• BIST 9772.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara : 24 °C
  • İstanbul : 21 °C
  • İzmir : 22 °C

Saltanat Sona Eriyor... 2

03.03.2011 10:35
Saltanat Sona Eriyor... 2
Gölbaşı Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özcan Aydoğdu'nun kaleme aldığı "Saltanat Sona Eriyor.." isimli yazı dizisi başlıyor. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nın görevi devralışından itibaren yaşadıkları yaptıklarını bu yazı dizisinde okuyabil

Karagedikli 3 işçiyi çıkardı

Yerel seçimlerden MHP'nin adayı Yakup Odabaşı'nın galip ayrılması ile birlikte siyasi linç politikaları da devreye girmeye başladı. Karagedik Mahallesinde Ak Parti'nin oylarının, MHP'den çok fazla olmasının faturası Gölbaşı Belediyesi'nde çalışan biri böbrek hastası 3 Karagedikli işçiye kesildi. Yerel seçimler sonrası Metin Körükçü, Mehmet Kütük ve Ercan Pektaş isimli Karagedikli sözleşmeli işçilerin, Gölbaşı Belediyesindeki işlerine son verildi.

 

Koltuk Kavgası ilk zamanlarda başladı

Seçimlerin ardından Gölbaşı Belediyespor Kulübü başkanı Fikret Akliman kulüp başkanlığından istifa etti. Akliman'ın istifası sonrası, Gölbaşı Belediyespor kulübü olağan üstü kongreye gitme kararı aldı. Nitekim seçime gidilene kadar başkanlık yarışı kızıştı, Mehmet Atak ve o dönem MHP meclis üyesi olan Hamit Mermer, Kulüp Başkanlığına Nazım Kaşkatepe'yi getirmek isteyen Yakup Odabaşı ve Kadir Yanık'a kazan kaldırdı. Yaşanan tartışmalar, kavgalar, Mehmet Atak'ın desteklediği Ali Atsız'ı kulüp başkanlığına getirdi. Daha sonraları ise Odabaşı'na karşı kulüp başkanlığına getirilen Ali Atsız, bu başkaldırış karşısında kulübe belediye tarafından maddi ve manevi destek alamadı.

 

Hani rozeti çıkarmıştın?

“Parti rozetimi çıkardım” diyerek işe başlayan Odabaşı'nın bu sözünde samimi olmadığı, Haşlak zamanında bürokrat olarak görev yapan Erol Eraslanoğlu ve Erdoğan Kurtoğlu'na sergilediği tavırlar nedeniyle de açık açık belli oldu. Bürokratları yer değiştirme ve atama yetkisi elinde olan Odabaşı, bu yetkiyi sonuna kadar kullandı. Haşlak'ın Özel Kalem Müdürü Erdoğan Kurtoğlu'yu Bezirhane mahallesinde görevlendirirken, Haşlak'ın Yapı Kontrol Müdürü olan ve müdürlük kadrosu bulunan Erol Eraslanoğlu'nu da Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde Ziraat Mühendisi olarak görevlendirdi.

Gölbaşı Taraf'a ambargo uygulandı

Şimdi olduğu gibi, o dönemde de doğruları korkmadan yazan Gölbaşı Taraf ise, muhalif yazılarından dolayı Gölbaşı Belediyesinin ambargosu ile karşı karşıya kaldı. Gölbaşı Belediyesi Basın Bürosu, tüm basın mensuplarına gönderdiği haber bültenlerini, Gölbaşı Taraf'a göndermedi. Nitekim Gölbaşı Taraf, ilkeli yayın anlayışından taviz vermedi. Gölbaşı Belediyesinin haber ajanslarına gönderdiği haberleri, diğer basın mensuplarından temin ederek, yayınlamaya devam etti. Daha sonraları ise bu ambargo kalktı.

Bal tutan parmağını yaladı

“Bal tutan parmağını yalar” atasözü Odabaşı döneminde de, atalarımızın ileriyi ne kadar gördüğünü ve doğru sözleri söylediğini bir kez daha ispatladı. Gölbaşı Belediyesine ait Petrol Ofisi Tesisleri sessiz sedasız bir şekilde, seçimlerde Odabaşı'nı kayıtsız şartsız destekleyen Mahmut Aksoy'a ihale usulüyle verildi. Gerçekler belediye tarafından açıklanmasa da Mahmut Aksoy, MHP İlçe Başkanlığı adaylık açıklamasında ihaleyi alan firmanın kendisine ait olduğu daha sonraları kabul etti. Petrol Ofisi Tesislerinin işletmesini alan Mahmut Aksoy'un, yeri otel projesi yapılacağı bahanesiyle, Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi'nin göle bakan kısmında kalan yeri ile takas edildi. Mahmut Aksoy bu işten zarar etti dese de, mevcut işletme hala kullanılıyor.Hem de aylık 1,500 civarında komik bir rakama….

Bardakçı dayanamadı gitti, biri cezaevinde diğeri ifade verdi

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Gölbaşı'na hizmet etmek için kadrolarını kurmak için kadrolarını kurmaya başladı. E. G'yi İmar İşleri Müdürlüğü'ne, İ.B'yi Yapı Kontrol Müdürlüğü'ne, çok değerli bir isim olan Emin Bardakçı'yı ise Belediye Başkan Yardımcılığına atadı. Nitekim Emin Bardakçı, Gölbaşı Belediyesi içinde yaşanan entrikalara ayak uyduramadı ve istifa etmek zorunda kaldı. Kamuoyuna ise istifa nedeni sağlık sorunları şeklinde açıklandı. O zamanların Yapı Kontrol Müdürü olan İ.B. Bardakçı'nın istifasının ardından, Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirilen E.G.'nin yerine İmar Müdürlüğüne atandı. Son dönemde İ.B. rüşvet aldığı iddiasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, Belediye Başkan Yardımcısı E.G.  ise “Naylon Fatura” aldığı gerekçesiyle ifade verdi.

 

devamı gelecek....

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
gerderli bekir
20 Mart 2011 Pazar 19:47
OKADARRRR
Değerli yorumcumuz, her görüşe eşit mesafede durmakla birlikte; hakaret, küfür, aşağılama vb. içeren, toplumsal hassasiyetleri zedeleyici nitelikteki yorumları yayınlayamıyoruz. Kriterlerimize uygun olarak yeniden yorum yazmanızı diler, ilginize teşekkür ederiz...
95.15.113.237
başkan
20 Mart 2011 Pazar 16:28
başkana
başkan aldıgın 10 aracın reklamını güzel yapıyosun helal ama su işçilerin 2 aydır zamlarını hala vermemişsin bu ne iştir.birsözleşmeyapamayacak kadar aciz durumdamı belediye
78.186.120.96
ZEYNEL KOYUNCU
04 Mart 2011 Cuma 09:25
ÜZÜLÜYORUM HALİMİZE
SATIN GÖLBAŞI TARAF YAZARIMIZ ÖZCAN BEY BEN SAYIN BAŞKANIMIZ ODABAŞI BAŞKAN OLDUĞUNDAN BERİ GEREK MEDYA YOLUYLA GEREK İÇ HİZMETLE TAKİP EDİYOYORUM ŞU GELDİĞİMİZ O O GÜNDEN BU YANA BAKARSAK SİZİNDE YAZDIĞINIZ GİBİ SAYIN ESKİ İMAR MÜDÜRÜ İ.B. BEY YOLSUZLUKTAN GÖZ ALTINDA SAYIN BAŞKAN YARDIMCISI E.G. BEY GENE AYNI DURUMDAN İSTİFA ETTİ ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ İHSAN BEYDİ SANIRSAM VATANDAŞIN SORUNLARINI NOTLARINI NE BAŞKANA İLETİYOR NEDE GÖRÜŞTÜRÜYOR BAŞKANIMIZA GELİRSEK SUÇSUZ YERE ONUN BUNUN EKMEĞİYLE OYNUYOR İŞTEN ÇIKARTIYOR GARİBANLARI SAYIN BAŞKAN ROZETLE DEĞİL, SİZE YAKIŞAN BİR BELEDİYE BAŞKAN SIFATIYLA YANAŞIN VATANDAŞA ANLIYACAĞINIZ GİBİ ÖZCAN BEY DAHA SAYMAKLA BİTMEZ BELEDİYENİN SORUNLARI AMA BEN BU VATANDAŞA ACIYORUM ÇABALADILAR ETTİLER BİR UMUT OLUR DİYE AMA ŞİMDİ VAY HALİMİZE NEYSE HERKEZE TEŞEKKÜREDERİM ÖZELLİKLE ÖZCAN BEYE
78.169.170.148
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim