• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara : 21 °C
  • İstanbul : 16 °C
  • İzmir : 18 °C

Saltanat Sona Eriyor...

02.03.2011 11:28
Saltanat Sona Eriyor...
Yakup Odabaşı, 29 Mart yerel seçimlerinden önce aldığı halkın desteğini yavaş yavaş kaybediyor. Peki neden?

Gölbaşı Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özcan Aydoğdu'nun kaleme aldığı "Saltanat Sona Eriyor.." isimli yazı dizisi başlıyor. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nın görevi devralışından itibaren yaşadıkları yaptıklarını bu yazı dizisinde okuyabileceksiniz....

 

Yakup Odabaşı, 29 Mart yerel seçimlerinden önce aldığı halkın desteğini yavaş yavaş kaybediyor. Peki neden?

29 Mart mahalli idareler seçimleri öncesi geniş kitlelerin ve halkın desteğini alan MHP'nin adayı Yakup Odabaşı, kan kaybediyor. Göreve gelişinin ikinci yılını bitirmek üzere olan Başkan Yakup Odabaşı, seçim öncesi  projelerini hayata geçiremeyen birisi olarak karşımıza çıkıyor. Yerel iktidarda 2 yılını tamamlamak üzere olan Yakup Odabaşı döneminde yaşanan hadiseler ise Odabaşı'nı bugünkü zor günlerine kadar sürükledi.

“Parti rozetimi çıkardım” dedi ama…

Yakup Odabaşı'nın Gölbaşı Belediye Başkanlığı devir teslim töreninde yaptığı konuşma, eski belediye başkanı Abdulnasır Haşlak ile Yakup Odabaşı arasında yaşanacak tartışmalarında işaretçisi oldu.  Devir teslim töreninde “Parti rozetimi çıkardım” diyen Yakup Odabaşı'nın iki yıl içinde yaptığı uygulamalar ise bu söyleminin yanlış olduğunu da gözler önüne serdi.

İlk kazıkta geri adım attı

MHP'li Yakup Odabaşı'nın ilk meclis toplantısında Gölbaşı Belediyesinin belediyeye ait sosyal tesislerin kullanım ücretlerini 300 TL olarak belirlenmesi kamuoyunda tepkilere neden olurken, Odabaşı daha sonra tepkiler üzerine geri adım attı. Yeniden meclis kararı alan Odabaşı, belediyeye ait sosyal tesislerin kullanım ücretlerini ilk saat için 300, diğer devam eden her saat için 50 TL olarak belirledi.

Alt geçiti söz verdi, topu büyükşehire attı

Yerel seçim öncesi seçim beyannamesinde, Gölbaşı'nın ikiye bölünmüşlüğünü Kent Konseyleri kararları neticesinde çözeceğini ifade eden Odabaşı, meclis kararı ile  Haşlak döneminde güç bela Ankara Büyükşehir Belediyesinden alınan alt geçit yapım yetkisini Büyükşehir Belediyesine tekrar iade etti. Nitekim, Odabaşı'nın meydanlarda ve seçim beyannamesinde bahsettiği Kent Konseyinde ise bir türlü sonuca ulaşılamadı. “Gölbaşını birlikte yöneteceğiz. Kent Konseyinin kararlarına saygı duyacağız” diyen Odabaşı, bugüne kadar Kent Konseyini işlevsel hale getirse de, Kent Konseyinin bugüne kadar Gölbaşı'na fayda sağlayacak bir katkısı olmadı. Akademisyenlerden ve teknik kişilerden oluşması gereken Kent Konseyi, son dönemde yapılan yeni yapılandırma ile birlikte Muhtarlar Derneği'nin aratmazken, Kent Konseyi başkanlıklarına belediye başkan yardımcılarının getirilmesi, Kent Konseyinin belediyenin kontrolünde olduğunu da gözler önüne serdi.

Büyükşehir alt geçite el atınca, alternatif proje hazırladı

Alt geçit yapım yetkisini Büyükşehir Belediyesine iade eden Odabaşı, alt geçiti seçim malzemesi ve siyasi şov olarak kullanmaktan da geri kalmadı . Devlet Bakanı ve bölge milletvekili Cemil Çiçek ve Büyükşehir Belediyesinin alt geçitle ilgili çalışmalarının olduğu kamuoyunda konuşulmaya başlamasının ardından, yeni yılda basın mensupları ile bir araya gelen Odabaşı, Konya Yolu için hazırladığı alternatif projeyi de basına tanıttı. Odabaşı'nın bu tavrı ise AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hakan Han Özcan'ın tepkisine neden oldu. Özcan, Yakup Odabaşı'nı siyasi şov yapmakla suçladı.  Projenin ayrıntılarını önce paylaşacağız diyen Başkan Odabaşı daha sonra, proje ayrıntılarının basın mensupları tarafından istenilmesi karşısında ise “Olmayan projenin nasıl ayrıntılarını vereyim” diyerek topu yine taca attı.

Projeleri ve hayalleri büyüktü

Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, belediye başkanlığı görevini devralışının hemen ertesinde yapılan Belediye Meclis toplantısında 5 yıllık dönemde yapmayı düşündüğü işleri sıraladı. İmar, toplu konut ve kentsel dönüşüm, sanayi, ekonomi, istihdam,turizm, ulaşım, eğitim, kültür, sağlık, sosyal, çevre temizlik, spor, tarım, hayvancılık ve AB projeleri konularında yapacaklarını sinevizyon gösterisi eşliğinde meclis üyelerine sunan Odabaşı, bu projelerin çoğunu yerine getiremedi. Odabaşı'nın ulaşım konusunda ki projeleri ise dikkatlerden kaçmadı. Seçim öncesi alt geçidin “Kent Konseyleri kararları doğrultusunda yapacağız” diyen Odabaşı, koltuğa oturur oturmaz bu ibaresini “Kent Konseyleri kararları doğrultusunda alt geçidin Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılmasını sağlayacağız” şeklinde değiştirdi.

İşçi maaşlarını ödeyememişti

Göreve gelişinin ilk ayında Bellas Ltd. Şti bünyesinde çalışan işçilerin maaşlarını ödemeyen Odabaşı, Ak Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hakan Han Özcan'ın tepkisiyle karşı karşıya kaldı.Yaptığı açıklama ile işçilerin maaşlarının ödenmesini isteyen Hakan Han Özcan'ın dileği 1 hafta sonra yerine geldi. İşçilerin maaşları ödendi. Yakup Odabaşı o günden bugüne işçi maaşlarını düzenli olarak ödedi.

Orta refüje kaçak yol açtılar

Belediye Başkanlığı görevini devralan Yakup Odabaşı ve ekibi, işin acemiliği ile her yetki bizde zannetti, ancak yanıldı. Gölbaşı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, yetkisi Büyükşehir Belediyesinde bulunan Şehit Selami Atabey Caddesinin orta refüjüne kaçak tali yol açma girişiminde bulundu. Yerel basın tarafından fark edilen olay, kamuoyuna yansıdı. Gölbaşı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ger adım atarak, açtıkları yolu tekrar kapatmak zorunda kaldı.

Parti rozetini bir türlü çıkaramadı

“Parti rozetimi çıkardım” diyen Odabaşı bu sözünde samimi olmadığını, Haşlak döneminden kalan bürokratlara istifa et baskısı uygulaması ve Haşlak döneminde Özel Kalem Müdürlüğünde sekreter olarak görev yapan Pınar Çelik isimli bayanı Gölbaşı'ndan 30 km uzaklıkta bulunan Karagedik Mahallesinde görevlendirmesi ile göstermiş oldu.

  

Devamı gelecek.... 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim