• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara : 13 °C
  • İstanbul : 12 °C
  • İzmir : 17 °C

Nisan ayı Belediye meclis toplantısı yapıldı

05.04.2010 18:24
Nisan ayı Belediye meclis toplantısı yapıldı
Gölbaşı Belediyesi Nisan ayı Belediye Meclis Toplantısında ihtisas komisyonları ve encümen üyeleri belirlendi.

Gölbaşı Belediyesi Nisan ayı Belediye Meclis Toplantısında ihtisas komisyonları ve encümen üyeleri belirlendi. Oy çokluğu ile encümen üyeliklerine MHP Belediye Meclis Üyeleri Adnan Koçak ve Hacı Kadir Yıldırım getirildi.

HARFİYATÇILAR KALKACAK

Nisan ayı meclis toplantısında MHP 'li meclis üyeleri önerge vererek sanayi yolundaki hafriyatçıların kötü görüntü arz ettiğini öne sürerek uygun bir yer kaldırılmasını talep ettiler. Belediye Başkanı Yakup Odabaşı “Sanayi yolundaki hafriyatçılar kötü görüntü oluşturuyorlar. Biz hafriyatçıların oradan kaldırılması için gerekli çalışmaları yapıyoruz” dedi.

VİRANCIK'TA ALT YAPI ÇALIŞMALARI BAŞLASIN

CHP'l, üyeler Virancık'ta alt yapı çalışmalarının başlaması için gerekli çalışmaların yapılmasını içeren bir önerge verdiler . Başkan Odabaşı ise şu anda Virancık'ta yoğunluk ile ilgili talepler var. Bu konu netleştikten sonra Büyükşehir Belediyesi ile ilgili görüşmelere başlayacağız” dedi.

TURİZM BÜROSU GÖLÜN GÖRÜNTÜSÜNÜ BOZDU

CHP'li belediye meclis üyeleri Ercan Şimşek ve Yusuf Aksakal yazılı bir önerge vererek yapımı süren turizm bürosunun 2010 yılı faaliyet raporunda bulunmadığını gölün manzarasını bozduğunu iddia ederek kaldırılmasını talep ettiler. Belediye Başkanı Yakup Odabaşı önergeye sözlü cevap vererek “ Gölbaşı'nda şu ana kadar turizmde atılmış her hangi bir adım yoktu. Biz bu turizm bürosunu yapmadan önce, vatandaşlardan görüş aldık ve oraya yapılmasının doğru olacağını düşündük. İnşallah ayın 15'inde de açılışını gerçekleştireceğiz.”  dedi. Ercan Şimşek ise belediye başkanının danışarak yaptık demesine rağmen, teknik bir kişinin oraya yapılmasına onay vermediğini söyledi. Şimşek “Yapılan Turizm bürosu gölün dokusunu ve görüş alanını kapatmıştır. Bu konuda uzman kişilere danışılmadığını zannediyorum.” dedi. Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ise CHP'lilerin önergesine tepki göstererek “En azından bir teşekkür beklerdim.  Eğer Ercan beyin kendisine sorulması gerektiğini bilseydik, ona da sorardık.” dedi.

İNŞAAT RUHSATINDA SIKINTI YAŞATILIYOR

AKP Grubu meclise bir önerge vererek, müteahhitlere inşaat ruhsatı esnasında yaşatılan sıkıntıların nedenini sordu. Başkan Odabaşı geçmişte verilen bazı inşaat ruhsatlarının kanuna uygun olmadığını ifade ederek “Biz kanunun bize verdiği yetkilere dayanarak yasal çerçevede ruhsat veriyoruz. Bu konuda bazı müteahhitlerden tepki aldık. Ve bu konuda müteahhitlerle bir araya geldik, ve durumu izah ettik. Sonradan müteahhitler ön yargılı baktıkları bu durum karşısında, bize hak veriler. Biz bu konuda toplantılarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Belediye Meclis üyesi Fatih Duruay ise önyargılı davranmadıklarını, konunun çözüme kavuşturulmasını istediklerini söyledi. Mehmet Atak ise Yapı Denetim Müdürü İsmail Bilici'yi savunarak “İlgili birim müdürümüz İsmail Bilici, müteahhitlere ayrım yapılmadığını söylemiştir. Bu konuda gerekli adımlar atılmıştır.” dedi.

SÖZLEŞMESİ BİTEN ARAÇLARDA LOGO OLMAYACAK

Belediye Başkanı Yakup Odabaşı araçlarda logo bulunması ile ilgili önerge hakkında bir açıklama yaparak “Belediyede kiralık olarak çalışan bazı araçlardan amblem ve logomuz çıkarılmamış. Bu konuda bize sıkıntı yaratıyor. Sözleşmesi biten araçların üzerindeki logolar çıkarılacak” diye konuştu.

ARSA TAHSİSİ YAPILSIN, YENİ KÜTÜPHANE İÇİN KAZMAYI VURALIM

CHP'li üyelerin vermiş olduğu gezici kütüphane önerisi oy çokluğu ile reddedildi. AKP'li ve CHP'li üyeler kabul oyu verirken, MHP'li üyeler ise red oyu verdi. Başkan Odabaşı, mevcut kütüphanenin olduğunu ifade ederek “Gölbaşımızda bir kütüphanemiz var, kirasını biz karşılıyoruz. Eski belediye karşısındaki alana kütüphane yapacağız, projesi hazır. Ancak o arsanın Gölbaşı Belediyesine tahsisi yapılsın. Arsa İl Özel İdaresine ait. Bu konuda cevap bekliyoruz. Bize yetki verirlerse daha iyi bir kütüphane yaparız.” Dedi.

ÖZÜRLÜ ARACI PROJESİ

Odabaşı, gezici kütüphaneden önce yapılacak projelerin olduğunu ifade ederek “Biz yeni bir özürlü aracı aldık. Aracı özürlü vatandaşlarımıza göre uyarlayıp, özürlülerimizi hizmetine sunacağız. Bu araçla özürlü vatandaşlarımız istediği yere gidebilecek. Bu Gölbaşı'nda gerçekten eksiklik olan bir şeydi. Gölbaşı'nda yüzlerce özürlü vatandaşımız var” dedi.

45 MEVSİMLİK İŞÇİ ALINABİLECEK

Nisan ayı belediye meclis toplantısında mevsimlik işçi çalıştırılmasını içeren başkanlık yazısı da mecliste okundu. Buna göre Gölbaşı Belediyesi 45 mevsimlik işçiyi 6 ay boyunca ihtiyaç olan yerlerde çalıştıracak.

TEMİZLİK İHALESİ ARAP SAÇINA DÖNÜ

CHP Belediye Meclis Üyesi Yusuf Aksakal, denetim komisyonun raporu ile ilgili söz alarak “Temizlik ihalesi arap saçına döndü” dedi.

Aksakal, 2009 Temmuz ayında yapılan ihalenin iptal edildiğini ve sonradan pazarlık usulü ile tekrar anlaşıldığını ifade ederek “Pazarlık usulü yapılan temizlik ihalesi 830 bin TL karşılığında Albayrak firmasına verilmiş. Ama daha sonradan başka bir firmaya daha farklı bir fiyata verilmiş. Burada Albayraklar firmasına verilen 166 bin TL fazla para var. Bu ihale ve fiyatlar arasında çelişkiler var. Belediyenin bu ihalede zararı olmuştur.Aynı zamanda Öz Anadolu firmasının aldığı temizlik ihalesinde sahte evraklar olduğu belirtilmektedir. Bu evraklar hangisidir lütfen açıklayınız” dedi.

Odabaşı ise bir ihaleyi en az fiyatı veren kim verirse onun alacağını ifade ederek “Bizim ihalelerimiz oldukça şeffaf. O şartlarda en düşük fiyatı veren firma hangisi ise ihaleyi o firma aldı. Bizim yaptığımız ihaleler, Gölbaşı'nın çıkarına olmuştur. İhalede yapılan yanlışlık nedeniylede, mahkeme süreci devam ediyor.” dedi.

 KOMİSYONLAR ve ÜYELERİ BELLİ OLDU

Nisan ayı belediye meclis toplantısında ihtisas komisyonlarında görev yapacak meclis üyeleri de belli oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
çöpcü
05 Nisan 2010 Pazartesi 21:20
tazminat
sayın başkanım çöp toplama ihalesini ucuz yapana verdin ama orda 5,4,3,2,1 er yıl çalışmış olan dar gelirli asgari ücretli çalışanların tazminatları ödenmedi birde bunlara yardımcı olsanız bizlerin hakkını almayada bi yardımcı olsanız iş veren olarak saygılarla......
78.161.39.204
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim