• BIST 9645.02
  • Altın 2410.881
  • Dolar 32.5648
  • Euro 34.7004
  • Ankara : 14 °C
  • İstanbul : 15 °C
  • İzmir : 21 °C

Oto galerilerinin alt yapısına başlandı

04.11.2010 23:48
Oto galerilerinin alt yapısına başlandı
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Oto Galerilerini Tek Bir Çatı Altında Toplamak İçin Gölbaşı'ndaki Dev Kompleksin Yapımına Başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'te faaliyet gösteren oto galerilerini tek bir çatı altında toplamak için Gölbaşı'ndaki dev kompleksin yapımına başladı. Çalışmaların startının verilmesi için düzenlenen törende, temel atma kurdelesini Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek kesti.
“Taşıt Market Lojistik Destek Kompleksi”  adı altında 2,5 milyon metrekarelik alana yapılacak olan ve Ankara'daki tüm oto galerilerini ve 2.el oto satış noktalarını tek bir çatı altında toplayacak dev komplekste, oto galerilerinin yanı sıra otobüs, kamyon, TIR ve iş makineleri satışından, oto pazarına, otelden, notere, bankalardan, iş merkezlerine ve restoranlara kadar her şey bulunacak.
Dev kompleksin yapımı için düzenlenen temel atma töreninin açılışını yapan Başkan Gökçek, Ankara'daki bütün oto galerilerini bu mekana toplamak istediklerini belirterek, “Ümit ediyorum burası açıldıktan sonra Türkiye'nin merkezi olacak” dedi.
Yeni kompleksin 2,5 milyon metrekarelik alana yapılacağını belirten Başkan Gökçek, “Ankara'da özellikle doğalgazlı otoların apartman altlarında bulunması nedeniyle vatandaşın inanılmaz şikayetleri vardı. Bu konuda başta sayın İçişleri Bakanımız olmak üzere devlet büyüklerimizin de Ankara'nın merkezindeki oto galerilerinin Ankara'nın dışında bir yerde toplanması noktasında ısrarları vardı” diye konuştu.
“Burada oto ve minibüs galerileri bir arada olacak. Önce 350 adet galeri yapılacak. Daha sonra da 350 daha yapılarak, en az 700'e çıkacak” diyerek konuşmasını sürdüren Başkan Melih Gökçek, “Ayrıca 100 adet de büyük araçların TIR, otobüs, kamyon ve benzeri iş makinelerinin satılacağı ikinci galeriler olacak. Ankara'daki ikinci el açık oto pazarı da buraya gelecek ve artık bütün ikinci satışlar Cumartesi ve Pazar günleri buradaki belli bir alan üzerinde yapılacak” dedi.
 
-“GEREKLİ OLAN HER ŞEY OLACAK”
 
Başkan Gökçek, bu saydıklarının yanı sıra TIR parkının da bu alanda yapılacağını kaydederek, “Ankara'nın içerisinde TIR'ların, otobüslerin, kamyonların park etmesi yasaklanacak. Gelip burada günlük park edebilecekler. Ayrıca burada lojistik destek olarak da tamir yerleri de olacak. Burada tamir atölyelerinin bulunduğu bir bölüm bulunacak. Ayrıca bütün bunlar için otel gerecek, o da olacak. Banka, iş merkezleri, restoranlar, onlar da ayrı bir bölüm olarak buraya konacak. Allah kısmet ederse Karayollarından gerekli müsaadeyi aldıktan sonra da Karayollarının üzerine de Mevlana Kapı dediğimiz, yıllar öncesi projesini hazırladığımız bir proje var. Mevlana Kapı projesi yapılacak ve yolun üzerinde de bir lokanta bölümü olacak” diye konuştu.
 
-“TÜRKİYE'NİN MERKEZİ BURASI OLACAK”
Başkent'teki tüm oto galerilerini bir çatı altında toplayacak olan dev kompleksin Türkiye'nin merkezi olacağını da anlatan Başkan Gökçek, “Bu arada yeni bir çalışmamız var, özellikle oto galericilerinin de çok arzu ettiği bir olay, ikince el serbest bölge istiyorlar. Bu da şu demek, örneğin Avrupa'daki ikinci el araçları alacaklar, serbest bölgeye getirecekler, yurtiçine sokamayacaklar, ama Ankara üzerinden transit satışlar yapacaklar. Dolayısıyla bir de serbest bölgede ikinci el satışlar olacak, bu da bir yenilik, bir özellik” dedi.
Bölgenin Ankara'nın can damarı haline geleceğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Ben burası çalışmaya başladıktan sonra Ankara için çok verimli ekonomik neticeler alınacağına inanıyorum. Bundan sonra araç almak isteyen bir kişi, kesinlikle başka bir yere gitmeyecek. İlk müracaat edeceği yer, bu alan olacak. Tabi buradaki galerilerin değeri de o açıdan ileride çok kıymetlenecek, çok büyüyecek” diye konuştu.
 
-“6 AY DA BİTER DİYE UMUT EDİYORUZ”
         İhalenin önümüzdeki ay gerçekleştirileceğini ve 5 ayda da rahatlıkla bitirilebileceğini anlatan Başkan Melih Gökçek, “Prefabrik yapılar olduğu için 5 ayda rahatlıkla yetişebilir. Biz alt yapı olarak da elimizden gelen gayreti sarfedeceğiz. Buranın yollarını belediye olarak biz açacağız, kanalizasyonunu biz açacağız, yağmur suyunu, kaldırımlarını, aydınlatmasını biz yapacağız. Ayrıca asfaltını da biz dökeceğiz. İhaleyi alan Müteahhit, kendisine ait olan bölümlerde iş yerlerini yapacak” dedi.
         İhalenin kat karşılığı olacağını kaydeden Başkan Gökçek, galerilere ilişkin de bilgi vererek, “Biliyorsunuz galerilerde 4 duvar vardır. Buradaki projeler de ağırlıklı olarak dört duvar ve 7-8 metre yüksekliğinde galeriler olacak ve üstte de asma kat şeklinde bir yazıhane bulunacak. Böyle bir standart olacak. Büyük araçlarda da bin metrekarelik minimum alanlar yer alacak. O 1000 metrekarelik alanın arkasında bir yazıhane olacak, ön tarafları ise açık bulunacak. Muhtemelen üsttü fergolelerle örtülecek. Onun nasıl bir dizayn olacağı konusunda da arkadaşlarımız çalışma yapıyorlar” diye konuştu.
         Konuşmasının ardından alt yapı çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi'nin temel atma töreni kurdelesini kesen Başkan Gökçek, “Hayırlı uğurlu olsun tüm Ankaralılara. En geç 6 ay içerisinde burada araçlar alınıp satılsın inşallah” dedi. Başkan Gökçek ayrıca, buraya gelecek oto galerilerinin eskisine oranla 2 kat daha fazla kazanacaklarını da anlatarak, bölgeye 7,5 kilometrelik yol açılması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.




UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
vatandaş
21 Aralık 2010 Salı 12:42
proje
rantcılar dünyasına hoş geldiniz
85.104.149.89
Rıza ÇELEBİ
05 Kasım 2010 Cuma 13:50
HAYIRLI OLSUN.
Gölünün ve insanlarının doğal güzellikleriyle bütünleştiği şirin ilçemize yapılan bu büyük projeler ile getirilen hizmetleri, kadirşinas halkımız zamanı ve zemini geldiğinde takdir ve teşekkür haklarını bir vesile ile arz edecektir.
78.169.135.52
Vatandaş
05 Kasım 2010 Cuma 13:24
TÜYO'nun GÜCÜ
Tüyo Yatırımla Melih başkanın arasından su sızmadığına göre, gerçekten sağlam tüyoları vardır.
88.228.155.247
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim