• BIST 9099.63
  • Altın 2325.507
  • Dolar 32.3719
  • Euro 35.0404
  • Ankara : 21 °C
  • İstanbul : 21 °C
  • İzmir : 25 °C

Projeye doymuyor

18.01.2011 14:54
Projeye doymuyor
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, ilçenin sosyal kültürel ve ekonomik anlamda kalkınmasını sağlamak amacıyla ürettikleri projeleri anlatırken “Seçildiğimde parti rozetimi çıkarttım. Bütün hemşerilerimizi eşit görüp “bize oy verdi, vermedi” ayrımı ya

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, ilçenin sosyal kültürel ve ekonomik anlamda kalkınmasını sağlamak amacıyla ürettikleri projeleri anlatırken “Seçildiğimde parti rozetimi çıkarttım. Bütün hemşerilerimizi eşit görüp “bize oy verdi, vermedi” ayrımı yapmaksızın hizmet götürüyoruz” dedi. Milliyet Ankara'dan Tolga Akiner'e konuşan Başkan Odabaşı projeleri hakkında bilgi verdi.

Hükümet hangi partiden olursa olsun, yerel yöneticilerin bakanlıklarla iyi geçinmek zorunda olduğuna dikkat çeken Odabaşı, büyükşehir belediyelerinin metropol ilçe belediyeleri üzerinde büyük ağırlığı olduğunu söyledi. Odabaşı “İmar konusu olsun, yollar olsun, ASKİ olsun, yetkileri çok fazla. Bunu söylerken bunlara karşı olduğum anlamında söylemiyorum” derken, ilçe belediyelerinin Büyükşehir'le uyumlu olmasında her zaman fayda olduğunu vurguladı. Odabaşı, Gölbaşı'nın gelişimine katkı sağladığına inandıkları projeler ve planladıkları projelerle ilgili ise şu bilgileri verdi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM BÜYÜKŞEHİR'İ BEKLİYOR

Taşpınar-Kızılcaşar ve Karaoğlan-Gerder-Örencik bölgelerinde kentsel dönüşüm yapılması için Büyükşehir'den ön izin talebimiz oldu ancak cevap alamadık. Bu projeyi kapsayan arazilerden bir kısmı da Hazine'ye ait olduğu için Bakanlar Kurulu'ndan da İmar Kanununa göre de, izin çıkması gerekiyor. Ama önceliğimiz Büyükşehir Belediyesinden destek almak. Ümit ediyorum ki, önümüzdeki günlerde bunları yapacağımız görüşmelerle çözeceğiz. Büyükşehir'le tekrar görüşmelerimiz olacak.”

YAŞAYAN KÖYLER

Haymana Yolu bölgesinde ürettiğimiz proje 6 köyde hayata geçirildi. Bu köylerin kültürlerini, geleneklerini, göreneklerini yaşatmak, bunu yaparken de gelirlerini artırmayı hedefledik. Bunun içinde Ankara Evi Modelini teşvik ettik.

GÖLÇEP PROJESİ

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Turizm Bakanlığı ile işbirliği yaparak Gölbaşı Çevre Planlaması projesini geliştirdik. Bu çerçevede merkeze bağlı mahallelerimizin, bilimsel tarım ve turizmcilik yapması için çalışıyoruz.

BAHÇELİEVLER'E TESİS

Bahçelievler Mahallesinde 8,5 dönüm civarında bir alana içinde kültürevinin de olacağı düğün salonu olarak kullanılabilir, başka amaçla kullanılabilir, çok amaçlı bir tesis yapmayı düşünüyoruz.

ŞAHİN TEPESİNE SOSYAL TESİS

Şahin Tepesi'ne çok amaçlı bir salonun da içinde bulunacağı bir sosyal tesis yapmayı hedefliyoruz. Aslında 2010 içinde temelini atacaktık ancak geniş kapsamlı bir konsensüs ve görüş alışverişinin ardından herkesin beğenisini kazanacak bir mekan olması için süre erteledik.

HOBİ BAHÇELERİ

Gerek Konya gerekse Haymana yollarının çevresinde rekreasyon alanları ve çay bahçeleri yapmayı planlıyoruz. Yine Gökçehöyük'te 100 dönümden fazla bir alanda, hafta sonlarında, Ankara'dan gelenlere yönelik “hobi bahçeleri” oluşturma projemiz var.

ET ENTEGRE TESİSİ

Yavrucuk mevkiine ilişkin bir takım düşüncelerimiz var ancak o bölgenin mülkiyet sorunu var. O sorunu Maliye Bakanlığı ile çözeceğimizi umut ediyorum. Ondan sonrada orada bir et entegre tesisi kurmayı hedefliyoruz. Bölgemizde ki hayvancılığın gelişmesine de katkıda bulunacağına inandığımız tesiste hayvan satış alanı ve kesim alanı ile birlikte bulunacak. Eğer Konya Yolu üzerinde uygun bir alanda bunu yapabilirsek Yavrucak'tan vazgeçilebilir.

KÖY KONAKLARI

Köyden mahalleye dönüşen yerlerimize yönelik de hizmetlerimiz artarak devam ediyor. Şimdi köy konakları yaptırmaya başladık. Eski binaların tamirat ve tadilatını yaparak köy konakları yaptık. Buralar, düğün dernek gibi etkinliklerin yapılabileceği sosyal tesisler gibi hizmet veriyor.

DOĞAL SINIF PROJESİ

70 bin metrekarelik alanda öğrencilerimizin toprak ve doğayla buluşmasını sağlamak istiyoruz. Onların meyve sebze yetiştirmelerine yardımcı olarak doğa ve tabiat sevgisini kazanmalarını istiyoruz. Her sınıfa eşit miktarlarda ekim alanları tahsis edilecek. Organik tarım yöntemiyle yetiştirdikleri ürünler ile yarışmalara katılacaklar. Yetiştirilen ürünlerinde satışı da yapılabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
apo gül
21 Ocak 2011 Cuma 13:16
HELAL OLSUN BASKANA
YAKUP BASKANA SAYGILAR SEVGİLER ADAM CALISIYO EN AZINDAN KENDİ BÜTÇESİ İLE BİŞEYLER YAPMAYA CALISIYO.PROJELERİ DE COK GÜZEL GÖLBASI İÇİN İNŞALLAH HAYIRLISI OLUR.MAALESEF BÜYÜKSEHİR akp GECEN DÖNEM HİZMET GÜZELDİ BU DÖNEM NİYE GELMİYOR KENDİNİZE BİR SORUN? İŞTE BUDA AYRIMCILIKTIR BANA GÖRE BU GÖLBASI HEPİMİZN ONUN İÇİN BASKANI KÖTÜLEMEYE GEREK YOK BASKANNA VE EKİBİNE BASARILAR.ALLAH YAR VE YARDIMCILARI OLSUN...
78.161.9.223
ZEYNEL KOYUNCU
20 Ocak 2011 Perşembe 18:30
YAZIK ÇOK YAZIK
SAYIN BAŞKANIM OY ZAMANINDA VATANDAŞIN DERDİNE ORTAK OLACAĞIZ DİYORDUNUZ TAMAM GENE BİZİM SAF MİLLETİMİZ YANİ SAF DEMİYELİMDE ÇARESİZ MİLLETİMİZ SİZE VE PARTİNİZE GÜVENEREK OY VERDİ FAKAT ŞİMDİ DURUMU DEĞERLENDİRELİM PROJEYE DOYMUYORMUŞUNUZ OKUDUĞUMUZ KADARIYLA SAYIN BAŞKANIM BURAKIN BU GÖZ BOYAMA PROJELERİNİDE ASIL GÖLBAŞI MERKEZİNİN SORUNLARINA BAKINIZ KISACA HANİ ALT YAPI HANİ ULAŞIM SAYMAKLA BİTMEZ AMA BEN KENDİ ADIMA KONUŞUYUM BU BURDA KALMAZ ŞANSINIZI KAYBETTİNİZ VATANDAŞ OY GÜNÜ ADALETİ SAĞLAR VATANDAŞ SİZİN SANDIĞINIZ GİBİ SAF DEĞİLDİR TARDAR VE DEĞERLENDİRİR ŞUNUDA SÖYLEYİM SİZ GÖLBAŞI YEREL GAZETECİLERİ NEDEN CESARET EDİPTE GÖLBAŞI BELEDİYESİ VEYA BAŞKA KURUM HAKKINDA OLUMSUZ HABERLERİ YAZILMIYOR SORUN BÜYÜK BU BÖYLE GİTMEZZZZ
78.169.181.84
mt
20 Ocak 2011 Perşembe 09:29
ne de güzel
secim zamanı tüm köyleri gezip Allahın dogulu adamı Gölbaşına belediye başkanımı olur diyen kimdi böyle bölücükü yaparak bu oyu yerli halktan aldı ancak gelecek secimde iş bitti toki bu işi bitirecek
84.51.15.82
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim