• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara : 20 °C
  • İstanbul : 23 °C
  • İzmir : 27 °C

Sesli Devrimciler

20.10.2012 14:58
Sesli Devrimciler
GÖLBAŞI İLÇESİ KORUMA, GELİŞTİRME VE TURİZM DERNEĞİ 2010-2012 YILI ARASINDA NELER YAPTI...

 Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği geçen ay genel kurul yaparak yeni yönetimini oluşturdu. Gölbaşı'nın her türlü sorunu ile ilgilenen Göl-Der'in son 2 yıl içerisinde neler yaptığını açıklayan Yönetim Kurulu Başkanı İsa Ömercan, Yeni projelerle Gölbaşı'nı anlatmaya ve tanıtmaya devam edeceklerini belirtti.

Gölbaşı'nın tanıtımı için "Kısa Film Yarışması",  Başkent Ankara için de hobi bahçeleri yerine yasal konum kazandırılabilecek "Bağ Evleri Projesi"ni sunacaklarını belirten    İsa Ömercan son 2 yılda yapılanları şöyle özetledi.

 "Derneğimizin amacı ilçemizde toplum bilincine yönelik çalışmalar yaparak, farkındalığı artırmak ve turizm başta olmak üzere  çevre, eğitim, sağlık kültür, spor vb yaşamın her alanını ilgilendiren konularda faaliyet göstermektedir.

 Gölbaşı’nda olduğu gibi, Ankara genelinde de  birçok kurumda saygınlık kazanan derneğimiz bugüne kadar yapmış olduğu birçok çalışma ile ilçemizin birçok sorunun çözümünde rol almıştır. 

 Bunlardan bazıları şunlardır;

1-     Gölbaşı Tulumtaş Mahallesi’nde  1992 yılında otoyol yapımı sırasında ortaya çıkarılan Damlataş (tulumtaş) mağarasının turizme kazandırılması için yaptığımız girişimler ve açıklamalar sonucu Ankara Valiliği tarafından çevresinin düzenlenmesi için  100 bin TL. ödenek çıkarıldığı ve MTA tarafından araştırmalara başlatıldığı İl Genel Meclis Üyeleri tarafından açıklanmıştır. Ancak, bugüne kadar herhangi bir  çalışma görülmemiştir. Konuyu takip etmekteyiz.

2-     Yerel Basına Destek verilmesi konusunda Başbakanlığa yazı yazılmış, açıklama yapılmış ve konu BİMER tarafından Maliye Bakanlığı’na intikal ettirilerek, yapılacak yasal düzenlemelerde konunun incelenerek, gereğinin yapılacagı tarafımıza yazılı olarak bildirilmiştir.

3-     Gerder Vadisi’ndeki çevre katliamı sorunlarını dikkat çekmek, ilçemiz halkını doğayla buluşturup, farkındalık yaratmak amacıyla 3 defa doğa gezisi düzenlendi.

4-     Yapılan açıklamalar ve geziler sonrası Gerder Vadisi’ne İl Genel Meclis Üyelerinin dikkatini çekmeyi başarıp, İl Genel Meclis Üyesi Halil Yurtseven’in de girişimleriyle bu bölge de küçük bir sulama göleti benzeri bir projenin yapılması yatırım programına alındığı bildirilmiştir.

5-     Gölbaşı Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Şenliği’nde derneğimiz etkin rol oynamış, ilçemizin Turizm  ve çevre açısından tanıtımı konusunda çeşitli etkinlikleri belediye ile birlikte organize etmiştir.

6-     Gölbaşı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne  Gölbaşı’nı Markalıyoruz  adı altında 15 sayfalık bir proje taslağı sunmuş olup, halen bu taslağımızın akibeti belli değildir. Uygulanıp, uygulanmayacağı konusunda herhangi bildirim yapılmamıştır.

7-       250 İlkokul öğrencisine İLÇEMİZİ TANIYALIM konulu, ilçemizin değerleri olan göller, el emeğiyle üretilen bıçak atölyesi, çömlek atölyesi, Taş Atölyeleri, Mogapark gibi değerlerimiz gezdirilerek yerinde gösterilmiştir.

8-     Yıllardan beri söyledğimiz ve defalarca açıklama yaptığımız her zaman taşarak Atatürk Sahil Parkı’nı su basan Mogan Gölü kıyısının bu bölgesine set yapılması sağlanmıştır. Atatürk Sahil Parkı bölümü kıyısı yükseltilerek su taşkını önlenmesi sağlanacaktır.

9-     Ankara Çevre Yolu'nun Pozantı'ya bağlayan bölümü Gölbaşı'nın Hacılar Mahallesi'nde 10 yıldan beri yapılmayı bekleyen bölümü’nün akibeti için Karayolları Genel Müdürlüğü’nün ne yapacağı  konusunda açıklamalar yapılmış olup, vatandaşlarımızın mağduriyeti dile getirilmiştir.

10-Mogan ve Eymir Gölü’nde kaçak av yapanlar konusunda gerekli girişimler yapılmış, açıklamalar yapılarak kamu görevlileri harekete geçirilmiş ve yüzlerce metre ağlar gölden toplanarak balık katliamları önlenmiştir.

11- Su Kesen Deresi’nden Mogan Gölü’ne akan pissular için defalarca açıklama yapılmış, bu bölge için “çökeltme havuzları” projesi önerilmiş olup, yetkili ve ilgililer halen akan pissu için bir çözüm üretememiştir. 

12- Mogan Gölü’nde bu yıl su taşması olmuştur. Su taşmasından önce yetkili ve ilgililer defalarca uyarılmış, basın yoluyla açıklamalar yapılmış ancak bir türlü önlem alınmasında geç kalındığı için açık ve kapalı alan spor tesislerini sular basmıştır.

13-Gölbaşı Belediyesi Kültür Merkezi’nde birlik ve kaynaşmayı sağlamak, unutulan bir kültürü yaşatmak amacıyla 2 defa ferfene gecesi düzenlemiş. Geceye ilçenin tüm yöneticileri katılmıştır.

14-Özel bir şirkette işçi olarak çalışan baba S.C. isimli vatandaşın evinde çıkan yangın sonrası  tüm ev eşyaları yanmış ve dernek yönetimi olarak yaklaşık 1000 tl.lik para yardımı yapıldı.

15-Gölbaşı’nda bazı cadde ve sokaklar ortasında bulunan boşta kalan elektrik direklerinin kaldırılması için defalarca açıklama yapıp, yetkililerle görüşmelerimiz sonucunda birçok elektrik direği yol artasından ya da kaldırım ortasından kaldırılmıştır.

16-Somali’ye yardım kampanyası  kapsamında Göl-Der olarak yaklaşık 2500 liralık yardım Gölbaşı Kaymakamlığı tarafından açılan banka hesabına yatırılarak, dekontu kaymakam Raşit Zengin’e verilmiştir.

17-Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gündeme gelen Konya Yolu viyadük projesi’nin ilçedeki sorunu çözmeyeceği aksine daha büyük bir sorun oluşturacağı konusunda defalarca açıklamalarda bulunup, yetkili ve ilgilileri uyardık. Projenin Gölbaşı merkeze büyük darbe vuracağını anlattık.  Konya Yolu geçit projesi için, yolun traşlanması, 3 kavşak ve sinyalizasyon projesi yapılarak çözülmesini hem yazılı hem sözlü önerdik.

18-Doğaya ve canlı yaşama zarar veren tüm yatırımların durdurulması için 'Anadolu'yu Vermeyeceğiz' sloganıyla düzenlenen yürüyüşe katılan kervanlar Gölbaşı'nda bir araya gelince Göl-Der yöneticileri ziyaret ederek, kendilerine destek vermiştir.  Bir defa Yiyecek, içecek ihtiyaçını karşılamıştır.

 

19- Gölbaşı’na Hizmet Edenler Ödül Töreni ve Türkü Şöleni düzenlendi. Kapalı Spor Salonu’nda yapılan tören ve şölende sanatçı Musa Eroğlu  konser verdi. İlçemiz başta eğitim alanında  emeği geçenlere ödül verilmiştir.

 

20-Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi ile protokol yapıldı. Yapılacak işbirliği ile çeşitli kurslar açmak için her türlü izin alınmış durumdadır.

 

21- Siyasi Partilerin Ankara İl Teşkilatlarında görev alan, ilçe teşkilatlarında yeni göreve başlayan yönetici  Gölbaşılılar ziyaret edilmiş, İlçemize gelen yönetici bürokratlar ziyaret edilerek hoş geldiniz denilerek, başarılar dilenmiştir.

 

22-İlçemizdeki andezit taş işletmelerine uygun bir döküm yeri bulunması için yetkili ve ilgililerle görüşmeler yapılmış, defalarca basın yoluyla da açıklama yapılmıştır.

 

23-  Gölbaşı’nın çeşitli bölgelerinde yapılan doğa katliamları için girişimlerde bulunulmuş, açıklamalar yapılmış ve yetkililer harekete geçirilmiştir. Son olarak Karaali mahallesinde yaşanmıştır.

 

24- Ankara il ve Gölbaşı İlçesi’nde yapılan turizm konulu toplantılara katılınmış, turizmle ilgili konular toplantı gündemine taşınarak yetkililere sunulmuştur.

 

25- Gölbaşı Sevgi Çiçeği’nin korunması ve yaygınlaştırılması için çeşitli girişimlerde bulunduk, defalarca açıklamalar yaptık ancak ilgili ve yetkilileri maalesef harekete geçiremedik, amacımıza ulaşamadık…

 

26-Haymana Yolu’nun ışıklandırılması, kaldırımlarının yapılması, ilçe merkezinde çeşitli kavşaklara sinyalizasyon konulması için girişimlerde bulunup, yine basın yoluyla da açıklamalarla yetkili ve ilgilileri harekete geçirdik ancak sorunlar  halen tamamen çözülmedi.

 

27-İlçemize yapılan bazı okul inşaatlarında sorunlar olduğunu yetkililere ilettik. Bu konu da Ankara il Milli Eğitim ve Bakanlık yetkilileri incelemelerde bulundular ancak sonucunun ne olduğu konusunda bilgi vermediler.

 

28-Mogan ve Eymir Gölü’nde su seviyesinin düşmesi üzerine yetkililer uyarılmış, kanaldan giden fazla sular kesilmesi sağlanarak, göl su seviyesinin düşmesi önlenmiştir.

 

29-Gölbaşı Kent Konseyi’nde derneğimiz temsilcisi olarak görev yaptık. İlçenin sorunlarını anlattık. Kent Meydanı olarak Atatürk Sahil Parkı’nın düzenlenmesini istedik ancak fikir ayrılıkları ortaya çıktı.

 

30-İlçemizde bulunan Köpek Barınağı’nın merkez dışına çıkarılması için çeşitli girişimler ve açıklamalar yaptık. Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan barınakla ilgili gelişmeleri bizlerde bekliyoruz.

 

31-İlçemizde meydana gelen orman, ot, anız yangınları konusunda defalarca yetkililerle görüşüp, çeşitli açıklamalar yaparak engellenmesini istedik. Bazı orman yangınlarının kundaklama sonucu olabileceği yönünde açıklamalarımız oldu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim