• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3558
  • Euro 34.9403
  • Ankara : 13 °C
  • İstanbul : 13 °C
  • İzmir : 16 °C

Odabaşı Altı ayını değerlendirdi

29.09.2009 10:08
Odabaşı Altı ayını değerlendirdi
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı altı aylık dönemde yapılanları Ankara İl Gazetesine değerlendirdi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı altı aylık dönemde yapılanları Ankara İl Gazetesine değerlendirdi.

Altı aylık görev süresini değerlendiren Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı yetkililere seslendi:

Gölbaşı belediye Başkanı Yakup Odabaşı Doğaya ve çevreye bağlılığını ilçeye hayat veren Mogan Gölü'nün kurtarılması düşünerek ortaya koymuş. Odabaşı “ Gölü kurtarmak için çalışmalarımız var. Mogan Gölü'nün bu şekilde gitmesi halinde 25 yıl sonra biteceğini maalesef söylemek isterim. Bunu kurtarmak bizim belediyenin gücü değil. Bugün için yağmur yağıyor diye bir sıkıntımız yok gibi ama her zaman böyle geçmez. Bu konuda devlet büyüklerimizin, Büyükşehir belediyesinin konuya eğilmesini bekliyoruz. Başka ne çözüm üretirizi araştırıyoruz.Ama bu bizim gücümüzü ve imkanlarımızı aşıyor” diyor ve yetkilileri bu konuda çalışmaya davet ediyor.

İşte altı aylık belediye başkanı Yakup Odabaşı ile yaptığımız söyleşi;

Altı aylık süreci nasıl değerlendirdiniz?

Siyasette seçimden çıkınca “Enkaz devraldık” derler. Biz bu yola hiç girmedik, bu yola tevessül etmedik. Birçok belediyede olduğu gibi Gölbaşı Belediyesi'ni de borçlu devraldık. Bunu reklam olarak söylemedik, sıkıntısını yansıtmadık. İşi abartmadık. Ama gerektiğinde şunu söyledik. Gölbaşı Belediyesinin seçimden önce kime sorarsanız sorun Gölbaşı Belediyesinin borcu vardı demezlerdi.

Devraldığınız belediyenin kasasında ne vardı?

Biz belediyesi 92 Tli il devir aldık. Kasada Bununla birlikte ödenmek üzere 22 trilyon borç vardı. Bunun 12 trilyonu Kamu, 10 trilyonu da piyasaya olan borçtu. Bunların 4 trilyonu asfalt borcuydu. Kültür Merkezi, Park ve Bahçeler borcuydu. Gereksiz harcamalar vardı onları önledik, tasarrufa gittik. Gereksiz araç kiraları önledik. Giderleri kıstık, gelirleri nasıl artırırızı yaptık. Toparlanma dönemine gittik. Bu sürede de 6.5 trilyon borç ödedik, hem de söz verdiğimiz hizmetleri de yaptık.

Maaşları düzenli ödüyormusunuz?

İlk görevi devraldığımızda bir şirketin maaş ödemediğini öğrendik, onu ödedik. İlk günler benim uykularım kaçıyordu nasıl maaş öderim diye. Geldiğimiz noktada belediyemizin çalışanlarının bir kuruş borcu yok. Maaşlar tıkır tıkır ödüyoruz.

Çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz?

575 km. kareden 1212 km. kareye yükseldi hizmet alanımız. 12 kat gibi büyük bir Gölbaşına hizmet etmeye çalışıyoruz. Yollarla ilgili ciddi çalışmalar yaptık. Şehir merkezinde asfalt ve yama çalışmalarımız var. Ancak bize bu güne kadar ne Büyükşehir belediyesinden ne de bir başka yerden bir dirhem asfalt gelmedi. ASKİ kazdıkları yeri bile asfaltlamadı. Biz bir aydır buraları asfaltladık. Ağaç diktik, mavi gölbaşının yanı sıra yeşil gölbaşı olsun istedik. Mezarlıklarda çalışmalar yaptık. Festival yaptık. Bunları yaparken tasarrufa gittik. Bunları yaparken beşte bir yedide bir rakamlarla yaptık. Bu memleketin her kuruşuna sahip çıkmak gerekir.

Büyükşehirle aranız nasıl?

Biz Büyükşehir'e çok sıcak davranıyoruz. Hiç ön yargımız yok. Onlarında başlangıçta ön yargıları olabilir, bunu önlemek için bir hassas davranıyoruz. Çünkü hizmet halka yapılıyor. Hep olumlu davranıyoruz. Büyükşehir ile iyi ilişkiler içinde olmayı arzu ediyoruz. Bu güne kadar sıkıntı olacak, çatışma çıkaracak bir davranışın içinde olmadık, bundan sonrada bunu arzu etmiyoruz. Burada yaşayan insanlar bize oy verdiği gibi Büyükşehir'de belki de onlara oy verdi. Nihayette hizmet onlara gidiyor. Sonuçta halka hizmet için varız. Onlarda böyle düşünüyor diyorum.

Arsa satışınız oldu, bu konuda bilgi verirmisiniz?

Bir miktar arsa satışımızda oldu. Bunu da değerinde sattık. Çok şeffaf ortamda yaptık bunu. Çok iyi rakama sattık. Bu konuya önem vermiştik. Kimsenin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz, peşkeş çekmeyeceğiz gibi. Bunu da yaptım diyebiliriz. Biz değil bu işten anlayanlarda iyi rakama sattığımızı söylüyorlar.

Mogan konusunda çalışmalarınız var mı?

Gölü kurtarmak için çalışmalarımız var. Mogan gölünün bu şekilde gitmesi halinde 25 yıl sonra biteceğini maalesef söylemek isterim. Bunu kurtarmak bizim belediyenin gücü değil. Bugün için yağmur yağıyor diye bir sııntımız yok gibi ama her zaman böyle geçmez. Bu konuda devlet büyüklerimizin, Büyükşehir belediyesinin konuya eğilmesini bekliyoruz. Başka ne çözüm üretiriz onu araştırıyoruz.

Basın bakış açınız nedir?

Biz insanımızdan gelen eleştirilere açığız. Basına önemli görev düşüyor. Ön yargılı olanları kabul etmiyoruz. İnanıyorum ki bizi bilmeyenler zaman içinde tanıyacaklar. İl Gazetesine çok teşekkür ediyorum. Bizi Ankara'ya Ankara'yı buraya taşıyorsunuz. Katkınız bize çok.

Eklemek isedikleriniz?

Bundan sonrada projelerimiz var: Çoğu beş yıllık. İlk yılı biraz toparlanma, düzenleme ve geleceğe hazırlık yılı olarak kabul ettik. Altı aydır da buna rağmen hizmette yapıyoruz. Önemsediğim bir proje gerçekleştirdik. Mahalle olan köylerden gelen öğrencilerimizin kalacağı iki katlıyı kütüphaneli bir kültür yuvasını yapacağız. Pazarlarda bir düzenlemeye gittik. Pazar yönetmeliğini ilk defa biz getirdik. Haftada ikiye çıkardık. Gölbaşında daha güzel bir Pazar olacak. Üretimi teşvik etmek için burada pazarlama imkanını köylüye sunacağız. Onları rahatsız etmek isteyenler vardı onlara fırsat vermedik. Sosyal tesis düşünüyoruz. Göl kenarında imar çalışmalarımız var. Köylerin yapılaşmasını kanuni olarak geliştirmek istiyoruz. Haksızlık varsa onları önlüyoruz. Onların fikirlerini alıyoruz. Gölbaşının bütününde de imar çalışmalarını tamamlamak için çalışıyoruz. Göl kenarında çay bahçeleri, piknik alanları oluşturacağız. Özel yatırımcıları göl kenarına yatırım yapmaya bekliyoruz. Kongre merkezi olabilir minin araştırmasını yapıyoruz. Gölbaşını ikiye ayıran yolun üst veya alt geçit konusunda çalışmanın yapılması gerek. Bu konuda da Büyükşehir'den destek bekliyoruz. Biz bu projeyi yaparız dersek yanlış olur. Belediye bütçesini buraya aktarırsak diğer hizmetler kalır. Buda ilçede yaşayanlara haksızlık olur. Diye düşünüyorum. Kadromuzda eksiklikler tamamlandı. Esikler varsa da onu da ileride ekleriz.

YAKUP ODABAŞI KİMDİR?

1960 doğumlu olan Yakup Odabaşı ilk orta ve lise eğitimini Gölbaşı'da tamamladı. 1978-1982 dönemi Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Fakültesinde yüksek eğitimine devam ederek Gümrük ve Uluslar arası İlişkiler Anabilim dalından Lisans derecesiyle mezun oldu. Orta seviyede İngilizce biliyor. Odabaşı MÇP Gölbaşı İlçe Teşkilatını kurarak ikinci başkanlık görevini üstlenmiştir. Teşkilatta 2000 yılında ilçe sekreterliğine daha sonra da yapılan teşkilat seçimlerinde Gölbaşı ilçe başkanlığına seçildi. 2003 yılında tekrar Gölbaşı ilçe teşkilat başkanlığına seçilen Yakup Odabaşı 21 Aralık 2003 tarihine kadar bu görevi başarı ile sürdürdü. 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde MHP Ankara 1.Bölgeden Milletvekili Aday Adayı oldu.

İş hayatında muhtelif şirketlerde yöneticilik yaptıktan sonra halen Gölbaşında serbest ticaretle uğraşmakta olup evli ve 2 çocuk babasıdır. 29 Mart 2009 yerel seçimlerde MHP'den Gölbaşından belediye başkanı seçildi. (Röportaj: Aydın Tufan İl Gazetesi)

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
gölbaşılı
03 Ekim 2009 Cumartesi 16:27
gölbaşı
sayın Odabaşı ALLAH aşkına güldürmeyin milleti bize bari susun konuşmayın gölbaşında birşeyler oluyor zannetsinler.Maşallah arsaları satmaya başladınız daha dün bir bugün iki eğer satarak birşeyler yapacaksanız aman hiç ellemeyin biz razıyız.Basbas bağırıyordunuz malınızı satırmayın diye böyle devam ederseniz inanın milletin içine çıkamıyacaksınız.6ayda pişman ettirdiniz size oy vermekten
88.230.110.210
Tulumtaşlı
01 Ekim 2009 Perşembe 11:53
Projemi dedin
Sayın başkan ikide bir proje deyip olmayan bir şeyden bahsetme şimdi sana soruyorum mogan için çalışma yaptık proje geliştirdik bi açıkla ne yaptın.ilk altı ayda çok önemsediğin projelerini yapmışsın mesala kültür yuvasından bahsediyorsun rtada birşey yk yapacağınızı söyleyerek çelişiyorsun sonra beş yıllık projeden bahsediyorsun senin dört yılın kaldı olmayan seneden bahsediyorsun ALLAH aşkına şu lmayan projelini bi açıklada görelim.
212.174.179.194
yıldırım
30 Eylül 2009 Çarşamba 20:52
iş bilenin
kardeşim ozaman seçimlerden önce niye diyodunuz ozaman bunlar yerleri satıyo diye oy avcılığı mı yaptınız yoksa yalan söyleyerek ozaman deseydiniz ki biz de satacağız nasır başkan 5 yılda ne kadar yer sattı nekadar yatırım yaptı bu ortada 6 ayda sizde yer sattınız niye bişey yok ortada niye beceripte bi çivi çakamıyonuz sen onu açıkla tabi tatil gezmelerinden belediye perseneliyle uğraşmaktan esnafla uğraşmaktan tabiki fırsat kalmıyo her halde ama az kaldı 4 senecik...
94.123.77.198
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim