• BIST 9713.32
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara : 26 °C
  • İstanbul : 25 °C
  • İzmir : 28 °C

SAKALINIZ YOKKİ SÖZÜNÜZ DİNLENSİN

28.12.2010 13:01
SAKALINIZ YOKKİ SÖZÜNÜZ DİNLENSİN
Yerel basınla kahvaltıda bir araya gelen CHP İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Ercan Şimşek ile CHP Belediye Meclis Üyesi Yusuf Aksakal, Hamit Mermer'in Gölbaşı halkından özür dilemesi gerektiğini söylediler.

Yerel basınla kahvaltıda bir araya gelen CHP İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Ercan Şimşek ile CHP Belediye Meclis Üyesi Yusuf Aksakal, Hamit Mermer'in Gölbaşı halkından özür dilemesi gerektiğini söylediler.

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Plan Daire Başkanlığının, Gölbaşı meclisinde tartışmalara neden olan, Hamit Mermer'in “Haksız çıkarsam istifa ederim” bile dediği tartışmalı Taşpınar 77 ada 5 parselle ilgili CHP'nin haklılığını ispat eden kanaat raporu sonra, CHP'li Ercan Şimşek ve Yusuf Aksakal kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi.

 

Mecliste sert tartışmalara neden olan Taşpınar 77 ada 5 parselde yapılan imar plan değişikliği ile ilgili sıcak gelişmeler devam ediyor. CHP'lilerin rant olduğunu iddia ettiği, MHP'li üyelerin ise böyle bir şey olmadığını savunduğu imar plan değişikliği ile ilgili son açıklama CHP'lilerden geldi.

 

BİZİ ÖNEMSEMEDİLER

Kahvaltı sonrası konuşan Ercan Şimşek, imar plan değişikliği ile ilgili mecliste bir çok sıkıntının yaşandığını ifade ederek “Biz Taşpınar 77 ada 5 parselde yapılan imar plan değişikliği ile ilgili görüşlerimizi o günde mecliste söyledik.  Problemi araştırıp, bu plan değişikliğinin sıkıntı yaratacağını ifade ettik. Meclis üyelerinin oy verirken bunu sorgulamasını istedik. Ancak bizim konuşmalarımızı önemsemediler ve konu ile ilgili bizim problem yarattığımızı öne sürdüler.”

 

İNKAR ETTİLER

“Olay yerel basına yansıdı. Yaptıkları açıklamalarda herhangi bir usulsüzlük ve kişi menfaati olmadığını söylediler. İnşaat artışı yok dediler, biz teknik ekibimize güveniyoruz dediler. Ancak söyledikleri sözlerin dayanağı yoktu. Konu hakkında bilgi sahibi değildiler çünkü temelleri yoktu. Yapılan imar değişikliği siyasiydi, ancak onlar bunu kabul etmeyip, inkar ettiler.”

 

UMARIM DERS ALIRLAR

“Biz durumun bizim dediğimiz gibi olacağını biliyorduk. Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Plan Daire Başkanlığı konu ile ilgili kanaatini resmi olarak açıkladı. Bizim haklılığımız ispat edildi. Umarım bundan sonra belediye meclis üyeleri bir karar vermeden önce araştırma yaparlar ve oy verdiğim karar nedir diye sorgulama yaparlar. Meclis üyelerimiz, başkanvekillerimiz, imar birimindeki yetkililer bundan umarım bir ders almışlardır. Bundan sonra daha dikkatli ve daha ciddi olurlar” dedi.

 

DAHA ÖNCE GERİ ÇEKİLMİŞTİ

CHP Belediye Meclis Üyesi Yusuf Aksakal ise yerel basına göstermiş olduğu destek nedeniyle teşekkür ederek konuşmasına başladı. Aksakal tartışmalı ,imar plan değişikliği ile ilgili daha önce yaptığı açıklamalarda usulsüzlük ve haksız kazanç olduğunu defalarca dile getirdiklerini beyan ederek “Biz CHP'li sadece 2 meclis üyesi olarak Gölbaşı'na hizmet etmek, gelişimine katkı sağlamak ve haksızlıklara dur demek için iş başına geldik. Taşpınar 77 ada 5 parselle ilgili imar plan değişikliği Nisan ayında gündeme getirildi. İtirazlarımız üzerine komisyona tekrar gönderildi. Sonradan tekrar meclise geldi. Biz CHP olarak buna karşı çıktık. “Plan değişikliği olursa haksız inşaat artışı olur” dedik. İmar komisyonu başkanı ile imar değişikliği yapılacak olan arsaya gittik. Bu konuyla ilgili açıklama yaptık.”

 

HAKLILIĞIMIZ İSPAT EDİLDİ

MHP'nin ilçe başkanı, bir meclis üyesi, imar komisyon başkanı kurumsal bizde bir açıklama yapma gereği duydular. O açıklamalarda bizim için “Boş konuşuyorlar, belgesiz konuşuyorlar, dedikleri kadar inşaat artışı yok” dediler.

Mecliste oylama esnasında bile bile kargaşa yaratıldı. Söz hakkı tanınmadı. Kadir Yanık üzerime yürüdü. Bizim muhalefetimize rağmen, imar değişikliği onaylandı. Biz CHP olarak red oyu vermemize rağmen, tutanaklara kabul oyu verdiğimizi yazdılar. Bizim meclisimizde onaylandıktan sonra, imar değişikliği Büyükşehir Meclisine gitti. Komisyona havale edildi. Komisyonda Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Plan Daire Başkanlığından görüş istedi. Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Plan Daire Başkanlığının Taşpınar 77 ada 5 parselle ilgili verdiği görüş şu “Başkanlığımızca yapılan değerlendirmede, plan değişikliği önerisi ile her ne kadar emsal 0.60 olarak korunuyor olsa da 0.00 kotu altında kalan alanların ve çatı arası kullanımlarının toplan emsal alanına dahil edilmesinin inşaat alanı artışı getirdiği bu nedenle (3) nolu plan notunda “0.00 kotunun altında kalan tüm alanlar, toplam emsal alanına dahil değildir” ifadesinin ve (4) nolu plan notunun iptal edilmesi halinde söz konusu önerinin uygun olacağı görüş ve kanaatine varılmıştır.” deniliyor.

 

BİZİ DİNLEMEDİLER

Biz daha önce yaptığımız açıklamalarda 3 ve 4 nolu maddelerin plan değişikliğinden çıkarılmasını söylemiştik. Ancak diğer meclis üyeleri bizi dinlemedi. Büyükşehir Belediyesi teknik ekibi siyasi karar veremez. Ancak Hamit Mermer, Nizamettin Çakır ve Selçuk Dağdelener o gün ne demişlerdi “Biz teknik ekibimize güveniyoruz”

 

OLUMSUZ KANAATE RAĞMEN, KABUL ETTİLER

“Büyükşehir Meclis Üyesi Kadir Yanık'ın da bulunduğu Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonunda ise Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Plan Daire Başkanlığının kanaatine rağmen “İnşaat alanı artışı getiren 0.00 kotu altında kalan alanların ve çatı arası kullanımların toplam emsal alanına dahil edilmemesinin irdelenmesi gerektiği görüş ve kanaatine varıldığı, hususları tespit edilmiş olup, yapılan değerlendirmede toplumsal amaçlı 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğinin onayı komisyonumuzca uygun görüşülmüştür.”

 

ÇELİŞKİLİ KARAR ALDILAR

“Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Plan Daire Başkanlığı olumsuz raporuna rağmen, komisyon kabul oyu veriyor. Ve o komisyonda Kadir Yanık'ta var. Kadir Yanık buradaki sıkıntıları çok iyi ve net biliyor. Burada bir çelişki var, komisyonda hem konunun irdelenmesi deniliyor, hem de kabul ediliyor. Burada komisyon raporuna irdelenmesi kelimesi konularak halkın ve gazetecilerin kafasının karıştırılması sağlamaya çalışıyorlar. Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Plan Daire Başkanlığı'nın sunduğu kanaat bizim görüşlerimizin doğru olduğunu ve yanılmadığımızı açıkça ortaya koyuyor. Siyaset etik yapılmalı. Gölbaşı'nda ki oylamada bilerek kargaşa yaratıldı. Bunların hepsi planlı. Yapılan açıklamalar raporlar vs. bunlar hepsi bir planın parçası.”

 

HALKTAN ÖZÜR DİLESİNLER

CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek halkın yanlış bilgilendirilmeye çalışıldığını ifade ederek “T.C. bir kanun devletidir. Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Plan Daire Başkanlığı'nın verdiği görüş bizim görüşlerimizin doğru olduğunu kanıtlıyor. Biz konu ile ilgili çalışma yaptık, araştırdık ondan sonra görüşlerimizi söyledik. Biz belgelerle konuşuruz. Ancak Gölbaşı Belediyesinde bir teknik çalışma olmadı. Kurumsal bir açıklama da yapmadı. Bizim CHP gurubu olarak sayısal üstünlüğümüz yok ama, biz doğruyu savunduk. Biz şu anda haksızlık olmadığını iddia eden kişilerden özür bekliyoruz. Biz özrü kendimize değil, halkımıza bekliyoruz. Çünkü halka ait kamunun malı kullanılarak, birilerine haksız kazanç ve menfaat sağlanmaya çalışıldı.”

 

KARA LEKEYİ YAPIŞTIRMASINLAR

İnsanlar yanlış yönlendirilmemelidir. “İrdelenmesi” ibaresi insanların kafasını karıştırmak için konulmuş bir ibaredir. Artık bu olaysan sonra Gölbaşı Belediyesinin hatalarını görmesi ve bu hatalara karşı önlem alması gerekiyor. Ben imar plan değişikliği ile yapılan görüşmelerde söz alarak meclis üyelerine yanlış yaptıklarını, red oyu vermeleri gerektiği konusunda resmen yalvardım. Bundan sonra o yanlış kararı alanlar harekete geçerek, Büyükşehir Belediyesinde komisyona tekrar iade edilen kararı iptal ettirmesi gerekiyor. Onlar kendilerine bu kara lekeyi yapıştırmasınlar.”

 

RANTÇILARA FIRSAT VERMEYİZ

Meclis üyelerimizin sağduyulu olması gerek. Bu karar neden acele bir şekilde geçirilmek istendi? Bu kararı aldırmak isteyenlerin art niyetleri açıkça belli oluyor. Plan yapıyorlar, ama planları tutmadı. Bu planlar Bağdat'dan dönmezse, Şam'dan döner. Biz bu konu ile ilgili Şam'a kadar da gideriz. Konu büyükşehirde kabul edilirse konuyu yargıya mutlaka taşıyacağız. Gölbaşı çok büyük ve gelişen bir yer. Rantıda fazla. Ancak biz bundan sonra rantçılara fırsat bırakmayacağız” dedi.

 

Taşpınar 77 ada 5 parselle ilgili daha önce yapılan haberler

 

 
PLAN DEĞİŞİKLİĞİ
CHP'li üyeler bu plan değişkilğindeki 3 ve 4 . maddelerin inşaat artışı ve haksız kazanç sağladığını iddia etmişlerdi.
BÜYÜKŞEHİR İMAR VE ŞEHİRCİLİK DAİRE BAŞKANLIĞININ VERDİĞİ KANAAT
Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Plan Daire Başkanlığının verdiği kanatte imar plan değişikliğinin 3 ve 4. maddelerinin fazladan inşaat alanı yaratıldığı belirtildi. Bu kanı CHP'liler tarafından biz haklıyız şeklinde değerlendirildi.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMARVE BAYINDIRLIK KOMİSYON KARARI
Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonunda ise Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Plan Daire Başkanlığının kanaatine rağmen komisyonda plan değişikliği kabul edildi ancak, Büyükşehir Belediye meclisine gelmeden komisyon kararı geri çekildi.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
KOYunCU
30 Aralık 2010 Perşembe 11:12
ETTİ YA
yusufBEY HAMİT MERMER SÖZÜNÜ TUTDU İSTİFA ETTİ.AMA SÖZÜNÜN ERİDİR YAKINDA MECLİS ÜYELİĞİNDENDE İSTİFA EDER YAKUP BAŞKANIN BİR NUMARALI ADAMIDIR..
88.230.215.242
büyükşehir
29 Aralık 2010 Çarşamba 17:05
komisyon
yusuf bey chp nin büyükşehir imar komisyonundaki arkadaşdan bilgileri aldıktan sonra açıklama yapsaydı daha iyi olurdu çünkü ordaki irdeleme kelimesinin yanlış yazıldıgını chp komisyon üyesi arkadaş farketti ondan dolayı komisyona geri çekildi gölbaşı belediyesinden geçen karar aynen büyükşehir imar komisyonundan oybirligiyle geçti saygılar
88.230.228.83
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim