• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • Ankara : 15 °C
  • İstanbul : 14 °C
  • İzmir : 20 °C

MUHTEŞEM AÇILIŞ..

09.08.2012 11:20
MUHTEŞEM AÇILIŞ..
Kars-Ardahan-Iğdır Serhatlılar birliğinin her yıl Geleneksel olarak düzenlediği İftar Yemeği bu yıl Keçiören Belediyesinin düzenlediği 4. Uluslar arası Ramazan Etkinlikleri çerçevesinde Keçiören Halil İbrahim Sofrasında gerçekleştirildi.

Kars-Ardahan-Iğdır Serhatlılar birliğinin her yıl Geleneksel olarak düzenlediği İftar Yemeği bu yıl Keçiören Belediyesinin düzenlediği 4. Uluslar arası Ramazan Etkinlikleri çerçevesinde Keçiören Halil İbrahim Sofrasında gerçekleştirildi. İftar Yemeği sonrası Etkinlik Alanı içinde Kars- Ardahan- Iğdır Serhatlılar Evi Açılışı yapıldı.

KAİ Federasyonun Halil İbrahim Sofrasında düzenlediği İftar Yemeğinde okunan Kuran Tilavetinden sonra oruçlar açıldı. Yemeğin ardından Keçiören Belediye Başkanı Mustafa AK konuşmasını yapmak üzere sahneye davet edildi. AK, Keçiören’de Ramazan Ayının farklı kutlandığını belirterek, iki gün önce milletimizi yasa boğan hain saldırı sonucunda vefat eden şehitlerimizden dolayı program akışında değişiklik yaptığı için özellikle KAİ Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan YILDIRIM’a duyarlılığından dolayı teşekkür etti.

KAİ Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan YILDIRIM ise konuşmasına bu imkânı sundukları için Keçiören Belediye’sine, Başkan Mustafa AK’a ve bu gecenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek başladı. Yıldırım “Burada huzur ve sükûn içinde bulunmamıza vesile olan ve hain bir saldırıda şehitlik mertebesine ulaşan askerlerimizi ve köy korucularımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu hain saldırıyı kınıyoruz, tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun.” dedi. İftar Yemeği dolayısıyla hemşehrileriyle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Genel Başkan Yıldırım konuşmasını yaklaşan Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramının hayırlara vesile olmasını dileyerek bitirdi.

İftar Yemeği sonrası Etkinlik Alanına geçildi. Keçiören Belediye’sinin 4. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri için hazırladıkları sahnede ilk olarak şehitlerimiz için okunan Hatimlerin duası yapıldı. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa AK burada yaptığı konuşmada 4. Uluslararası Ramazan Etkinliklerine 22 kardeş dost ülkenin ve 12 Federasyonun katıldığını belirterek dünya insanlarını buluşturmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.
Genel Başkan Erdoğan YILDIRIM ise Anadolu’nun ve kardeş ülkelerinin zengin kültürlerini tanıtmaya yardımcı oldukları için Keçiören Belediye Başkanına tekrar teşekkür etti ve “Kıymetli misafirlerimiz, KAI Federasyonu olarak, ülkemizin varlığını sürdüren yüzlerce hemşehri derneğinin düşmüş olduğu atıl durumun aksine, birlikteliğimizi canlı tutma gayretindeyiz. Bu gayret aslında içten içe duymuş olduğumuz sıla özleminin giderilmesine yöneliktir. Birbirimizi sevmeliyiz, kollamalıyız, birbirimize destek olmalıyız. Sorunların adını doğru koymazsak, unutmamalıyız ki çözümlere hiçbir zaman kavuşamayız. Sorunların çözümü, doğru tespitten geçer. Böyle yapar isek çözemeyeceğimiz hiçbir problem kalmaz kanaatindeyim.”dedi.

Daha sonra Sahneye davet edilen Fas Büyükelçisi Mohamed Lotfi AOUAD konuşmasında “ Renkler, inançlar ne olursa olsun İslamın birleştiriciliğini bu kutsal ayda görmekteyiz. Şefkat, tolerans, birleştiriciliğin, kardeşliğin selamını Fas’tan Ankara’ya getirdim. Bu gece burada bu platformu Kars- Ardahan- Iğdırlı kardeşlerimde paylaşmaktan gurur duyuyorum” dedi.

KAİ Federasyonunun düzenlediği yemeğe katılan AK Parti Kars Milletvekili Ahmet ARSLAN konuşmasında sekiz Türk gencinin hayatlarını kaybetmesinden dolayı duyduğu üzüntüyü ifade etti. AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus KILIÇ ise “ Huzurumuza kastedenleri ve buna sessiz kalanları şiddetle kınıyoruz.” dedi. Ardahan Milletvekilimiz Prof. Dr. Orhan ATALAY yaptığı konuşmasında Kars- Ardahan- Iğdır halkının 43 yıl esareti yaşamış bir bölge insanı olarak bağımsızlığın, hürriyetin ne derece önemli olduğunun bilincinde olduklarını belirtti ve nifak tohumlarını birlik, beraberlikle aşabileceklerini ifade etti. Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ, Genel Başkan Yıldırıma katkıları için teşekkür etti ve şehitlerimizin acısını yüreğinde taşıdığını ifade etti. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali YILDIRIM konuşmasında “ Her dönem birlik ve beraberliğimize kast edenler oldu ama başaramadılar. Ramazan dolayısıyla memleketimiz üzerinde kötü oyunlar oynamak isteyenlere en güzel mücadeleyi burada veriyoruz.” dedi.

Konuşmalardan sonra Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali YILDIRIM, Keçiören Belediyesi adına katılımları ve yaptıkları çalışmalardan dolayı KAİ Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım’a plaket verdi. Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ da Fas Büyükelçisine Keçiören Belediyesi adına bir plaket verdi. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa AK, Binali YILDIRIM ve İsmet YILMAZ’a birer plaket takdim etti. Genel Başkan Erdoğan YILDIRIM ise gecenin anısına Mustafa AK’a ve Mohamed Lotfi AOUAD’a bir plaket ve Kars Yöresine ait birer halı takdim etti.

Ödül Töreninin ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali YILDIRIM, Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ Kars Milletvekillerimiz Ahmet ARSLAN ve Prof. Dr. Yunus KILIÇ, Ardahan Milletvekilimiz Prof. Dr. Orhan ATALAY, Ankara Milletvekili Prof. Dr. Seyit SERTÇELİK ve Keçiören belediye Başkanı Mustafa AK, Genel Başkanımız Erdoğan YILDIRIM kurdeleyi keserek Kars- Ardahan- Iğdır Serhatlılar Evi Açılışı yaptılar.

Yoğun bir katılımın olduğu açılışta, katılan konuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Daha sonra konuklara katılımlarından dolayı teşekkür eden KAİ Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan YILDIRIM, birlik ve beraberliğimiz daim olsun diyerek sözlerini bitirdi.

İftar Yemeğine ve Kars- Ardahan- Iğdır Serhatlılar Evi Açılışına her yıl olduğu gibi hemşerileriler, Ankaralılar ve basın yoğun ilgi gösterdi. İftar Yemeğine ve Kars- Ardahan- Iğdır Serhatlılar Evi Açılışına Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali YILDIRIM, Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ, Kars Milletvekillerimiz Ahmet ARSLAN ve Prof. Dr. Yunus KILIÇ, Ardahan Milletvekilimiz Prof. Dr. Orhan ATALAY, Ankara Milletvekili Prof. Dr. Seyit SERTÇELİK, Fas Büyükelçisi Mohamed Lotfi AOUAD, Has Parti genel Başkan Danışmanı Atıf ÖZBEY, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet GÜRHAN ve Siyasi Partilerin Yöneticileri, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa AK, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Seyit Ahmet ALPEREN, ATO Başkanı Salih BEZCİ, Danıştay Üyesi Hicabi ECE, Danıştay Üyesi Mevlüt ATBAŞ, Yargıtay Üyesi Suat DURSUN, 10. Ağır Ceza Hâkimi Oktay SADAY, Tapu Kadastro Genel Müdür Vekili Davut GÜNEY, Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Hakkı KÖKLÜKAYA, Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı M. Turgay KARABULAK, Emniyet Müdür Yardımcısı Cihangir KAYA, Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın-Yayın Daire Başkanı Ahmet Recep TEKCAN, Ankara Kahveciler Odası Başkanı İsa GÜVEN, R.T.Ü.K İstanbul Temsilcisi Aydın BOZKUŞ, Ak Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent YAĞMUR, Ak Parti Ankara İl Yönetim Kurulu Üyeleri MHP İl Başkanı ve Yöneticiler, Bürokratlarımız, sanayici, iş adamları ve bir çok Karslı ve Ardahanlı katıldı.
Davete katılamayanlar ise başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız olmak üzere Bakanlar, Vali ve Belediye Başkanları, Rektörler, Yargıda bulunan Başkan, Savcı, Hâkimler, Hukukçular, Bürokraside bulunan Yöneticiler ise telgraf ve faksla kutlama mesajı gönderdiler.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim