• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara : 20 °C
  • İstanbul : 23 °C
  • İzmir : 27 °C

OTOPARK OLMAZSA OLMAZ

06.05.2011 18:20
OTOPARK OLMAZSA OLMAZ
Gölbaşı Belediyesi Meclis toplantısında gündeme gelen Cemal Gürsel'in Trafiğe kapatılma projesi'ne esnaf ne dedi?

Gölbaşı Belediyesi Meclis toplantısında gündeme gelen Cemal Gürsel'in Trafiğe kapatılma projesi'ne esnaf ne dedi?
Gölbaşı Taraf Gazetesi olarak bu konu ile ilgili Cemal Gürsel Esnaflarından Bazılarına Cadde'nin trafiğe kapatılması ile ilgili görüşlerini sorarak Cemal Gürsel caddesi'ne faydası ne olacak?, Kiralarınızda artış olabilir mi?, Aracınız varsa Nereye Park ediyorsunuz ve Trafiğe kapatılırsa nereye park edeceksiniz?, Bu Proje Kapsamında Gölbaşı Ne Yönde Etkilenecektir? sorularını yönelttik.

ESNAFLARDAN Aldığımız Cevaplar
Mustafa Albakır(Kuyumcu) :
Cemal Gürsel Caddesinin Yayalaştırma Projesi Esnaflar Açısından Hiç İyi Olmaz. Çünkü Vatandaş Arabasıyla Geçerken 2 Dakika Durup Alışverişini Yapıp Gidiyor. İş Yerimizin Cemal Gürsel Caddesinde Olması Dolayısıyla Kiralarımız Yüksek. Cemal Gürsel Caddesinin Trafiğe Kapatılması Bizi Olumsuz Yönde Tahminen %50 Etkileyecek. Tabi Bu Anlamda Kazancımızda Düşme Olur. Cemal Gürsel Caddesi Trafiğe Katalırsa Esnaf Olarak Arabama Binmeyeceğim ve Yürüyerek Gelip Gideceğim Çünkü Arabayı Park Edebileceğimiz Bir Yerimiz Yok. Aslı Sıkıntımız Gölbaşının İkiye Bölünmüşlüğüdür. Yetkililerin Bu Konuda Bir Çalışma Yapması Gerekiyor. Cemal Gürsel Caddesinin Araba Galerisi Gibi Oldu. Arabasını Satmak İsteyen Satılık Yazsısını Yazıp Alt Geçitin Önüne Park Ediyor Gelen Geçen Gördüğü İçin Vatandaşlar Bu Anlamda Buradan Yararlanabiliyor.
Mustafa Cemal(Kırtasiyeci) : Bizim İçin Çok Uygun Olur. Hem Trafik Sıkışıyor Vatandaş Yürüyemiyor. Kaldırımları Esnaflar Bizler İşgal Ediyoruz. Cemal Gürsel Caddesi Tamamen Kapansın Çok Güzel Olur Gölbaşı'nın Artık Böyle Bir Değişime İhtiyacı Var. Cemal Gürsel Caddesinin Trafiğe Kapatılarak Yayalara Açılması Bizim İşlerimizi Etkilemez. Esnaf Olarak Kazancımızı Etkilemez Etkilese de Biz Ona Razıyız Burasının Değişime İhtiyacı Var. İlk Etapta Biraz Bu Durumdan Dolayı İşlerimiz Yolunda Gitmeyebilir Fakat Zamanla Yoluna Girer. Kendi Aracım da Var Artık Arka Sokaklara Park Edicez. Tabi Türkiye'nin Her Yerinde Olduğu Gibi Burada da Park Sorunu Var. Binaların Altında Park Yerlerimiz Var Fakat Kullanılmıyor.
Selçuk Şahin (Telefoncu) : Ben Cemal Gürsel Caddesinin Yayalara Açılmasını İstiyorum. Araç Girişlerine Kapatılarak, Güzel Bir Çevre Düzenlemesi ile Cemal Gürselin Hatta Bağlantılı Olan Sokak ve Caddelerinde Bundan Faydalanmasını İstiyorum. Gölbaşı İçin Güzel Bir Kalkınma Projesi Olabileceğine İnanıyorum. İşlerimizin Düşeceğini Düşünmüyorum Tam Tersi Araç Trafiğinin Kapanmaı Demek Caddenin Canlanması Demek. Güzel Bir Çevre Düzeni Yapılarak Daha Fazla Vatandaşın Rahatça Alış Veriş Yapabileceğine İnanıyorum. Vatandaşlar Çoluğuyla Çocuğuyla Bu Caddede Rahatça Gezemiyor. Gölbaşı'nı Düşünen Herkez Yardımcı Olursa Daha İyi Hatta Esnaf Olarak Şahsım Adına Destek Bile Verebilirim. Biz Bu Caddede Tabelalara Dünya Kadar Para Ödüyoruz. Türkiyenin Her Yerinde Tarafiğe Kapalı Sadece Yayların Kullanabildiği Caddeler Daha İyi İş Yapıyor. Bina Altlarında Otoparklarımız Var Ama Kullanmakta Sıkıntı Yaşıyoruz. Belediyemiz Böyle Güzel Bir Projeyi Yaparsa Bunun Yanında Otopark Sıkıntısı Yaşanmaması İçin Birde Araç Park Yeri Yapması Lazım. Hatta Buda Bir Gelir Kaynağı Olur Belediyemiz İçin.
İlhan Kuyrukçu(Tekstil) : Cemal Gürsel Caddesinin Trafiğe Kapatılması Bizim İçin İyi Olur. Trafik Sorunu Nedeniyle İnsanlar Rahat Gezemiyorlar ve Alışveriş Yapamıyorlar. Zaten Park Sorunu Olduğu İçin İnsanlar Sıkıntı Yaşıyor. Trafiğe Kapatılması Gerçekten Çok İyi Olur. Cemal Gürsel Caddesinin Yayalrın Kullanımına Açılması İşlerimizi Düşürmez Tam Tersi İşlerimiz Açılır Vitrinlerimiz Canlanır. Otopark Sıkıntısıda Giderilirse Böyle Bir Proje Gölbaşı'na Farklı Bir Hava Katar.
Arif Derici (Pastahane) : Çok Güzel Bir Proje Esnaf Olarak Destekliyoruz. Bir Kızılay Sakarya Gibi Olsun İsterim Burasını. Esnaflara Belli Bir Saatte Mallarını İşyerlerine Alabilmeleri İçin İzin Vermeleri Gerekir. Bizim İçin Önemli Olan Yayalar Şu Anda Önümüzü Göremiyoruz. Gölbaşı Esnafı Olarak Sıkıntılarımız Var Bunlara Yenileri Eklenmesin Tek İsteğimiz Bu.
Gökmen Güler (Market) : Cemal Gürsel Caddesini Cazibe Merkezi Haline Getirirlerse Yani Park, Bank, Işıklandırmalar Yapılırsa Bizim İşlerimizide Olumlu Yönde Etkiler Ben Yapılmasında Yanayım Belediyenin Böyle Projeler Üretmesi Güzel İnşallah Eline Yüzüne Bulaştırmadan İşin İçinden Çıkarlar. Biz İşlerimizin Açılmasını İsteriz Zaten Araç Trafiğinden Herkez Şikayetçi Buranın Böyle Bir Yapılaşmaya İhtiyacı Var. Trafiği Araçlara Kapatsınlar Bende Kendi Arabamla Girmem Gerekirse Yürürüz.
Köksal Sarıışık (Restourant): Trafiğe Kapatılsa İyi Olur Bizim İçin.Yayalar İçinde Çok İyi Olur Kaldırımlarda Esnaflar Oluyor Bayanlar Geçerken Rahatsız Oluyor. Gölbaşı'na Bir Canlılık Kazandırır. Kızılay Gibi Olursa Kazançlarımızda Artar. Aracımızı Nerde Yer Bulabilirsek Oraya Park Ediyoruz Esnaf Olarak Park Sıkıntımızda Var. Işıklı Süslemelerle Yapay Havuzlarla Çok Güzel Bir Cadde Olur. Tüm Gün Kapatılması Pek Doğru Değil Sabah Açılsın Öğlen 1'de Kapatılsa Daha İyi Olabilir.
Şerafettin Ünaldı ( Perde): Esnaf Bakımından Çok İyi Olacağına İnanıyorum. Yani Vatandaş Alış-Verişini Daha Rahat Yapabilir. Trafiğin Yoğunluğunu Zaten Görüyosunuz. Yer Bulabilirsek Kendi Aracımızı Park Edebiliyoruz Ama Bulamazsak Ara Sokaklarda Park Arama Derdine Düşüyoruz. Ama Ben Buna Razıyım İnanıyorum Ki Fayda Getirecektir.
Halit Aktaş ( Yufkacı): Ben Onu Daha Önce Duymuştum Ama Ben Bu Konuya Karşıyım. Çünkü Cemal Gürsel Buna Hazır Değil. En Azından Şu An İçin Trafiğe Bir Çare Bukunabilir. Biz Dahil Sabahtan Araçlarımızı Buraya Bırakıyoruz, Sabahtan Akşama Kadar Bu Araçlar Burada Duruyor. Buda Yayaların Alış-Verişine Engel Oluyor. Bence Çözüm Olarak Bu Araçlar Kaldırılsın. Birde Trafiğe Kapatıldığında Buradaki Esnafın Hali Ne Olacak? Burada O Zaman İş Yapacak Kişiler Dondurmacı, Kuruyemişçi, Tekelciler Olacak. İhtiyacı Olan Kişiler Buraya Gelmeyecek Arabalarıyla Daha Yakın Yerlere Gidecek. Cemal Gürsel Caddesinin Trafiğe Kapanması Bizim Kazancımızı Fazlasıyla Etkiler. Buradaki Esnafın Çoğu İş Yapamayacağı İçin Kiralarda Düşecek. Böyle Bir Proje Gerçekleşirse İlk Etapta Bizbekleriz Mücadele Ederiz. Olmadı Kapatıp Gideceğiz Yapacak Başka Bir Şey Yok. Ben Aracımı Buraya Park Etmeyip Başka Bir Yere Park Etmeye Razıyım Diğerleride Kaldırırsa Bu Sorun Çözülür, Cadde Rahatlar. Müşteri Gelsin Alışverişini Yapsın Gitsin Park Edeceksede Aracını 5 Dakika Park Etsin.
Şükrü Coşkun ( Mobilya): Şu Anda Böyle Bir Proje İçin Daha Erken Olduğunu Düşünüyorum. Uzun Zamandır Böyle Bir Söylenti Var Bunu Duyuyoruz. Tabi Şimdi Belediyeninde Çalışması Önemli, Bu Yol Trafiğe Kapatılıp Böyle Kalacaksa Tabiiki de Hiç Hoş Bir Şey Olmaz. Ama Kapatıpta İnsanların Böyle Bir Yerde Güzel Zaman Geçirebilecekleri Bir Yer Yapılır, Vatandaşlar İçin Cazip Gelecek Şeyler Olursa Daha da Güzel Olur. Ya da Tek Şerit Halinde Arabaların Geçebileceği Bir Yol Olup Kaldırımlar Genişletilirse de Olabilir. Mesela Belirli Saatlerde Yol Trafiğe Kapatılıp İnsanlarıda Buraya Çekebilecek Birşeyler Yapılmasıda Olabilir. TOKİ'den Gelenler Araçları İle Buraya Giremezler İse Gelmezler Tabii. Farklı Yerlere Gitmek İster. Buda Bizim İşlerimize Engel Olur Haliyle.
Ersoy Karadağ ( Nalbur ): Bu Yol Trafiğe Kapatılırsa Biz Mal İndiriyor, Mal Bindiriyoruz Bunları Nasıl Halledeceğiz. Bu Nedenden Dolayı Kapatılmasına Karşıyım Ben İş Yapıyoruz Biz Çünkü. Araç Girmezse Bizim İşimiz Sıkıntıya Girer. Araçların Mal Getirmesi Ayrı Şey Müşterinin Gelip Bizi Bulması Ayrı Şey. Olumsuz Yönde Bizim İşimizi Etlileyeceğine İnanıyorum.
Kadir Molla ( Market ): Tabii Alternatif Yollar Hazırlanmadığı Sürece Şu An Bir İmkanı Yok Gibi Görünüyor. Cemal Gürsel'in Arka Tarafından Bir Yol Açma İmkanıda Olmadığına Göre Burası Şu An Konum İtibariyle Böyle Bir Projeye Hazır Değil. Yolun Araç Trafiğine Kapatılması Bizim İşlerimizi Çok Fazla Etkilemez, Artısı da Olmaz Eksisi de Olmaz. Başka Alternatif Güzergah Ayarlamadan Böyle Bir Projeyi Hazırlamanın Bir Anlamı Yok. Yani Cemal Gürsel'in Teknik Olarak Böyle Bir Projeye Trafik Açısından Yapısı Uygun Değil.
Erhan Korkmaz ( Kuyumcu ): Bence Çok Çok İyi Olacağına İnanıyorum. Burayı Arnavut Kaldırımlı Taşlar İle Döşeyip Caddedeki Esnafı da Biraz Bilinçlendirmemiz Gerekir. Yani Dükkanının Önünün Temizliği Güzel Bir Görüntü Açısından Etraf Temizliği Konusunda Bir Restorasyon Çalışması Yapılabilir. Bu Yapılırsa Tabii Bu Cadde Biraz Daha Farklı Olur. Esnaf Dışarıya Çok Fazla Malzeme Koyarak Caddeyi Öldürmeyecek. Cadde Zaten Dar Görüdüğümüz Gibi. Daha Sonra Bu Araç Trafiği Burada Kaldırılacak, Sokak Aralarına Küçük Otoparklar Konularak Araç Trafiği Problemi De Ortadan Kalkmış Olacak. Böylece Burası Turistik Bir Görüntü Sergilemiş Olacak, Vatandaş Daha İyi Daha Rahat Alış-Verişini Yapacak. Böylece Getiri Açısından Burası Canlanırsa Hem Mülkiyet Açısından Fiyat Artışı Yaşanır Hemde Kira Bakımından Bir Canlılık Yaşanır. Gölbaşı Yapı Olaraktan Diğer İlçelere Göre İş Yeri ve Ev Kiraları Bakımından Fazlasıyla Yüksek Ve Gölbaşı'nın Cazibe Merkesi Olabilecek Bölgelerinde Uygulanacak Projelerinde Gölbaşı'na Farklı Bir Getirisi Olacak. Hafta Sonraları Ankaradan Gelen Yerli Turistide Bu Caddeye Çekebiliriz. Üniversite Öğrencilere Böyle Bir Proje Yapıldığı Takdirde Sosyal Alanlar Kurularak Merkeze İndirebiliriz. Yayalaştırma Projesine Olum Bakıyorum Elimizden Gelenide Yapmaya Hazırız.

diyerek konuşan Gölbaşı Esnafı iyisiyle kötüsüyle Bu Projenin eleştirisini yaptı. kimisi çok etkileneceğini düşünürken kimiside Gölbaşı'na büyük fayda sağlayacağını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim