• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara : 18 °C
  • İstanbul : 23 °C
  • İzmir : 25 °C

Protokolun canı daha tatlıymış

28.10.2010 13:54
Protokolun canı daha tatlıymış
Cumhuriyetin 87. yılı kutlamaları Atatürk Anıtına çelenklerin konulması ile başladı.

Cumhuriyetin 87. yılı kutlamaları Atatürk Anıtına çelenklerin konulması ile başladı. Atatürk Anıtı önünde yapılan çelenk koyma törenleri sırasında aniden bastıran sağanak yağmurda kalan öğrenciler sırılsıklam ıslanırken törenler ertelenmeyip devam etti. Yaklaşık 20 dakika boyunca yağmurda ıslanan öğrenciler, ıslanmamak için şemsiyelerini kullanmak zorunda kaldılar.

Protokole özel çadır

Çelenk sunma töreni öncesi aniden bastıran aşırı yağış sonrası, Gölbaşı Belediyesi törene katılacak olan protokol üyelerinin ıslanmaması için özel çadırlar kurdu. Aşırı yağışta çadırların altında protokol üyeleri ıslanmazken, törene alanına getirilen öğrenciler ise aşırı yağıştan şemsiyeleri ile korunmak zorunda kaldı. Bu durum ise yoldan geçen bazı vatandaşların da tepkisine neden oldu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Karabulut, yağmura rağmen törene katılan öğrencilerin yanına giderek, öğrencilerin  Cumhuriyet Bayramını kutladı.

 

Protokol tam kadro katıldı

Çelenk sunma törenine Kaymakam Raşit Zengin, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erdal Özköroğlu, Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfettin Tuncer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Karabulut, Emniyet Müdürü Cihangir Kaya, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı İsa Albut, CHP İlçe Başkanı  Ercan Şimşek, MHP İlçe Başkanı Selçuk Dağdelener, Demokrat Parti İlçe Başkanı Mümtaz Sarıtaş, Saadet Partisi adına Yaşar Aslan, il genel meclis üyesi Mehmet Deveci, Belediye Meclis Üyeleri Hamit Mermer, Mehmet Atak, Nazım Kaşkatepe, Sami Özdemir, Adnan Koçak, Ahmet Çelebi, Hacer Varlık, birim müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

MHP'li Meclis Üyelerinden törene ilgi

Diğer çelenk sunma törenlerine nazaran, Belediye Meclis Üyeleri Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde yapılan çelenk sunma törenine daha fazla ilgi gösterdi. MHP'li meclis üyelerinin katılımı dikkat çekerken, AKP'den ise sadece Hacer Varlık katıldı.

Törene MHP'li üyelerden Hamit Mermer, Mehmet Atak, Nazım Kaşkatepe, Sami Özdemir, Adnan Koçak, Ahmet Çelebi katılırken, mahalle muhtarlarından ise sadece Şafak Mahallesi muhtarı Bayram Özkan törene katıldı. Sivil toplum örgütlerini temsilen ise törene GÖL-DER Başkanı İsa Ömercan, Sanayi Sitesi Kooparatif Başkanı Mehmet Aktay katıldı.

Törenden notlar

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Karabulut, saygı duruşu ve İstiklal Marşı esnasında sağanak yağışa aldırış etmeyip, elinde şemsiyeyi bıraktı. İstiklal Marşı'nın törene katılanlarca gür sesle okunması dikkatlerden kaçmazken, Kültür Müdürlüğünde aktif bir göreve sahip Banu Revan'ın tören alanında aldığı protokol üyelerinin ıslanmaması için aldığı önlem dikkatlerden kaçmazken, öğrenciler içinde aynı düşünceyi uygulamaya geçirmemesi de göze çarpan bir eksiklikti. Fen İşleri Müdürü Mehmet Odabaşı'nın bayram öncesi asfaltlattırdığı alan sayesinde, törene katılanların ayakları çamur olmaktan kurtuldu. Mehmet Atak, Hamit Mermer ve DP İlçe Başkanı Mümtaz Sarıtaş'ın samimi diyalogları dikkatlerden kaçmazken, Hamit Mermer “Gölbaşı'nda en çok sevdiğim ve takdir ettiğim siyasetçi Mümtaz Sarıtaş'tır.” Dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Rıza ÇELEBİ
28 Ekim 2010 Perşembe 18:55
KUTLU OLSUN.
Şanlı Tarihimiz Osmanlı İmparatorluğundan bizlere miras kalan cennet vatan sathını, milli ve manevi değerleriyle gazi ve şehit olma pahasına mücadele ederek bizlere emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti'ni, aynı duygu ve düşüncelerle yetişen TÜRK EVLADI, 21. Asrın Lider Ülkesi olma yolunda aşk ve şevk ile kendinden emin adımlarla büyük hedefine yürümektedir.
Milli ve manevi değerler uğrunda gazi olan şehit düşen atalarımız sizler kabirlerinizde rahat uyuyun, nur içinde yatın. Sizden devraldığımız şanlı sancağımız albayrağımızı sizlerin ulaştırmak isteyip de ulaştıramadığınız yerlerde dalgalandıracağız. Bundan emin olun.
CUMHURİYETİMİZİN 87. YILDÖNÜMÜ DEVLETİMİZE VE MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN.
85.99.193.31
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim