• BIST 9642.25
  • Altın 2494.455
  • Dolar 32.5887
  • Euro 34.8378
  • Ankara : 23 °C
  • İstanbul : 16 °C
  • İzmir : 23 °C

Odabaşı basınla bir araya geldi, basına açıklamalar yaptı

25.08.2010 03:53
Odabaşı basınla bir araya geldi, basına açıklamalar yaptı
Belediye Başkanı Yakup Odabaşı muhtarlara verilen iftar yemeği sonrası basın mensupları ile sohbet etti. Başkan Odabaşının sohbeti basın toplantısına döndü.

Kaplıca turizmi için hareket geçtik

Yeni Ankara valisi Alaaddin Yüksel'in turizmin gelişmesine öncülük ettiğini ifade eden Odabaşı “Vali beyle Gölbaşı'ndaki turizmin gelişmesi için bir görüşmemiz olacak.” Dedi.  “Kaplıca turizminin gelişmesi için MTA ile görüşmelerimiz sürüyor.” Diyen Odabaşı, kaplıca suyu araştırması yapılan yerin ismini söylemek istemedi. Odabaşı “Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Şimdi çalışma yapılan yerin ismini söylemek istemiyorum, çünkü birileri bizden önce davaranabilir” dedi. Oyaca'da daha önce bir araştırma yaptıklarını ancak kaplıca suyu bulunamadığını söyleyen Odabaşı “Biz yinede yöre insanının söylemlerine göre tekrar bir araştırma yapacağız. Bu konuda kesin bir sonuç alalımki, Oyacalıların bu konuda akıllarında şüphe kalmasın” diye konuştu.

Dış cepehe projesi için destek bekliyoruz

Konya yolu girişinin güzelleştirilmesi ve binalarda dış cephe çalışması projeleri olduğu söyleyen Odabaşı “Bu konuda bina sahiplerinde destek istiyoruz. Dş cephe ile ilgili projemiz hazır. Ancak şu anda detaylandırma çalışmaları devam ediyor. Çalışma tamamlandıktan sonra, projeyi kamuoyuna sunacağız. Bu konuda halkımızın ve sivil toplum örgütlerinin görüşlerini alacağız.” Şeklinde konuştu.

Köpek barınağı artık kaldırılmalı

Başıboş köpeklerden yana sıkıntılarını dile getiren Odabaşı “2 yıldan beri Büyükşehir Belediyesinden köpek barınağına destek gelmiyor.” Dedi. Başıboş köpek sorununun tüm Türkiye'de yaşandığını ancak Ankara'da bu sorunu en fazla yaşayan ilçelerin Çankaya ve Gölbaşı olduğuna dikkat çeken Odabaşı “Her ilçeden Gölbaşı ve Çankaya'ya kamyon kamyon köpek bırakıyorlar. Bu başıboş köpekler sürüler halinde geziyor. Başıboş köpekleri topluyoruz ancak iğneleri yapıldıktan sonra kanunen tekrar bırakmak zorunda kalıyoruz.  Köpek toplama ekibinin sayısını tam 2 katına çıkardık, ama yinede bu sorunun önüne geçemedik.” Dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisinde yeni köpek barınağının yapılması ile ilgili karar çıktığını ancak uygulamaya geçemediğini ifade eden Odabaşı “ÖÇK'nında bu konuda görüşü var, ancak meclisten karar çıkmasına rağmen, yeni köpek barınağı ile ilgili bir çalışma yok” dedi.

Harfiyatçılar kaldırılacak

Harfiyatçıların kaldırılacağını söyleyen Odabaşı “ Sanayi yolunda hizmet veren harfiyatçıların kaldırılması ile ilgili daha önce çalışmalarımız vardı. Köpek barınağının arkasında uygun bir alana harfiyatçılar kaldırılacak.” Dedi.

Şahin Tepesi ve otel projemiz var

Şahin Tepesi ile ilgili projelerinin olduğunu söyleyen Odabaşı “Şahin Tepesinde çok güzel bir projemiz olacak. Bu projenin içinde Atatürk'e yakışır bir Atatürk evi, Türk evi,düğün salonu, sinema, restoran gibi bir çok şey olacak.” Dedi. Petrol ofisi tesislerinin olduğu yerde bir otel projeleri olduğunu söyleyen Odabaşı “Bu projemiz hazır olduktan sonra, bu projeyi kamuoyu ile paylaşacağız.” Dedi. Spor sahasının hemen yanında bir yarı olimpik yüzme havuzu projeleri olduğunu ifade eden Odabaşı “Yüzme havuzu ile ilgili örnek yerlere bakıyoruz. Bu havuzu Gölbaşı'na kazandıracağız.” Dedi.

Yatırımcıları Gölbaşına bekliyoruz

Yatırımcıları Gölbaşı'na teşvik ettiklerini söyleyen Odabaşı “Biz Gölbaşı Belediyesi olarak yatırımcıları Gölbaşı'na davet etmeye davet ediyoruz. Yeterki yatırımcılarımız Gölbaşına ve istihdama katkı sağlasın. Biz belediye olarak yatırımcılara yardımcı olma sözü veriyoruz. Bu konuda da Konya Yolu mevkiinde imar çalışmalarına hız verdik “ diye konuştu.

Halkın ilgisinden memnunuz

Halkın Ramazan Şenliklerine gösterdiği yoğun ilgiden memnun olduğunu dile getiren Odabaşı “Bu konuda tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşın katılımından memnunuz ve bu ilginin devam etmesini istiyoruz” dedi.Talep olması halinde gelecek yıl yaz şenliği yapılabileceğini ifade eden Odabaşı, Ramazan şenliklerinde yer almak isteyen sivil toplum örgütününde olmadğını olması halinde, bu örgütlere yardımcı olacaklarını söyledi. Odabaşı “ Yapılan etkinliklerin güzel olması için elimizdcen geleni yapıyoruz.” Dedi.

Yeni mangal alanları yapılıyor

Atatürk Sahil Parkında vatandaşların mangal yakabilmeleri için özel bölümler hazırlandığını ifade eden Odabaşı “Sahil parkında mangal yakmayı yasaklamadık. Amacımız yasaklamak değil, mevcut yeşil alanı korumak. Bu amaçla parka 60 yeni mangallık alan hazırlıyoruz.” Dedi.

Öğrencilere yöenlik projelerimiz var

Başkan Odabaşı, Yaylabağ- Bursal Toplu Konut projesinden belediye kasasına giren herhangi bir para olmadığını da sözlerine ekledi. Odabaşı üniversite öğrencilerinide düşündüklerini ifade ederek “Öğrencilerimiz için yeni sosyal alanlar oluşturuyoruz. Şahin Tepesi projeside üniversite öğrencilerinin faydalanabileceği ve sosyal ihtiyaçlarına cevap verebilecek ibr yer olacak. Üniversite kampüs yollarının aydınlatılması içinde sürekli yetkililere müraacaat ediyoruz ve gündeme getiriyoruz.” Dedi.

Daha önce köy iken mahalle olan yerlerde çalışmaların devam etitğini ifade ederek, bir çok mahallede yol açma, kaldırım, köy konağı, kültür merkezi, yemekhane ve kilitli taş çalışması olduğunu söyledi.

Kimse ile kavga istemiyoruz

Kendisi hakkında yapılan “İstemeyi bilimiyor” yakıştırmalarına da tepki gösteren Odabaşı, biz hizmeti neden istemeyelim. Herkes görevini bilmeli ve yapmalıdır.İstemeyi bilmiyor diyenler, büyükşehir meclisinde verdiğimiz önergelere ve alınan kararlara bakmalıdır.” Dedi. Hiçkimse ile kavga etmek istemediğini ifade eden Odabaşı “Biz kavga için değil, hizmet için seçildik. Hiçkimse yada hiçbir kurumla bir çekişme içine girmek istemiyoruz. Kurum ve kişilerle beleidye olarak iyi ilişkiler içinde olmak istiyoruz. Bu devlet bizim devletimiz. Karşılıklı anlayış içinde yaşadığımız yöreye hizmet vermek istiyoruz.” Dedi.

Dernekler siyaset yapmamalı

Yunus Emre Hizmet Derneği'nin yeni hastane yapımı için yer tahsisi hakkında da konuşan Odabaşı “Devlet Gölbaşı Belediyesinden daha zengin. Biz Gölbaşı'na hizmet gelmesin yada hastane yapılmasına karşı değiliz. Ancak ben Gölbaşı ve Gölbaşılının menfaatlerini korumak için seçildim. İstenilen arsada tüm Gölbaşılının hakkı var. O zaman devlette bize hazineden arsa tahsis etsin, bizde fakir fukaraya ev yapalım. Ben bu konuda tüm meclis üyesi arkadaşlarımla görüştüm. Tüm arkadaşlarımız tahsis değil, takas yapılmasını istiyor. Biz burada Gölbaşı'nı temsil ediyoruz. Bir yerde isim için hizmet yapılmasın. Yapılacak bir yerde bizim adımız bile geçmesin, ancak Gölbaşına hizmet gelsin” dedi.  Başkan Odabaşı, sözlerinin sonunda sivil toplum örgütlerinin ve derneklerin siyaset yapmasının doğru olmadığını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim