir Belediyesi plan değişikliği yetkisini bizim, onama yetkisinin de kendisinde olduğu görüşünü tarafımıza bildirdi. Bu konuda siyasi rant sağlanıyor diye iddialar var. Ancak biz burada inşaat yapan arkadaşlarımızın ufak tefek hatalarını görmezden geliyoruz. Bizim görevimiz onlara yardımcı olmak. Şimdi biz insanlara hakları konusunda yardımcı oluyorsak, herkese mi rant sağlamış oluyoruz?” dedi.
Yargıya gidebilirle, engelleyen yok
Yusuf Aksakal'ın varsayımlar üzerine konuştuğunu ifade eden Çakır “Yusuf Aksakal hep varsayımlar üzerine konuşuyor. Mevcut alanda 18 bin m2 inşaat alanı felan yok. Oradaki inşaat alanı 5800 m2, bundan fazlasını yapamazlar. 1600 m2'de bodrum alanı olarak kullanacaklar. CHP'nin yargıya gitmesi bizi fazla ilgilendirmiyor, kimseyi de engelleyecek halimiz yok.” dedi.
İspatlasınlar siyaseti bırakacağım
MHP'li Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Hamit Mermer ise konuşmasına CHP'nin iddialarını ispatladığı takdirde siyaseti bırakacağı ve meclis üyeliğinden istifa edeceğini söyleyerek başladı. Belediyenin teknik ekibine güvendiğini ifade eden Mermer “Ben teknik konulardan fazla anlamam uzmanlık alanım değil ama, belediyemizin teknik ekibine de güveniyorum. Burada talep edilen düzenlemede CHP'nin iddia ettiği gibi inşaat alanı 24 bin m2'ye çıkarsa, meclis üyeliğinden istifa edip, siyasetten çekileceğim. Bu düzenleme farklı bir amaç taşımıyor. Bu ispatlanınca CHP'lilerin ne yapacaklarını, kamuoyuna ne gibi bir açıklama yapacaklarını merak ediyorum.” dedi.
Kanun açık, ben yönetebilirim
Aksakal'ın kendisi hakkında yönelttiği iddialara da cevap veren Mermer “Hamit Mermer başkan buradayken, neden oturumu yönettiği diye bir iddiaları var. 5393 sayılı Belediye Kanunu Belediye Çalışma yönetmeliğinin 9. maddesinde, Başkan vekilinin belediye başkanı olmadığı takdirde meclisi yönetebileceği ibaresi var. Başkanın o anda görüşmesi olabilir, önceden planlanmış bir programı olabilir. Bu konuyu gündeme getirmelerine anlam veremedim. Bu konuda yönetmelik açık” dedi.
Benim bilmediğim bir yasa mı var?
Yusuf Aksakal'ın “Söz vermedi” iddialarına da yanıt veren Mermer “Belediye Çalışma yönetmeliğinin 11. maddesi çok açık. Ancak Yusuf Aksakal, mecliste gündem maddesi olan bir konuyu komisyon raporu olarak değerlendiriyor. Komisyonlara görüşülen raporlar gündem maddesi olur ve meclis gündemine gelir. Dolayısıyla bu konuda Belediye Çalışma yönetmeliğinin 11. maddesini ilgilendirir. Madde çok açık bir leyhte ve bir aleyhte konuşma hakkı verildi. Bu konuda Ercan Şimşek çıkıp grup adına düşüncelerini söyledi. Ben mecliste yasa ve mevzuatlara aykırı bir tavır sergilemedim. Benim bilmediğim bir yasa varsa onu du bilmiyorum?” dedi.
Farklı bir şeymi söyleyecekti?
Yusuf Aksakal'ın Ercan Şimşek'in görüş bildirdiği konularda tekrar söz alıp görüş bildirme gereği duyduğunu ifade eden Mermer “Benim bildiğim mecliste grubu olan partiler, gündem maddeleri hakkında konuşmak için birini görevlendirir. O kişide çıkar görüşlerini bildirir. Şimdi ben Yusuf Aksakal'a söz verseydim, Yusuf Aksakal farklı bir şey mi söyleyecekti? Aynı zamanda o gündem maddesi hakkında konuşan sadece Ercan Şimşek değildi. AKP'li Necip Güler'de söz hakkı alıp konuştu. Toplantı tutanaklarda da bu mevcut.
Başkan rahatsızlık duymuyor
“CHP'liler “Belediye başkanı imza atmaktan rahatsız olmuştu” diyorlar. Bu konu daha önce zaten Başkanın onayıyla Başkanlık yazısıyla meclise gelmişti. Daha önce bu konu mecliste görüşüldü, komisyona havale edildi, büyükşehirden görüş alındı. Ve yeniden gündeme geldi. Bundan başkanın duyduğu bir rahatsızlık yok”

Başkan siyasi malzeme olmaktan çekindi

“Hep tartışmalı kararların Hamit Mermer başkanlığından yapılan toplantılarda alınması konusuna gelince. 10 Aralık 2010 tarihinde yıkımların durdurulması hakkında bir karar alınmıştı. Hatta bazı gazeteler konuyu farklı algılamıştı. CHP bu oylamada önce red sonra çekimser kaldı. Belediye Başkanı'da ertesi meclis toplantısında, bu karardan faydalanacak bir meclis üyemiz olduğu için kararı geri çekti. Geri çekmesinin nedeni ise bunu siyasi malzeme olarak kullanabileceğinden çekinmesi idi.”

Necip Güler AKP'li değilmi?
“CHP'liler, AKP'lilerin sessiz kalmasını ilginç bulmuşlar. Ancak Necip Güler, konu hakkında görüş bildirdi ve “Sakınca görmüyorum” dedi. Necip Güler AKP'li değilmi?

Yetim hakkı değil, hak sahibine iade ediliyor
Yetim hakkı yenildi iddialarına yanıt veren Mermer “Burada kimsenin hakkı kimseye yedirilmiyor. Hak sahibine hakkı teslim ediliyor. Burada CHP'lilerin bu işi aceleye getirildi iddiaları ise doğru değil. Çünkü bu süreç 8 aylık gibi uzun bir süreç. Bu yapılan düzenleme ile Gölbaşı'na bir yatırım olacak. Sonuçta yapılan yatırımlar 50-60 kişi buradan istihdam sağlayacak. Bu tip tartışmalar Gölbaşı'nı bu anlamda farklı alanlara taşıyabilir.” dedi.

CHP oylamaya itiraz etmedi
CHP'nin konuyu yargıya götüreceğinin hatırlatılması üzerine Mermer “CHP konuyu yargıya taşıyabilmesi için red oyu vermeliydi. Ben konu oylamaya sundum. Oybirliği dedim, hiç kimseden itiraz gelmedi. CHP'liler önce eleştiride bulunup, sonradan red oyu verdiği bir çok karar var. Bunun örnekleride mevcut” dedi.

Uyanıklık yapmadım, onlar itiraz etmedi
Gölbaşı Taraf'ın “Burada Hamit Mermer siyasi bir uyanıklık mı?” yaptı sorusuna ise Mermer “Burada bir uyanıklık söz konusu değil. Oylamaya itiraz etmediler. Konuyu yargıya da götürebilirler. Mahkeme bizden ses kaydını ve tutanaklarını ister, bizde mahkemeye bunları sunarız. Son sözü mahkeme verir” dedi.




UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim