• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara : 14 °C
  • İstanbul : 13 °C
  • İzmir : 15 °C

Odabaşı Kanunları Önemsemedi

10.11.2012 13:18
Odabaşı Kanunları Önemsemedi
Tulumtaş-Koparan-Hacılar Mahalleri Güneykent Kentsel Gelişim Projesi 1. Etap 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına yapılan itirazları içeren rapor Mecliste görüşüldü.

Kasım ayının son meclis toplantısına Tulumtaş-Koparan-Hacılar Mahalleri Güneykent Kentsel Gelişim Projesi 1. Etap 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına yapılan itirazları içeren rapor damgasını vurdu.

CHP Meclis Üyesi Yusuf Aksakal, alınan kararların hükümsüz olduğuna dikkat çekerken, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Necip Güler ise Gölbaşı Belediyesi’nin vatandaşla dalga geçtiğini söyledi.

MHP Meclis Üyesi Kadir Yanık yapılan eleştirilere ise ‘bizim kimseden korkumuz’ yok şeklinde cevap verdi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı da Tulumtaş İmar Planı ile ilgili ilk kez bu kadar net konuştu ve kişisel bir karar alınmadığını sadece bölgesel bir kararı Büyükşehir’e teklif ettiklerini belirtti. Odabaşı yetkinin kendilerinde olmadığını da ifade ederek, Vatandaşın hakkını savunan Gölbaşı Belediyesi’ni suçlu durumuna düşürdüklerini kaydetti.

VATANDAŞLA DALGA GEÇİYORLAR

Rapor hakkında ilk görüş bildiren isim olan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Necip Güler, Gölbaşı Belediyesi’nin vatandaşla dalga geçtiğini dile getirerek, “Rapor siyasi olduğu için bende siyaseten imza attım. Biz yollarız nasıl olsa Büyükşehir Belediyesi ret eder, bizde bakın biz gönderdik Büyükşehir ret etti deriz mantığı izlendi. Bu resmen vatandaşla dalga geçmektir. Akifler gerçeği varken her ikisine de 1.40 verebilir mi?

0.30 kabul edilmemişken 1.40 emsal kabul edilemez. Esmalın 1.40 istenmesinde Büyükşehir’i kızdırmak ve bizim planlarımız gerçekleşin düşüncesi de akıllara geliyor. Bu vatandaşı kandırmaktır.” dedi.

Yakup Odabaşı’nın “bizimkiler dediğiniz kim açıklık getirin” demesi üzerine Güler “Ben, belediye başkanı ve akrabaları” açıklamasını yaptı.

Odabaşı’nın sadece bunun kastedilmesi durumunda Güler’i mahkemeye vereceğini söylemesi üzerine ise Güler daha yumuşak bir dil kullanarak emsal 1.40 alınmasında Odabaşı’nın gösterdiği çabalardan dolayı kendisini kutladığını söyledi.

HABABAM SIBIFI BENZETMESİ

CHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Yusuf Aksakal, gündem maddesiyle ilgili yaptığı açıklamasında Gölbaşı Belediye Meclisini Hababam sınıfına benzeterek, Tulumtaş İmar planı ile ilgili itirazları içeren gündem maddesi hakkında görüşlerini ifade etti. Aksakal, bu olayın bugün ki bir olay olmadığına vurgu yaparak, bu gündem maddesinin oylanmasında Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın bulunmasının kanuna aykırı olduğunu dile getirdi. Yusuf Aksakal, Belediye kanununun 5393 sayılı yasasının 27. Maddesi üzerinden yaptığı eleştirisinde kanun maddesini okuyarak, Belediye Başkanı ve meclis üyelerinin görüşmelere katılamayacağı durumlar hakkında meclisi bilgilendirdi. Aksakal, Belediye Başkanı veya meclis üyelerinin kendileri ve 2. Derecede akrabalarının yer aldığı gündem maddelerinin görüşüldüğü meclis toplantılarına katılamayacaklarını ifade ederek, Tulumtaş İmar Planında Belediye Başkanının akrabalarının da yer aldığını ve bu nedenle de bu görüşmelere Başkan Odabaşı’nın katılamayacağını söyledi. Aksakal, bu kanun doğrultusunda Tulumtaş İmar Planı ile ilgili mecliste alınan kararların geçersiz ve hükümsüz olduğunu kaydetti.

CHP Meclis Üyesi Yusuf Aksakal konuşmasının sonunda kanunsuz bu durumu kabul etmeyeceklerini ve mahkemeye vereceklerini de söyleyerek, alınan kararların hükümsüz olduğunu vurguladı.

Başkan ve meclis üyelerinin görüşmelere katılamayacağı durumlar

Madde 27- Belediye başkanı ve meclis üyeleri, münhasıran kendileri, ikinci derece dâhil kan ve kayın hısımları ve evlatlıkları ile ilgili işlerin görüşüldüğü meclis toplantılarına katılamazlar.

DOKTOR KARMAŞASI

MHP Belediye Meclis Üyesi Kadir Yanık da Tulumtaş İmar Planına ilişkin itirazların yer aldığı gündem maddesi ile ilgili düşüncelerini ifade ederek, daha evvel alınan iki adet parsele dikkat çekti. Yanık, 408 ve 352 parsellerin bir iktidara yakın bir doktora ait olduğunu imalı sözlerle ifade ederek, Necip Güler’in konuşmasına atıfta bulundu. Yanık, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Necip Güler’in kendi yerinin bozulacağı korkusu olduğunu iddia ederek, “Bizim bir korkumuz yok. Sizin 7 dönümüzün bozulacaksa bizim sizin tabirinizle 700 dönümümüz bozulacak. Biz bundan korkmuyoruz da siz 7 dönümden mi korkuyorsunuz” dedi. ‘Ya herkese ya da hiç kimseye’ diyen Yanık, önemli olanın bütün bölgenin kaynaklardan faydalanması olduğuna dikkat çekti.

KİŞİYE ÖZEL KARAR ALMADIK

Başkan Yakup Odabaşı, yaptığı açıklamasında 2009 yılında başlayan Tulumtaş olayının başladığı anı ve ilerleyişini tarih tarih anlatarak yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdi. Kişiye özel bir kararın vebali olduğuna inandıklarını ve alınacak kararların tüm vatandaşların yararlanacak şekilde bütünü kapsaması gerektiğini Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde yaptığı konuşmasında dile getirdiğini söyleyen Odabaşı, Akifer sahası olup olmadığının belirlenmesi yönünde vatandaşların talepleri olduğunu da açıkladı.

“2011 Temmuz ayında kişisel bir karar almadık” diyen Odabaşı yaptığı konuşmasında ise bölgesel bir kararı Büyükşehir’e teklif ettiklerini ifade etti.

GÖKÇEK SÖZÜNÜ TUTTU

Hamit Mermer ise Büyükşehir Meclisi’nde yaşanan olaylarda Melih Bey’in tavrı “Akifer sahası dışında kalan yerleri getirirseniz emsal 1.40’a çıkacağını söyledi ve sözünü de tuttu” dedi. Yasa engeline yapılabilecek bir şeyin olmadığı da vurgulayan Mermer, yasa engeli yoksa gerekli desteği vereceklerinin bilinmesini istediğini söyledi.

Yapılan görüşmelerin ardından Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı gündem maddesini oylamaya sundu. Yapılan oylamada rapora CHP’nin çekimser oy verirken, AK Parti ve MHP’lilerin oyu ile rapor oy çokluğu ile meclisten geçti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
imar mağduru
13 Kasım 2012 Salı 19:09
imar
bu devirdeki insanların sözü özü menfaat çıkar rabbena hepbana koltuk makam ahirette son bulur düzen ve adaletsizlik ŞU BİRGERÇEKKİ ALLAHIN ADALETİ ER GEÇ TESELLİ EDECEK ve bunu ömrüm olursa göreceğim
78.160.218.111
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim