• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara : 20 °C
  • İstanbul : 23 °C
  • İzmir : 27 °C

SATAN SATANA

12.10.2010 17:16
SATAN SATANA
Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Sami Özdemir, normalde arsa satışlarının düşük olduğunu ancak ihtiyaç olduğu takdirde sattıkları arsanın 5 katını bile satabileceklerini ifade ederek “ Projelerimize paramız yetmezse, sattığımız arsanın 5 katı kadar daha arsa

Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Sami Özdemir, normalde arsa satışlarının düşük olduğunu ancak ihtiyaç olduğu takdirde sattıkları arsanın 5 katını bile satabileceklerini ifade ederek “ Projelerimize paramız yetmezse, sattığımız arsanın 5 katı kadar daha arsa satarız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

 

-Fen işleri daha hızlı çalışacak

Gölbaşı Belediye Meclisinde tahmini bütçe görüşmeleri esnasında yaşanan konuşma ve diyaloglar meclise yine damgasını vurdu. Bütçe ve Plan Komisyon Başkanı Sami Özdemir tahmini bütçeyi hazırlarken en ince detaya kadar düşündüklerini ifade ederek “Daha önceki yıllarda tahmini bütçe ile gerçekleşen bütçe arasında dağlar kadar fark oluyordu. Biz gerçek bütçeyi yakalama yolunda devam ediyoruz. Fen İleri Müdürlüğü bütçemizi artırdık. Bu da Fen İşleri Müdürlüğü'nün daha hızlı çalışacağı anlamına geliyor” dedi.

 

-Vergi gelirlerini artırmak istiyoruz

Vergi gelirlerini artırmak için çalışma başlattıklarını ifade eden Özdemir “Şu anda emlak vergisi kapsamında olmayan 7 bin işyeri ve konut bulunuyor. Bu yerleri tespit edip emlak vergisi vermelerini sağlayarak, belediyemizin bütçesini artırmaya çalışacağız” dedi.

 

-Gerekirse 5 atı arsa daha satarız

Geçmiş yönetimlere oranla daha az arsa satışı yapıldığını ifade eden Özdemir “Bir önceki yönetim 15 ayda 17 milyon 172 bin TL'lik arsa satışı yaparken, biz geride kalan 18 ayda 14 milyon civarında arsa satışı yaptık. Biz daha az arsa sattık imasını vermek istemiyoruz, ancak amacımız belediye gelirlerini artırmak. Siyasetten ziyade belediyenin kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamak istiyoruz. Projelerimize paramız yetmezse, sattığımız arsanın 5 katı kadar daha arsa satarız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Özel Kalem Müdürlüğü bütçesinde de büyük tasarruf yaptık” Dedi.

-Tasarruf yapılmadı, giderler ayrıldı

CHP'li Yusuf Aksakal ise CHP gurubu adına söz alarak Özel Kalem Müdürlüğünün bütçesindeki tasarrufun özel bir çaba ile olmadığına vurgu yaparak “Özel Kalem Müdürlüğündeki temsil ağırlama giderleri Kültür müdürlüğüne devredildiği için bu birimin bütçesi düştü.” Plan ve Proje Müdürlüğünün bütçesinin neden yüksek tutulduğunu sorgulayan Aksakal “Bu birimin bütçesinde yer alan 11 milyon TL'lik sermaye giderleri nedir?” dedi.

 

-Çivi çakmayınca, arsa satışına gerek yok

Aksakal, MHP'li Sami Özdemir'in “Gerekirse sattığımız arsanın 5 katını bile satarız” cümlesine de atıfta bulunarak “Sami bey talihsiz bir cümle sarf etti. Daha az arsa sattığınızı söyledi. Doğru söylüyorlar. Çivi bile çakmayınca, arsa satılmasına gerek kalmıyor. Yaylabağ-Bursal projesi kapsamında Milli Emlak'tan gelen para ile bu projeler yapılabilir. Benim temennim bu tahmini bütçenin, geçen yıl olduğu gibi yüzde 40'larda kalmaması.” Dedi.

 

-Birilerine şirin gözükmek için muhalefet yapmayız

AKP grubu adına konuşan Fatih Duruay ise tahmini bütçe üzerinde fazla görüş bildirmeye gerek olmadığını ifade ederek “Adı üstünde tahmini bütçe. Söyleyecek fazla bir sözümüz yok. Biz birilerine şirin gözükmek yada sırf muhalefet olsun diye muhalefet yapmıyoruz. Bu yeni bütçe Gölbaş'na hayırlı uğurlu olsun” dedi.

-Dili sürçtü “Giderayak” ibaresini kullandı

Bütçeye yönelik açıklamalarda bulunan MHP'li Ahmet Çelebi'nin dili sürçünce yine çok konuşulacak ifadeler kullandı. Arsa satışları hakkında konuşan Ahmet Çelebi “Giderayak arsa satışlarını azaltmaya çalışıyoruz” dedi. Eleştirilerden ve önerilerden ders alacaklarını ifade eden Çelebi “Belediyeler arsa satışı yapan kurumlar olmamalı. Belediye kaynaklarını iyi ve doğru kullanmalı. Bizim amacımız belediye gelirlerini artırmak” ifadelerini kullandı.

-Yatarsanız, borcunuz olmaz

AKP'li Behsat Aydemir ise MHP'li Sami Özdemir'e tepki göstererek “Sami bey emlak gelirlerini artırmak istediklerini söyledi. 2004 yılına nüfus oranı olarak baktığımızda emlak gelirlerinin 3 kat artırıldığını görüyoruz. Bu artışı Sami Özdemir'mi artırmış? Bahsedile arsa satışları ise rakamsal olarak hemen hemen aynı. Belediye Başkanı burada kendisi yok ama “Hiç borcum yok” tarzında açıklamalar yapıyor. Evet haklısınız borcunuz yok çünkü yatarsanız, çalışmazsanız borcunuz olmaz. Milli emlaktan gelen 30 milyon TL  ile bor.çları kapattınız. Geçmiş dönem imar yaptı, hazır parayı ve arsayı size sundu.” Dedi. Aydemir geçmiş yönetimin 5 yılda 25 milyon TL'lik arsa satışı yaptığını, buna karşılıkta 45 milyon TL'lik yaptığını da sözlerine ekledi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim