• BIST 10045.74
  • Altın 2427.372
  • Dolar 32.4375
  • Euro 34.7804
  • Ankara : 15 °C
  • İstanbul : 14 °C
  • İzmir : 20 °C

Sanata siyaset bulaştı

26.10.2009 13:41
Sanata siyaset bulaştı
Bu yıl 6. sı düzenlenen Geleneksel Mogan Şiir Akşamları birçok davetlinin katılımıyla Cumartesi akşamı Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Geceye Edebiyata ve şiire uzun yıllar emek vermiş olan iki şair Yavuz Bülent Bakiler ve

Bu yıl 6. sı düzenlenen Geleneksel Mogan Şiir Akşamları birçok davetlinin katılımıyla Cumartesi akşamı Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Geceye Edebiyata ve şiire uzun yıllar emek vermiş olan iki şair Yavuz Bülent Bakiler ve Ali Akbaş, şiir akşamlarına renk katarken, ayrıca geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda usta oyuncu ve şair Semih Sergen, ressam ve şair M.Halis Bozkurt ile Mehmet Nuri Parmaksız, Gölbaşılı şiir dostlarıyla buluştu.

            Şiir Akşamlarına Kaymakam Raşit Zengin, Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Ankara  Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Akgün, Belediye Başkan Yardımcısı Emin Bardakçı, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Çelebi, MHP İlçe Başkanı Selçuk Dağdelener, BBP İlçe Başkanı Orhan Şahin, GÖL-BİR Başkanı Münir Ballı, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hulusi Gürpınar, Polis Hizmetlerini Destekleme Dernek Başkanı Faruk Koçgazi, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nadir Kurt, Ülkü Ocakları Başkanı İdris Gülhan, okul müdürleri, Polis Koleji ile Gazi Üniversitesi öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

ŞİİR DOLU AKŞAM

            Gecenin sunuculuğunu şairMehmet Nuri Parmaksız yaptı. Gecede ilk olarak şair Ali Akbaş sahne alırken, daha sonra sırasıyla Şairden Yavuz Bülent Bakiler, Mehmet Halis Bozkurt ve Mehmet Nuri Parmaksız kendi şiirlerini okudular. Şiir Akşamlarında son olarak usta oyuncu ve şair Semih Sergen kendine has yorumuyla şiirlerini seslendirdi. Sergen yoğun istek üzerine 'Erenler Sofrası' adlı şiirini de okuyarak, şiir severlere güzel dakikalar yaşattı. Şair Mehmet Halis Bozkurt'un Gazze'yi anlatan şiiri, Yavuz Bülent Bakiler'in de annesi için yazdığı şiir izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı. Usta şairlerin şiirlere kattıkları yorumlar izleyenler tarafından tam not aldı. Okunan şiirlerin ardından Gölbaşı Belediyesi Konservatuarı hazırladıkları şarkıları seslendirdi.

ODABAŞI'NDAN PLAKET

            Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı tarafından gecenin sonunda şairlere plaket takdim etti. Polis Hizmetlerini Destekleme Dernek Başkanı Faruk Koçgazi de şairlere çiçek hediye ederek teşekkür etti. Plaket töreninin ardından şairler ve geceye katılanlar hep birlikte “Türkiye'm” adlı eseri seslendirdiler. Gece davetlilere sunulan kokteylin ardından son buldu.

GECEDEN NOTLAR…

“KEŞKE KİTAP HEDİYE ETSELERDİ”

            Şiir okurken tek bir sese bile tahammül edemeyen ve bu konuda çok hassas olduğu bilinen usta Şair Yavuz Bülent Bakiler plaket töreni sırasında Şair ve Ressam Mehmet Halis Bozkurt'a  “Plaket değil de keşke kitap hediye etselerdi. Daha iyi olurdu” demesi dikkatlerden kaçmadı.

“SANATA SİYASET YAKIŞMADI”

            Plaket töreninin ardından şairler ve geceye katılanlar hep birlikte “Türkiye'm” adlı eseri seslendirdiler. Cuma günü vermiş olduğu konferansta Türkçe deki "Sel" ve "Sal" eklerinin Türkçeyi çok çirkinleştirdiğini söyleyen ve 10.Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Türkçeyi en kötü kullanan devlet adamı olduğunu belirten Şair Yavuz Bülent Bakiler'in Mogan Şiir Akşamları'nda söylenen eserlere “Bozkurt” işareti yaparak eşlik etmesi dikkatlerden kaçmayan diğer bir ayrıntı oldu. Seçimlerden sonra parti rozetimizi çıkardık diyen Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nın da Bakilere “Bozkurt” işareti yaparak eşlik etmesi objektiflerimizden kaçsa da gözlerden kaçmadı.

“YİNE AYNI REZALET!”

            Gölbaşı Belediyesi yıllardır düzenlenen programlarda yaşanan ses sistemi sorununa bir türlü çözüm getiremedi. Bu sene ki Mogan Şiir Akşamları'nda da yine ses sistemi rezaleti yaşandı. Şairler şiir okurken mikrofondan çıkan ve oldukça rahatsız eden cızırtı geceye gölge düşürürken, okunan şiirlerin ardından sahne alan Gölbaşı Belediyesi Konservatuar öğrencisi mikrofonun azizliğine uğradı. Türküleri söylemekte zorlanan öğrenci bozuk ses sistemine rağmen, türkü söylemeye devam etti.

Gölbaşı'nda düzenlenen birçok programda ses sistemi rezaleti yaşanıyor. Yaşanan bu rezalete ise her nedense yetkililer bir çözüm getiremiyor.

“ORGANİZASYON İYİYDİ AMA!..”

            Usta oyuncu ve şair Semih Sergen gecenin sonunda sorularımıza yanıt verdi. “Bu yıl ki Mogan Şiir Akşamları'nı nasıl buldunuz? Organizasyon'dan memnun musunuz?” sorumuz üzerine Sergen, en başından beri bu işin içerisinde olduğunu kaydederek, “Bu şiir akşamlarının her seferinde daha geliştiğini görüyorum. Doğrusu bu organizasyon iyiydi. Ancak daha profesyonel bir organizasyon olabilirdi. Şiirin arkasından saz söz olmaz. Bu ya edebiyat matinesidir ya da suaresidir. Bunun arkasından saz söz olmaz. Bu ancak televizyon programlarında olur. Burada olmaz” dedi.

“GÖNLÜMÜN UMDUĞU BU DEĞİLDİ”

            Ressam ve Şair Mehmet Halis Bozkurt da geceye emeği geçenlere teşekkür ederek, sitemlerini de söylemeden geçmedi. Bozkurt, gece ile ilgili olarak şöyle konuştu: “ Gönlümün beklediği bu değildi. Gölbaşı'na daha itibar kazandıran, Gölbaşı'nı Türkiye çapında adından söz ettirmeye fırsat veren, Gölbaşılılar adına Türkiye'nin çok değişik yörelerinden gelen şairleri görme ve onları dinleme şansının oluşabileceği bir ortam oluşturulabilirdi. Bu organizasyonlar yapıldıkça önümüzdeki yıllar için bunun bir alt zemini oluşuyor. Bende buraya gönlüm kırık olarak gelmeme rağmen gönül kırgınlığımı unuttum” dedi. Okunan şiirlerin ardından konser verilmesini doğru bulmadığını da sözlerine ekleyen Bozkurt, burada müziği doya doya dinleyemedik. İçimize sindiremedik. Daha farklı olabilirdi. Bende Semih Bey gibi aynı fikirdeyim” dedi.

KATILIM YOĞUNDU

6.'sı düzenlenen Mogan Şiir Akşamları'na katılım yoğun oldu. Gölbaşılılılar Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi'nin salonunu doldurdu. Geceye sonradan katılan bazı davetliler şiir dinletisini ayakta izlemek zorunda kaldı.

kaynak: www.golbasinethaber.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
cıırt
03 Kasım 2009 Salı 11:18
safı belli olsun
safer işareti yapsaydı p k k diye acılım yapardınız kurt işareti yaptı diye vatan hayinimi oldu kardeşim
88.228.222.214
REİS
27 Ekim 2009 Salı 21:25
Yavuz BÜLENT BAKİLER'E
ÜSTAD ım ağzınıza,yüreğinize,BOZKURT yapan elinize sağlık.Biz size doyamadık keşke daha uzuzn zamanları paylaşabilsek.Ayrıca yaptığınız işartet neden herkese batıyor anlamış deilim.İnsan duygularının dışa vurumu işaretle oluyorsa bu işaret BOZKURT ise bunda ne gibi sorun var anlamış değilim.Siz yaptığınız işaretle bir kata daha büyüdünüz emin olun.İllaki birilerine yamanmak için devrim şiiri yazıp zafer işaretimi yapmalı.En kısa zamanda tekrar sizi dinlemeyi nasip eder umaraım MEVLAM.Saygılarımla....
78.165.155.34
mum
27 Ekim 2009 Salı 08:26
koskoca şair :)
BİZDE YAVUZ BÜLENTİ ŞAİR SANIYODUK YOK O BİR SİYASETÇİ
UTANMADA YAPTIĞI HAREKETLERE BAKIN NE BU KİM NE İÇİN GELMİŞ AMACINA ULAŞMIŞ MI ŞİİR YAPMIŞ ORAYA GELEN VATANDAŞLARI ŞİİRE DOYURMUŞMU YOKSA ..... BUN LAR BU KADAR ORGANİZASYON YAPAR BU ADAMLARLA
78.161.50.216
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim