• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara : 21 °C
  • İstanbul : 18 °C
  • İzmir : 24 °C

Mezarlık için toplandılar

28.08.2010 16:21
Mezarlık için toplandılar
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Gölbaşı Mezarlığı'nı kendi himayesine alması üzerine Gölbaşı'nda ki bazı Sivil Toplum Kuruluşları'nın imzasını taşıyan bildiri ile Gölbaşılılara 'Mezarlığına sahip çık' çağrısında bulunulmuştu. Ankara Büyükşehir Belediyesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Gölbaşı Mezarlığı'nı kendi himayesine alması üzerine Gölbaşı'nda ki bazı Sivil Toplum Kuruluşları'nın imzasını taşıyan bildiri ile Gölbaşılılara 'Mezarlığına sahip çık' çağrısında bulunulmuştu. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bu uygulaması Gölbaşı Mezarlığı'nda eyleme dönüştü.

            Gölbaşı Mezarlığı önünde gerçekleştirilen eyleme Basın açıklaması eylemine Belediye Meclis Üyelerinden Hamit Mermer, Ahmet Çelebi, Nazım Kaşkatepe, Benli Nalbant,  Ali Atsız,  Halil Yurtseven, MHP İlçe Başkanı Selçuk Dağdelener ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Parti Meclis Üyesi Ekrem Oktay, İlçe Başkanı Ercan Şimşek ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Gölbaşılılar Birliği Eğitim, Kültür Derneği Başkanı Münür Ballı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bazı Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri, birlikte vatandaşlar katıldı.

Sivil toplum Kuruluşları adına bir konuşma yapan GÖL-BİR-DER Başkanı Münür Ballı, bir basın açıklaması yaptı.

“ZAVALLI İFTİRACILAR”

Ballı, konuşmasının başında Ankara Büyükşehir Belediyesince Gölbaşı'nda dağıttığı bildiriye değinerek, “ Ne gariptir ki bu sabah Ankara Büyükşehir Belediyesince burada bulunan sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu platformun korsan ve tahrik edici, ortalık karıştırıcı bir topluluk olarak tanımlayan ve bunun yanı sıra bu platformda bulunan sivil toplum örgütlerinin Gölbaşı Belediye Spor Kulübü ile bağlantılarının olduğunu iddia eden bir bildiri bastırıp dağıtılmıştır. Mezarlığa sahip çıkan buradaki sivil toplum örgütleri bu bildiriyi hazırlayanları zavallı iftiracılar olarak görüyoruz. Buradaki sivil toplum örgütlerinin hiç birinin Gölbaşı sporla uzaktan ya da yakından hiçbir alakası olmadığı Gölbaşı halkı tarafından malumdur. Lakin yapılan bu insafsız iftiraya bizler dernek başkanları olarak anlam veremedik. Yapılan bu iftiranın cevabını halkımız en iyi şekilde verecektir” dedi.

“YAŞADIĞIMIZ KENTE SAHİP ÇIKMAK GÖREVİMİZ”

Ballı konuşmasında sivil toplum örgütlerinin asli görevinin yaşadığı kente sahip çıkmak olduğunu ifade ederek, “Yaşadığımız kente sahip çıkmak olumlu çalışmalara destek vermek olumsuz olanlara ise yanlış demek sivil toplum örgütlerinin asli görevidir” dedi.    

HAKAN HAN ÖZCAN'A GÖNDERME

            Yapılan açıklamada AKP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hakan Han Özcan'ın mezarlık konusunda basına yapmış olduğu açıklamalara tepki gösterildi. Ballı açıklamasında şu sözlere yer verdi. “Yine ilçemizi temsil etmek üzere seçilen ve basın propagandaları dışında ilçemizle alakası olmayan bir Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi bu sabah basına verdiği beyanatta pervasızca sivil toplum örgütlerinin Gölbaşı Belediyesi tarafından yönlendirildiğini, yapılan tepkisinin asılsız olduğunu, Gölbaşı mezarlığının Büyükşehir Belediyesi'nin olması gerektiğini ifade etmesi, Gölbaşı ile ne kadar ilgisiz ve alakasız olduğunu gösteriyor” dedi.

“GÖLBAŞI HALKI GEÇMİŞİNE SIRTINI DÖNMEMİŞTİR”

            Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Gölbaşı Mezarlığını zap etmeye çalıştığının iddia edildiği bildiride “25.08.2010 tarihinde asılan şu görmüş olduğunuz levha ile Gölbaşı Mezarlığı Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce zapt edilmek istenmiştir.  Lakin Büyükşehir Belediye yetkililerinin gözden kaçırdığı bir nokta da şudur… Gölbaşı ve Gölbaşı halkı hiçbir zaman geçmişine sırtını dönmemiştir. Bundan sonra da dönmeyecektir. Ölüsünü saygısı olmayanın dirisine hiç saygısı olmaz. Ölülerimize saygısı olmayan diriler de bizden saygı beklemesinler” ifadelerine yer verildi.

“MEZARLIĞIMIZA EL KOYMAK İSTİYORLAR”

            Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin 2005 yılında yürürlüğe giren bir yasaya dayanarak Gölbaşı mezarlığına el koymak istediğinin vurgulandığı bildiride, “ 5 yıldır yapılmayan bu dayatma bugün neden gündeme alınmıştır? Mezarlığa siyaset sokan zihniyet unutmasın ki, bir gün onunda elinde bir mezar taşından başka bir şey kalmayacaktır. Ve o gün geldiğinde Allah huzurunda bunun hesabını veremeyecektir” denildi.

“CEDDİMİZİN KEMİKLERİNİ SIZLATMAYACAĞIZ”

            Ballı STK adına yapmış olduğu açıklamasında 'Ceddimizin kemiklerini sızlatmayacağız' diyerek, “Bizler Gölbaşı'nın sivil toplum örgütleri olarak ceddimizin kemiklerini sızlatmayacağız. Büyükşehir Belediyesi'nin çok ihtiyacı varsa, bizler birer mezar yeri alıp hibe edelim. Ama atalarımızın karıştığı bu mezarlığı Büyükşehir Belediyesi zabıta postlarına çiğnetmeyeceğiz” dedi.

“NE BÜYÜK BİR GAFLET”

 Ankara'nın mezarlık sorununa 80.000 nüfuslu Gölbaşı'nın mezarlığının çözüm olarak görülmesinin büyük bir gaflet olarak nitelendirildiği bildirinin sonunda şu ifadelere yer verildi:

“ Çok kısa vadeli bu çözümü bir Ankaralı olarak da kabul etmemiz imkânsızdır. Biran için Gölbaşı Mezarlığının Büyükşehir'e açıldığını düşünür ve Ankara'da yaşanan günlük vefat sayılarını hesapladığınızda bu çözümün ne kadar basit, ne kadar çağ dışı ve ne kadar kısa vadeli bir çözüm olduğunu görürsünüz. Bir haftada ya da en geç 10 gün içinde mezarlığımız dolacak. Ankara için düşündüğünüz çözüm daha çok sorun getirecek. Ankara'ya mezarlık bulduk diye sevinirken karşınıza mezarlıksız bir Gölbaşı çıkacaktır. Her şeye rağmen 10 gün sonrasını dahi göremeyecek kadar öngörüden yoksun olduğumuzu düşünmüyoruz. 10 gün sonra çıkacak bu sorunlara aklınızdaki çözüm ne ise onu bugün uygulamaya sokun ve ölülerimizin üzerinden elinizi çekin”  

GÖKÇEK'E SLOGANLI CEVAP

Basın bildirisi okunduktan sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek aleyhine sloganlar atılırken, “ Gölbaşı uyama, Mezarlığına sahip çık” “Melih Gökçek Şaşırma, Sabrımızı Taşırma,” “Ölülerimizin üstünden elini çek.” “Karşıyakalı olmak istemiyoruz”  gibi sloganların yanı sıra dövizlerde açıldı.

Atılan sloganların ardından Konya Yolu'nu kapamak isteyen guruba polis izin vermedi. Daha sonra guruptan bazı kişiler Büyükşehir Belediyesi tarafından mezarlık kapısına asılan tabelaları indirmek istedi ancak buna da polis izin vermedi.

Mezarlıktaki basın açıklamasında Gölbaşı İlçe Emniyet Polis ekipleri de hazır bulundu. Yaklaşık 30 polis görev yaparken Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı M.Turgay Karabulak, İlçe Emniyet Müdürü Cihangir Kaya'da olay yerindeydi.

KATILIM BEKLENENİN ALTINDA OLUNCA!

            Gölbaşı Mezarlığı'nın önünde gerçekleştirilen eyleme beklenen altında katılım oldu. eyleme katılan bazı vatandaşlar, 'yirmi bin adet bildiri dağıttık. Ancak bugün burada maalesef Gölbaşı sevdalılarını göremedik” diyerek üzüntülerini dile getirdiler.

“GÖLBAŞI'NI PEŞKEŞ ÇEKENLERDEN HESAP SORUN”

Gölbaşı Mezarlığında gerçekleştirilen eyleme katılan Yaşar Atabey isimli bir vatandaşın tepkisi ise Gölbaşı'nı peşkeş çekenlere oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin asmış olduğu tabelayı indirmeye çalışanlara seslenen Atabey, “Bu tabelayı buradan indirseniz ne olur indirmeseniz ne olur? Siz burada bu eylemi yapacağınıza Gölbaşı'nı peşkeş çekenlerden hesap sorun. Bu mezarlığı zamanında peşkeş çekenlerden hesap sorun” dedi.

Gölbaşı Mezarlığı önünde gerçekleştirilen eylem olaysız bir şekilde son buldu. 

kaynak:www.golbasinethaber.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
ahmet yılmaz
31 Ağustos 2010 Salı 16:15
tebrik ediyorum
sayın atabey peşkeş çekenlerede siz tepki gösterin birilerinin haklı tepkilerini gölgelemek için başka şeyleri öne sürmek uygun bir davranış değil buna yönelik bi çalışma yapın nerede kime ne verilmişse akp si mhp si başka partisi belgelerle açıklayın halkı çağırın gelin protesto edelim diye gelmeyen duyarsız vatandaşlara birlikte tepki gösterelim ama haklı bir tepkiyi kirletmek size yakışmaz.
212.175.135.202
ergün yılmaz
31 Ağustos 2010 Salı 14:24
pess
büyükşehir milleti kulübe bagıştan kurtardı bunlar onun kutlamasını yapacaklarına protestomu ediyolar hayret.
85.106.247.152
dnz başak
29 Ağustos 2010 Pazar 01:30
gölbaşı
büyükşehir belediyesi gölbaşı mezarlığına o tabelayı assa ne mi olur?gayet açık...1 yıla kalmadan gölbaşı halkının kendi yakınlarını defnedebilceeği mezarlık alanı kalmayacak.büyükşehirin bu girişiminden dolayı, tanımadığınız insanlar defnedilmiş olucak.gölbaşı mezarlık alanı , gölbaşı belediyesine aittir.büyükşehir ne hakla oraya o tabelayı hakmış gibi asabiliyor.bunun da sorgulaması gerekirdi.yerinde bir tepki olmuş.
95.15.116.60
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim