• BIST 8742.68
  • Altın 3027.519
  • Dolar 34.1864
  • Euro 36.9902
  • Ankara : 15 °C
  • İstanbul : 20 °C
  • İzmir : 23 °C

Ökmen MHP'li belediyeye yüklendi

22.03.2011 14:58
Ökmen MHPli belediyeye yüklendi
CHP Ankara 1. Bölge Milletvekili aday adayı Özgün Ökmen, CHP İlçe Binasında basın mensupları ile bir araya geldi. Aday adaylığını vizyonu, misyonu ve hedeflerini anlatan Özgün Ökmen, Ak Parti iktidarı ve MHP'li belediyeye de sert eleştirilerde bulundu.

CHP Ankara 1. Bölge Milletvekili aday adayı Özgün Ökmen, CHP İlçe Binasında basın mensupları ile bir araya geldi. Aday adaylığını vizyonu, misyonu ve hedeflerini anlatan Özgün Ökmen, Ak Parti iktidarı ve MHP'li belediyeye de sert eleştirilerde bulundu.

AKP İktidarı eriyor

Toplantı öncesi bir konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek, genel seçim sürecinin devam ettiğini ifade ederek, “CHP'nin gün geçtikçe güçleniyor ve büyüyor. Buna karşın Ak Parti iktidarın tüm nimetlerini kullanmasına rağmen, gün geçtikçe erimeye devam ediyor. Halk artık “Dökme suyla değirmenin dönmeyeceğinin farkına vardı.” dedi.

Özgün Ökmen CHP'ye güç verdi

Şimşek, CHP olarak herkesin taşın altına elini koyması gereken bir dönem yaşadıklarını ifade ederek, Özgün Ökmen'inde bu taşın altına elin koyan insanlardan biri olduğunu söyledi. Şimşek, Özgün Ökmen'in görevinden istife ederek, CHP'ye omuz verdiğini ifade ederek “Ökmen pozitif enerjisiyle partimize ve örgütümüze katkı sağlayacaktır. Kendisini bu kararından dolayı kutluyorum.” dedi.

Gölbaşı ilk kez milletvekili çıkaracak

CHP Ankara 1. Bölge Milletvekili aday adayı Özgün Ökmen, kendi topraklarında siyaset yapmak için yola çıkmanın kendisini duygulandırdığını ifade ederek “Şu anda aramızda ağabeyim ve kamuda olmasına rağmen yinede yanımda olmayı tercih etti kendisine de teşekkür ederim” dedi.  Ökmen, Ankara'da Gölbaşılıların birliği sevgiyi ve saygıyı tüm Türkiye'ye göstermesi gereklidir. Eğer nasip olursa sizinde desteğinizle ilk defa Gölbaşı'ndan bir milletvekili çıkaracağız. Kendimi milletvekilliğine yakın hissediyorum. Ve bu konuda hepinizden destek bekliyorum” dedi.

Basına kapım açık olacak

Gölbaşı halkının 4 yıl öncede kendisine desteği olduğunu ve manevi borcu olduğunu ve bu borcu bir gün bir gün mutlaka hizmet olarak ödeyeceğini ifade ederek “Parlementoda olursak Gölbaşı basınının ve buradaki arkadaşlarımızın kapısı her gün onlara açık olacak ve ne zaman isterse benimle görüşebilecekler. Yerel basının sıkıntılarını iyi biliyorum, çünkü Basın İlan Kurumunda iki yıl görev yaptım. Basın İlan Kurumunun görevi Anadolu Basınına, emekçi basına destek olmaktır. İşte gerçek ve hür basın Anadolu Basın olmalıdır.” dedi.

Beldeleri eski haline getireceğiz

Kendisini kısaca tanıtan ve bürokraside aldığı görevlerden bahseden Özgün Ökmen “Ben kendimi Hem Haymanalı ve hem Gölbaşılı sayıyorum. Gölbaşı'nda bazı beldeler isteği dışında mücavir alan içine alındı ve şu anda oldukça zor durumdalar. Bu partimin bir taahhüdü değildir, ama parlamentoda görev alırsam, bu beldeleri eski şekline döndüreceğiz. Bununda burada sözünü veriyorum” dedi.

Deprem konseyini kapadılar

Ökmen, Ak Parti iktidarının Ulusal Deprem Konseyini ortadan nedensiz bir şekilde kaldırdığını ifade ederek “Bu mecliste yer alırsak, iktidara gelirsek %96'sı deprem bölgesi olan bir ülkede bu konseyin yeniden kurulması için gayret edeceğim. Yarın bu ülkede bir deprem olursa ve büyük can kayıpları yaşanırsa bunun hesabını kim verecek?” diyerek hükümetin deprem politikasını eleştirdi.

Bunların gözü kör

Ökmen, Melih Gökçek'in Ankara'yı yönetemediğini ifade ederek “Kuğulu parka gidin, ordaki kuğulara bakın. O kuğuların hepsinin gözü kör, tıpkı Ankara'yı yönetenler gibi. Bizim gözümüz açık olacak. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Mecbursunuz, mecburuz. Bu ilçeyi, bu Ankara'yı, bu ülkeyi birlikte yöneteceğiz. CHP'liler ahde vefayı bilmezler mi, ülkeyi perişan eden, bu hale koyan insanlar ahde vefayı biliyor da, bu cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklarımı bu ahde vefayı bilmiyor” dedi.

Hesap soracağız

Ökmen, Ak Parti'nin uygulamalarından sonra YÖK'ün özerk üniversitelere faydası olmadığını ve bu kurumu iktidara geldikleri takdirde ortadan kaldıracaklarını söyledi. Son 8 yılda iktidar partisi ile mahkemede karşı karşıya geldiğini ifade eden Ökmen “Avukat tutmadım, kendi kendimi savundum. Bütün davaları kazandım. Onlarda artık anladılar ki biz bu adamla mücadele edemeyiz. Bu yetmez eğer mecliste olursak benimle ve bizimle mücadelenin ne olduğunu onlara göstereceğiz.” dedi.

Bir ve beraber olmalıyız

Ökmen, Ankarada yaşayan her bireyin Ankaralı olduğunu ifade ederek “Ben Ankaralıyım, aynı zamanda Bayburtluyum, aynı zamanda Yozgatlıyım, aynı zamanda Giresunluyum, aynı zamanda Artvinliyim, aynı zamanda Egeliyim. Eğer bende bir kimlik arıyorsanız, Gölbaşı'nda bütün bu çiçekleri görebilirsiniz. Yeterli CHP'ye omuz versin, güç versin. Hiç kimseye öte git demem, hepsine kucak açarım. Bölünmek ve parçalanmak yok, bir ve beraber olmalıyız.” dedi.

Haksızlıklarla mücadele için CHP'deyim

Ökmen, çağdaş değerlerin yok edildiğini ifade ederek “CHP'nin bir iki projesi ortaya çıkınca iktidar, yapamazlar diye ortaya çıkarıyorlar. Niye yapamayalım biz beceriksiz miyiz? Başbakanlığın kapısından girdiğimiz zaman 100 kişi çil yavrusu gibi dağılacak. Şimdiden bunu ilan ediyoruz. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla 3Y ile geldiler, 3Y ile gidecekler. İnsanların dini duygularıyla oynayan insanlara dur demek için geliyoruz. Bugün herkes namazını kılıyorsa, ezanlar istediği gibi okunuyorsa bu CHP'nin ve Atatürk'ün sayesindedir. Bugün eğer herkes müslümanım diyebiliyorsa bu cumhuriyeti kuranların ve CHP'nin sayesindedir. Din ve vicdan özgürlüğünü biz laiklik ekseninde görüyoruz. Laiklik dinsizlik değildir. Namazında niyazında olan, oruç tutan herkese saygı gösterdik. Bizler inançsız insanlar değilizki..Bütün bu haksızlıklara CHP'de dur diyebileceğim için CHP'yi tercih ettim. Bunun için bu partide siyaset yapıyorum” dedi.

Gençlere sahip çıkacağız

CHP'nin gençlere yönelik projesinden bahseden Ökmen “Bu proje ile işsiz olan gençlerimiz iş sahibi olacak. Gençlere sahip çıkmak için elimizden geleni yapacağız. Sanki Cumhuriyetin 86 yıllık değerleri bitti, hiç kimse bir şey yapması, her şeyi AKP yaptı gibi gösteriliyor.Bir ve beraber olmak zorundayız. Bu işi ancak böyle çözebiliriz, yoksa dağılırız. Herkese durumu anlatın, biz buranın çocuklarıyız. Buranın çocuklarını birbirini anlar, derdini bilir, isteklerini bilir.” dedi.

Vatandaşı “Angut”yerine koydular

İktidarın tarım politikasını eleştiren CHP milletvekili aday adayı Özgün Ökmen “9 yıl önceki yem ve gübre fiyatları ile şimdiki fiyatlar arasında dağlar kadar fark var. Ne yaptılar? Sütün arkasından bir milyon sağmalık ineği kestiler, bu seferde bizi “angut” yaptılar. Kendileri angusu çıkardılar, vatandaşı “angut” yerine koydular.” diyerek hükümetin tarım politikasının yanlış olduğunu savundu.

Ben sizin çocuğunuzum

Ökmen, “Ben sizin çocuğunuz” diyerek bu şansın bir daha geleme bileyeceğini ifade etti. Ökmen “Daha sonra bu görevi başka bir bölgemiz insanına verirseniz ben sizin yanınızda olurum, ama şimdi ben istedim benimle beraber olun diyorum” dedi. Ökmen Ankara ve Gölbaşı ile projeleri olduğunu ancak, bu projelerin ortaya çıkmasını da  bunu eksik bir yönetimi bağladığını ifade ederek “Kimseye öte git demem. Kimseye hakaret etmem ama bu işler vizyonla olur. Burada belediye başkanı olmam için çaba sarf eden insanlara burada teşekkür ediyorum. Ama benim hayalim, parlamentoya girip Haymaya'da, Gölbaşı'na da tüm bölgeye de, tüm ülkeye de hizmet vermek ve birlikte yönetmek var. Buraların sahibi olursak, buraların baş pehlivanı olursak zaten CHP bir sonraki yerel seçimlerde, kendi belediye başkanını bulacaktır.Önce iktidarı, sonra da yerel yönetimi alacağız” dedi.

Gölbaşı vizyonsuzlukla yönetilmez

Ökmen, MHP'li belediyeyi vizyonsuz politika yapmakla suçlayarak “ Gölbaşılı bir siyasetçi bir ağabeyeniz ve kardeşiniz olarak bugüne kadar yerel yönetimle ilgili hiçbir yorumda bulunmadım. Ama vizyonsuzlukla görev yürütülmez. Bir vizyonunuz olacak, bir beceriniz olacak, bir ekibiniz olacak. Ben Gölbaşında gönül arzu ederdi ki, Gölbaşı'nın bir adım iki adım daha ileriye gittiğini görmek isterdik. Ama görüyoruz ki “İki ileri bir geri” mehter marşı gibi yönetiyorlar.” dedi.

 

 video yayına hazırlanıyor....

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Yetimkurt
24 Mart 2011 Perşembe 12:36
özgün ökmen
İlk defa chpye oy vereceğim özgün ökmen bey sizin için gölbaşı için ülkem için inşaallah hayırlısı olur yolunuz açık olsun.
85.106.243.219
velihimmetli koyu genclıgı
24 Mart 2011 Perşembe 08:37
okmeen
yolun acık olsun oylar chp ye bu sefer
88.231.172.205
sinan
23 Mart 2011 Çarşamba 18:09
chp asla
gölbaşılı bir vatandaş olarak chp ye asla oy vermem elimden gldiği kadarda verdirtmem bu milleti perişan ettiniz be ergenekon cetsini içerden kurtarmak için kaset oyunlarıyla bir kukla getirdiniz chp nin başına ne yaptıgını ne konustugunu bilmez alacagınız oy /0 22 dir bukadar
95.15.247.140
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim