• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara : 18 °C
  • İstanbul : 19 °C
  • İzmir : 25 °C

Saltanat Sona Eriyor... 5

07.03.2011 10:54
Saltanat Sona Eriyor... 5
Yakup Odabaşı, 29 Mart yerel seçimlerinden önce aldığı halkın desteğini yavaş yavaş kaybediyor. Peki neden?

Andezite önem veriyoruz demişti ama….

Gölbaşı Belediyesi Mezarlığı girişinde adına festivaller düzenlenen ve Gölbaşı'nın değeri olarak kabul edilen Andezit Taşı yerine, Nevşehir Taşı kullanıldı. Başkan Odabaşı o dönem Kanal B televizyonunda katıldığı canlı yayında andezit taşı için “Sadece Ankara'ya değil, tüm Türkiye'ye hatta dünyaya bu dayanıklı ve kolay işlenebilir taşın tanıtılması gerektiğine inanıyoruz. Fakat maalesef Çin furyası bu alanda da kendisini göstermiştir. Çok daha kalitesiz ve çabuk yıpranabilen ithal granit taşa rağbet, Andezit Taşı imalatçılarımızı oldukça etkilemiştir. En somut örneği, Gölbaşı belediye binamızda bile defolu ithal taşı görüyoruz. Arzu ederdim ki belediye binamız Andezit taşımız ile süslenseydi, hem güzel bir sunum hem de örnek teşkil etseydi.” demişti. Ancak Odabaşı'nın söylemlerinin aksine mezarlık girişine Gölbaşı'nın değeri yerine Nevşehir Taşı'nın kullanılması Odabaşı'nın andezite değer vermediğini gösteren bir işaretti. Tepkiler nedeniyle Odabaşı daha sonra mezarlığın arka giriş kapısında andezit taşını kullandı.

 

Yüksel Özbek'e özel meclis kararı çıkmıştı, Odabaşı engelledi

Yüksel Özbek'in Yağlıpınar mahallesinde kaçak evi olduğu haberinin yayınlanmasının ardından Ak Partili ve MHP'li Belediye Meclis Üyelerinin meclise sunduğu “Yıkım kararı alınan yerlerin 1/1000'lik imar planı yapılana kadar yıkım kararının ertelenmesi” önergesi ise “tesadüfün bu kadarına da pes” dedirtti. Yıkım kararlarının ertelenmesini içeren karar diğer ayki meclis toplantısında Başkan Odabaşı tarafından meclise iade edildi. Başkan Odabaşı yasal olmayan bu karara karşı uyguladığı tavır ile de takdir topladı.

“Defin”e Avcıları….

Gölbaşı 2009 yılının 10 Aralık'ında yine ulusal gazete manşetlerini süsledi. İlçe dışı definlerden Gölbaşı Belediyespor Kulübüne zoraki bağış alındığı haberi büyük yankı uyandırdı. O dönem Başkanvekili olan Ahmet Çelebi ise gazetecilere bu bağışın alındığını doğrulayan bir beyanat verdi. Ahmet Çelebi çok sonraları yine mezar tartışmasının yapıldığı bir meclis toplantısında söz alarak “Gazeteciler bana kumpas kurdu” dedi. Basının ve kamuoyunun tepkisi o dönem zaten sıkıntılı bir şekilde oturan Ali Atsız'ı bunalttı. Gölbaşı Belediyesi tarafından maddi destek alamayan Ali Atsız ve yönetimi tepkilere dayanamayıp, olayın gazetelerde yayınlanmasından 13 gün sonra istifa etti. Ali Atsız'ı kulüp başkanlığına getiren Atak, daha sonraları başkan adayı olmayacağım beyanatına rağmen, “U dönüşü” yaparak, kulüp başkanlığına oturdu. Atak'ın kulüp başkanı olması ile birlikte Atsız ve Atak'ın arası açıldı, hatta durum yumruklaşmaya kadar gitti. Atak ve Atsız şimdilerde geçmişi unutup, geleceğe bakıyor, elele verip  ve Gölbaşı için proje üretmeye devam ediyorlar.

Makam saltanatı devam ediyor…

Odabaşı, öz yeğenini kendine koruma olarak görevlendirmiş, Bellas Ltd.Şti'inde işe başlatmıştı. Korumanın kullandığı Gölbaşı Belediyesine ait 06 DRT 43 plakalı binek hizmet aracının özel işlerde kullandığı ve sanki kendi şahsi malı imiş gibi gece gündüz evinin önünde durması vatandaşların tepkisine neden olmuş ve Gölbaşı Taraf bu habere yer vermişti. O günden bugüne değişen pek bir şey olmadı, Gölbaşı'lının her kuruşunda hakkı olduğu makam araçlarından bazıları hala özel işlerde kullanılmaya devam ediyor.

 

Boru meselesi kapandı gitti

Gölbaşı Belediyesi zaman zaman farklı iddialarla gündeme geldi. Tarihler 26 Aralık 2009'u gösterdiğinde Gölbaşı Belediyesinin ASKİ'ye ait beton borularını, izinsiz olarak almak ve tıra yüklemek istedikleri iddia edildi. İddiaları öne süren ise ASKİ Gölbaşı Müdürü Veli Yıldız'dan başkası değildi. Boruların ASKİ'ye ait olduğunu iddia eden Yıldız, suç duyurusunda bulunacaklarını söylemişti. Gölbaşı Belediyeside yazılı bir açıklama yaparak kamuoyuna boruların kendisine ait olduğunu söyleyip, boruların faturalarını basına sunmuşlardı.

Bardakçı dayanamadı gitti

İlk geldiğinde olukça eleştirilen ancak daha sonraları Gölbaşı'na faydalı olabileceğini kanıtlayan Emin Bardakçı, baskılara dayanamayıp istifa etti. Üzerinde yoğun siyasi baskıların oluştuğu Belediye Başkan Yardımcısı Emin Bardakçı'nın annesinin rahatsızlığını öne sürerek 2010 yılının Ocak ayının başlarından, Gölbaşı Belediyesindeki görevinden istifa etmişti.

MHP'li belediyeye greyder jesti

İhtiyaç fazlası olduğu öne sürülen Champion marka greyderin  MHP'li Konya Ereğli Kutören Belediyesine bedelsiz olarak devredilmesi kararlaştırıldı. Karar meclisten çıktı ancak, Başkan Odabaşı'nın hizmet yetersizliği eleştirisinde “Kolay değil, yetiştiremiyoruz, hizmet alanımız genişledi” demesine rağmen greyder MHP'li belediyeye devredildi.

Sokağa çıkamazlar demişti

Odabaşı 2010 Şubat ayının meclis toplantısında kendisi hakkında yapılan eleştirilere dayanamayıp “Ben mümkün mertebede geçmişle ilgili konuşmak istemiyorum, ancak konuşursam bazıları sokağa çıkamaz. Evlerine de haciz gelir. Ama ben bu dedikoduları sevmiyorum.” Diyerek eski yönetimi zan altında bıraktı. Ancak göreve gelişinin ardından 2 yıl, o sözleri söylemesinin ardından 1 yıl geçmesine rağmen, Odabaşı bu söylemini hala ispatlayamadı. Eski Belediye Başkanı Abdulnasır Haşlak'ta bu açıklamalar karşısında basın toplantısı düzenlemiş, bu söylemlere “Seni engelleyen mi var? Git konuş, savcılığa ver” diyerek cevap vermiş, hem belediyenin 1 yılını değerlendirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
murat karakurt
09 Mart 2011 Çarşamba 01:17
tulumtaş bld yesi gölbaşında
SAYIN BAŞKAN VE MEÇLİS ÜYELERİ ,ATANAN BŞK YRD CILARI MÜDÜRLER ŞUAN ORDA O MAKAMDAYSALAR BEN VE BENİM GİBİ ON BEŞ YİRMİ KİŞİYE BORÇLULAR AMA ŞUAN BENİ TANIMAZLAR NEDEN ÇÜNKÜ İŞLERİ BİTTİ HAKIMI HELAL ETMİYOR UM
212.175.144.3
helal
08 Mart 2011 Salı 17:14
olsun
bu kadar acımasızca yorumlar ıcın gercekten helal olsun ahıretten konusupda kul hakkı yemek, iftira atmak en büyük gunahtır. ozaman kım sana ahirette hesap sorcak sayın servet bey
78.186.120.203
servet
07 Mart 2011 Pazartesi 13:17
normal
eeeeee hep makamdan önce kapı kapı dolanan başkan makama oturunca milleti kapısının önüne yığdı neredeyse kibirinden muhatap olmayacak insanın burnu çok havada olunca yerlerde sürünmeye mahkümdurBENDE YEMİN EDERİMKİ BU BAŞKANA OY VERDİM AMA BİN PİŞMAN OLDUM AHİRETTE İKİ ELİM YAKANDADIR
88.226.56.54
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim