• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara : 22 °C
  • İstanbul : 17 °C
  • İzmir : 19 °C

Odabaşı "ZAN"LI, Atak "YAN"LI konuştu

03.02.2010 19:01
Odabaşı ZANLI, Atak YANLI konuştu
Gölbaşı Belediye Meclisi Şubat ayı olağan meclis toplantısında yine gergin anlar yaşanırken, Belediye Başkanı Yakup Odabaşı yine eski dönemi zan altında bıraktı.

Gölbaşı Belediye Meclisi Şubat ayı olağan meclis toplantısında yine gergin anlar yaşanırken, Belediye Başkanı Yakup Odabaşı yine eski dönemi zan altında bıraktı. Her fırsatta geçmiş dönemde yapılan yanlışlıklar olduğunu ifade eden Odabaşı, yapılan yanlışlıkları ise bir türlü açıklamıyor. Geçmiş dönemde yapılanlar ile ilgili Genel Görüşme Talebini geri çeviren Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ise, hem geçmiş dönemin Belediye Başkanını hem de bürokratlarını zan altında bırakıyor.

YİNE ZAN ALTINDA BIRAKTI

Fırsatını bulduğu her alanda geçmiş dönemde bir çok yanlış işin yapıldığını söyleyen Başkan Odabaşı, “Ben bu konulara girmek istemiyorum” diyerek konuyu kapatma gereği duyuyor. Üstü kapalı insanları zan altında bırakan Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nın bu tavrı ise, Ak Partililer tarafından hoş karşılanmıyor.

ZABITA FAZLA MESAİ ÜCRETLERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantı tutanak özetlerinin okunmasının ardından bir önceki toplantıda verilen önergeler ilgili komisyonlara havale edildi. Zabıtaların 2010 yılında fazla çalışma ücretleri de belediye meclisinde karara bağlandı. Buna göre zabıta personeli aylık 396 TL fazla çalışma ücreti alınacak. Erol Gündüz'ün Belediye Başkan Yardımcısı ve İsmail Bilici'nin asaleten İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne atanması ile ilgili de Gölbaşı Belediye Meclisine bilgi verildi.

BELDELER BİZE YÜK GETİRİYOR

Belediye Başkanı Yakup Odabaşı beldelerin bağlanmasından sonra borçlarının Gölbaşı Belediyesine geçtiğini hatırlatarak “Daha önce beldelerin borçları aktarılmasına rağmen yeni borçlar gelmeye devam ediyor. Bu da bize ağır bir yük getiriyor. Geçtiğimiz günlerde belediyemize beldelerin 634 bin 086 TL'lik SSK borcu geldi. Haciz işlemi başlatılmış ancak bürokrat arkadaşlarımız bunu durdurdu” dedi.

Beldelerin SSK borcu ise şöyle ; Selametli: 326 bin 784 TL, Oyaca: 219 bin 784 TL, Bezirhane: 87 bin 024 TL, Karaali: 497 TL.

OYACA'DAKİ ARAZİLERDE HACİZ VAR

Başkan Odabaşı Oyaca'da ki arsalarında haciz bulunduğunu ifade ederek “Oyaca'nın SSK'ya olan borcu nedeniyle, selektör için arsa yeri gösteremiyoruz. O konuda çalışmalarımız devam ediyor.” Dedi.

CANLI YAYINDAKİ KONUŞMALAR GERÇEĞ YANSITMADI

Gündem dışı söz alan Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Behsat Aydemir, Başkan Odabaşı'nın Başkent Tv'deki canlı yayında bahsettiği konuların gerçeği yansıtmadığını ifade ederek “Belediye Başkanımız katıldığı canlı yayında geçmiş dönemlerde arsa satışlarının tahmini bütçede yer alan rakamların aşıldığını söylemiştir. Ancak denetim komisyonu raporlarını nicelediğimde, bunun belediye başkanının anlattığı gibi olmadığını gördüm.” Diye konuştu.

SAYIN BAŞKAN HİÇ ALT GEÇİTE GİTTİNİZ Mİ?

Aydemir Odabaşı'nın canlı yayında “Çalışmayan araçları çalıştırmaya başladık” sözüne dikkat ederek “Madem öyle çalışan aracı neden hibe ettiniz? Canlı yayında 150 bin TL'lik tasarruf yaptığınızı söylediniz. Bu rakam aylık mı dır, yoksa yıllık tasarruf mudur? Ve hangi kalemlerde tasarruf yapılmıştır? Her gün binlerce insanın geçtiği ve Gölbaşı'nın iki yakasını bir araya getirdiği alt geçit şu anda içler acısı haldedir. Buna neden hala bir çözüm bulunamamıştır. Yoksa bu alt geçide mi Büyükşehir Belediyesinin yapmasını mı bekliyorsunuz . Siz hiç vatandaşın çektiği sıkıntıları yerinde görmek için alt geçite yağmur yağdığı zaman gittiniz mi?” diye konuştu.

 

KONUŞURSAM SOKAĞA ÇIKAMAZLAR

Başkan Odabaşı eleştirileri haksız bulduğunu ifade ederek “Ben mümkün mertepede geçmişle ilgili konuşmak istemiyorum, ancak konuşursam bazıları sokağa çıkamaz. Evlerine de haciz gelir. Ama ben bu dedikoduları sevmiyorum. Herkes şunu iyi bilir ki Yakup Odabaşı'nın alnı hep açık olur, bundan sonra da alnı açık olur. Her yaptığı işe samimiyetle bakar. Hepimiz insanız, hepimizin hataları olabilir. Biz hep doğrunun peşindeyiz. Biz hiç kimseye peşkef çekelim, onu bunu kalkındıralım, ev sahibi yapalım, birilerini iş sahibi yapalım diye uğraşmıyoruz. Biz geçmiş dönemin borcunu ödüyoruz. Şu anda piyasa borcumuz 3 Milyon TL'nin altına düştü. Görevi devraldığımızda 10 Milyon TL piyasa borcumuz vardı. Bu arada belediyenin tüm birimleri de çalışıyor. Biz 7 milyon TL ödedik. Daha da fazlasını ödedik.”

 

ALT GEÇİT BENDEN ÖNCE DE VARDI

Yakup Odabaşı 29 Mart'ta göreve başladı. Alt geçit 29 Mart'tan sonramı yapıldı? Ama bu alt geçidin yapılmasına engel değil. Bizim çalışmalarımız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlar gerekli bütçeyi sağlamazsa Gölbaşı Belediyesi kendi kaynaklarıyla yeni bir alt geçit yapar. Zaten bu alt geçit olumsuz yapıya sahip. Biz bu çalışmaları zaten yapıyoruz.

ŞEFFAF DEĞİLSEK BİZİ UYARIN

Bizim şehir içinde arsamız yok. Zamanında vardı, geçmiş dönemde satıldı. O yüzden bize şehir içinde satacak arsa kalmadı. Biz Örencik'te arsa satışı yaptık. Ancak arsaları kendi değer üzerinden sattık. Bunu da her yerde duyuyoruz. Biz bu konuda oldukça şeffafız.  Bana bu konuda bir çok teşekkür geldi. Eğer şeffaf olmayan bir şey görürse bizi uyarın.

 

ZOR ŞARTLARDA GÖREV YAPIYORUZ

Biz hem tasarruf yaptık, hemde hizmet. Alanı genişleyen bir belediyede parası olmadan bu hizmetleri devam ettirmek herkesin işi değil. Biz bunları parasız yaptık. Para olunca bu hizmetleri herkes yapar. Önemli olan zor şartlarda hizmet yapabilmek.

 

GÜLER “ESKİ YÖNETİME HAKSIZLIK EDİYORSUNUZ”

Necip Güler ise Odabaşı'nın sözleri üzerine “Öyle bir söz söylüyorsunuz ki, sanki hiçbir şey yapılmamış gibi gösteriliyor. Yapılan kongre merkezleri, yaşam merkezleri yapıldı. Eski yönetime de haksızlık yapmayınız” dedi. Başkan Odabaşı ise “Ben eski dönemde hizmet veren başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Ben öyle bir şey demem. Ama yapılanların borcunu biz ödüyoruz” şeklinde cevap verdi.

 

MERMER “1 MİLYON TL TASARRUF YAPILDI”

MHP Belediye Meclis Üyesi Hamit Mermer ise yapılan tasarrufların temsili ağırlama giderlerinden yapıldığını ifade ederek “Geçmiş dönemde 1 milyon 200 bin TL'lik temsili ağırlama gideri vardı. Biz bu rakamı 250 bin TL'ye kadar düşürdük. Hacer Hanım denetim komisyonunda bunlara bakabilir. Sadece bu kalemde 1 milyon TL'lik tasarruf yapılmıştır. Diğer kalemleri saymaya gerek yok.” dedi.

 

ALT GEÇİDİ BÜYÜKŞEHİR YAPMALI

Alt geçit konusunun sürekli meclis gündemine gelmesinden duyduğu rahatsızlığı ifade eden Atak “Alt geçidi Büyükşehir Belediyesi yapmalı. Ak Parti İlçe Başkanı ASKİ'ye talimat vermeli” dedi. Mehmet Atak bu konuşmaları yaptığı esnada seçim öncesi seçim beyannamelerinde de yer alan “Alt geçidi Büyükşehir Belediyesi yapmalı” ibaresini ve seçimlerden hemen sonra alt geçidin yapım yetkisini meclis kararı ile Büyükşehir Belediyesine devrettiklerini unuttu.

 

BORULARIN PARASINI DA BİZ ÖDEDİK

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı Selametli'de yaşanan boru olayıyla ilgili gazetemizde bir gönderme yaparak “Selametli Beldesinde ki borularla ilgili bir gazeteci arkadaşımız var. Hala aynı yerde üstte duruyor. Keşke o faturalara da baksa. 2009 yılında alınan o boruların faturasını da biz ödedik. Bunları hiç kimse görmüyor” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
çöpcü
08 Şubat 2010 Pazartesi 20:01
tuzunun kuru
çöp toplama ve yol süpürme işçilerinin maaşlarını önce bi ödeyin bu birim çalışıyor ama nasıl geldiniz geleli bi uğradınız mı? işçilerin kadıkları çay içip yemek yedikleri yerlerede bi bakın gelinde albayrak tazminat verme taraftarınada benzemiyor naılsa alacağını tahsil etti yazılacak daha çok ama yapacaklar nerde..........
78.161.33.96
davul
05 Şubat 2010 Cuma 14:09
ama anlayana
tamam başkan anladık iftiralarla geldin de başa daha devam etme istersen bu iftiralara bir boğulursun onların içinde elinden tutanda olmaz.
78.166.177.122
Gölbaşılı
05 Şubat 2010 Cuma 12:07
Açıkla bilelim
Ne haller kaldık. Yapılan bütün konuşmalar züürt tesellesinden başka bişey değil.Bır yıla yaklaşıtılar seçileli hala dün şu kadar borç vardı bugün şu kadar oldu.Tasarruf yaptık felan hepsi hikaye.Sen şunu açık açık söyle biz eski yönetimin yaptıklarının altında eziliyoruz.Çünkü bir yıldır bişey yapmadık veya yapamadık de.Müflis tüccar gibi eski defterleri karıştırıyorsun. Ben Kurtoğlunun bir beyanını okumuştum.Bir şey biliyosan varsa çık mahkemeye baş vur.Elinde nişey yok habire hala iftirayla uğraşıyorsun.
85.104.129.102
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim