• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara : 23 °C
  • İstanbul : 16 °C
  • İzmir : 19 °C

Muş'tan Ankara'ya Gönül köprüsü kurdular

21.05.2011 11:09
Muştan Ankaraya Gönül köprüsü kurdular
Milli Eğitim Bakanlığı'nın doğu-batı öğrenci kardeşliğini pekiştirmek için başlattığı ''Gönül Köprüsü Projesi” projesi karşılıklı ziyaretlerle sürüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın doğu-batı öğrenci kardeşliğini pekiştirmek için başlattığı ''Gönül Köprüsü Projesi” projesi karşılıklı ziyaretlerle sürüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca hayata geçirilen 'Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında MUŞ'taki 15 okuldan gelen öğrencilerle konakladıkladıkları Nuriye ATABAŞ Özel Erkek Öğrenci Yurdu'nda akşam yemeği düzenlendi. Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce görevli öğretmenler tarafından karşılanarak üç gün boyunca Nuriye ATABAŞ Özel Erkek Öğrenci Yurdu'nda konaklayan öğrenci ve öğretmenler ile düzenlenen akşam yemeğine Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürü Murat Bey Balta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı, Nuriye ATABAŞ Özel Erkek Öğrenci Yurdu'nun yapımında emeği geçen hayırsever İş Adamları katıldı.
Ankara'ya ve Gölbaşı'na geldiğimiz için çok mutluyuz
Ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtılması, sosyal ilişkilerinin geliştirilmesi, coğrafi ve ekonomik farklılıkları öğrenmelerinin sağlanması ve sevgi, arkadaşlık, paylaşma, birlik ve beraberlik duygularının güçlendirilmesi amacıyla başlatılan Gönül Köprüsü Projesi kapsamında Gölbaşı'na gelen öğrenciler Ankara'yı ilk defa görmenin heyecanını yaşadıklarını belirterek “İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı ve öğretmenlerimiz bizlere çok iyi davrandılar. Ankara'ya ve Gölbaşı'na geldiğimiz için çok mutluyuz” dediler. Gölbaşı'nın misafirperverliğinden oldukça memnun kaldıklarını ifade ederek Nuriye ATABAŞ Özel Erkek Öğrenci Yurdu'nu Kendi evimiz gibi rahat ettik burayı yapanlardan, bize bu imkanı sağlayarak bizlere kapılarını açanlardan allah razı olsun dediler.
Önemli olan bu güzellikleri yaparken mutevazi olabilmektir
Düzenlenen yemeğin ardından toplantı salonuna geçilerek öğrencilere konuyla ilgili bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı “inşallah bu gönül köprüsü uzayacak. Öğrencilerimizin mutlulukları gözlerinden okunuyor biz bu öğrencilere ömürleri boyunca bitmeyecek gönül köprüleri kurmaya çalışıyoruz” dedi. Kardeşlikte kendi üzerilerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceklerini belirten Balcı, bu kapsamda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacaklarını vurguladı. Önemli olan bu güzellikleri yaparken mutevazi olabilmektir. Bu tür gezi ve ziyaretlerin doğu-batı kardeşliğini pekiştireceğine yürekten inandığını belirten Balcı konuşmasında duygulu anlar yaşadı.
4 yılda toplam 141 bin öğrencinimiz Gönül Köprüsü projesinden yararlandı
Gönül Köprüsü projesinin çok önemli çalışmalar yaptığını dile getiren Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürü Murat Bey Balta, şunları ifade etti; “Gönül Köprüsü özellikle çocuklarımızı daha sık bir araya getirmek, onları kaynaştırmak, aynı duygular etrafında kenetlendirmek, ayrıca ülkemizin başka yerdeki güzellikleri, kültürlerini yemeklerini yaşam tarzlarını tanımalarını ve görmelerini sağlama adına bu program uygulanıyor” dedi.
Bey balta, “Şuana kadar Türkiyede 4 yılda toplam 141 bin öğrencinimiz Gönül Köprüsü projesinden yararlandı. Ayrı ayrı şehirlerde yaşayan gençlerimiz sevgiyle birbirlerine bağlanarak kaynaştıklarına şahit olduk. Farklı kültürleri birleştirerek bu çocukları birbirleriyle kaynaştırıyoruz” dedi.

Nuriye ATABAŞ Özel Erkek Öğrenci Yurdu'nun toplantı salonunda MUŞ'tan gelen öğrencilerle yapılan sohbetin ardından birkaç öğrenci kendi yörelerine ait türküler söyleyerek katılımcılara duygusal anlar yaşattılar. Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürü Murat Bey Balta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı ve Nuriye ATABAŞ Özel Erkek Öğrenci Yurdu'nun yapımında emeği geçen hayırsever İş Adamları tarafından öğrenci ve sorumlu öğretmenlere çeşitli hediyeler verildi toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.
Bu projenin amacı nedir?
Gönül Köprüsü
, Türkiye'nin 81 ilinden gelen 100 bin çocuğun ülkemizi daha iyi tanımalarını sağlamak amacıyla geliştirilen bir projedir. Bu proje ile hedeflenen, Türkiye'nin dört bir yanından çocukların farklı illeri ziyaret ederek, bir yandan ülkemizin doğal ve kültürel güzelliklerini keşfetmeleri, bir yandan da ömür boyu sürecek dostluklar kurmaları.
“Gönül Köprüsü” projesi ile ilköğretim 7. – 8. ve ortaöğretim 1. – 2. sınıfta okuyan 100 bin öğrenci Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği 5'er günlük kültür turlarına katılıyor.














 








 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
sercan yucesoy
22 Mayıs 2011 Pazar 20:49
GÖNLÜ YANIK ANADOLU'M
Bir zamanlar balkanlar,çanakkale,kafkas, filistin.....cephelerinde koyun koyuna çarpışan bu güzel milletin çocukları her ne olduysa birilerinin içeriden birilerin de dışarıdan horoz dövüşü yaptırmaya çalışan hokkabazlar gibi birbirlerine armudun sapı üzümün çöpü meselelerle birbirine kırdırıldıkları zorlu dönemeçler geçiiip bu günlere gelindi. Ve şimdi dönüp geriye bakıyoruz kavga eden kardeşlerin ikisi de yenilmiş, yorulmuş. Şimdi kırılan kalplerin onarılması günü. Muş iL Milli Eğitim ve ilçelerinden toplam 75 öğrenccinin gönül köprüsünü ANKARA'ya bağlamalarında emeği geçenlere mikyonlarca teşekkürler. teşekkürler. teşekkürler.ALKIŞLIYORUM.DESTEKLİYORUM. ÇÜNKÜ BİZ BİRLİKTE TÜRKİYE'yiz.Yaşasın kardeeşliğimiz.Yaşasın güzel yarınlarımız.Yaşasın çocuklarımız
88.225.132.10
Şakirt
22 Mayıs 2011 Pazar 00:21
Allah hepsinden razı olsun
Misafir olarak bu geceye bende katıldım.Muşlu çocuklarımızın,ordan gelen öğretmenimizin,değerli genel müdürümüzün ve özelliklede Milli Eğitim Müdürümüzün duygu yüklü konuşmaları bana ömür boyu unutamayacağım dakikalar yaşattı.İlçe müdürünü dertli görünce ilçemizin geleceğinden çok umutlandım.Allah böylelerinin sayılarını artırsın.Allah bu ülkeye zarar vermek isteyen şer odaklarına fırsat vermesin(AMİN)
178.233.130.239
Rıza ÇELEBİ
21 Mayıs 2011 Cumartesi 17:50
ALLAH RAZI OLSUN.
Devletine ve Milletine sırf ALLAH Rızası için hizmet etmekten başka bir gayesi olmayan ve büyük fedakarlıklarla yürütülen bu gönül köprüleri projelerinin ana gayesi, Anadolunun her yerine yayılan çeşitli fitne ateşleriyle gönül kapıları kırılan, yıkılan, yakılan insanlarımızın gönüllerinin tekrar onarılması ve kazanılmasıdır. Milli ve manevi değerleriyle dert yüklü insanlarımızın insani ilişkilerine dayalı saygın projeleriyle, gençlerimizin gönül köprülerinin yeniden nasıl onarıldığını, resimlere yansıyan memnuniyet tebessümlerinden görülebilir. Bu gönül köprüleri dünyanın her tarafında sergilenen gönül köprüleriyle el ele verdiğinde, sevgi-saygı-hoşgörü ve diyoloğa dayalı insani tablo, yeni Türk-İslam Medeniyetinin eseri olacaktır. ALLAH ın selamı ve bereketi bu hizmetlere canı gönülden maddi ve manevi destek verenlerin üzerine olsun. Rabbim hepsinden razı olsun.
78.161.167.48
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim