• BIST 9803.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara : 24 °C
  • İstanbul : 24 °C
  • İzmir : 24 °C

“SINIFTA KALDINIZ”

11.10.2010 12:42
“SINIFTA KALDINIZ”
Gölbaşı Belediyesi Ekim ayının 2. meclis toplantısı geçen hafta yapıldı. Toplantıda 2011 yılı performans programını belirleyen Gölbaşı Belediyesi, performans programını meclise sundu.

Gölbaşı Belediyesi Ekim ayının 2. meclis toplantısı geçen hafta yapıldı. Toplantıda 2011 yılı performans programını belirleyen Gölbaşı Belediyesi, performans programını meclise sundu. Performans programı hakkında söz alan CHP Meclis Üyesi Yusuf Aksakal “Sınıfta Kaldınız” ifadesini kullanarak, Gölbaşı Belediyesi'nin 2010 yılında yapmayı planladığı birçok projeyi hayata geçiremediğini ifade etti.
“SINIFTA KALDINIZ”
Aksakal, 2011 yılı performans programı hakkında fazla bir şey söyleyemeyeceklerini vurgulayarak, 2010 yılının performans programını değerlendirdi. 2010 yılı performans programında belediyenin neler yapacağının açık ve net şekilde belirtildiğini ifade eden Aksakal, “2010 yılı performans programının içerisinde Gölbaşı Belediyesi'nin Atatürk Evi yapacağı ile ilgili madde vardır. 2010 yılı bitmek üzere, bu proje kalan sürede yapılabilecek mi, yapılmayacaksa neden yapılmamıştır? Öte yandan 2010 yılı içerisinde performans programında Gölbaşı Belediyesi hizmet binasının tadilatının yapılması için belirtilen rakamda bir harcama yapılmış mıdır? Hayvan kesim yerleri ile ilgili proje yine 2010 yılı performans programının içerisinde yer almaktadır. Bu proje için bir kaynak ayırmışsınız, ancak bu projenin de hayata geçmediğini görüyoruz. 2010 yılı performans programının içerisinde yer alan bu projeler 2011 yılı performans programında da aynı şekilde devam ediyor. Acaba 2011 yılı performans programında yer alan projeler de yapılmayarak, 2012 yılı performans programına mı aktarılacak? Bunu da çok merak ediyorum” dedi.
Aksakal, Şahin Tepesi projesi ile ilgili de Başkan Odabaşı'na soru yönelterek, “2010 yılı performans programında Şahin Tepesi projesi ile ilgili çalışma başlatılacağı yer alıyor. Şahin Tepesi projesi ile ilgili bu zamana kadar ne gibi bir çalışma yaptınız? Benim bildiğim orada küçük bir çalışma yaptığınız ancak sonrasında bu çalışmalar durduruldu. Bu çalışmalar neden durduruldu? Bunu da merak ediyorum” dedi. Aksakal, 2010 yılı performans programında belirtilen ve yapılması düşünülen projelerin çoğunun hayata geçirilemediğini vurgulayarak, 2010 yılı Performans programının sınıfta kaldığını söyledi.
“RAHATSIZLIK DUYMALISINIZ”
CHP meclis üyesi Ercan Şimşek de mecliste söz alarak bir takım eleştiriler de ve öneriler de bulundu. Şimşek konuşmasında Kent Meydanı konusunu bir kez daha gündeme getirerek, “Kent meydanı konusunu tekrar gündeme getirmek istiyorum. Bu konuda en azından bir şeyler yapılması gerektiğini düşünüyorum. Ama geçen yıl ki ve bu yıl ki performans programlarına baktığımız zaman bu konuyla ilgili hiçbir şey düşünülmediği açıkça ortadadır. Biz bunu meclisimiz ve belediyemiz adına bir fırsat olarak görüyoruz. Bu proje değerlendirilmeyi bekliyor. Bizim bu konuya bu kadar duyarsız olmamız, eminim Gölbaşı halkını da rahatsız ediyordur. Bu konuyla ilgili meclis üyesi olarak ben de rahatsızım. Bundan sayın başkanımızın ve yönetiminin de rahatsız olması gerekiyor. Gölbaşı'nın hak ettiği güzelliği o meydan da çok rahatlıkla verebilecekken, farklı yerlerden Gölbaşı'nı güzelleştirmeye çalışıyoruz” dedi.
Bunun üzerine Başkan Odabaşı, eski belediye binasının bulunduğu alanın çok küçük bir alan olduğunu ifade ederek, “Değişik ülkelerin kent meydanlarına baktığınız zaman, Kent Meydanı deyince çok ciddi alanlar var. O alan kent meydanı için yeterli mi sizce?” dedi. Şimşek'in “Başka bir imkânınız var mı?” sorusuna karşılık da Başkan Odabaşı, “İnşallah olur. Biz daha iyi bir alana kent meydanı yapmayı isteriz” dedi.

Şimşek küçük bir yeri organize etmenin daha kolay olduğunu ifade ederek, Başkan Odabaşı'na “Bu alanla ilgili başka bir düşünceniz mi var? sorusunu yönelterek, “Eğer bu alanla ilgili başka bir projeniz yoksa neden bu projeyi hayata geçirerek aradan çıkarmıyoruz. Çünkü orası Gölbaşı'nın merkezinde. Yeri küçük de olsa orası kadar insanlara hitap edebilecek başka bir yer yok” dedi.


“SEÇİM MEYDANLARINDA SÖZ VERDİK”


Ercan Şimşek, Gölbaşı'nın kanayan yaralarından biri olan ikiye bölünmüşlüğü de mecliste bir kez daha gündeme getirerek, “Gölbaşı'nın iki yakasının bir araya getirilmesi ile ilgili olarak, hepimiz seçim meydanlarında söz verdik. Bu konuyla ilgili olarak da ben yeterince çalışılmadığını düşünüyorum. Özellikle İnönü Bulvarı ile ilgili olarak büyükşehir ile temasların artırılması gerekli” dedi.
Şimşek, Gölbaşı'nda kütüphane olmayışının da büyük bir eksiklik olduğuna değinerek, “Bence biran evvel bu ayıbın giderilmesi lazım.” dedi.


“ELİMİZDEKİ FIRSATI DEĞERLENDİRELİM”

Gölbaşı'nın imar açısından sıkıntılı bir bölge olduğuna değinen Şimşek, “yeni yerleşim yerleri açmak konusunda sıkıntılıyız. Gölbaşı'nda Virancık diye bir yer var. Virancık bölgesinde emsal artırma gibi bir durum gözükmüyor. Gölbaşı'nın ekonomik olarak önünün açılması için en azından açılmış imar yerlerine iş yapacak inşaat firmalarının ve müteahhitlerin yönlendirilmesi gerekiyor. Orada yıllardır bir çalışma yapılmıyor. Biran evvel oradaki artırımın hazırlanıp inşaat sektörünün de Gölbaşı'nda rahatlamasının sağlanması gerekiyor. Çünkü inşaat sektörü arkasından birçok imkânlar getiriyor. Elimizdeki bu fırsatı değerlendirelim ” dedi. Şimşek son olarak mezbahane ve kurban kesim yerleri ile ilgili projenin tek bir proje olarak düşünülmesi ile ilgili de öneri de bulundu.

“KARŞILAŞTIRMA YAPMAK YANLIŞ”

MHP Meclis Üyesi Hamit Mermer, MHP gurubu adına eleştirilere cevap verdi. Performans programlarının bir önceki performans programları ile karşılaştırılmasını yanlış bulduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Mermer, CHP Meclis Üyesi Yusuf Aksakal'ın sorularına yanıt verdi.

“PROJE HAZIRLANIYOR”

Aksakal'ın 2010 yılında yapılması planlanan Atatürk Evleri'nin neden yapılmadığı ve Şahin Tepesi ile ilgili sorusuna Mermer, “Atatürk evi ve Şahin Tepesi projesi ile ilgili aynı proje içerisinde bir çalışma yapılıyor. Sayın Başkanımız yurt dışından yeni döndü. Kendisi Şahin Tepesi projesi ile ilgili olarak bir araştırma yapmak amacıyla yurt dışına gitti. Şahin Tepesi ile ilgili bir proje hazırlığı yapılıyor. Çeşitli araştırmalar yapılıyor. Bu araştırmalar bittiğinde proje hazırlanacak ve Atatürk Evi de dahil olmak üzere 44 dönüm üzerine, yeşil alanları, düğün ve toplantı salonları ile bu proje Ankara'dan herkesin gelip görmek isteyeceği bir yer olacak. O proje tamamlandığında hem Atatürk Evi hem de Şahin Tepesi projesi bir arada gerçekleşmiş olacak” dedi.
Kurban kesim yerleri ile ilgili Gölbaşı Belediyesi'nin bir çalışması olduğunu kaydeden Mermer, “Kurban Kesim yerleri ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ile görüştük. Bu alanda asfaltlama çalışması yapılması için Büyükşehir Genel Sekreteri Fen İşleri Müdürlüğü'ne talimat verdi. Gölbaşı Belediyesi de buna bağlı olarak geçen seneki eksikleri gidermek için bir çalışma yapacaktır” dedi.


“2010 YILI PERFORMANS PROGRAMINI KISTAS ALMAYIN”

2010 yılı performans programını eleştiren Aksakal'a kürsüden cevap veren Hamit Mermer, “Bilindiği üzere 2010 yılı performans programı 2009 yılında hazırlandı. 2009 yılı seçimden sonra oluşan bir yıldı. Kadroların tam netleşmediği, 2008 yılı performans programı çerçevesinde hazırlanan bir programdır. 2010 yılı performans programını kıstas olarak değerlendirmemek gerekir. 2011 yılı gerçek anlamda bu yönetimin hazırladığı bir performans programı olacak. Bu performans programını o anlamda değerlendirmenizi rica ediyorum” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR'DEN HAREKET BEKLİYORUZ”

Ercan Şimşek'in kent meydanı projesinin biran evvel hayata geçirilmesi gerektiği yönünde ki sözlerine de cevap veren Mermer, “Bizler Konya yolunun çözümü noktasında büyükşehirden bir hareket bekliyoruz. Eğer Konya yolunun alta alınması noktasında büyükşehir bir proje üretecekse, bana göre kent meydanı için en güzel yer yolun üstüdür. Bu durumda eski belediye binasının bulunduğu alanın kent meydanı olarak değerlendirilmesi yanlıştır. Ama Konya Yolu'nun alta alınması noktasında farklı bir proje düşünülüyorsa o zaman eski belediye binasının bulunduğu alanı kent meydanı olarak düşünebiliriz. Eski belediye binasının bulunduğu alan ile ilgili bir proje yapılmamasının sebebi de bana göre budur. Yani birinci aşama Konya yolu ile ilgili bir çözüm üretmek lazım. Konya yolu alta alındığı noktada Gölbaşı çok güzel bir kent meydanına kavuşacaktır” dedi.

“YETKİ BÜYÜKŞEHİR'DE”

Gölbaşı'nın iki yakasının birleştirilmesi konusunda yetkinin Büyükşehir'de olduğunu ifade eden Mermer, “Biz bu konuda Büyükşehir Belediye meclisine MHP olarak önerge verdik. Bütçe imkanları dahilinde bir proje oluşturulması şeklinde komisyondan cevap geldi” dedi.


“İŞİ MEMURLARA YIKMAK KOLAY”

CHP Meclis Üyesi Yusuf Aksakal, Mermer'in verdiği cevapları yeterli bulmayarak, “2009 seçimlerinden bugüne kadar bu kadro iş başındadır. İşi memurlara yıkmak işin kolayıdır. Devlette devamlılık esastır. Sayın Mermer, kurban kesim yerleri ile ilgili de topu Büyükşehir'e attı. 2010 yılı performans programında yapılması planlananlar belli. Verilen bu cevaplarda, bizim yaptığımız eleştirilere hak verdiğinizi anlıyoruz. Yani 2010 yılı performans programında yer alan hiçbir şey hayata geçirilmemiş, bunu da onaylamış oluyorsunuz” dedi.

“MUHALEFET'İN HER ZAMAN Kİ GENEL İZLENİMLERİ”

Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, CHP'li üyelerin yaptıkları eleştirilere, “Muhalefetteki bazı arkadaşlar beğenseler de beğenmeseler de çok iyi olmuş demeyebilir. Bu birazda CHP muhalefetinin Türkiye'deki genel izlenimleri” şeklinde cevap verdi.
Performans programının 5 yıllık stratejik planın bir yıllık ölçümü olduğunu ifade ederek, “Bunu gerçekleştirmek için bütçeyle dayanak oluşturuyorsunuz. Bütçenin %100 tuttuğu bir belediye var mıdır ki, %100 performans tutsun. Ama önce o ilçenin gelirinin %100 tutması lazım. Bazen o bölgelerde performansta ön görülen şartlar ile hayatın gerçeklerinde bazen değişmeler olabilir. Siz şu kadar yol yapacağım dersiniz, o gün öyle bir şartlar gelişir ki, daha fazla yol yapmanızı gerektirir. Performans programına koyduğunuz bir çalışmayı 1 yıl erteleyebilirsiniz, çünkü daha öncelikli olaylar olmuştur. Biz basmakalıp iş yaparsak bu doğru değildir. Esas önemli olan verimliliktir. Bölgede en öncelikli olan çalışmaları yapmaktır. Bunun ötesinde performans programına bir proje koyarsınız, ancak daha iyisini yapabilir miyiz diyerek, daha fazla araştırma yapmak isteyebilirsiniz. Eğer ben bu düşünce de olmasaydım 2-3 ay önce Şahin Tepesi'nin temelini atardım. Ama bizim hassasiyetimiz en az hata yapalım. Biz orayı 24 ayar altınla kaplasak, bazı arkadaşlar altın değil de burası zümrüt olsaydı daha iyi olurdu diyebilirler. Buna da saygı duyuyoruz. Biz imkânlar ölçüsünde Gölbaşı'na en iyisini yapmak için uğraşıyoruz. Bunu yaparken çok vakit kaybetmeyelim, ama çok acele ederek de oldubittiye getirmeyelim” dedi.


“DAHA BÜYÜK DÜŞÜNMENİZİ İSTERDİM”

CHP'li üyelerin Kent Meydanı konusunda ki düşüncelerine cevap veren Odabaşı, “Sizlerin hassasiyetinizi anlıyorum ancak, kent meydanı konusunda daha büyük düşünmenizi isterdim. Eski belediyenin bulunduğu alan sizleri ne kadar tatmin eder. Bu alanı değerlendirmek çok kolay iş ama biz başka şeylerde düşünüyoruz. Daha verimli bir projemiz de var. İşin özü Gölbaşı'na faydalı olmak. Mezbaha ve kurban kesim yerleri ile ilgili olarak çalışmalarımız da devam ediyor. Bu konuda duyarsız değiliz” dedi. Ercan Şimşek'in Gölbaşı'nda kütüphane olmayışı konusunda yaptığı eleştiriye de cevap veren Odabaşı, İl Özel idarenin bu konuyla ilgili bir projesi olduğunu ifade etti. Virancık bölgesi ile ilgili olarak da çalışmaların devam ettiğini dile getiren Odabaşı, Gölbaşı'na en iyi hizmeti verebilmek için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

DEVLETTE DEVAMLILIK ESASTIR

AKP grubu adına söz alan Meclis Üyesi Fatih Duruay da Mermer'in 2010 yılı performans programının kıstas olarak görülmemesi gerektiği konusunda ki sözlerine 'Devlette devamlılık esastır” diyerek cevap verdi. Duruay, “Hamit bey, 2010 yılı performans programının 2009 yılı seçimlerinden sonra oluşan program olduğunu ve kadroların tam netleşmediği söyledi. Bu yanlıştır. Unutmayalım ki Devlette devamlılık esastır. Böyle bir ayrım yapılması bize göre doğru değildir” dedi. Gölbaşı'nın ikiye bölünmüşlüğü sorunun çözümü noktasında Büyükşehir'den Gölbaşı Belediyesi'nin yetkiyi aldığını ve sonrasında tekrar iade ettiğini hatırlatan “Büyükşehir Belediyesi'nden Gölbaşı Belediyesi yetki almıştı. Ancak, özellikle Mehmet Atak da bunun iade edilmesini istemişti. Biz de mecliste bu konuyu Büyükşehir' iade ettik. Şimdi bu konu ne oldu demek, doğru değil. Ama gerçekten bu konuda çalışma var. Yolun Tıraşlanması ile ilgili çalışma yapılıyor. Hangisi Gölbaşımız için hayırlı olursa o yapılır. Kent meydanı ile ilgili olarak, biliyorsunuz ki her kentin bir meydanı var. İnşallah Gölbaşımız da böyle bir meydana sahip olur. Eski belediye binasının bulunduğu alanın ufak olduğu doğrudur. Bizim AKP olarak şöyle bir düşüncemiz var. Şehrin tam göbeğinde bulunan okullara yer tahsis edilerek, taşınsın. Okulların bulunduğu alandan eski belediye binasının bulunduğu alana kadar olan kısım yıkılsın. Bu alanda böylelikle genişlemiş olur. Öte yandan İnönü Bulvarı ile ilgili olarak CHP'nin hassasiyeti doğrudur. Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanı ile beraber bu alana baktık. Burada inşallah bir çalışma başlatılacak. Virancık bölgesi ile ilgili de Sayın Bakanımız Cemil Çiçek ile görüştük. Bu alanda da bir çalışma yapılıyor” dedi.

Başkan Odabaşı son olarak yaptığı konuşmasında “ Geçen yıl Kent Meydanı ile ilgili olarak şöyle bir düşüncemiz vardı. Keşke imkan olsa da, M.E.B katkı sağlasa, merkezdeki okulları kaldırıp, mevcut alanla birleştirerek, meydanı oraya taşısak. Olamaz mı? Elbette ki olur. Bir başka düşüncemiz de Türkiye Petrol Ofislerinin olduğu yer. Orası dar geliyor. Bizde dedik ki, Türkiye Petrol Ofisleri'ne yer bulup taşısak. Öyle bir yer meydan olsa. Bunları düşündük. Tabii ki bizde Gölbaşı'na yakışır bir kent meydanı istiyoruz” dedi.

Odabaşı Gölbaşı'nın ikiye bölünmüşlüğü konusunda da “Bu konu yıllardır konuşuluyor. Arzu ediyor ki, daha büyük çaplı bir proje yapılsın. Ama olmazsa, biz bu yol tıraşlanarak 2 yada 3 göbekli, Gölbaşı'nın problemine çözüm olacak biçimde yapılsın. Biz bunu yapabilecek güçteyiz. Bunu da yapacağız. Ancak, Büyükşehir bu yolu yer altına alıp daha büyük bir proje yapar ise buna da saygı duyarız. Bunu yaparlarsa yaparlar, yoksa biz yaparız mantığı ile söylemiyoruz. Biz karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunarak, Gölbaşı'na yakışan bir meydanın olmasını istiyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 2011 yılı Performans programı oylamaya sunuldu. 2010 yılı Performans programı meclisten oybirliği ile geçti.


YİNE OSMAN BEY!..

Meclis toplantısı sonunda AKP Meclis Üyesi Necip Güler, CHP'ne ikiye bölünmüş sorunu gündeme getirmesinden dolayı teşekkür ederek, “CHP meclis üyesi olduğum dönemde, bu konunun mecliste görüşüleceği zamanda beni kucakladılar, ayağımı yerden kestiler ve beni meclise sokmadılar. Şimdi bu soruna çözüm getirilmesi konusunda hassasiyet göstermeleri, beni çok duygulandırdı” dedi. Bunun üzerine CHP meclis Üyesi Yusuf Aksakal da, Necip Güler'e hitaben, “Siz onu bırakın da o zamanlar Osman beyle hangi pazarlığı yapıyordunuz, hangi pazarlık peşindeydiniz? onu anlatın” demesi, mecliste gülüşmelere neden oldu.

www.golbasinethaber.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim