• BIST 9079.97
  • Altın 2322.589
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9683
  • Ankara : 15 °C
  • İstanbul : 14 °C
  • İzmir : 17 °C

Rant tartışması

11.03.2011 17:41
Rant tartışması
Ak Partililer İlçe Başkanlığında bir basın toplantısı düzenleyerek, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nın “Samimi değilsiniz” sözlerine cevap verdiler.


Ak Partililer İlçe Başkanlığında bir basın toplantısı düzenleyerek, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nın “Samimi değilsiniz” sözlerine cevap verdiler.  İmar Komisyon Üyeleri Hayati Çal ve Engin Çelik, Grup Başkanı Fatih Duruay ve İlçe Başkanı Ramazan Şimşek'in ortak düzenlediği basın toplantısında TEK Yapı Kooperatifi İmar Planı değişikliği ile yaşanan süreç basın mensuplarına anlatıldı. Grup Başkanı Fatih Duruay “Bizi enayi yerine koymak istediler” derken, Ak Parti İlçe Başkanı Ramazan Şimşek ise “Bugüne kadar halkın menfaatine çalıştık, bundan sonrada halkın menfaatine çalışırız” dedi.

 

Gayrimeşrunun yanında olmadık

İlçe Binasında gerçekleşen toplantıda konuşan Ak Parti İlçe Başkanı Ramazan Şimşek, Ak Parti'ye mensup olmaktan gurur duyduklarını ifade ederek “Şu ana kadar Gölbaşı'nın yanında ve menfaatleri doğrultusunda meşru olan her şeyin yanında olduk, gayri meşru hiçbir şeyin yanında olmadık. Bundan sonrada olmaya devam edeceğiz” dedi.

Belediyeye 77 dönüm yer kazandırdık

İmar Plan Komisyonun Ak Partili Üyesi Engin Çelik ise, plan değişikliğinin 9 Aralık'ta meclisten komisyona havale edildiğini ifade ederek “Konu komisyona geldiği zaman, bu konuyu görüştük ve komisyon başkanının acil işi çıktı. Bize bu esnada bu konuda çalışma yapıldığını ve Gölbaşı Belediyesine 37 dönümlük bir menfaat sağlandığını söylediler. Bizde bu plan çalışmasını görmek istedik. Daha fazla kazanım olup olmadığını öğrenmek için daha ciddi bir çalışma yapılmasını önerdik ve muhalif olduk. Plan üzerinde sağlıklı bir çalışma yapabilmek için sayısal değerleri istedik. Ancak bize verilen sayısal değerler her seferinde farklı farklı geldi. Değerlerin hiçbiri hiçbirini tutmuyordu. Biz bu konuda ciddi bir çalışma olmadığını fark edince bu plan değişikliğine red oyu verdik. Bu plan değişikliği de 2 kez komisyona geri çekildi. Eğer son planda Gölbaşı Belediyesinin 77 dönümlük bir kazancı varsa, bu Ak Partili üyelerin çabası ile olmuştur.” Dedi.

Demagoji yapıyorlar

Bilgilendirme toplantısında plan değişikliği konusunda kooperatife rant sağlayan ticari alanların kısıtlanması ve bu alanları sosyal donatı alanı olmasıyla ilgili CHP'nin önerisini kabul ettik. Ancak meclise geldiğimizde bize uzlaştığımız plan değil, kooperatif yönetimine rant sağlayan bir plan değişikliği önümüze sunuldu ve bizde rapora muhalif olduk. Biz muhalif olunca saat 16.15'te şimdiki ve bizim istediğimiz haliyle önümüze sundular ve biz red verdik.” Dedi. Engin Çelik şu an Belediye Başkanı ve MHP'li üyelerin yaptığı spekülasyonları “Demagoji” olarak değerlendirirken “Eğer Gölbaşı Belediyesinin kazancı 77 dönüme çıkarıldıysa, bu Ak Partinin sayesindedir” dedi.

Samimi olmayan kim

Komisyonun diğer Ak Partili Üyesi Hayati Çal ise , ilk plan ile son plan arasındaki farklılıkları haritalar üzerinde gösterdi. Çal, çabaları sonucunda belediyenin kazanımlarının artırıldığını ifade ederek “Bu kazanım Ak Parti'nin sayesinde oldu. Mecliste önümüze gelen plan, üzerinde anlaştığımız plan değildi. Biz o plana muhalif olacağımızı söylediğimizde, hemen komisyon raporunu değiştirip önümüze onaylamamız için getirdiler. Bizim bu kadar çabamıza rağmen, Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, bizi samimiyetsizlikle suçladı. Burada asıl samimi olmayan kim?” dedi.

Arkadaştan kastım belediye başkanı

Çal, planın son dakikada değiştirildiğini ve o planın kendilerine vermediği iddia ederek “Orada arkadaşın biri “Samimi değiller” dedi. Ben kimin samimi olup olmadığını sizlerin takdirine bırakıyorum. Basın mensuplarının “Arkadaştan kastınız Belediye Başkanı mı?” sorusuna ise Çal “Evet arkadaştan kastım Belediye Başkanı” diye cevap verdi.

Yetim hakkı yedirmeyiz

Tekrar söz alan Ak Parti İlçe Başkanı Ramazan Şimşek, grup olarak aldıkları karar doğrultusunda bireysel menfaatler üzerine gitmediklerini belirterek “Bizim amacımız toplumsal menfaatler doğrultusundadır. Önceliğimiz Gölbaşı ve Gölbaşı Belediyesinin menfaatleridir. Burada tüm Gölbaşı halkının menfaatini ön planda tutmaya çalışıyoruz. Burada tüyü bitmemiş yetimin hakkı önemli bir şey ve bizde bunu böyle istedik. İstediğimizde oldu. Burada bu kazanımların Gölbaşı Belediyesine kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Şüphe duyduk

Ak Parti Grup Başkanı Fatih Duruay ise mecliste yaşanan tartışmaların kamuoyuna yansıdığını ifade ederek “Sağ olsun İmar Komisyonu üyesi arkadaşlarımız, komisyonda büyük mücadeleler verdi. Gelen planlarda da gördüğünüz gibi ilk planda belediyeye 37 dönüm gelmişti. Toplantıda komisyon başkanı Nizamettin Çakır bunu “Oylayalım gitsin” dedi. Bende tamam oylayalım ama şerhimizi koyarız dedik. O an oylamadılar, daha sonra dışarı çıktığımızda Nizamettin Çakır bana “Ne var bunda imzalasanız verseniz ne vardı?” dedi. Bende ona bu planda ticari alanların artırıldığını ve haberi olup olmadığını sordum ve Nizamettin Çakır'da bana “Benimde haberim yok” dedi. Bunu yemin ederek söyledi. İmar planı ile ilgilenen bir bayan var ona da sorum “Oda yok” dedi. Belediye Başkanı Erol Gündüz'de ordaydı ona da sorduk “Oda benim haberim yok” dedi. Ancak bunları söylerken suçlanarak söylediler. Bu arkadaşların plandan haberi yok. Ne başkan yardımcısının, nede imarı yapan bayanın bu değişikliklerden haberi olmayınca bizde doğal olarak şüphelendik.” Dedi.

Plan “Sağılacak inek gibiydi”

Tek yapı kooperatifinde 15 tane ticari alan var. Şimdi oraları alıp satıyorlar. Üstleri konut alanı, altları ticari alan. Burada zaten ticari alanlar var ve bu planla artırılmak isteniyor. MHP'li Kadir Yanık'ın dediği gibi “Öküzün altında buzağı arıyorsunuz” değil, bu plan ilk geldiğinde “Sağılacak inek gibiydi” Ticari alanlar artırılmış ve birileri bundan rant sağlayacaktı. Orda ticari alana zaten ihtiyaç yok. Biz bu plana red verdik, istediğimiz şekle geldi, ama yine orda komisyon toplantısında bizim istişare istediğimiz gibi çıkmamış ve red verdik. Komisyonda değiştirilmeyen imar planı, CHP'nin grup odasında değiştiriliyor. Böyle bir şey olabilir mi? Önce yok olmaz diyorlar, sonra evet istediğiniz gibi olur diyorlar. Peki neden?” diye konuştu.

Şark kurnazlığı yapıyorlar

Toplantıya dinleyici olarak katılan Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Selim Kaymak ise bu planın son hale getirilmesinde Ak Partili üyelerin katkısı olduğunu ifade ederek “Burada şark kurnazlığı var. İlk plan geldiğinde size sadece kaymalar var denilmiş ve Gölbaşı Belediyesinin aleyhine olan bir plandı. Yani siz eski planı istemiş olmasaydınız, bugün Gölbaşı'nın yaklaşık 50 dönümlük bir yere gidecekti. Eğer Ak Partili üyeler bu konuda çaba sarf etmeseydi, bir şekilde ayak oyunlarıyla Gölbaşı'nın hakkı olan alanlar elinden alınmış olacaktı. Biz buna yönelmemiz lazım. Ak Partilileri bu konuda neden red verdiniz diyerek suçlamak yanlış olur.” Dedi.

Kooperatiften yana tavır aldılar

MHP'lilerin komisyon üyelerinin tabir-i caizse kendilerini “enayi” yerine koymak istediklerini ifade ederek “Bu planın komisyona geldiği günden bugüne kadar yaşanan bir süreç var. Defalarca yeni plan ortaya çıkardılar. hiç kimsenin haberi yok. Biz burada reddediyorsak, Büyükşehir Belediye Meclisinde de reddedilecek diye bir şey yok. Büyükşehir reddederse zaten gerekçelerini açıklar.

Bana göre bu plan ilk geldiğinden bu yana Gölbaşı Belediyesindeki bazı arkadaşlar Gölbaşı Belediyesinden ve Gölbaşı halkı yanından yana değil kooperatif yönünde tavır aldılar.” Dedi.  “Kimler bunlar” sorusuna ise Duruay “Bu planı kim getirdiyse onlar” diyerek cevap verdi.

Ruhsat verebiliyorlar

Duruay, MHP'li üyelerin ruhsat veremedikleri ve halkın mağdur edildiği yönündeki açıklamalarına ise belgeyle cevap verdi. Duruay, TEK Yapı Kooperatifi içinde verilen bir ruhsatı göstererek “Hani ruhsat veremiyoruz diyorlar ya ,bakın kooperatif alanı içinde verilmiş bir ruhsat” dedi.

Bizimkilere de Cumhuriyet Altını ver

Duruay, Yakup Odabaşı'nada sert sözlerle yüklenerek “Burada bu planda belediye menfaatleri korunduysa bu Ak Partinin başarısıdır. Belediyede ki bazı insanlar belediye menfaati yerine, kooperatif menfaatini korudular. İlk planda başkalarının, şimdiki planda belediyenin menfaatleri var. Biz ordan buraya getireceğiz, sen bana ve arkadaşlarıma samimiyetsiz diyeceksin. Bir plan verdi diye orda iki tane mimara altın ver. Bu arkadaşlarımız orda bir çok yer kazandırdı belediyeye.

Yav bunlara da samimiyetsiz diyene kadar “Cumhuriyet altını” verseydiniz” diyerek Odabaşı'na sitem etti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim