• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara : 20 °C
  • İstanbul : 23 °C
  • İzmir : 27 °C

ODABAŞI BAŞKENT TV’DE

13.01.2010 10:38
ODABAŞI BAŞKENT TV’DE
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı BAŞKENT TV'de yayınlanan Başkent'te Bugün programına katıldı.

ODABAŞI BAŞKENT TV'DE

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı BAŞKENT TV'de yayınlanan Başkent'te Bugün programına katıldı.

Canlı olarak yayınlanan programda Çetin Altan'ın sorularını yanıtlayan Odabaşı 2009 yerel seçimlerinden bugüne geçen sürede yapılan çalışmaların ve önümüzdeki dönemin bir değerlendirmesini yaptı.

“BİZ MİLLETİN PARASINI BOŞA HARCAYAMAYIZ”

Nüfusla kıyaslandığında en fazla çalışanı olan belediyelerden biri olduklarını dile getiren Odabaşı İller Bankası'ndan gelen paranın personel giderlerinin ancak 1/8 ini karşıladığını, uyguladıkları tasarruf rejimiyle kaynak israfının ortadan kaldırıldığını, borçların büyük bir kısmının da ödendiğini bugün itibariyle de hiçbir çalışanına borcu olmayan bir belediye olduklarını söyledi. Odabaşı, göreve geldikleri günden bugüne kadar Gölbaşı'nda 67 km yol açıldığını 230 bin m3 stabilize, 50 bin ton mucur 15 bin ton asfalt kaplama yapıldığını da sözlerine ekledi. Mahallelerde bulunan muhtarlıklar, köy konakları, sağlık ocakları, okullar ve camilerin eksiklerinin giderilmesi için çalışıldığını, Hallaçlı ve Velihimmetli'de köy meydanı ve yolların kilit parke taşı ile döşendiğini açıklayan Başkan Odabaşı “Biz milletin parasını boşa harcamayız” dedi.


Çetin Altan'ın önümüzdeki dönem çalışmalarına ilişkin sorusuna, “Gölbaşı'na beş yıldızlı otel ve kongre merkezleri kazandırmak için özel sektörü teşvik ediyoruz. Gölbaşı'nın eğitim ve turizmde öne çıkması ve özellikle gençlerimizi ilgilendiren projeler üzerinde çalışıyoruz.” şeklinde cevap veren Başkan Odabaşı, Şahin Tepesi'nde gençlere yönelik olarak, içerisinde olimpik bir yüzme havuzunun da bulunacağı proje üzerinde çalıştıklarını da ifade etti.





İŞSİZLİĞE KARŞI SANAYİİ TEŞVİK

Başkan Odabaşı gıda ve kömür gibi yardımlarının ihtiyaç sahiplerine yapılması gerektiğini ancak insanları yardıma mahkum etmek yerine yeni iş kapıları açılması gerektiğinin altını çizerek, ortada var olan işsizliğin sadece Gölbaşı'nın değil Türkiye'nin büyük bir sorunu olduğunu bu sorunu en aza indirmek için bölgede dumansız sanayi teşvik edici önlemler aldıklarını, yakın bir gelecekte Gölbaşı'nda en az 1000 kişinin istihdam edileceği büyük bir tesis yapılacağını da söyledi.

Gölbaşı'nın bölünmüşlüğü ve Mogan Gölü'nün durumu ile ilgili olarak da, her iki sorunun çözümünde de Gölbaşı Belediyesi'nin tek başına bir yetkisinin olmadığını Ankara Konya devlet karayolunda yapılacak bir alt geçidin Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi'nin yetkisinde yapılacağını ama Gölbaşı Belediyesi olarak bu konuda her türlü desteğin verileceği gerekirse belediye olarak bu sorunun, yapılacak ışıklı kavşaklarla çözüleceğini söyledi. Odabaşı, Mogan Gölü'nde ÖÇK ve İl Özel İdaresi gibi kurumlarla birlikte oluşturulabilecek uluslarası bir projeye de her zaman destek oluruz dedi.

Program sonunda 2010 yılının Gölbaşı ve Gölbaşılı hemşerileri için hayırlı olmasını dileyen Odabaşı ilk günkü enerji ile daha iyi hizmet etmek için çalışacağız dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
deli dumrul
14 Ocak 2010 Perşembe 11:30
proje
Sayın başkan yaklaşık bir yıldır proje üretiyor vatandaş da o projeleri tüketerek geçinip gidiyor!!! Allahaşkına sizin projeden başka işiniz yokmu? Mogan'ı çevre korumaya alt geçidi karayollarına sallıyorsun seçimden önce ne demiştin, şimdi neler söylüyorsun? Gölbaşı sizden zaten birşey beklemiyor ama en azından İNSANLARIN EKMEĞİ İLE OYNAMAYIN.
85.99.88.140
VAH VAH
13 Ocak 2010 Çarşamba 11:22
VALLAHİ GÜLMEKTEN ÖLECEM
OKADAR VAHİM BİR DURUMKİ ARKADAŞLAR EĞER GEÇEN DÖNEMDEKİ PROJELER OLMASA VARYA İNANIN BİR PROJE ÜRETECEKLERİ YOK BUNLARIN NİYEMİ KAPASİTE YOKKİ KİM ÖNERECEK PROJE KİM ÖNCÜ OLACAK HANGİSİ SÖYLERMİSİNİZ TUTMUŞLAR YERLİ YABANCI ALIN SİZE YERLİ İŞTE DERLER ADAMA.YANLIZ ÜZÜLDÜĞÜM BİR KONU VAR MALESEF BUNLARI VATANDAŞIMIZ BİLMİYOR OYU VERDİLER TAMAM KÖYDEKİ ZAVALLI KANDIRILAN İNSANLARIM NE BİLSİN NERDEN GÖRECEK DUYACAK İŞTE BURADA SİZE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR SERKAN BEY VE ÖZCAN BEY BUNLAR NASIL İFTİRA DOLU KAĞITLARI DAĞITTIYSA SİZLERDE KÖYLÜME VATANDAŞIMA GERÇEKLERİ DOĞRULARI BELGELERİYLE ANLATMALISINIZKİ GÖRSÜNLER KİME OY VERDİKLERİNİ BİLSİNLER NASIL KANDIRILDIKLARINI SAYGILAR ANLAYAN ANLADI GERÇİ AMA İŞ İŞTEN ÇOOKTAAN GEÇTİ BİLEE
85.105.114.93
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim