• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara : 12 °C
  • İstanbul : 12 °C
  • İzmir : 11 °C

Referandum öncesi “EVET” toplantısı

09.08.2010 11:32
Referandum öncesi “EVET” toplantısı
AK Parti, referandum sürecinde anayasa değişikliğinin kamuoyuna anlatmak için var gücüyle çalışıyor. Bu kapsamada Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Cemil Çiçek, Gölbaşı öğretmenevinde mahalle ve köy muhtarları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcile

 

Referandum öncesi “EVET” toplantısı

AK Parti, referandum sürecinde anayasa değişikliğinin kamuoyuna anlatmak için var gücüyle çalışıyor. Bu kapsamada Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Cemil Çiçek, Gölbaşı öğretmenevinde mahalle ve köy muhtarları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile bir araya gelerek, referandumda neden evet demeleri gerektiğini anlattı.

 

Toplantıya Ak Parti İl Başkanı Murat Alparslan, İlçe Başkanı Ramazan Şimşek, mahalle ve köy muhtarları, Ak Partili il genel ve belediye meclis üyelerinin yanı sıra Halk Eğitim Merkezi Müdürü Oğuz Yücel ve Turizm Ticaret Genel Müdürü Murat Bey Balta'nın katılması da dikkat çekti.

Evet için destek istiyoruz

Açılış konuşmasını yapan Ak Parti ilçe Başkanı Ramazan Şimşek, toplantıya katılanlardan referandum öncesi destek isteyerek “ Ülkemizin geleceği için, büyüyen bir Türkiye için referandumda  evet oyu çıkması gerekiyor. Bu yüzden referandum öncesi hepinizden destek istiyoruz. 2008'den beri ilçemize hizmet etmeye çalışıyoruz. ” şeklinde konuştu.

 

Ak Parti İl Başkanı Murat Alparslan ise 12 Eylül'de yapılacak olan halk oylamasının öneminden bahsetti. Alparslan,12 Eylülde oylanacak olan anayasa paketi bireysel hak ve hürriyetlere büyük rahatlama getirdiğini söyledi. Bunun bir seçim olmadığını ifade eden Alparslan “Muhalefet partileri, 12 Eylül'de yapılacak olan referandumu sanki bir seçimmiş gibi gösteriyor. Oysaki bu referandumda irade tamamen milletindir. Sandığa gittiğinizde sizden ricam elinizi vicdanınıza koyun. Temel hak ve demokrasi için sandıkta “Evet” demenizi bekliyoruz.” Dedi.

 

Demokrasinin önündeki en büyük engel CHP'dir

Çiçek Gölbaşı'nın sorunları olduğunu ancak bu sorunları zamanla açılabileceğini ifade ederek “Gölbaşı Ankara'nın gelişen bir ilçesi. Ankara'nın prestij ilçesi olma yolunda ilerliyor. Bir kısım sıkıntılar var. Hızlı geliştiği için alt yapı belli bir nüfusa göre hazırlanmış. Alt yapı ve elektrik sorunu hızlı gelişmeden dolayı yaşanan sorunlardır. Bunlar zamanla halledilir. Elektrik telleri yer altına alındı. Bir kısmı da alınacak. Bunun için kaynağımız ayarladık.” dedi.

 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Cemil Çiçek anayasa paketinin çoğu engelleri ortadan kaldırdığını belirterek muhalefete yüklendi.  Çiçek “Bu ülkede demokrasinin önünde en büyük engel CHP'dir.  Anayasa mahkemesine giderek ülkeye verdiği kayıpların hesabı yapılamaz. Bütün olaylara şaşı bakıyorlar. Bu referandumda da paketin içiyle ilgili bir eleştiri getirmek yerine siyasi eleştiri yapıyorlar. 12 Eylül günü oylanacak olan anayasa paketidir. Bunu halkın böyle bilmesi gerekir.”dedi.

 

Cemil Çiçek sözlerine şöyle devam etti; ''Peki kim demokrasiyi, hukuku savunuyor, kim bunların gelişmesine engel oluyor. Aziz milletimiz bunu çok iyi görüyor, çok iyi anlıyor. Bunların mantığı çok ama çok basit. Bunlar şunu söylüyor, 'Bu hükümet kazanmasın Türkiye kaybederse kaybetsin, bu hükümet başarılı olmasın, Türkiye büyümezse büyümesin, bu hükümet eser üretmesin Türkiye'ye ne olursa olsun'. Bugün anayasa değişikliğine karşı çıkmalarının tek ve yegane nedeni de işte bu. Fakat onlar ne kadar üzülürse üzülsün, onların üzülmesi için biz Türkiye'yi büyütmeye devam ediyoruz. Milletimizi de sevindirmeye devam edeceğiz. Anayasa değişikliğinin Türkiye'nin yararına olacağını bal gibi biliyorlar, biliyorlar ama kendilerine bile itiraf etmekten kaçınıyorlar, kulislerde söylüyorlar. Haklısınız ama ne yapalım diyorlar. Anayasa değişikliğinin Türkiye'yi şaha kaldıracağını, ekonomiyi, demokrasiyi, özgürlükleri uluslararası standartlara kavuşturacağını bal gibi biliyorlar, biliyorlar ama itiraf etmekten kaçınıyorlar.''

 

Ülkede çok ufak konuların bile günlerce konuşulduğunu ifade eden Cemil Çiçek “Ülkemizde bir YAŞ toplantısı vardı. Günlerce YAŞ'la kalktık, YAŞ'la yattık. Bizim ülkemiz haricinde hiçbir ülkede konular günlerce uzatılmaz.” dedi.

 

“Biz her şeyin hesabını halkımıza veriyoruz. Hiç siz muhtarlarımıza ve sivil toplum örgütlerine gelipte hesap veren birileri var mı? Yok. Çünkü biz siyasetçiyiz. Söz sahibi biziz ama yaptığımız işlerin hesabını verir, halkımızın sorunlarını ve isteklerini dinleriz.” Dedi.

 

Şu anda Hakim ve savcı atamalarında Adalet Bakanlığının fazla bir etkisi yok. Biz şunu istiyoruz kim yetkili kılındıysa, sorumluluk ve yetki onda olsun. Vatandaş yetkiyi bize veriyor. Ama bazı yetkiler bizde değil. Çok darbeli yollardan geçtik. Sorunlarımız var elbette. Sorun olmayan bir ülke olamaz. Bu sorunlar açılır, biz bu sorunları çözmek için buradayız. Türkiye'de bir demokrasi problemi var. Siz birilerini seçiyorsunuz ama bu seçtiğiniz insanların sizin adınıza ülkeyi yönetilmesi noktasında Türkiye'de problem var.  Demokrasinin sandık kısmını deldik, ama ülke yönetimi konusunda çok ciddi sıkıntılarımız. Var. Biz buna demokrasi açlığı diyoruz. Belli kurumlara siyasetin ve siyasetçinin girmesi yasak. Halen ülkedeki belli bir kısmı, aydınlardan bahsediyorum. Aydınlara göre vatandaş cahildir. Bu kayıtlarla da ortaya çıktı. Bu insanlara göre insanlarımız bidon kafalıdır. Bu onların çirkin tabiridir. Şu an Türkiye'de 60 yıldır yapılan haksızlıkların özünde yatan neden vatandaşın seçtiklerine güvensizliktir.”

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
sade vatandaş
11 Ağustos 2010 Çarşamba 20:10
memur ve siyaset
İlgili makamların dikkatini çekerim,siyasi toplantılara devlet memurları ne sıfatla katılır.
95.10.191.41
YAGİZ
10 Ağustos 2010 Salı 13:21
EVETTTTT
12 Eylül 2010 günü yapılacak referandumda “evet” diyeceğim.
Çünkü atanmış birkaç hâkimin değil, seçtiklerimin ülkemi yönetmesini istiyorum.
Çünkü askerin siyasete bulaşmamasını, askerin de sivil mahkemelerde yargılanmasını, askerin de sivil mahkemelerde hakkını aramasını istiyorum.
Çünkü anayasal kumların birbirinin hakkına tecavüz etmemesini, herkesin kendi sınırları içinde kalmasını istiyorum.
Çünkü ben de Avrupa insanının yararlandığı demokratik haklardan, insan haklarından, eğitim hakkından yararlanmak ve başörtümle okuluma devam etmek istiyorum.
Çükü derin devlet gibi yapılanmaların artık olmamasını, faili meçhullerin bitmesini, devlet içinde devlet gibi davranan, devleti kendi tekelinde gören zihniyetlerin temizlemesini istiyorum.
Çünkü darbeye teşebbüs edenlerin devam eden yargılamalarının akamete uğramadan adaletin yerini bulmasını istiyorum.
Çünkü siyasiler gibi, bir partinin yan kuruluşu gibi konuşan, beyanatlar veren, ihsas-ı reyde bulunan üst yargı mensuplarının geriye çekilmesin istiyorum.
Çünkü bir kısım dokunulmazlara dokunulmasını, tarafsız mahkemelerin oluşmasını istiyorum.
Çünkü azınlığın çoğunluğa artık hükmetmemesini istiyorum.
Çünkü halkın demokratik ve insan haklarıyla ilgili talepleri karşısında eli kolu bağlı hükümetlerin olmamasını istiyorum.
Çünkü Anayasamızın milletin değerlerini yansıtan geçek bir sivil sözleşme olmasını itiyorum.
Çünkü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin günlerce, hatta aylarca tartışarak çıkardığı bir kanunu birkaç hâkimin oturup çizmemesini, yok saymamasını istiyorum.
Çünkü TBMM’nin en üst çatı olmasını, istiklal savaşındaki yetkilerini kullanmasını itiyorum.
Çünkü halkın dediğinin olmasını, halkını cahil gören bir zihniyetin devrini tamamlamasını istiyorum.
Çünkü halkın oylarıyla gelen iktidarların muktedir de olmasını, birilerinin gölge etmemesini istiyorum.
Çünkü çıkarılacak anaysa paketinin verdiği moral ve güçle yeni baştan sivil bir anayasa yapılmasını ve gerekirse halkın onayına sunulmasını istiyorum.
Çünkü cuntacı yapılanmaların, darbe korkularının artık olmamasını istiyorum.
Hülasa tam bir hukuk devletimin, tam işleyen bir demokrasinin olmasını istiyorum
88.227.217.234
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim