• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara : 19 °C
  • İstanbul : 18 °C
  • İzmir : 20 °C

SİYASET HİZMET SANATIDIR

19.08.2009 14:11
SİYASET HİZMET SANATIDIR
Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Kanal B'de canlı olarak yayınlanan Günce Programına konuk oldu.

 

Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Kanal B'de canlı olarak yayınlanan Günce Programına konuk oldu. Program yapımcısı Altan Alkan'ın sorularını yanıtlayan Başkan Odabaşı, Gölbaşı'nın dünü ve bugünkü durumu hakkında bilgi verdi. Geçmişteki Gölbaşı ile bugünkü Gölbaşı arasında büyük fark olduğunu, hem yüzölçümü hem de nüfus itibariyle ilçenin önemli bir gelişme yaşadığını, bu gelişimin artıları olduğu kadar bir takım sorunları da beraberinde getirdiğini kaydeden Odabaşı, Gölbaşı'nın 85 bin nüfus ve 1200 k.m karelik alanla Ankara'nın parlaya yıldızı olduğunu söyledi. Gölbaşı'nda ikamet eden devlet büyüklerinin de ilçeyi tercih etmelerinin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Odabaşı, “Maviyle yeşilin buluştuğu Gölbaşımız, Ankara'nın beşte bir alanına sahip, turizm, eğitim ve sanayi şehridir” dedi.
            “TEMEL SORUN, İSTİHDAM”
            Alkan'ın bir sorusu üzerine, her geçen gün artan istihdam sıkıntısını en öncelikli mesele olarak gördüklerini belirten Odabaşı, “İnsanlarımıza yardımcı olmak için neler yapabiliriz, nasıl istihdam sağlayabiliriz diye çareler arıyoruz. Dünyayı saran ekonomik krizin uzantıları ülkemizi de maalesef etkilemiştir. Tabi, siyasi iktidarın 'geliyorum' diyen böylesi önemli bir kriz için ne gibi önlemler aldığı da ayrı bir tartışma konusudur. Sıkıntı hepimizin sıkıntısıdır, bu andan itibaren yapılması gereken de vatandaşlarımıza iş imkanları sağlamak, ekonomilerini güçlendirmek için yeni istihdam sahaları oluşturabilmektir.” dedi.
            “BU GÖLLER SADECE BİZİM Mİ?”
            Gölbaşı'nın sahip olduğu önemli değerlerden Mogan ve Eymir Gölleri ile ilgili çalışmalara ayrı bir önem verdiklerini belirten Başkan Yakup Odabaşı, göllerin temizliğinin ivedi olarak sağlanması gerektiğinin altını çizdi. Odabaşı, özellikle Mogan Gölü'nün temizlik ve zaman zaman azalan su miktarı için bugüne kadar yapılan çalışmaları olumlu bulduklarını, artan yağışların su seviyesine önemli katkı sağladığını, ancak yine de yetersiz gördüklerini vurguladı. Özellikle Mogan'ın temizliği için gerekli desteğin ilgili kurumlar ve devlet tarafından verilmesi gerektiğinin önemine dikkat çeken Odabaşı, “Bu gölün sahibi sadece Gölbaşı değil. Bu gölü yaşatmamız için bizlere yardımcı olunsun. Gelecek nesillere tertemiz bir Mogan bırakalım” şeklinde konuştu. Odabaşı, Mogan'a akan derelere gerekli tedbirleri alarak, Mogan etrafında piknik alanları, yürüyüş yolları yaparak Mogan ve çevresini çok daha renkli bir hale dönüştürmek istediklerini vurguladı.
            TEKSTİLCİLERE ÇAĞRI
            Gölbaşı'nın sanayi şehri olabilmesi yolunda da tüm yatırımcıları ilçeye yatırım yapmaya davet eden Başkan Odabaşı, “Özellikle tekstilcilere seslenmek istiyorum. Balgat'ta sıkışmış bir alanda zorluklar içerisinde üretim yapmaya çalışan tüm tekstilcilerimizi Gölbaşı'nın geniş alanlarına davet ediyorum” dedi. Gölbaşı'nın aynı zamanda bir eğitim kenti olduğunu da vurgulayan Odabaşı, mevcut 5 olan üniversite sayısının yakın bir zamanda gelen talepler doğrultusunda iki katına çıkacağını söyledi.
            “TASARRUFLA BORÇ ÖDÜYORUZ”
            Gölbaşı Belediyesi'nin mali yapısıyla ilgili bir soru üzerine de görüşlerini açıklayan başkan Odabaşı şöyle konuştu; “Bizden önceki dönemi suçlamak, eleştirmek amacını taşımadığımı belirtmek isterim, ancak bizim devraldığımız Gölbaşı Belediyesi'nin 18 milyon TL ve bize bağlanan 5 belediyeden devir alınan 4 milyon TL ile toplam 22 milyon TL'lik bir borç yükünü teslim aldık. Bunların devlete olan borçların yanında özel kuruluşlara ve esnafa olan bölümü yaklaşık 10 milyon TL'yi buluyor. Yaptığımız tasarruf tedbirleri ile bunun yaklaşık yüzde 20'sini ödedik. Uyguladığımız özenli ekonomik politikayla geri kalan kısmını da ödemeye devam edeceğiz. Tabi bunları yaparken rutin belediye hizmetlerimizi gece-gündüz aksatmadan devam ettirdiğimizi de belirtmek isterim. Gelirlerimizle giderlerimiz arasında önemli bir fark var. Özellikle İller Bankası gelirimiz oldukça düşük. Bu konuda nüfus baz alınıyor sadece. Oysa yüzölçümü de en az nüfus kadar önemli. Ankara'nın en geniş ilçesiyiz, ama nüfus olarak en küçük ilçe durumundayız. Bu çelişki hizmet etmekte bize önemli bir sorun olarak karşımıza gelmektedir. Personel fazlalığı ve kapanan beldelerden gelen personelin katılımıyla birlikte önemli bir personel giderimiz var. Uyguladığımız tasarruf politikasıyla ve israf yapmayarak, vatandaşımızın tek kuruşunu heba etmeyerek her geçen gün ekonomimizi iyiye götürüyoruz”
            Gölbaşı Belediyesi olarak yapılan hizmetler ili ilgilide açıklamalarda bulunan Başkan Odabaşı, köyden mahalleye dönüşen köy yollarının stabilize çalışmalarının tamamlandığını, kış aylarında bozulan yollarda asfalt yama çalışmalarının hızla yapıldığını ve yakın bir zamanda 15 bin ton asfalt ihalesinin yapılarak, asfaltlama çalışmalarına hızla devam edeceklerini dile getirdi.
            “İMAR KONUSUNU ÇÖZECEĞİZ”
            Programın son bölümünde imar konusuna da değinen Odabaşı, Gölbaşı'nın imar yönünden geri kaldığını, imarsız alanların oldukça fazla olduğunu söyledi. Vatandaşların imar konusunda geçmiş dönemlerde oldukça sıkıntılı olduğunun altını çizen Odabaşı, “Seçim öncesi ne dediysek, şimdi de aynı uygulama içerisindeyiz. Siyaset hizmet yapma sanatıdır. Biz imar konusunda taslaklarımızı hazırlıyoruz. Bunları gerek ilgili muhtarlarımıza gerek o yöreden gelen heyetlere sunuyoruz. Varsa onların görüşlerini alıp, gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Böylece herkesi memnun edemesek de yüzde 99'luk bir başarı sağlayamaya çalışıyoruz ve ona göre askıya çıkarıyoruz. Bu konuda asla bir emrivaki içerisinde olmuyoruz. Tabi burada önemli bir söz hakkı da Büyükşehir Belediyesi'ndedir. Onlarında iyi niyetle davranacaklarını düşünüyorum, ümit ediyorum. Gölbaşımızın imar problemini, bizim dönemimizde tamamen çözeceğimize inanıyorum.” şeklinde konuştu.
            BELEDİYE BİNASINA ÇİN'DEN TAŞ
            Programın kapanış bölümünde Altan Alkan'ın Sevgi Çiçeği ve Andezit taşı ile ilgili bir sorusu üzerine, kısaca tarihsel bilgiler sunan Başkan Odabaşı, sevgi çiçeğinin Gölbaşı için simge olduğunu ve bir marka haline getirmeyi amaçladıklarını belirtti. Andezit taşının da bölge ekonomisi açısından küçümsenmeyecek bir öneme sahip olduğunu kaydeden Odabaşı, “Sadece Ankara'ya değil, tüm Türkiye'ye hatta dünyaya bu dayanıklı ve kolay işlenebilir taşın tanıtılması gerektiğine inanıyoruz. Fakat maalesef Çin furyası bu alanda da kendisini göstermiştir. Çok daha kalitesiz ve çabuk yıpranabilen ithal granit taşa rağbet, Andezit Taşı imalatçılarımızı oldukça etkilemiştir. En somut örneği, Gölbaşı belediye binamızda bile defolu ithal taşı görüyoruz. Arzu ederdim ki belediye binamız Andezit taşımız ile süslenseydi, hem güzel bir sunum hem de örnek teşkil etseydi.” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
halk
25 Ağustos 2009 Salı 11:51
hahaha
Evet siyaset hizmet sanatıdır sayın başkan,,, siz politika yapıyorsunuz ama siyaset değiil... Şstrw b vzZ
212.156.63.134
metin
20 Ağustos 2009 Perşembe 11:42
işinizi yapın
Ağlamak bu başkanın yapısında var herhalde. Borçtan başka ağzından başka cümle çıkmıyor. Nihat doğru söylemiş. Bir sizin daha önceki bıraktığınız borca bakın birde şimdi aldığınızla kıyaslayın. Aslında takla atmanız lazım. Ağlatarak hızmetten kaçmaya kalkmayın. Birşey bildiğiniz yok. Böylecede kendiniz tastiklemiş oluyorsunuz.
85.99.171.78
nihat
19 Ağustos 2009 Çarşamba 15:42
ağlama
Sayın başkan belediyeyi ağlama duvarına çevirdi. Her konuşmasında aynı nakarat. Senin aldığın belediye gibi bir belediye varmı bir sor ve araştır. Bir tuvalet yapıp gidenler belediyeye 13 titilyon borç bırakıp gitmişti. Bütçeside 9 tirilyondu. Senin kullandığın bütşe 77 tirilyon. Sana bırakılan esas borç 7 tirilyon. Hala ağlıyorsun. Diğer borç dediklerin zaten yasayla beraber yapılandırıldı. 5 ayda sattığın 15 tirilyonluk arsalarda şöyle dursun.
85.99.168.103
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
  • Ankara’ya Deniz Geliyor, Kürekler Gölbaşı’nda Çekiliyor
  • Gölbaşılı Çocuklar Sinemada Buluştu
  • Miniklerin Kur'an başarısı
  • İbrahim Ateş'ten Ayasofya açıklaması
  • Kaset Kumpasının Ayrıntıları! Çilingirle Girip Kamera Yerleştirmişler
  • 15 Temmuz'da Kışlaları Dolaşan Beyaz Elbiseli Kişi Aranıyor
  • İnanılmaz Bir Yükseliş Öyküsü! Temizlik İşçiliğinden Genelkurmay İmamlığına
  • Akıncı Üssü'nde Yakalanan Ünlü Kolejin Sahibi: Sosyal Etkinlik İçin Gittim
  • Dolar 3 TL'yi Aştı, Altın Tarihi Zirveyi Gördü
  • FETÖ'nün "yapılacaklar" listesi
  • Er Kurtuluş Kaya'yı darbeci binbaşı Ahmet Taştan gözünden vurmuş
  • FETÖ elebaşının yerine İsmail Büyükçelebi'nin geçmesi bekleniyor
  • Cumhurbaşkanlığı'nda başyaverlik kaldırılıyor
  • Kumpas soruşturmasında 65'i asker 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
  • Darbeci Kara Havacı Yarbay Davut Uçum'un ifadesi
  • Kemal Kılıçdaroğlu'dan Özel Harekatları ziyaret
  • Jandarma ve Emniyet kriminalde gözaltılar!
  • İstanbul üzerinde uçan darbeci F-16 pilotları tutuklandı
  • İstanbul Başsavcılığına İstanbul Başsavcı Vekili İrfan Fidan atandı
  • Berat Albayrak: Bu yapının sızmadığı kurum yok
1/20
    Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Gölbaşı Taraf | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0312 484 23 84 0541 200 20 19 0533 966 12 89 | Faks : 485 04 53 | Haber Yazılımı: CM Bilişim