• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • Ankara : 2 °C
  • İstanbul : 7 °C
  • İzmir : 7 °C

Muhtar Ceylan'dan çok özel açıklamalar

23.05.2020 22:27
Muhtar Ceylan'dan çok özel açıklamalar
Bahçelievler Muhtarı Cihat Ceylan’dan gazetemize özel röportaj

Gölbaşı’nın en aktif ve sosyal muhtarı olarak gösterilen Bahçelievler Muhtarı Cihat Ceylan ile içten bir söyleşi gerçekleştirdik. Gazetemize konuşan Muhtar Ceylan seçildiği günden bugüne kadar neler yaptı, sosyal anlamda ne gibi değişiklik yaşadı ve bu süreçte ailesi ile ilgili en özel duygularını paylaştı.

Yoğun tempoda aileme vakit dahi ayıramıyorum

Bahçelievler Muhtarı olarak seçildikten sonra hayatında değişikliklerin olduğunu söyleyen Ceylan; “Muhtar olarak seçildikten sonra hayatımda çok değişiklik oldu. Hayatımda hiç olmadığı kadar yoğun bir döneme girdim. İnsanlarla bir arada olabilmeyi, onlara yardımcı olmayı, insanların derdini dinlemeyi çok seviyorum. Kapımızda herkese açık olduğundan dolayı benim daha fazla yoğun tempo içine girmeme vesile oldu. Muhtar Ceylan yaşadığı yoğunluktan dolayı ailesine vakit ayıramadığı da belirterek; “Bu yoğun süreç içerisinde aileme vakit ayıramıyorum. Bunun sıkıntısını ve sitemini de her gün yaşıyorum” dedi.

_dsc0556_640x425.jpg

Yaşadığımız coronavirüs salgını ve ardından gelen ramazan dolayısıyla yaptıkları çalışmaları şöyle anlattı; “Şu ana kadar birçok insanın ilaçlarının yazılması, evlerine götürülmesi, maaşlarının çekimi gibi işlemleri yaptık. Kimseyi geri çevirmiyoruz yardımcı oluyoruz. Bu süreçte bizi üzen ve yoran şu oldu. Berberler ve lokantalar kapandıktan sonra işsiz kalan çok oldu. Bundan dolayı da kirasını, faturasını ödemekte zorluk yaşayanlar oldu. Kendi çevremizle de paylaşarak, destekleri ile yardımda bulunduk. Kimine gıda desteği, kiminin kirasına yardımcı olma, kiminin faturalarını ödeme şansımız oldu. Bugüne kadar 1180 adet gıda kolisi, 533 gıda çeki, 250 kolonya, 1200 maske kendi imkânlarımızla talep eden herkese ulaştırdık. Elimizde olduğu sürece de paylaşmaya devam ediyoruz.

_dsc0561_640x425.jpg

Askı uygulamasına geçildi

Askıda yardımları da geliştirdiklerini ve onlarca kişiyle paylaştıklarını belirten muhtar; “ Askıda süt uygulaması başlattık. Bununda beraber 1 hafta içerisinde çocuklu ailelerimize 2000 lt süt teslim ettik. Yasak günlerde evlerine, diğer günlerde de muhtarlığımızda temin edildi. Askıda eşya, askıda ekmek, askıda iş, askıda kıyafet, askıda oyuncak uygulamasına geçtik.

Yetim çocukları unutmadı

Şuanda 50 çocuğumuza yetim olmak üzere çocuklara bayramlık, mağazalardan çek teslim ettik. Bu süreçte marketlerin yoğun olduğu süre zarfında bizlerden personel talepleri oldu. Çeşitli marketlere kalıcı olarak 28 kişiyi yerleştirdik. 250 aileye zekat ve fitre dağıtımda bulunduk.

_dsc0563_640x425.jpg

Her mahalleye hizmet

Bahçelievler Mahallesi muhtarı olmasına rağmen sadece burada hizmet etmeyen Ceylan; “Hangi mahalleden olursa olsun ihtiyacı olan herkesin yanında olmak istedik mahalle ayrımı olmadan.

Çevreden gelen tepkileri de değerlendiren Ceylan; “Her gelen beni muhtar olarak görmeyerek muhtarı soruyor. Ben de muhtarım deyince genç ve dinamik olduğumdan hoş karşılanıyor. Yapmak istediklerimizi, yaptıklarımızı gelen herkes ile paylaşıyoruz.

_dsc0568_640x425.jpg

Yapmak istediği projelerden bahsederek; Yaşadığımız salgın süreci geçtikten sonra, Mevla Parkı’nda el emeği ürünlerin pazarı açılmasını istiyorum. Mantısını, sarmasını, el işini yapan herkes ürünlerini getirip satmalarını istiyorum. Bunu isteme sebebim ihtiyaç sahibi insanlar çok. Bir şekilde ayakta kalmalarını gerekiyor. Yardımlar bir yere kadar. Ama bu proje olursa ihtiyaç sahipleri özellikle de kadınlar kendi ekmeklerini kazanabilecek. Gölbaşı’na da bir değer katacağını düşünüyorum.

Hayvan sever muhtar

Sadece insanlara değil, yardıma ihtiyacı olan hayvanların da yanında olmaya çalışıyorum. Kanserli bir köpeğin tedavisine katkı sağladık yine bir başka köpeği düştüğü dereden kurtarmaya vesile olduk. Gücümün yettiğince yardım etmeye çalışıyorum.

Yardımlar su istimal edilmesin

Esnaf ve kişiler olsun yardım sever çok insan var. Ben şunu diyorum her zaman yardım edilen kişiyi muhtarlığımıza bildirmeleri istiyorum. Çünkü yapılan yardımın su istimal edilmesini istemiyorum.

Sosyal medyayı aktif kullanıyorum

Sosyal medyayı sürekli aktif halde kullanıyorum. Bu sayede de ihtiyacı olan herkese ulaşmaya çalışıyorum. Her şeye gücüm yetmese de işin takibini yapıp sonuçlandırmaya çalışıyorum. Diğer muhtarlarımızın da düşünceleri ve fikirlerini önemseyerek üstüne biraz daha katmaya çalışıyorum.

Muhtar olmak için muhtar olmadım

Makamlar insanları değil, insanlar makamları yüceltir. Makam insana bir şey katmaz. İnsanın içerisinde bir şey varsa o makamda ortaya güzel işler koyabilir. Bende eskiden beri muhtar olmayı düşünüyordum. İnsanlara yardım etmeyi seviyorum. Bu dönemde onun kırıldığına inanıyorum. İnsanlar sizi bir yerlere yakıştırır. Muhtarsa gücünüzü mahallenizde oturandan almalısınız, Çevrenizde ki insanlar o makama layık olduğunu hissettirmeli. Faydalı olacağım düşünülüyorsa makamda oturup, yoksa çekilirim. Bir daha ki döneme muhtar olabilir miyim onu da bilmiyorum.

Beni tanımayan insanlar siyaset düşündüğümü zannedebilir. Ben burada şuna bakarım. Boşa geçen zamanım olmasın. Ne kadar verimli olabilirim, insanların derdine nasıl derman olurum buna bakıyorum.

Son olarak da Bahçelievler Muhtarı Cihat Ceylan Gölbaşı halkının ve tüm Türkiye’nin Ramazan Bayramını kutlayarak, dünyayı saran salgının bir an önce bitmesini ve dağlıklı günlere kavuşmayı temenni etti.

Haber: Ayşe Üngör

Dip Not: Muhtar Cihat Ceylan ile röportaj yaptığım sırada bir an boş durmadığına birebir şahit oldum. Genel de farklı mahallelerden gelenler yardım talebinde özellikle bulundu. Ve röportajımız sürekli yarıda kesilerek onların taleplerini ve isteklerini aldı. Yani bu esnada bir çok şeye kendi gözlerimle şahit oldum diyebilirim. Anlatılanların fazlası var eksiği çok diyebilirim. Yine bugün arefe günü sebebiyle kapı kapı dolaşarak bayram öncesi bir çok aileyi sevindirdi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim