• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara : 11 °C
  • İstanbul : 12 °C
  • İzmir : 14 °C

Muhtarlar Gölbaşı Taraf'a konuştu

22.06.2011 15:12
Muhtarlar Gölbaşı Tarafa konuştu
Şafak Mahallesi Muhtarı Bayram Özkan ve Eymir Mahallesi Muhtarı Selma Çetinkaya ile röportaj yaptık. Muhtarlarımızın sıkıntılarını, sorunlarını, isteklerine kulak verdik. Gölbaşı Taraf'a konuşan muhtarlar ve bakın bakalım neler söylemişler.

Şafak Mahallesi Muhtarı Bayram Özkan ve Eymir Mahallesi Muhtarı Selma Çetinkaya ile röportaj yaptık. Muhtarlarımızın sıkıntılarını, sorunlarını, isteklerine kulak verdik. Gölbaşı Taraf'a konuşan muhtarlar ve bakın bakalım neler söylemişler.

Şafak Mahallesi Muhtarı Bayram Özkan “Şafak mahallesine 2004 den bu yana muhtar olduğum süre içinde ben öncelikle hep mahallemi düşündüm. Tek mahalle halkımı düşündüm, çocuklarımızı düşündüm. Hiçbir zaman çıkar menfaat için uğraşmadım. Mahalleme geldiğimde muhtarlık binası yoktu, sağlık ocağı yoktu, ilkokul ve ortaokul üst üste idi. Mahallemde artık lise var, şimdi ilkokul yapılıyor. 40 kişilik sınıfları 25 e düşüreceğiz Allah'ın izni ile. Bilgisayar sınıfı açtırdık okulumuza. Mahallemize parklar yaptırdık. Mahalle halkımın ne ihtiyaçları varsa huzur ve güven içinde yaşamaları için elimden gelen her şeyi yaptım. Evrak işlemlerinde ve diğer işlemlerde mahalle halkından hiçbir zaman para talep etmedim. Mahalle halkımın nerde ne sorunu varsa elimden geldiği kadar koşturdum ve bundan sonra da koşturacağım. Benim için öncelikte mahalle ve mahalle halkı vardır” dedi.

Şafaklılara Canım Feda Olsun
Sağ olsun halkımda beni seviyor. Ben zenginden alıp fakire vermeyi kendime ilke edindim. 7'den 70'e bana gelip de boş dönen olmamıştır. Herkese elimden geldiği kadar yardım etmeye çalıştım. Kendi cebimde olmasa da başkalarından bulup o kişinin ihtiyacını görmeye çalıştım. Bu yüzden mahalle halkım sağ olsun inkâr etmiyorlar onlarda oy zamanı hepsi beni destekliyor. Mahalle halkıma canım feda olsun. Mahalle halkım bilinçli, mahalle halkım birbirini sever. Çocukluktan beri hep beraber büyümüşler hep bir arada birbirleri ile iyi anlaşırlar birbirlerine tutkundurlar.

Bir Dediğimiz İki Olmaz
Tabi Gölbaşı Belediyesi ile diyaloglarımız iyi hizmetimizi alıyoruz. Bir dediğimiz iki olmaz. Mahalle şuan zaten şantiyeye çevrilmiş durumda. Çok güzel çalışmalar var. Başkanımız kaldırımsız yol kalmayacak, Asfaltsız yol kalmayacak dedi Söz verdi yerine getirdi. Mahalle halkım ile elbirliği yaparak mahallemize elimizden gelen her hizmeti yapmaya çalışıyoruz.

Göz Bebeği Olan Çocuklarımız İçin Ne Yapsak Azdır
Çocuklarımız binalara sıkışmış durumdalar. Çağdaş Marketin karşısında yeni bir park alanı inşa ediliyor. Parklar geleceğimiz olan çocuklarımız için çok iyi bir şey. Spor tesislerimiz inşallah havuz vs. yapılacak. Başkan bey ile görüşüldü bu konular. Gölbaşı için gençliğimiz için geleceğimizin göz bebeği olan çocuklarımız için ne yapsak azdır.

Büyükşehir ve Gölbaşı Belediyesi İkisi Bir Olup Trafik Işığı Koyamadılar
Muhtarlık binamızın hemen yanında bulunan koşu yolunda çıkan otları temizlemek için makineler geldi çalışmalara başladık. Gölbaşı 47 mahalle oldu. Mücavir alan genişledi. Belediyede elinden geldiği kadar ulaşmaya çalışıyor. Bu sene de yağışlar bol olduğu için ot çok. Yılanlar, böcekler çıkmaya başladı. En büyük sorunumuz mahalle de köpek barınağının kalkması ve muhtarlığımızın önündeki yola trafik ışıklarının yapılmaması. Büyükşehir bu konuya el attı Gölbaşı belediyesi de el attı ancak hala bir neticeye varılamadı. Burada bir kaza olsa bunun vebalini kim çekecek bilemiyoruz. Yetkilileri bu işi halletmeleri için göreve davet ediyoruz. Buralara trafik ışıkları takılmasını istiyoruz. Baz istasyonları sorunlarımız, köpek barınakları kalkarsa mahallemiz daha güvenli huzurlu bir ortam bulacak.

Mahalle Olarak En büyük İhtiyacımız Hastane
Mahallemizin bir diğer ihtiyacı da hastanedir. İnşallah Yakup Başkanımızla bir şey yapıp Atatürk büstünün orda 7 dönüm bir arazi var oraya bir hastane yaptırabilirsek en büyük mutluluk olacak bizim için. Mahalle halkımız gidiyor hastaneye şimdi çocuk hasta nöbetçi doktor bulamıyor. Hastanemiz ile ilgili sorunlarımız var. Gelen şikâyetler hep hastaneden dolayı.

Mahalle Halkıma Bana Desteklerinden Dolayı Teşekkür Ederim
İşte ortamı biliyorsunuz iş isteyen çok işe ihtiyaç duyan insanlarımız çok okullarında kapanması ile birlikte yaz tatilini değerlendirmek isteyen çalışmak isteyen gençlerimiz var. Elimizden geldiği kadar sivil kuruluşlara, gidebildiğimiz sorabildiğimiz yerlere bunu bildiriyoruz ve gençlerimizi yönlendiriyoruz. Gençlerimizi yaz tatilini değerlendirmeleri için havuzlara, bildiğimiz yerlere işe gönderiyoruz. Mahalle halkım için elimden gelenleri yapıyorum ve yapmaya devam edeceğim bütün mahalle halkıma bana destek oldukları için çok teşekkür ederim diyerek konuştu.

Eymir Mahallesi Muhtarı Selma Çetinkaya ise çok fazla sıkıntılarının olmadığını ve olsa da hiçbir yetkilinin sorunlarına kulak asmadığından şikayetçi oldu.

Tek Lojmanlarına Asfalt Attıramadık
Eymir Mahallesi Muhtarı Selma Çetinkaya “Eymir mahallesinde öncelikle Tek Lojmanlarının asfaltı yok, ama başkanımızla görüştük bunu yapma şansları yokmuş Gölbaşı kadar bir asfalt uzunluğu varmış ama en azından bir yama yapılabilir ve Gölbaşının değişmez sorunu köpek sorunu. Vatandaşımızın birini Köpek ısırdı ayağına platin takıldı. Artık insanlar sokağa çıkmaya korkar oldu. Köpek sorunu TOKİ' DE' de var. İnsanlarda bir korku oluştu. Mahalle sakinleri evlerinin önünde yürüyüş yapamadıklarını bildirdiler. TOKİ'DE köpekler etrafta geziyor ve yetkililere seslenmek istiyoruz artık bu konunun çaresine bakın biran önce” dedi.

Duraklarda vatandaşlarımız 1 Saat Servis Bekliyor
Halkımız haftanın belli gününde TOKİ'YE pazar açılmasını istiyorlar. Malum herkesin arabası yok. Belediyemizin koymuş olduğu saat başı servislerde yetmiyor. Halk bundan çok şikâyetçi dolmuş hattı isteyen vatandaşlarımız var. TOKİ servisinin sefer sayıları artırıldı fakat yeterli olmadı. TOKİ ye dolmuş olmaması mahalle halkımız için çok önemli bir sorundur. Servislerin sınırlı sayıda gelmesi de olumsuz olaylardan biridir. Burada durakta insanların 1 saat beklediğini görüyoruz. Biz bu sorun için çalışma yaptık imza topladık başvurmamız gereken her yere başvurduk. Şimdi Yeni bir etap daha açılacak 7. etaptaki evlerde Eymir'e bağlanacak. Giderek artan nüfusumuzun sorunları da giderek artacaktır dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
yabancı
04 Temmuz 2011 Pazartesi 15:12
hayırdır
yabancı hani bi laf vardır ya dağdan gelip bağdakinimi kovacan.Elininzde maddi ve manevi ne imkanlarınız varsa 2014 seçimlerinde görüşürüz.Bakalım kim kimin ayağını yerden kesecek bak ne demişler atalarımız ava giden avlanır.ilk başta sen ayakta durmasını öğren ondan sonra başkalarının ayağını yerden kes tamam.o zaman konuşalım nasıl ayak yerden kesilirmiş görüşürüz.
95.10.233.204
YABANCI
02 Temmuz 2011 Cumartesi 21:33
:))
MUHTARIM YİRLİ GALİBA APÇA OĞLU
YAPILMAYAN HİZMETE YAPILDI DİYOR YA MUHTARIM OTOBÜS MİNİBÜS Bİ TÜRLÜ GELMEDİ ŞAFAK MAHALLESİNE HERŞEYİN BİR ÖNCELİĞİ OLMALI ÖNCE İNSANLARIN AYAGINI YERDEN KESİN ALLAHIN İZNİYLE YEREL SEÇİME 2 SENE KALDI YOKSA BİZ BU BELEDİYENİN VE SİZ MUHTARIMIZIN SANDIKTA AYAGINI YERDEN KESECEGİZ
SAYGILAR
85.99.5.220
KELEMCİ MAHMUT
30 Haziran 2011 Perşembe 09:26
İNSAN OLMAZ
MAHMUT DENEN İNSAN DEMEYİMDE SENDEN ANCAK SAKSAFONCU OLUR MAHALLEYE HAKARET EDİYORSUN ONU ORAYA GETİREN MAHALLE HALKIDIR BİRAZ ŞEREFLI OL ALCAKLIGIN LUZUMUYOK
88.228.59.24
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim