• BIST 9460.69
  • Altın 2495.18
  • Dolar 32.592
  • Euro 34.7956
  • Ankara : 18 °C
  • İstanbul : 14 °C
  • İzmir : 22 °C

Saygısız polemiği

06.01.2011 17:32
Saygısız polemiği
Gölbaşı Belediye Meclisi Ocak ayı ikinci oturumuna “Saygısızlık” polemiği damgasını vurdu.

 

Gölbaşı Belediye Meclisi Ocak ayı ikinci oturumuna “Saygısızlık” polemiği damgasını vurdu. Ak Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hakan Han Özcan'ın konuşmasından kendisine hakaret ettiğini öne süren Başkan Odabaşı “Siz bana hakaret edemezsiniz. Saygısızlık yapıyorsunuz.” Dedi. Hakan Han Özcan ise Odabaşı'na “Asıl saygısızlığı siz yapıyorsunuz.” Şeklinde cevap verdi. Hakan Han Özcan'ın “Hala kadrolarınızı tamamlayamadınız” sözüne sinirlenen Odabaşı “Kimi atayıp atamayacağımı ben bilirim. Saygısızlık etmeyin” diyerek cevap verdi.

 

Başkan Odabaşı'nın Konya Yolu Trafik düzenlemesi ve yayalaştırma projesini açıklamasını eleştiren Hakan Han Özcan şunları söyledi;

 

Belediye projeyi basına tanıttı

Pazartesi günü yazılı olarak gündem dışı söz talebim toplantının uzamasıyla bugünkü toplantıya kaldı öncelikle sözlerime bunu hatırlatarak başlamak istiyorum. Son günlerde belediyemizin resmi web sitesi, yerel basınımız ve ulusal basından da takip ettiğimiz  sayın Odabaşının,  yerel basınımızla beraber  kahvaltılı bir toplantı gerçekleştiğini hepimiz biliyoruz. Bu toplantıda dikkatimizi çeken bir konu var bu konu hala resmi web sitede yayınlanan aynen ifade ediyorum odabaşı Gölbaşı Belediyesi tarafından hazırlanan alt geçit projesini de ilk defa basına tanıttı içerikli haber  hatta buradan sonrasını aynen  okumak istiyorum ki biraz bunun üzerinde duralım.

 

Topu Büyükşehir'e atmıştınız

Şimdi çok uzak değil tarihi biraz geriye aldığımızda hatırlarsınız 29 mart seçim öncesinde seçim beyannamenizde ne yazıyordu? Kent konseyine sorulup, görüş alınıp alt geçitin yapılmasıyla,  Gölbaşının ikiye bölünmüşlüğünü ortadan kaldıracaktınız ne oldu? Tarih 8 Nisan 2009 ilk meclis toplantısı daha ilk toplantıda yetkiyi Büyükşehire verecek önergeyi meclis üyeniz verdi, kabul ettiniz ve yetkiyi büyükşehir belediyesine verdiniz. Faaliyet raporu görüşmelerinde de ifade ettim. Sizin seçim beyannamenizdeki vatandaşa vermiş olduğunuz sözü yerine getirmeniz gerektiğini ancak bunu yapmadığınızı hatırlattım. Bu ikiye bölünmüşlüğü siz dertlenip değişik seçeneklerle proje yapıp vatandaşa sunmanız bu soruna bu yaraya neşter atmanız gerekiyordu ama siz ne yaptınız topu yine Büyükşehire attınız.

 

Ne tesadüf aynı günlere denk geliyor

Bugün bakıyoruz alt geçit projesi tanıtımı yapıyorsunuz yine ne tesadüftür ki başta sayın başbakan yardımcımız cemil çiçek beyle Ankara büyükşehir belediye başkanımız sayın Melih Gökcek'in talimatıyla Büyükşehir Belediyesinin 1,5 aydır uğraştığı 3 proje hazırlandığı, hatta vatandaşa anket yapılacağı bilgisinin yavaş yavaş duyulduğu bu günlere denk geliyor.

Kent Konseyi nerede?

Böyle bir proje tanıtımı yapıyorsunuz yetkiyi büyükşehire vermediniz mi? Kent konseyine mi sordunuz? Kent konseyi toplanıyor mu? Onuda sağolun önergemize sözlü cevap vererek toplanmadığını, bunun hatta özelde bize anlaştığınızı ama her ne hikmetse önerge verdiğimizi söylediniz ben verdiğiniz cevaba inanın şaşırdım çünkü biz aylar öncesi bu konuyu size paylaştığımızda bu toplantının yapılması gerektiğini ayrıca kent konseyinin başkanın kim olduğunu genel sekreterinin kim olduğunu ve sizde en kısa zamanda eksikler giderilerek eylülde toplantının yapılacağını söylediniz biz bu sıkıntıyı size  söylemeden direk buradan da söyleyebilirdik ama eylül ayında yapılması gereken toplantıyı yapılmadığını öğreniyoruz, onun için önerge veriyoruz.  Yönetmeliğin 10 nun maddesine rağmen toplantı yapılmıyor.   Peki burdan  bir soru daha soruyorum kent konseyinin başkanı kim? Genel sekreteri kim? Ne zamandır görev yapıyorlar veya  yapmıyorlar?

 

Amaç ne?  Niyet ne? Hizmet mi? Reklam mı? Günü kurtarma mı?

Yetkiyi büyükşehire vermişsiniz büyükşehir başkanımız sayın Melih Gökcek beyde 3 proje hazırlatıyor 1 seçenekte yolu traşlama var, siz bunların haberini alıyor ve bir proje tanıtımı yapıyorsunuz belediyemiz olarak bu projeyi yapabilecek güçteyiz diyorsunuz yahu adama sormazlar mı niye yetkiyi ilk günden büyükşehire veriyorsun da , bugün büyükşehir böyle bir çalışmayı başlatınca projemiz var talibiz diyorsun. Amaç ne?  Niyet ne? Hizmet mi? Reklam mı? Günü kurtarma mı? Yoksa vatandaşa ya biz yapacaktık ama büyükşehir yaptı demek mi. Camilerin çıkışında insanlara bildiri dağıttırmak mı melih beye karşı eylem yaptırmak mı ortamı germek mi diyalog kurup hizmet etmek mi?

Kentsel Dönüşümde Top Gölbaşı'nda

Ayrı bir örnek, yine biz yapacaktık ama büyükşehir yaptırmadı diyeceğiniz bir örnek daha vereyim. Herkesin topun yine büyükşehirde olduğunu bildiği bir konu,  onu da burada düzeltmiş olalım.  Kentsel  dönüşüm dediniz. Bunu ilk ilçe bazında biz yapacağız ve ilan ediyoruz dediniz. Hatırlarsanız bizlerde bu sizin yetkinizde değil büyükşehirden  bir görüş alın bir fikir alın maddi açıdan büyük bir proje ,ayrıca yetki büyükşehir ve bakanlar kurulunda dedik. O zamanda ifade ettim bunu; bu kentsel dönüşümü yapamayacağınızı siz de biliyorsunuz ama olsun yapılmazsa vatandaşa büyükşehir yaptırtmadı deyip yine kafalarda soru işareti uyandıracaksınız,  o günkü toplantıda bunu ifade ettim.  Bir öğrendik ki siz bunları ilan ederken hepsinin hazır olmadığı sadece Kızılcaşar'ın diğer yerlerin projesinin olmadığıydı büyükşehir sizden hala projelerin tamamının bitirip bir brifing bekliyor bunu da size ifade ettim.Yani buradan da şu çıkıyor kentsel dönüşümde top Gölbaşında buda boyle bilinsin

Allah'tan Söyledik yoksa oda sizin projeniz olurdu

Ayrı bir örnek daha biz ne zamandır muhtarımızla meclis üyelerimizle son belediye başkanımızla ilçe başkanımızla il başkanımızla Bezirhane alt geçicidi için uğraş veriyoruz başından sonuna kadar projeyi sonuçlandırana, karar verilene kadar gerekli görüşmeleri yapıyoruz onayını alıyoruz buda yine vatandaş tarafından duyulmaya başlarken yine her ne tesadüftür ki siz mecliste Bezirhanenin alt geçit konusunu açıyorsunuz, karayollarıyla görüşmelerin başladığını ifade ediyorsunuz Allah tan  bizde o toplantıdaydık da alt geçidin onayını aldığımızı ifade ettik. Yoksa oda sizin projeniz olmuştu.

 

İnşallah yoğurt yeme tarzınız, Gölbaşı'na zarar vermez

Daha çok konuşulacak konu varda vakit yetmez onları ileriki toplantılarda faaliyet raporu görüşmelerinde gurubumuz görüşlerini muhakkak aktaracaktır. Sözlerime son verirken, proje hazırlamaların çoğu aday daha olmadan önce düşünülür,  aday olunca daha profesyonel bir proje zinciri olur, başkan olduktan sonra kısa sürede bu projeler belli sıralamaya göre hayata geçer. Biz Ak partili belediyecilik sisteminden yönetiminden bunu gördük bunu öğrendik. Tabi siz daha birim müdürlerinizin yerlerini daha tam belirleyemediniz nasıl projelerinizi hayat geçireceksiniz onu da inşallah geçirirsiniz . Her yiğidin bir yoğurt yeyişi vardır ama bu yoğurt yemenin inşallah Gölbaşına zararı olmaz diyor beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür ediyorum saygılarımla…

 

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı ise Hakan Han Özcan'ın konuşmasına tepki göstererek şunları söyledi.

Hizmetin sen yaptı mı, ben yaptımı olur mu?

“Biz siyasetin seviyelisini seviyoruz. 99'da Bezirhane'de belediye başkanlığı yapan Halit Ünal o dönemde bir projesi olduğunu ifade ederek bize geldi. Ancak bu proje Hakan Han Özcan'ın babası tarafından iptal edilmiş. Halit Ünal Bezirhane'de bir alt geçite ihtiyaç olduğunu ve Karayollarının asfaltlama işi yapmadan bu alt geçidin yapılması gerektiğini söyledi. Halit Ünal ve başkan yardımcım Erol Gündüz, Karayolları Genel Müdürlüğüne giderek bir girişimde bulundular. Bu konuda da ciddi çalışmalar yapıldı. Bu görüşmelerin yapıldığını duyan bazı kişilerde siyaset yapmak için Karayollarına giderek bir takım görüşmelerde bulunmuş. Hizmetin sen yaptı mı, ben yaptımı olur mu? Eğer bu projeye katkısı olan birileri varsa ben teşekkür ederim.”

Kimseyle çatışmak istemiyoruz

Kentsel Dönüşüm Projesini yapma yetkisinin Büyükşehir Belediyesinde olduğunu biliyoruz. Biz o başvuruyu zaten Büyükşehir Belediyesinden ön izin almak için yaptık Ben Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e sözlü olarak “Bu proje Gölbaşı'nın gelişimine büyük ve ciddi katkılar sağlar. Bu projeyi onun için yaptık. Bu konuda sizden izin ve onay istiyoruz. Ancak takdir yinede sizin” dedi. Biz çatışmak ve kavga yaratmak istemiyoruz. Herkesle barışık olarak Gölbaşımıza hizmet gelsin istiyoruz.”

Hizmeti kıskanmayız, Memnun oluruz…

Şunu biliyoruz ki, bazıları giderayak, seçim yatırımı olarak alt geçit yapmak istedi. Giderayak 3 ayda alt geçit yapılır mı? Biz yetkiyi devrettiğimizde, belediyemizin bu projeyi gerçekleştirecek bütçesi yoktu, kendi imkanlarımızla yapamayacağımızı düşünerek alt geçit yapım yetkisini Büyükşehir Belediyesine iade ettik. Bunda bir at niyet yoktu. Ancak son zamanlarda STK'lardan ve kamuoyundan Gölbaşı'nın ikiye bölünmüşlüğünü ortadan kaldırmamız için büyük baskı geliyor. Bizde bunlara duyarsız kalmamak için bir ön proje hazırladık. Biz bu projeyi siyaset için değil, katkı olsun diye hazırladık. Bakanımız Cemil Çiçek'le de görüşüp proje hakkında bilgi verdim ve bu projeye katkı sağlamasını istedim. Bunda ne sakınca var? Siyaset bunun neresinde? Büyükşehir Belediyesi yaparsa, niye yaptın mı diyeceğiz? Biz yapılan hizmetleri kıskanmayız, aksine memnun oluruz. Bugün o projeyi hayata geçirebilecek imkanımız var. Bunu kent konseyi üyeleri ile de paylaşacağız.

Büyükşehir yaparsa kıskanmayız, alkışlarız…

Kent Konseyi başkanı birdenbire istifa etti. Bazı üyeler istifa etti, bazıları emekli oldu, bazılarının da tayini çıktı. Kent Konseyi 2011 yılında yeniden düzenlenecek ve daha aktif olacak. Herkesin fikrini alacağız. Basın mensupları ile de sadece sohbet için bir araya geldik. Basın mensuplarına detay açıklayacağız diye bir ibare kullanmadık. Karayolları ile istişare halindeyiz dedik. Mevzusu geçti, projeyi gösterdik. Bu projeyi imkanımız yeterse biz yaparız, Büyükşehir Belediyesi de yaparsa kıskanmaz alkışlarız.

CHP'den Odabaşı'na destek

CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek'te yapılan konuşmaların yapıcı değil, kırıcı olduğuna dikkat çekerek “Yapılan iyi şeyleri de görmek gerekiyor. Bizde bu konuyu eleştiriyoruz. Ancak başkan bu sorun için bir çalışma başlatmış. En azından bu işe başlamış bu beni mutlu etti. Bana göre yolun Tıraşlanması Gölbaşı'na bir fayda getirmez ama ortada bir proje var. Bu proje üzerinde tartışılıp daha iyi öneriler getirilebilir. Bu projenin meclis üyelerine detaylarıyla paylaşılması gerekiyor. Biz bu iyi niyetli girişimi destekliyoruz.” Dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim